Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
-
LOGOUT
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
Ugyanolyan ledszalag, mint a többi. Megvannak a vágási, forrasztási lehetőségei, 60 ledenként általában.
De ezt méretre gyártva is lehet rendelni, tehát ha 2 méteres darabokat kérsz, akkor azt szerelve kábellel, dugvillával, a másik végén szilikon végzárral kapod.
Az lehet kapcsoló, de valami elektronika is. -
flymi
addikt
válasz
Dluinet #9141 üzenetére
Ahhoz mi kell? Tartó, amire felragasztom és lelógatom a szalagot plusz kábel. Csatlakozó, ha már nem kell külön táp, forrasztgatni a szalagok végeit...
Hát nem tudom...
Led izzót vagy fénycsövet meg utána fel tudnám használni, az egyik menne a garázsba, a másik meg a padlásra a neonok helyett, egy meg tartalék... Bár nem tudom mennyire bírják ezek az extrém meleget. Padláson nem mértem még hõmérsékletet, de érdemes lehet, nyáron megejtem. Palatetõ alatt tuti van arcolvasztó ~50-60 fok.macilaci78: este megnézem a linkeket, telóról nem fogom tni megyitni.
Minél egyszerübb és további használatra is alkalmas megoldást keresek. -
macilaci78
nagyúr
Ha nem akarod a ledszalagot, akkor vannak ilyen E27 lengő foglalatok. Erre tehetsz egy szélesebb üvegbúrát és jó vagy vele. Vagy egy ilyenben cserélsz vezetéket mondjuk egy 20 méteresre és egy billenőkapcsolóval bedugod a konnektorba.
-
flymi
addikt
A kertünkben lesz felállítva a három sátor, természetesen vendégek is használni fogják, mivel esküvõ után egy kis családi vacsora, eszem-iszom lesz. Sátrak belsõ megvilágítására gondoltam 1-1 valamit belülrõl, h késõ este is lássunk, nem akarom agyonbonyolítani a dolgot.
A garázsból ki tudunk vinni egy lengõt, a végére egy hármas elosztó, oszt hadmennyen...
Csak nem tudom, h mekkora és milyen foglaltú, milyen fénýerõsségũ cucc kéne a 3x9 négyzetméteŕre... na meg, h kukorica, vagy fénycsõ. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Donki Hóte #9137 üzenetére
Bármelyik elektronikai/villamossági szaküzlet tart ilyet készleten. Legrand, Somogyi, Kopp, stb.
Vidd magaddal a kapcsolót, próbáld bele a biztonság kedvéért. A kapcsolónak, a bekötésnek és a kábeleknek is el kell férnie a dobozban. -
Már szinte minden megvan a LED világításhoz, amikor azzal szembesültem, hogy a szabályozót csak falon kívül tudom elhelyezni, mert a vasbeton falon nincs lehetőség bevésni.
Ajánljatok nekem egy esztétikus falon kívüli szerelődobozt, ami itthon is kapható, mert a hétvégén szerelni kell, nincs idő kivárni, hogy megjöjjön Kínából...
-
flymi
addikt
Megköszönnék konkrét terméklinket. Hozzánk legközelebb a pécsi ledbolt van, na meg az ebay.
Valami olyasmire gondoltam, ami nincs agyongondolva. 3-as elosztó, 3 hosszabbító, fellógatva a sátor közepén... -
Nudlee
aktív tag
válasz
Djandreas #9122 üzenetére
A 14m RGB szalagod max. fogyasztása kb. 200W, tehát a 2db 5A -es trafó kevés lesz (ha 110V -os a trafód, azt itthon egyébként sem tudod használni).
A WiFi vezérlőre biztosan rá van írva, hogy csatornánként mennyi A -t tud, de szinte kizártnak tartom, hogy egybe elvigye a 14m -t.
Ha egyszerre szeretnéd a 14m -t vezérleni, akkor a második WiFi vezérlő helyett, szerezz be egy RGB jelerősítőt (jelismétlőt). Ezek általában 3x4A -t tudnak, tehát 10m RGB szalagot elvisz.
Betáplálás 5 méterenként. A WiFi vezérlő ismerete nélkül én 10m -t rákötnék az RGB jelerősítőre (2 betáplálási ponttal) és a maradék 4m -t, pedig rákötném a vezérlőre. -
flymi
addikt
Üdv!
Nem vagyok otthon ebben a világítás/elektronika témában.
Kültérre kéne,3x 9 m2 sátor belső megvilágítására valami alternatíva, aminek elég nagy a fénye, hogy bevilágítsa a teret felülről, de nem szemet bántóan erős. Leginkább nem led szalagra gondoltam, hanem valami hálózatról működtethető kukorica cuccra. -
Kernel
nagyúr
Az valódi feszültség, tartalmaz AC és DC komponenst is, a Graetz-híd sajátosságai miatt. Ha érintésvédelmi mérés a cél, akkor sem AC, sem DC nem lehet a földhöz képest.
Bár egyébként a multiméter 10 MΩ nagyságrendű ellenállása okozhat félreértéseket. Nem terhel gyakorlatilag, emiatt kimutathat olyan feszültségeket is, ami látszólag sok, de már egy ember okozta terheléstől is leesik.
A kapacitív előtétes lámpánál ez mondjuk lényegtelen, ott eleve kis impedanciák vannak bármelyik ponton, a kijelzett feszültséget teljesen komolyan kell venni.
-
Djandreas
csendes tag
Kérdésem lenne, hogy oldal falra xps stukkóba szeretnék rgd ledet rakni körben, összesen 14 métert. Megvan már a stukkó, alu sín, a 14 méter 5050 led, a 60-as. Van két 110/12v 5A trafó illetve 2 wifi vezérlő. Hogy oldjam meg, hogy viszonylag egyenletes fényt adjon és egyszerre vezérelhető legyen mobil apk-ról? Elég a trafó vagy cseréljem egy nagyra Illetve lehet - e csak egyoldalú kábelezés (betáplálás)? Ha van ilyen hogy néz ki a bekötés?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Én ilyeneket használok nagy megelégedettséggel (immár 2 éve). Ha melegfehér kell neked, akkor szerintem nem fogsz csalódni.
-
mzso
veterán
Ha ilyen ebay-es kukorica leden mérek feszültséget olcsó multiméterrel a földhöz képest akkor akkor melyik módban érdemes mérni, hogy valószerű értéket kapjak?
Az egyik ponton 237V-ot (gyakorlatilag a hálózati feszültség itt.) mértem kikapcsolva (asztali lámpával) és 270-et bekapcsolva váltóáramú módban. Egyenáramban meg 17 és 78V-ot.
Egyen feszültséget mérve jóval kisebbek az értékek. Minden ponton 40 alatt volt kikapcsolva volt ahol 10 alatt.
Extra poén, hogy az először próbált Media Marktban vett Emos elosztóban nem volt bekötve a föld...
-
code1005
senior tag
válasz
macilaci78 #9116 üzenetére
Köszi!
-
Kernel
nagyúr
válasz
flashpointer #9111 üzenetére
Ilyen is van természetesen, itt esetleg úgy lehetne igazságot tenni, ha a lámpa forgalmazója mutatna egy tesztpéldányt, ami egy adott dimerrel nem zúg.
Egyébként nem lehet megmondani, hogy a dimmer vagy a lámpa okozza. Nem mintha sokféleképpen lehetne lehasogatni a szinuszhullámból. Mindegyik AC-dimmer lényegében ugyanazt csinálja:
Csak nem közömbös a dimerbe épített LC-szűrő kivitele, paraméterei, aminek feladata az élek (részleges) simítása. Ráadásul a szűrő viselkedése még teljesítményfüggő is.
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
IP67-es led szalagot mivel lehetne felragasztani fürdőszobába, csempére? Víz fogja érni.
-
mzso
veterán
válasz
flashpointer #9111 üzenetére
Szerintem senki nem fogja megmondani anélkül, hogy látná az elektronikát.
(Nekem van egy olyan ami nem dimmelhető. Szilikonnal van kiöntve elektronikástul és mégis zúg.
)
-
Kernel
nagyúr
válasz
flashpointer #9107 üzenetére
Az izzólámpákhoz való dimmer mind egyforma abban az értelemben, hogy fázishasítás elven működik, triac a kapcsolóelem, és az impulzusok szűrésére tekercset, toroidot tartalmaz, illetve kondenzátort is. A vezérlése lehet többféle, érintőszenzoros, potméteres.
A tekercs okozza a zizegést, tehát innen kezdve azon múlik, hogy mennyire igényes a menetek rögzítése, ragasztása, "netán" műgyantával való kiöntése, ami a legjobb lenne.
Ezt viszont kipróbálás nélkül nehéz előre tudni, hogy milyen lesz.
Aki ért hozzá, a tekercset és kondenzátort ki lehet iktatni esetleg, ugyanis a szerkezet komolyabb teljesítményekre van tervezve, akár 400 W-ig, amihez kell a szűrés. De ilyen kis teljesítménynél, mint egy LED, elmegy nélküle is. Nem mondom, hogy nem változhat meg emiatt a szabályzási tartomány, de ez áramkörfüggő, visszacsatolásfüggő.
A dimmelhető LED belsejében egyébként is van további szűrés.
-
flashpointer
őstag
Helló, az előbb cseréltem ki dimmelhetős LED-re (10w-os osram superstar classic A 75 ) az izzót egy olyan lámpában ami falba épített kapcsolóval változtatható fényerősségű.
Viszont bekapcsolt állapotban zúg, eléggé hallani szóval nem is halkan. A hivatalos oldalon olvastam hogy hát igen előfordulhat ha olyanok a feltételek. A kérdés hogy esetleg egy jobb minőségű / más elven működő fali-fényerősségszabályozóval vajon megoldódna a helyzet?
Kipróbáltam normál foglalatban is és ott teljesen zajtalan. -
bandi0000
nagyúr
Hy
Falba beépített spot lámpát szeretnél viszont nem igazodok el rajta, gu10 es led égőt raknék bele, és amiket találtam vagy valami olcsó keret volt de ehhez gondolom kéne valami még, vagy drága 1 db os szett, mit kéne keresnem?
-
Cyborg
őstag
válasz
macilaci78 #8932 üzenetére
Szia,
így lett megcsinálva, ahogy Te is javasoltad, meg én is arra jutottam, hogy más megoldással elég hülyén nézne ki. Most szép egyenletesen oszlanak el, viszont marha soknak tűnik
Azon filóztam, ha esetleg sok lesz ennyibe a 5, vagy 7 wattos v-tac, van valami ajánlottabb kisebb teljesítményű alternatíva? Mondjuk kiegészíteném pár 1, vagy 3W-os leddel, és csak a fontos helyekre raknék erősebbet.
Esztétikai szempontból milyen lehet egy ilyen megoldás, piszkálná a szemet az eltérő fényáram?
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest