Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
LÁZ
Topikgazda
-
dime27
őstag
Ha hétfő akkor meló után postáramenés Legókért!
-
tvamos
nagyúr
válasz
Lucas Kane #4390 üzenetére
Koszi! Nalunk csak a dobozo van a voltban, de abbol ketto fajta. Van ez a Christal white is, csak por. Koszi, akkor azt veszem. Van egy tobb, mint 30 eves Legom, azt szeretnem kicsit letisztitani.
(#4388) TayRol válasza tvamos (#4387) üzenetére
Az jo! Mert en sem. Valojaban erre gondoltam: [link] -
Fr0z3n
őstag
válasz
DrojDtroll #4384 üzenetére
Azzal én is így vagyok. Klasszikus Legoból csak a mini és a 70504 van meg, utóbbi csak alkatrészek miatt. Technicet jobban kedvelem, ezért is áldozom be a fentebbi 2 (3) modellt. A 42009et nincs szivem szétszedni, pedig alkatrész lenne belőle bőven.
Még egy 9398at gyorsan be kéne szerezni. Nemsokára jönnek az idei csúcs modellek, amiből van 3 kiszemelt. Na meg a le mans versenyautó és a versenykamion az eddigiekből. -
DrojDtroll
veterán
-
Fr0z3n
őstag
válasz
DrojDtroll #4379 üzenetére
Nem egészen erre gondoltam. Bár nagyon tetszenek a mindstorms készletek, valahogy nem az igazi. Én beérném azzal is, ha már tudnék (illetve lenne miből) motorizálni
-
tvamos
nagyúr
Feher, vagy rozsaszin dobozos Vanish a jobb?
-
Pötyi
őstag
válasz
DrojDtroll #4379 üzenetére
Mesélj pár szót arról, hogy miképp jutottál ezekhez a készletekhez, mivel ezek bolti forgalomban nem voltak kaphatók. BrickLinken vetted, vagy a Műegyetem villanykarán osztották?
-
-
Fr0z3n
őstag
Moc-olni nem szokott valaki? Én szétszedem a 42024et és a 42029et, hogy valami egyedit építsek. Ehez jön még a 4993 TayRol jóvoltából.
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Nice catch !
Én szereztem egy 76021 The Milano Spaceship Rescue-t és egy 31031 Rainforest Animals-t tegnap. Igaz a Milano nem nyerte el annyira a tetszésem, de mivel az összes galaxis őrzői készlet megvan ezen kívül ezért őt sem hagyhattam ki. A creator készlet nem kíván magyarázatot
csak nézzetek rá mennyire vagány
Ma kiraktam a vitrin egyik polcára az összes Pirates/Islanders altémát. Pont kifért az összes készet az amerikai ritka készlettel együtt szóval jöhet a többi altéma polconként kiállítva !
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz
McAdam6 #4370 üzenetére
Én elhiszem. Amit leírtam az csak az én tapasztalatom. Az tuti, hogy a Vanishtől ahogy én használtam úgy nem fehéredett annyit napok alatt, mint amennyit a peroxidtól 2 óra alatt.
Most az oxi actionba ázik pár színes elem szóval kíváncsi leszek mi lesz az eredmény
Valakinek valami új szerzemény a héten?
-
LÁZ
Topikgazda
hello, mi? o-O
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz
Lucas Kane #4366 üzenetére
Csak por kiszerelésűt tudtam venni azért kevertem vízzel
-
Pötyi
őstag
válasz
R3ĐßuŁŁ #4359 üzenetére
Hát ööö, a hidrogén-peroxid az _csak_ a sárgulást hivatott leszedni. Általános kosztól tisztítani puha szivaccsal köll, szappanos vízben...
Az ABS műanyagba égésgátló anyagként 2004-ig brómot kevertek bele, ami a régi elemek felületén kiválik - sárgulás/barnulás/sötétedés. Ezt marja le az elemek felszínéről a vegyi reakció, de csak ha megfelelően tömény és közben viszonylag sok fény éri. Elsősorban UV, mert az kell a folyamathoz. Ezért is csodálkoztam azon, hogy te az utolsó téli hónapban látsz neki ennek a dolognak, ahelyett, hogy májustól augusztusig csinálnád, amikor kicsit több a napsütéses órák száma és nem ilyen alacsony pályán halad a Nap...
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
Nos egy kis helyzetjelentést írnék a tisztítással kapcsolatban. Vettem először egy Vanish Oxi Action-t Lucas Kane fórumtárs ajánlásával. Be is kevertem a motyót vízzel és bele is tettem vegyenes alkatrészeket ( fehéreket és szürkéket ). Mindegyik elem sárgult volt szóval akármilyen hatást könnyen észre lehetett venni. Mivel többen javasolták ezért átlátszó tálat használtam illetve folyamatosan napsütötte helyen tartottam a tálat. Nos óránként kevergettem ahogy írták bla bla bla. 3 nap után kibányásztam az emeleket és a fehér elemeken egy nagyon hangyányit tisztított csak a cucc, viszont a szürke elemeket amik kevésbé voltak sárgultak azokat szerintem megtisztította és szerintem itt is egy árnyalatot javított a helyzeten. Vagyis szerintem a Vanish tökéletes a rászáradt por vagy kosz eltávolítására, de fehérítésre engem nem győzött meg főleg, hogy 2000 Ft körül volt az ára. Nos nem hagyott nyugodni a dolog és bementem a patikába, de csak egy kicsi kiszerelésű hidrogén-peroxidot vettem. Bele is tettem 5-6 sárgult fehér elemet és beszartok, de 2 óra után már látható volt, hogy fehérednek az alkatrészek ! Most van benn 1 napja és majdnem teljesen újnak néz ki mindegyik elem. Sajnos nem csináltam before képet, de engem meggyőzött ! Ha megyek ismét a patikába akkor veszek egy nagyobb kiszerelést és csinálok előtte utána képet mindenképp ! Szerintem próbáljátok ki, ha van kedvetek hozzá
Pár szóval röviden:
-A Vanish tökéletes az elemek rászáradt koszainak tisztítására, ami elég hasznos, mert nem kell fogkefével vagy akármivel dörzsölni az elemeket egész nap!
-A hidrogén-peroxid pedig fehérítésre tökéletes! Hamarosan a peroxidba is teszek színes elemeket, hogy megnézzem velük mit művel a csodaszer
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
-ZeeZee- #4356 üzenetére
na igen, ott tudják, hogy kell megtartani a kuncsaftot
közérdekű, space town MOC
-
-ZeeZee-
senior tag
Csak jelezném nagyon pozitív tapasztalataimat az ügyfélszolgálattal kapcsolatban.
A levélírás utáni első munkanapon telefonon felhívtak, megbeszéltük a problémámat, majd 1-2 napon belül feladták a cserealkatrészt. Ez, a héten szerdán megérkezett, kipróbáltuk, működik rendesen, be is lett építve a helyére. Az ottani srác (Dávid) azt kérte, ha megjött az alkatrész hívjam őket, hogy megbeszéljük a hibás alkatrész visszapostázását és a felmerülő postaköltség visszatérítésének(!) módját.
Ma ez is megtörtént, bár nem sikerült Dáviddal beszélnem, de a másik magyar külszolgálatos (Ildikó) rövid egyeztetés után lebeszélt a visszapostázásról, mert mindenkinek csak gondja lenne vele. Ebben maradtunk és jó érzésekkel köszöntünk el egy mástól.
Teljesen elégedett vagyok a vásárlómegtartó magatartásukkal.
-
Freddy76
addikt
-
LÁZ
Topikgazda
Rendelnék a Lego shopból 1 Exo suit-ot, mielőtt visszavonultatják, kellene még min. 6 ezer ft az ingyen postához, vki akar esetleg onnan mostanában rendelni?
-
R3ĐßuŁŁ
őstag
No készen állnak az elemei a tisztításra utána pedig mennek is a vitrinbe
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest