Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
Nálatok is gyakran lefolyik a szemcsepp a könnycsatornán át a torkotokba? Mit lehet ellene tenni? Elég szar íze van, ha éppen nyelek...
-
nagyúr
válasz Apollo17hu #1505 üzenetére
Nem, talán egyszer volt rá példa. Megoldás: keress egy sűrűbb összetételűt.
-
ALI_G
veterán
Hello,
Telefonon beszéltem az egyik nagy pesti klinikával akik lebeszéltek a szemműtétről, mert nem tudják garantálni, hogy mind én, mind ők elégedettek lesznek az eredményekkel. A doktornő azt mondta, hogy mivel távollátó vagyok és nem olyan rossz a szemem, várjak 45 éves koromig, mert addig változhat a dioptriám, még ha meg is műtik, így nem tudni, hogy hány korrekciós műtétre kellene sor kerüljön. Persze 45 éves kor után jön az öregségi túllátás, tehát nekem még romlana.
+3 és +3,5-es a szemem nagyjából, bal szemem kb. 50-60%-os szemüveggel, a jobbal az alsó vonal alatt is tudok olvasni.Valakinek mondtak már ilyet? Olvastam már itt hsz-t, akinek hasonló paraméterekkel megműtötték a szemét.
-
nagyúr
válasz Apollo17hu #1507 üzenetére
Jahogy a szteroid cseppek? Igen, az rohadt kellemetlen és keserű tud lenni...
ALI_G: Csak annyit tudok,hogy a plusz-os szemeket mindig is "nehezebb" műteni. Úgy értem, sok a kitétel, kisebb a dioptria tartomány, stb, amit tudnak műteni.
-
MaciG
addikt
Köszönöm a tippeket, így már mindjárt jobban telik az idő, és ma megvolt ez első hajmosásom is a műtét után, búvárszemüvegben.
Az a bizonyos homály úgy fog eltűnni, hogy egyszer mikor felkelek nem lesz ott, vagy szépen lassan fokozatosan? Mert nekem pár napja ez állandó.
BANZAII
-
Apollo17hu
őstag
Ha jól olvastam, ez a műtét utáni 6. napod. én 5-6. nap körül kezdtem el kinézni az ablakon, ami a parkolóra néz. 4 sor autó van. Először még csak a legközelebbi sor rendszámait láttam. Aztán kétnaponta 1-1 sorral messzebb láttam a rendszámokat. Tehát lassan, de már múlnia kellene a homálynak.
-
MaciG
addikt
válasz Apollo17hu #1511 üzenetére
Kisit rosszul fogalmaztam. Úgy állandó, hogy minden nap előjön. Van hogy kimegyek a konyhába és tisztán látom a hűtő tetején lévő órát, aztán 2 óra múlva kimegyek megint akkor meg homályos. vagy van amikor tisztán látom a tv-ben a jobb alsó sarokba a 12-es karikát, de van ,hogy homályos.
BANZAII
-
MaciG
addikt
Ez teljesen így van. Amég bent volt a védő lencse, egész nap csak feküdtem a sötét szobában, utána kezdtem odaülni a gép elé, de csak ilyen 15-20 percekre, java részt feküdtem, pihentem. Meg ahogy néztem az ismertetőre is rá van írva, hogy az első 2 hétben lehetnek még eléggé ingadozhat a látás, egyénfüggő.
BANZAII
-
MaciG
addikt
Ti mikor csepegtetitek a Fulcont, akkor az ujjatokat odateszitek a lecsukott szemhéjatokhoz ahogy a használati útmutatón írja? Mert én úgy szoktam ,hogy csöppentek, pislogok párat, és kösz. Vagy az úgy nem jó?
BANZAII
-
Apollo17hu
őstag
Ma volt az 1 hónapos kontroll.
Mindkét szemnél 1,25 a nyers távoli vízus.
(Legutóbb, a műtét utáni 8. napon bal szemre 1, jobb szemre 0,8 volt az értéke.) -
nagyúr
válasz Apollo17hu #1519 üzenetére
Nekem volt,hogy felment 1,50-1,60-ra is... aztán, így 3 év után, örülök,ha 100 megvan átlagban (de végülis ez volt a cél)
-
Apollo17hu
őstag
Akadt egy kis probléma.
Most néztem az 1 hónapos kontroll orvosi értesítőjét, meg az orvosi vényt, amit a doktornő írt, és van egy kis eltérés a kettő között.
Szóban azt mondta a doktornő, hogy 2 hónap múlva kell legközelebb kontrollra mennem, addig pedig 1 hónapig még napi 5-ször, majd 1 hónapig napi 4-szer kell az Efflumidex szemcseppet használnom.
Az orvosi vényre is csak Efflumidexet írt, meg azt, hogy "2 havi mennyiség", viszont az orvosi értesítőn ez áll:
"Mko 1 hónapig napi 5x Efflumidex, majd 1 hónapig napi 4x Flucon szemcsepp."
Fluconról szó nem esett a kontrollon. Holnap (hétfő) váltanám ki a vényt. Érdemes előtte betelefonálnom az Optik-medbe vagy nyugodtan váltsam ki a 4 doboz Efflumidexet, és ne törődjek azzal, hogy Flucont (is) írt a doktornő az orvosi értesítőre?
-
MaciG
addikt
válasz Apollo17hu #1522 üzenetére
Mi az az Efflumidexet? Én is voltam már az 1 hónapos kontrollon, de nekem csak a napi 5x-i Fulcont nyomatják, meg műkönnyet ha szükséges
BANZAII
-
Apollo17hu
őstag
Lehet, hogy az eltérő kezelés miatt kaptam Efflumidexet. (PRK-n voltam.)
Végül kiváltottam mind a 4 dobozt, mert a mostani pont elfogyott, a vény másik felét pedig buktam volna, ha csak 2 dobozzal váltok ki. Azért a héten rácsörgök majd az Optik-medre, hogy használhatom-e végig az Efflumidexeket. -
MaciG
addikt
-
Reaper
őstag
válasz Apollo17hu #1526 üzenetére
A különbség, hogy az Efflumidexben van valamennyi műkönny is. A Fluconban nincs. A doktornő ezt mondta. De fogalmam sincs miért nem mondta el neked a doki. Bár lehet én kérdezek mindig túl sokat.
[ Szerkesztve ]
-
Reaper
őstag
Szerintem is, nekem annyi volt, hogy mondtam, néha homályosabban látok, erre azt mondta a doki, hogy mert száraz a szemem, és akarok-e olyan szemcseppet, amiben van műkönny is. Mondtam igen, és ekkor kaptam ezt. Nem rossz, de még így is elég száraz a szemem, óránként nyomok kb bele műkönnyet.
-
MaciG
addikt
-
MaciG
addikt
Olyanokat kérdeznék akiknek már letelt a 6 hónap a műtét után, hogy ti hordjátok még rendszeresen a napszemüveget vagy nem? Vagy hordjátok, de már nem olyan intenzíven, mint a 6 hónap letelte előtt.
BANZAII
-
MaciG
addikt
válasz icecave #1533 üzenetére
Értem. Azért kérdeztem, mert mikor legutóbb voltam a kontrollon akkor mikor erre rákérdeztem azt mondták 1 évig kell a napszemüveg, én meg mondtam, hogy én a tájékoztatóban 6 hónapot olvastam, akkor jött rá a válsz ,hogy az már régi...
És akkor végigfutott az agyamon, hogy lehet azért mondtam egy évet, mert az ő garanciájuk is egy évig szól, de igazából életem végéig kellene a napszemüveg csak azt nem merik mondani, mert akkor szerintem kevesebben vágnának bele, így ha 1 év után nekem az uv fény miatt visszaromlik, akkor ők bármi mást tudnak mondani, hogy mástól romlott vissza. (genetika,öregedés,stb.)BANZAII
-
nagyúr
Alapból kialakul az emberben a műtét után egyfajta plusz féltés a szemeket illetően. Én mindig viszem magammal (úgyis kemény tokban van), aztán ha egyszer csak hirtelen 100 ágra kezd el sütni a nap, akkor felrakom, és kész. Nincs ebből sosem problémám.
Persze, több mint 3 év után, lehet nem is kellene, de ha már csak az "agyam megnyugszik" attól, hogy erős fényben rajtam a szemüveg, akkor is megéri[ Szerkesztve ]
-
MaciG
addikt
-
nagyúr
Az én megoldásom inkább egy sötétített lencse egy normális keretben, szóval nem az az Oakley típusú napszemüveg. Ha meg már ilyen helyre megyek, akkor fel is teszem, nem nagyon érdekel, ki mit mondd. A stroboszkóp és egyéb fények amúgy is szénné égetik az ember retináját az ilyen helyeken.
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Szemműtéten gondolkodom. Szegeden.
Tudtok nekem egy helyet ajánlani , akar a környéken is lehet?
Milyen eljárást ajánlotok, -5 szemre.
Kb mibe kerül?
Melyik eljárás a bevált?
Olvastam ,hogy azt nem nagyon ajánlott az mikor felhajtják a szaruhártyát , elvégzik a beavatkozást és vissza hajtják.
Hiszen vissza tapad de nem forr vissza. Esetleg később leeshet, egy esetleges sérüléstől.Kezdő vagyok a terén ezert tapogatózom, ill kérdezősködök.
-
MaciG
addikt
Szia
Én is Szegeden akartam megcsináltatni, de itt tudtommal csak a Klink kft végzi, és mikor én néztem, akkor a honlapjukon csúcstechnikás eljárásnak nevezték a sima LASIK műtétet, amit amúgy normális klinikák már jó pár éve nem csinálnak a veszélyessége miatt. Szóval én inkább úgy voltam felmegyek az OptikMedhez, ott meg is csinálták, azóta jól látok.
BANZAII
-
tomic
addikt
Köszi mind kettőtöknek.
Sajna néha focizom , így nem is kockáztatnak.Marad a legrégebbi megoldás.
Ami meg hátráltat az a kontroll vizsgalatok, mivel külföldön élek.
Nem tudom esetleg ezeket lehetne e itt (németben) elvégezni?
Gondolok itt esetleges partner cégre.Az ár az rendben lenne. Kb 1000euro.
MaciG Neked milyen módszerrel csináltak és mekkora volt a dioptriád?
[ Szerkesztve ]
-
mindfreak
őstag
1 hete volt PRK műtétem. Az első 2 nap elég götrelmes volt, bár fájdalomcsillapítóval és/vagy altatóval ki lehet bírni, azért még egyszer nem mennék neki. Még csak ma tudtam monitor elé ülni, bár tévét már 2 napja tudom nézni.
Sajnos még nem éles a látásom, meg ködös is kicsit. Ez a borongós, felhős idő eléggé vakít, odakint csak napszemüvegben kényelmes.
Tudom egyénenként változó, de Nektek kb. mennyi idő volt mire beállt a látásotok?? -
Ariadne
őstag
Nekem a tiédnél is nagyobb rövidlátásom van, úgy tudom, ilyen esetekben általban a PRK a jobb, amikor a felületen matatnak. Egyéb okokból nekem egyébként is csak ez az opció lehetséges, de végigasszisztáltam közelről egy így műtött embert, és nem volt olyan vészes dolog, bevált módszer, én bízom benne.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
tildy
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI Mini 2 Fly More Combo FMC drón szett 3 akkuval - újszerű állapotban
- DJI FPV Racer drón - Beyond unlocked
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest