Hirdetés
Aktív témák
-
béci_bá
csendes tag
Üdv,
Na végre megjött az új notebookom ezen már van hdmi, és vettem HDMI kábelt is (Hama). A gondom az, hogy hangot nem visz át a kábel. A kép gyönyörű. Lehet, hogy én vagyok sületlen, de úgy tudom, kép és hang átvitelére volna alkalmas a kábel...a noti egyébként egy HP 8510p. Notebookon kell valamit állítani?
Másik érdekes dolog, hogy (és ezt főleg bigdigit kollégától kérdezem, mivel egy csodás 9603H-s Philipsről van szó), ha a HDMI1-et átnevezem PC-re, akkor a kép nem tölti ki teljesen a teljes felbontás adta lehetőséget, ha nincs eszköz hozzárendelés, akkor nagyjából jó. (a CCC-ben 60Hz, és 1920-as felbontás van belőve)....szóval felejtsem el a PC hozzárendelést?
PS: Zoli ma jön a táppalÜdv: Béci
-
béci_bá
csendes tag
Na elolvastam Cifi logoutját ;) notiban Ati Radeon 2600-as van. Jól értem, ha leszedem a reltek oldaláról az Ati HDMI audio device exe-jét, akkor megoldódik a problémám? (közvetlen tv-re kötném a laptopot, az erölködőmnek nincs ugyanis hdmi bemenete)
-
Zorro555
tag
válasz wassermann #18686 üzenetére
Nálunk is majdnem minden jobb LCD TV-ben van DVB tuner. Az más kérdés, hogy jelenleg nem sok helyen fogod venni ezeket a jeleket egyelőre.
-
bigdigit
addikt
válasz béci_bá #18701 üzenetére
gondolom ati vga van a notiban...találsz valahol olyat,hogy overscaling.huzigáld meg a csúszkáját nekijeés kitölti a teljes képernyőt.ez csak kiterjesztett képernyős ati ficsőr.ha elsődleges kijelzőnek választod lehet egyből teljes képernyőn lesz bár erre most nem mernék megesküdni
hdmi-n a hang átküldés egy külön misét megérmod:vaksi vagyok ténlyeg ati
[ Szerkesztve ]
-
Capella
senior tag
Ez a nyüves hangátvitel PC-ről TV-re HDMI-n tényleg problémás.
Nem mindegy, hogy milyen VGA kártya, milyen átalakító vagy kábel.
Néhányan leírták már, hogy az ATI 4870-nel, meg az ő DVI-HDMI átalakítójával nincs semmi gond.
Meg azt is, hogy az ATI 3650-hez adott sárga színű DVI-HDMI átalkító nem visz át hangot.
Ha hangot is akarunk, külön venni kell egy megfelelő átalakítót.
És valóban, az a sárga átakító csak a képet vitte át.
Emlegettek 24+1p és 18+1p HDMI csatlakozásokat, de nem néztem utána, hogy akkor most melyik is a jó, melyik kell. Laikusan a 24 több a 18-nál. Vagy mégsem?
Valaki megírhatná, melyik az a tuti és nem feltétlenül túl drága DVI-HDMI átalakító típus, ami hangátvitelre is megfelel.
Pl. ez jó?
A HDMI kábel az 1.3-as prof. kivitelű, tehát gondolom ezzel nem lehet baj.
Végül is a PC hangkimenet ráköthető az erősítőre is, ha egyébként is arról hallgatom.Hangcsúszást én is tapasztaltam tegnap, talán fél másodperc alatt, de közepesen zavaró volt. Igaz a digi kábel set-top-box is cserélve lett. De ez miért okozná?
Az STB kimenet átváltása kompozitról RGB-re úgy látszik ezt megoldotta. De hogy miért?
(Scarton tudom a jelet levenni, majd szétosztani.)[ Szerkesztve ]
-
Hedgehanter
őstag
Semmi eselyem sincs hogy a coax audiot meg a DVI-t osszerekjam es egy HDMI kabelen menjen a hang meg a kep a tv-be mi ? (tudom hogy a HDMI audio elektronikus jel a masik meg optical de na hatha )
-
Capella
senior tag
válasz Hedgehanter #18706 üzenetére
Van pl. egy ilyen optikai - koax átalakító.
De neked nemigen ez kell, ha egyáltalán megérné.
[ Szerkesztve ]
-
-
Capella
senior tag
válasz Zorro555 #18708 üzenetére
Nekem gyanús, hogy a 2400-as VGA kártya digitális kimenetről jó lesz az 1920x1080 felbontással.
Több esetről tudok, ahol gond volt a videojellel.
Azután lehet, hogy ez speciálisan csak az adott VGA kártya és monitor vagy TV együttműködési problémája, máskor meg jó lehet.
Ellenpéldáról mindenesetre nem tudok, ettől még lehet. -
Scoobyka
addikt
ha már baj akkor nekem is van 1....
nekem meg olyan gondom lenne,hogy nem tudom belőni a 24hzet a notin-tv összekötésnél,
dell 1525ös notesz x3100as kártya....minden flottúl megy,tehát felismeri és zkezeli is a samu képernyőt.....50-60hzet is be tudom lönni....(a menüben megjelenik még a 30hz és a 25hz-24hz)......átkapcsolom a tv-t 24hzre(37a656) és kiirja ,hogy oks....,de info gombal lekérdezve kiderül,hogy nem igazán rakta át....maradt 50\60hzen a tv...sztem ez inkább az én bénázásom....vkinek ötlet?
hdmi-hdmi összekötés....hdmi2es foglalatba pcre nevezve sem jött össze még.
[ Szerkesztve ]
-
Ch4os
aktív tag
-
Capella
senior tag
Köszi. A kérdés már csak az lenne, hogy a hangot is tényleg átviszi-e.
Volt itt a fórumban valaki, aki pont 3650-hez cserélte le az átalakítót.Visszatérve Hedgehanter (#18706)-hoz a koax persze nem optikai, hanem digitális, így optikai átalakítás sem kell.
Ettől még összevissza kötögetni sem lehet.
Az optikairól annyit hallottam, hogy leginkább sztrereóban működik csak, a koax meg tud némi Dolbyt és 5.1-et. -
Capella
senior tag
A kérdés végül is már csak az, hogy a 18+1P vagy a 24+1P a jó a hangátvitelhez.
Mindkét DVI-HDMI átalakító kapható ugyanazon az áron.
A 24 több mint a 18, a +hang is több, mint csak a videojel, így elég logikusnak tűnik, hogy 24+1P-s átalakító kell.
No majd a bolti eladó csak meg tudja mondani. -
bigdigit
addikt
-
Zorro555
tag
válasz bigdigit #18717 üzenetére
Én is ezt mondom a feleségemnek, de ő azt mondja várjunk ki.
Én mondjuk ha már kivárok, akkor abban bízok, hogy az emberek kevesebb áruhitelt kapnak a szigorítás miatt. Ez kevesebb eladást jelent, tehát az áru halmozódik a raktárakban, ez viszont tényleges árzuhanást jelenthet. Valami hasonlót mint tavaly, bár akkora biztos nem lesz. -
cilo9
aktív tag
válasz Zorro555 #18718 üzenetére
Én is ebben látom az estleges áresés lehetőségét novemberben. Most kezdi nálunk is éreztetni majd igazán a hatását a válság és nem lesz ember (vagy hát jóval kevesebb, már így is sok a kihelyzett hitel) aki részletre/hitelre vásárolna...szerintem. Az éves terveket meg csak hozni kell valahogy. Vagy ha nem is közvetlen áresés, de árukapcsolt kedvezménnyel.
A karácsonyra leszek kiváncsi. Meg utána a januárra hol mennyi áru maradt a boltokban.
