Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LED világítás a lakásban (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:07

LOGOUT.hu

A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9040) fecus


fecus
őstag

Sokszor beszélgettünk itt a LED fényforrások megtérüléséről. Összedobtam egy kis kütyüt ami 30 napig rögzíti egy lámpa bekapcsolási idejét és az utolsónál a kapcsolások számát is.
Hátha valakinek segít megtérülést számítani, beteszem ide az értékeket.
(3 fős család)

Tehát 30 nap alatt:
WC 18 óra
Fürdőszoba 40 óra
Nagyszoba 54 óra
Íróasztal lámpa 70 óra 108 kapcsolás.

A 40 - 60W-os kategóriában inkább 3 év a megtérülés.

Én arra jutottam, hogy "bármennyire" is olcsó az akciós LED csak a garancia biztosítja, hogy ne veszíthesd el a pénzed. 3-5 év garancia kell, hogy érdemes legyen beszerezni.

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  LED világítás a lakásban (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.