Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2417) mbazsi


mbazsi
tag

Sziasztok!
A napokban estem át egy PRK műtéten. Gondoltam leírom a tapasztalataim azoknak akik gondolkodnának rajta, az esetleges kellemetlenségek miatt.

Csütörtökön volt a műtét, utána mikor kiment az érzéstelenítő hatása, akkor elég erősen elkezdtem könnyezni. Mint aki folyamatosan hagymát szeletel. Ez tartott kb 2 órán keresztül, majd hatott a gyógyszer. Ez a rész elég szar volt, de nem fájt. Úgy ültem törökülésben a kanapén, mint tinédzser kislány az első szakítása után, szóval egy százas zsepi el is tűnt.
Aludni remekül tudtam szerencsére az első este is. Az érdekesebb inkább a másnap reggeli kelés volt. Addigra ugyanis kifejlődtek a macskaszemeim. Már nem azért, mert olyan élesen láttam volna, inkább mert borzasztó érzékeny volt a fényre, ezért a vak sötétben napszemüvegben járkáltam. Még a modem ledjeit is letakartam, mert zavart. Szakadatlan ömlött a könnyem, ezért a felírt szemcseppeket sem tudtam beadni magamnak, csak később. Délutánra szerencsére elmúlt, és azóta nem is jelentkezett semmi kellemetlenség, max néha szemszárazság. Az első pár napban a direkt fény eléggé lefárasztotta a szemem, ezért TV / monitor kizárva, bár nekem ez nem volt akkora érvágás, mivel nincs is TV a lakásban.
Most (az 5. nap) ott tartok, hogy ma vették le a védőlencséket, a látásom még nem túl jó, az orvos szerint ez teljesen szokványos, elvileg javulni fog napról napra az elkövetkező hét folyamán, úgyhogy nem aggódom. Ha feltételezem, hogy túl vagyok a PRK kellemetlenségein akkor elmondhatom, hogy fájni egy pillanatra sem fájt. Számomra a legrosszabb rész, hogy nem moshattam arcot 4 napig, ami pedig a folyamatos gyógyszer csepegtetés, illetve könnyezés miatt, igencsak jól esett volna.
Remélem hasznos volt a beszámoló.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.