Lehet hogy a mostani "trend" alapján drágulnak majd a műszaki cuccok, de kifogja megvenni??? Tényleg szerintem max 0% THM mellett, de az meg karácsonyi okosság szokott lenni.[ Szerkesztve ]
Üdv, Cilo
-
Zorro555
tag
válasz bigdigit #18720 üzenetére
Ugye nem kapott el téged is ez a válság-láz amit a média sugall? Ez egy lufi amit hatalmasra fújtak. Nevetségesnek tartom, hogy 1929-et emlegetik. Na AZ GÁZ VOLT! Ami most van, meg sem közelíti azokat az állapotokat. Csak hát a média szeret világvége hangulatot kelteni.
Nem lett volna itt semmi baj, ha 1 hétel ezelőtt nem támadják meg a forintot meg az OTP-t. Megtörtént, de ettől nem omlik össze semmi, sztem hamarosan helyreáll a rend. Lehet lassabban mint arra számítunk, de előbb utóbb biztos. -
Zorro555
tag
válasz bigdigit #18723 üzenetére
Most néztem, hivatalos CHF árfolyam 171,81 HUF. 161 körül vettem fel a hitelemet 4 éve. Öszödi beszéd után a CHF 186 körülre felszaladt, pont amikor lejárt a lakáskasszám, és 3 hónapon belül fel kellett használnom az összeget előtörlesztésre. Buktam vagy 3-400 ezret a dolgon, de túléltem. Szóval nem pánikolok.
-
fprefect
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Igyekeztem minél több infót megtudni az előző sok-sok hozzászólásból (le a kalappal egyesek felkészültsége előtt), de számos válasz mellett sok egyéb kérdéssel is gyarapodtam és hiába olvasok az agyam már egyszerűen nem tudja felfogni ezt a rengeteg infót, úgyhogy most kérdeznék:
Ami adott ill. amit szeretnék:- LCD
- HD ready
- 32” v. 37”
- 120-140 ezerig
- a laptopom s-video kimenete a DVD-re (asztali) csatlakozik és a DVD SCART-tal a meglévő CRT tévémre (így nézem a filmeket laptopról) -----ez az összeállítás alkalmazható-e az LCD tévével is (és milyen minősége lesz?) vagy van rá sokkal jobb alternatíva? (a kábelezésben és a „mit mivel dugok össze”-ben vagyok a legtudatlanabb
- lényeges lenne, hogy a tv adás se essen atomjaira a képernyőn
- minél kevésbé elmosódott mozgást a képernyőn
- jelen dolgok alapján 1:1 pixel mappingra nekem szükségem van?
- xbox 360-al játszaniEzeket néztem ki eddig a ti véleményeitek alapján (lehet más is):
Samsung LE-3xB80-as széria
Samsung LE-3xA430-as széria
Samsung LE-3xA450-es széria illetve a most nagyon olcsó (100k) Pana TX 32 LE8-atElőre is köszönöm a válaszaitokat
fprefect
-
Zorro555
tag
válasz fprefect #18725 üzenetére
Ha a gépeden csak s-video kimenet van, akkor vagy olyan tv kell amin van ilyen bemenet, vagy veszel egy s-video-scart átalakítót, vagy d-sub kimenet gépen, d-sub bemenet a tv-n, szóval alternatíva van, csak meg kell nézni milyen kimeneti opcióid vannak, és ahhoz választani tv-t.
-
foppa
tag
Helló!
A következő két Tv közül melyiket érdemes választani:
Sony KDL-40W4500
Philips 37PFL9603D?
Van valami lényeges különbség tudásban köztük? -
Symbio
senior tag
válasz Zorro555 #18722 üzenetére
Hát nem tudom. Ha bezárják alólad az üzemet, vagy csak elküldenek így karácsony előtt 1-2 hónap fizetés nélkülire, amikor van mondjuk 1 lakás és 1 autó hiteled, tök mindegy mit mond a média, leizzadsz. Egyébként mindig megy a sírás, hogy baromi drága az élet és az emberek mind elszegényednek, aztán nézd meg, hogy mi péznt nyomnak el karácsonykor, vagy csak egy szombaton egy hipermarketben.
-
Lejszi
senior tag
Az "MKV" kiterjesztésű lenne a HD film?
Akkor ezt a VLC le tudja jatszani a szam.gépen?
-
Zorro555
tag
-
Dassler
őstag
Sziasztok,
na most végig böngésztem a fórumot. Egy kérdésem lenne ezzel a 24p dologgal kapcs. Ha egy tv nem támogatja, akkor mi van, mit kezd vele? Mert gondolom, azért ha betolok egy BD filmet a lejátszóba, azért lejátsza.
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
wassermann
addikt
CI - slot -ba való DVB-T MPEG4 >>> MPEG2 konverter kártya !
Nem gondoltam volna, hogy ekkorában már megvalósítható, de létezik már: KLIKK IDE ( a linket egy másik fórumon találtam)
[ Szerkesztve ]
-
Zorro555
tag
válasz Dassler #18733 üzenetére
általában a 3-2 pull down módot használja a készülék. (Vigyázni kell, mert van amelyik nem, ilyenkor csak egy szép fekete képernyőt látsz).
ez a mód azt jelenti, hogy egymás után 3x jeleníti meg a páratlan kockákat, 2x a párosakat. (12x3+12x2=60 Hz)
Állítólag látszik lassú mozgásnál, hogy picit szaggat, bár gyakorlatban ezt még nem láttam, és más sem erősítette meg. (mármint olyan aki látta, nem olyan aki hallotta egy barátjától akinek egy ismerőse azt mondta, hogy a húga pasija.... ).
-
Zorro555
tag
válasz wassermann #18740 üzenetére
Igen, de ezek a készülékek simán kezelik mind az 50 mind a 60 HZ-et. Az 50Hz itt európában elterjedt, a 60Hz pedig a tengerentúl. Ez az egyik oka a DVD régiókódjainak.
-
szabessz
tag
Hi
A 37A656 ba lévő 100hz akkor mikor van kihasználva igazán?
Csak akkor BluRay lejátszóról nézem filmeket?
Ha pc nézem a divx és hd filmeket és játszok akkor nincs kihasználva ott nem kell?
37A615 van már rendes 24p-támogatás?
Előre köszöszöm a segítséget. -
uhu20
tag
Üdv, fiúk,
notebook - hdmi - lcd tv
A vadiúj laptomomat a szintén most vett hdmi kábel segítségével összekötöttem a szintén nem nagyon régi lcd tévémmel. A kép egyből megjelenik, de hang nem! Igyekeztem állítgatni, de nem jutottam semmire.
Nemrég mindezt megcsináltam sima monitorkábellel + jackdugós audiokábellel és úgy megy a kép és a hang is. Próbáltam olyat is, hogy hdmi és jack, de úgy nem ment.
Most lehetséges, hogy valamelyik gép (a laptop vagy a tévé) nem engedi hdmi-n keresztül a hangot? Vagy mit kell beállítani?
-
wassermann
addikt
Nem a sima hangkártya hangja megy ki a HDMI kimenetre!
Hangod csak akkor van HDMI-n keresztül ha a videokártyád (pl.ATI) ezt támogatja. Ilyenkor a gép BIOS-ában vagy az eszközkezelőben kell lennie egy HD-audio nevü hardver-eszköznek, amit a hang beálltásainál engedélyezni kell és ki kell választani.
[ Szerkesztve ]
-
uhu20
tag
válasz wassermann #18747 üzenetére
Ilyen a kártya.
Már órák óta keresgélek.A notebook szerint minden Ok, mégsincs hang. A BIOS-t még megpróbálom.
-
uhu20
tag
válasz wassermann #18749 üzenetére
Kösz.
Megnéztem a BIOS-t is, de semmit nem tudtam állítani.Egyébként erről a notiról van szó:
Azt írja: "támogatott hangformátum : 24 bites sztereó támogatott hangszabványok : MIDI-támogatás "
Ez jelent valamit?
És ez a tévé:
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest