Hirdetés
Aktív témák
-
denes242
aktív tag
válasz bigdigit #19897 üzenetére
olvastam avsforum-on. nem lehuzas ez, csak hasznalom az agyamat - szerinted a philips valami nagysagrendekkel komolyabb panelt rak a tv-be mint az osszes konkurencia, annak ellenere, hogy tok ugyanannyiba kerul (meretaranyosan), es meg kevesebbet is gyartanak belole?
Amugy itt irnak a s-pva vs. s-ips-rol: http://photography-on-the.net/forum/archive/index.php/t-432919.html - azt mondjak jo mindketto, a pva-nak kicsit jobbak a feketei (nagyobb a kontraszt), viszont oldalrol nezve (>80 fok) kicsit elszinezodik.P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux
-
Zorro555
tag
Ezt nézzétek meg, remélem nem kell lefordítanom
-
-
Digitalis
senior tag
válasz denes242 #19902 üzenetére
Most ezt nekem tudnom kéne? Viccelsz? Még a PH-ilipsét is most tudtam meg a fórumból az imént.
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
denes242
aktív tag
válasz bigdigit #19904 üzenetére
mindenhol ahol nezem durvan 10%-kal dragabb a 42pfl7603 mint a le40a656 es pontosan annyival nagyobb is (a kepernyofelulet durvan az atlo negyzetevel aranyos)..
P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux
-
Zorro555
tag
válasz bigdigit #19905 üzenetére
Hehe. Nem. Itt ami a fontos, hogy mennyivel jobb a 10 bit a 8-hoz képest. Kb. 4-5x jobb kontraszt arány, színtelítettsége is jobb, valamint, hogy a fekete is feketébb, bár ez a kontrasztarányból már látszik.
Különböző teszteket futatott, ebből állapította meg a leírtakat. A végére írta, hogy majd azt is teszteli, hogy a 8-bit 10-bitre való konvertálása mennyivel javítja a képet.
Nagyjából ez a lényeg.[ Szerkesztve ]
-
jules999
csendes tag
En is nezegettem mar egy MM-ben, viszont az 46 colos volt. Illetve ki-be kapcsoltam tobb modellt is es azt probaltam nezni hogy mennyire latszodhat bennuk a kozvetlen kornyezetuk, de ott nekem nem tunt sokkal tukrozodobbnek mint a tobbi. Viszont ezek a kepek otthoni kornyezetben keszultek es eleg ijesztoek. MM-ben nem tudtam igy "tesztelgetni" oket, ott csak a tavolabbrol jovo eleg sok mennyisegu neon feny volt az adott, elemlampa,vaku,stb nem volt nalam ;-D
[ Szerkesztve ]
-
Symbio
senior tag
A hallható frekvencia tartomány is szűkebb, mint amit a hanghordozók és a ketyerék tudnak. Ha levágnád az alsó és felső frekvenciákat (amit úgysem hallasz), meglepődnél, mert nem ugyanúgy szólna.
A múltkor olvastam egy cikket az LCD-k jövőjéről, ahol éppen azt taglalták, hogy mivel a felbontást nem növelik, ezért a fejlesztők a magasabb bit értékek felé haladnak. Mert hiába nem tudod szárazon megkülönböztetni, de a természetesebb képhez mégis szükséges (de lehet, hogy a cikk is csak marketing duma volt ) -
denes242
aktív tag
-
Alex91
félisten
válasz Jack34 #19871 üzenetére
A szakcikkekrol is annyit, hogy szamitogepes HW teszteknel is ujsagokban sokszor olyat hoznak ki, hogy csak nez az ember !
Most az egyszeru alkalmazotrol beszelek, aki mondjuk itt, nev nelkul, lemeri azt is irni, amit esetleg az uzletben nem fog elmondani .
De van ugye olyan dolog, amit objektiven lehet merni, meg vannak olyan dolgok is, amelyek szubjektivek. (LG6000 egy jo TV, de van akinek ronda .)
Vagy most mondjam azt, hogy a Philips TV-m menuje szerintem gyors. De mivel nincs viszonyitasi alapom, lehet, hogy tenyleg gyors, de az is lehet, hogy a tobbihez kepest lassu... (Bar nekem igy is megfelel, de lehet, hogy masnak meg nem, mert mar latott gyorsabban reagalot is.)
Es nem hiszem, hogy a tobbseg nem irja le, ha valami nem tetszik a TV-jeben, vagy barmi mas cuccaban. Csak ugye ameddig nem volt a kezei kozott jobb...Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Ch4os
aktív tag
válasz steveetm #19899 üzenetére
"...verheted a segged a földhöz, hogy ez mekkora marketing bullshit, és semmi értelme a 10 bitnek, de attól még lesz neki."
Na ez meg lett indokolva, akkor most már rögtön ide a mind a plusz 2 bitet.
A Win 256-szint pedig igen úgy értettem, hogy tényleges 256 szín, de írhattam volna 65k szint is. Na ott még voltak ronda átmenetek. (Pl: XP fejléc alapesetben sötétkékből a világosba) -
hdmi
tag
Élőben látott már valaki ilyen tévét, 256,800 Ft a digitalko-nál.:
Samsung LE-37A686:
- SAMSUNG Crystal TV™ (Ruby black)
- 94 cm
- Full HD
- 100 Hz
- Clear Panel
- Dynamic Contrast: 50000:1
- Wide Color Enhancer 2
- DNIe Pro
- Movie Plus
- 24p Real Moviekép: http://www.themolehole.eclipse.co.uk/LE40A686M1FXBT8.jpg
a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle
-
mutyi
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni. Kellene vennem egy hdmi-hdmi kábelt, de nem tudom milyet vegyek. A samsung R81 tv-met az LG dvd lejátszómmal már összekötötem egy Profigold 2 méteres kábellel, ami 9000 Ft volt, most meg a pc-t szeretném öszekötni a tv-vel, amihez 5 méteres kellene. Viszont most ha nem muszály nem adnék ki érte 10 ezer ft-ot a profigold-ért, ha 2-ért kapok valami easy touch márkájút.
A kérdésem az lenne, hogy mennyit számít hogy 2 ezer vagy 10 ezer egy hdmi kábel, ami digitálisan viszi át a jelet? Elvileg a 2 ezres is árnyékolt.
Jó lenne végre pontot tenni erre a kérdésemre, régóta nem tudom a választ. -
einstein
senior tag
Sziasztok. Cifu miért tűnt el a topikból? Azóta mintha egy kicsit esett volna a színvonal...
-
Hedgehanter
őstag
Na osszeraktuk a haverom Philips 47 PFL 7642 D jelu tv-jet.. Nem rossz, egy kis bevilagitas van a jobb felso resznel de azt leszamitva so far so good. Sajnos csak analog csatornai vannak meg, szoval a kep eleg gazos volt de hozzak ma a digitalis dobozt szoval remelem jobb lesz...
-
Ch4os
aktív tag
válasz kariad #19931 üzenetére
Ehhez jobban értők majd megmondják a tutit, de azért leírom az én majdani megoldásomat.
A sz.gépből jövő hangot nem a TV-n akarom hallani, hanem az 5.1-es rendszeremen, így a hangkártya van összekötve az erősítővel, ahogy most is. De ha TV-n nézek valamit és ott a forráshang, akkor majd onnan is jön egy kábel az erősítőbe. -
renato
aktív tag
egy kérdésem lenne:
60 Hz-t tud a monitorom.
a játékoknál (autó szimulátor) érzékelhetek 60 és 150 FPT között különbséget?
mert néha 80 és 120 között is érzek. Ez hogy lehet, ha a monitor csak 60-at frissít?
sorry a hülye kérdésért, de érdekel a cucc.azt tom, hogy az agy többet érzékelhet, fog fel, mint a szem, és ezért számit, de hogy foghatom fel ha a monitor csak 60-at küld ki? :/
-
altntvx
tag
JVC LCdkkel volt dolga valakinek?
Mi a helyzet a JVC által felsőkategóriáként emlegetett LCDjéivel
pl.: [link]''A mennyországba térsz meg, vagy felfalnak a férgek.''
-
fetterr
csendes tag
Üdv!
Olyat kérdeznék, hogy van Samsung LCD tévékben is nem Samsung paneles?
A minap voltam egy boltban, és ott mondták, hogy az "S" jelzésű az Samsung
de volt "C" meg "A" is! Ezek milyenek?
Vagy ez hülyeség? -
stefh60
csendes tag
Sziasztok!
Most kaptam egy új LG 32"-os 5000-es LCD TV-t.
Rögtön a bekapcsolás után nem jelent meg a menü, helyette teljesen fehér lett a kép és a kép felső részén egy szürke téglalapban ez a szöveg jelenik meg: V3.35.1
Ez a szöveg "ugrál" jobbról balra, majd vissza.Szerintetek most mi lehet a baj?
Szervíz menüben maradt a gyárban a TV vagy szar (panelhiba?) ?
Ki-be kapcsolás sem segített.... próbáltam bekapcsolva hagyni több mint 5-10 percig, de semmi változás. kihúztam a 220-ból, vártam, megint vissza, de semmi....
A távirányítón a TV gomb világít, ha nyomkodom a gombokat, a TV-n a "kék" led pedig villog, tehát elméletileg a távirányító jó.
Egy érdekes dolog van, hogy a power gombra nem kapcsol ki illetve erre nem is reagál a TV.Egy dolog változik, ha rádugom a bekapcsolt(!) dvd lejátszót, hogy a fenti szürke kis ablak eltűnik és egy TV CH 1 ablak jön elő, de ez egy kis idő után "bezáródik".
Válaszokat előre is köszi!
-
Ch4os
aktív tag
-
altntvx
tag
válasz elmerfudd #19940 üzenetére
Ezt már hallottam több helyen,de ez egy olyan alap hiba amit szerintem már rég orvosoltak
Az új szériákban már nincs ilyen gond---Ezt egy JVCs csóka is megerősítette és azt is hogy volt.
Nem hiszem hogy e hír miatt ne venne senki sem ilyet...Ha esetleg mégis van valakinek tapasztalata a 2008as szériával, a tapasztalatát szívesen fogadnám''A mennyországba térsz meg, vagy felfalnak a férgek.''
Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Építő/felújító topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Külpolitika
- Milyen monitort vegyek?
- Autós topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest