Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darth_Revan
veterán
Aki már átesett egy PRK műtéten pl az Optikmednél, az mondja már meg, hogy nagyon szüksége volt kísérőre ? Mennyire látott/mennyire ütötte ki a Xanax?
Csak mert rokonoknak már nincs kivehető szabadság, haverok meg dolgoznak aznap és így maradna a taxi, ha gyakorlati szempontból annyira nem feltétel a kísérő. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Darth_Revan #1848 üzenetére
Kalappal
Én holnap megyek, kicsit már bennem a félsz, de az igazi holnap lesz.
-
Darth_Revan
veterán
Na ma voltam az Optikmednel.
Kivulrol nem tunik annak, de belulrol nagy es modern.
A vizsgalat alapjan mehet PRK es Femto is, mar kertem is idopontot prkraSzaruhartya is eleg vastag, 556 es 566 mikron, a kitagult pupillam meretet nem latom a papiron, de a tanacsadom szerint 8,1 mm, ami szerinte atlagos, de azert rakerdezett egy doktornonel, hogy mekkora a kezelt terulet es azt mondta 9 mm
Novemberben ugrik majd a majom a vizbeAmi meglepett, hogy annak ellenere, hogy nem olcso mulatsag egy ilyen, rohadt sokan voltak, tele volt a varo !
-
Ed3r_X_
nagyúr
Hali
Elvileg 21.-én én is túlesek rajta. PRK lesz (orvos javaslatára, meg ezt is akartam) a Budai Szemészeti Központban (MOM Park) Remélem minden oké lesz
Jelenleg a szemem -6.5 dioptriás, egyiken 1-es cilinder van, másikon 2-es
-
törölt tag
Én Femto után vagyok két hónappal, de este, egy sötét kisvárosban az utca fényei helyett csak csillagokat látok. (Starburst). Meg persze Halo (fénykör) is van.
Nyílván attól van, hogy a kezelt optikai zóna kisebb, mint a kitágult pupillám. Ezzel még együtt lehet élni.Ha valakit érdekel a fiziológiai háttere: [link]
-
Kekmen
senior tag
válasz
Darth_Revan #1839 üzenetére
PRK-ról nem tudok nyilatkozni, de Femto-LASIK-nél az első 2 hétben nekem is glóriásak voltak a fények esténként, de azután szépen eltűntek. Most 2 hónap után nagyon jól látok éjjel is.
-
pd
tag
válasz
Csak hogy minél könnyebb legyen a döntésed, íme egy újabb vélemény. Szintén Optik-Med és PRK 10 hónapja. Én semmi problémát nem tapasztaltam sötétben, a látásom olyan szinten van, mint korábban szemüveggel. Ami negatív változást észrevettem a műtét előtthöz képest, az az, hogy mintha lassabban fókuszálna a szemem. Pl. ha nézem a monitort, és hirtelen messzebb akarok nézni, kicsit hosszabb ideig tart, amíg beáll a kép élesre, és fordítva is (távolról közelre). Néha a jobb szemem homályosodik, de egy szemcseppentés azt is megoldja; szerencsére ez is egyre ritkábban fordul elő.
Ami a legzavaróbb, az őszintén szólva az, hogy ha hátradöntöm a fejem, és úgy nézek lefele egy fényforrásra (pl. monitor) még mindig látszik mindkét szememben a kis vonal, amivel bejelölték, ha jól emlékszem a cylinder korrekciójához a szemem. Fél évnél azt mondták, egy éves kontrollra eltűnik, de eddig nem úgy tűnik...
Persze a fenti szituáció nem valami gyakran fordul elő, de azért akkor is fura.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Optik-Med PRK-kezelt vagyok, éjjel glóriákat látok. Ezt leszámítva maximálisan elégedett vagyok. Ha a tökéletes látás fontos neked éjjel is, akkor én sem javaslom, hogy ezt a fajta műtétet válaszd, ha a műtét mellett döntesz.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Ha a szemed épsége ennyire fontos a munkádhoz, akkor én semmiképp se kockáztatnám meg a műtétet. Egyrészt mert ahogy írod, alapvetően megváltozik a szem fénytörése. Átlagos körülmények között ebből csak annyit tapasztal az ember, hogy jobban lát, de ugye itt nem az történik, hogy visszaállítják a szemet eredetire. Hanem gyakorlatilag koncentrikus köröket "vésnek" az ember szemébe, amitól úgy változik meg a fénytörése, hogy a fókuszálás megfelelő lesz. Viszont azért innentől olyan egyéb optikai problémák előjöhetnek, amit itt is tapasztalnak egyesek (pl. megváltozott látás sötétben). Átlagembert ez nem érinti igazán hátrányosan, de neked akkor nagyon komoly probléma lehet.
Plusz azért a műtétnél mindig ott a kockázat, hogy nem sikerül. És rendben, jó eséllyel "csak" újra kell műteni, de volt rá példa, hogy akkor is rosszabb lett, mint a kiinduló állapot.Plazmacucci:
Darth_Revan-nek ugye nagyon nem az a baja, hogy kényelmes vagy divatos-e a szemüvege vagy sem -
válasz
A műtét árának a feléből nagyon fasza és divatos szemüveget lehet venni. Én azért csináltattam meg mert már hányok a szemüveg gondolatától is. Húsz év pont elég volt.
-
Darth_Revan
veterán
Olvasgatva az utóbbi hozzászólásokat, eléggé elbizonytalanodtam...
Kezdtem hinni a reklámoknak, hogy így jó, úgy jó, de ezek után...
Cylinderesek a szemeim, -3 dioptria mindkettőnél és a munkámnál elértem arra a pontra, hogy ahoz hogy igazán előre léphessek a következő "szintre", 100%-osnak kellene lennie mindkét szememnek, így erősen elkezdtem fontolni a PRK műtétet az Optik-Med-nél, de ha igaz az, hogy össze-vissza hazudoznak mindenhol, meg hogy közel sem garantált a teljes siker (a sok 125% meg 150%-os reklám ellenére), akkor megfontolandó, mert csak pénz kidobás lenne...
Sőt! A munkám felét éjszaka, sokszor gyenge látási viszonyok között, félhomályban kell végeznem, ha igaz az, hogy van arra esély, hogy a műtét után éjszakánként szemcsésen, meg homályosan fogok látni, akkor nem csak, hogy pénz kidobás lenne, de mellé még nagy eséllyel el is veszteném az állásom, ha a cég orvosa ezt megtudná.
Nem is említve, hogy lehet ember életet is veszélyeztetnék.Nem tudom, hogy megérné-e a kockázatot az, hogy kirúgjanak, mert nincs meg a műtét után az 1-es szem+éjszaka kb vak lennék, mint a vakond ...
Az a baj, hogy éjszaka és nappal is tökéletesnek kellene lennie, de ezek után tartok tőle, hogy nem biztos, hogy összejöhet
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Oppenheimer #1837 üzenetére
Orvos nem mondhat olyat, hogy csak úgy tűnik, mint ha visszaromlana, meg hogy 6 hónap múlva elmúlik. Mert ha ilyeneket mond, és mégse úgy lesz, akkor perelhetővé válik
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #1836 üzenetére
Index fórumon ezt találtam.
Azonban maga a műtét számtalan egyéb látási hibát "okoz", amelyek nagyrészt (de nem 100%-ban) elmúlnak a gyógyulási periódus végére. Ezek a hibák eltérő mértékben és időbeli lefolyással jelentkeznek és múlnak el. Pl. az egyenetlen hámosodás okozta enyhe többeslátás (ami kísértetiesen olyan érzés elsőre, mintha lenne egy 0.5-1D-s visszaromlás) 1-2 hónappal a műtét után jelenik meg, és szépen lassan múlik el, kb. a 6. hónap végére.
Hihetetlen, hogy egy fórumozó mennyivel jobban leírja a dolgokat, mint ahogy az orvos elmondja az optik mednél.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Plazmacucci #1834 üzenetére
-
MaciG
addikt
Valaki tud esetleg valami ilyen normális "online" látásellenőrzős oldalról? Amin mondjuk meg van adva milyen felbontásánál, milyen messziről kell nézni stb. Vagy esetleg valaki tudja mi ennek a pontos szabálya?
-
válasz
Oppenheimer #1833 üzenetére
Reméljük a legjobbakat!
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Plazmacucci #1832 üzenetére
Azt mondta a néni nem hámosodott egyenletesen, és még idő kell neki. Meglátjuk milyen lesz a végére, nrm volt túl meggyőző.
-
válasz
Oppenheimer #1831 üzenetére
Nekem femtonál 3 hónap után állt be. Addig tök homály volt, jól be is szartam. Most jobb, de nem látok úgy mint a sas...
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
#41635072 #1830 üzenetére
PRK-nál mindig azt mondogatják, hogy fél évig változik a látás, de a netes beszámolók alapján arra tudok következtetni, hogy az első hónapig kialakult látás már nem nagyon javul... Valaki megerősíthetne vagy megcáfolhatná, mert elég idegesítő ez a bizonytalanság.
Kontrollon úgyis csak a BS megy majd.
-
törölt tag
válasz
Oppenheimer #1829 üzenetére
Szerintem mindenki élesebben lát, ha egy kis lyukon, vagy akár pl az ujja melettnéz el közvetlenül, közel emelve azt a szeméhez. Nehéz ezt így megmondani. Hogy változhat-e azt sosem lehet tudni. Prk-nál nem tudom mi a helyzet e téren, nekem lasiknál kellett egy hónap, míg beállt a szemem. Viszont a két hónapos kontrollon már azt mondák, hogy marad ilyen.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
#41635072 #1828 üzenetére
Leteszteltem a szemem mégalaposabban. Rövid távon segített a jobb szemem tágra nyitása kézzel, távolra viszont nem. Kipróbáltam a kis lyukon nézést, és azzal mindkét szememmel élesebben láttam. Tökéletesen élesen. Szóval a magamnak felállított diagnózis astigma. Ne számítsak nagy javulásra a következő hónapokban?
-
törölt tag
válasz
Oppenheimer #1825 üzenetére
Nem tudom mi lehet ezen problémád kiváltója..
Nálam is van az egyik szememnél, csak épp távoli tárgyaknál jelentkezik.
Amúgy az egyenetlen visszahámosodás is okozhatja, de ha nálad a szem tágra nyitásával megszűnik akkor nyílván valami mással lehet a gond.Ha rákérdezel szerintem elhajtanak valami sablon szöveggel, hogy majd megszokod, meg hasonlók. Erősködni kell.
A topográfiás térképből pedig kideríthető, hogy nem-e a helytelen lézerenergia elnyelődés okozott torzulásokat a corneán. Igaz nekem ezt sem mutatták meg. -
MaciG
addikt
válasz
Én úgy jártam, hogy az első sarokig jutottam el és kiesett a lencsel a kezelés napján, gyors visszamentem, és adtak másikat és azt mondták ez nem befolyásol így semmit.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Bár ha kézzel tágabbra nyitom a szemhéjaim, akkor mintha megszűnne a kettős látás. Meg a linkelt oldalon is azt írják, hogy a hámsejtek szaporodnak a leggyorsabban és pár hét alatt helyre állítják a hámréteget. Gondolom nálam ez már megtörtén a 4 hét alatt. Letesztelem az astigmát kis lyukon nézéssel.
Telefon kijelzőjén kis betűkön tesztelve határozottan kijelentem, hogy a szemhélyaimat manuálisan tágabbra nyitva megszűnik a kettős látás a jobb szememen. Mintha a felszíni folyadékmennyiségtől függne, vagy nem is tudom.
-
Oppenheimer
nagyúr
Ahogy olvastam a topikot, azt a benyomást keltette bennem, hogy ez a kettős látás leggyakrabban akkor fordul elő, ha rosszul hámosodott a szem. Nekem 1. nap kiesett a kontaktlencse a jobb szememből, és visszamentünk újat berakatni. Azt mondták ez csak a hámosodás sebességét befolyásolja legfeljebb, és a látást nem. Lehet hazudtak?
-
törölt tag
válasz
Oppenheimer #1822 üzenetére
Hello!
Attól függ mi okozza: [link] -
Oppenheimer
nagyúr
Sziasztok. Optik mednél volt a látásjavító szemműtétem (prk). Hétfőn lesz az 1 hónapos kontroll. Kicsit elégedetlen vagyok, mert bár a bal szemem nagyon jól, a jobb szememmel kettős kontrúrt látok, közelre és távolra is. Emiatt monitoron a kis betűket nem tudom elolvasni vele, és nyilván távolra is kevésbé látok vele, mint a ballal. Szerintetek el fog múlni?
-
MaciG
addikt
válasz
Plazmacucci #1813 üzenetére
Nekem lassan 3 éve hogy PRk-val műtötték és az első 3 nap volt a vészes, igaz én 2 hete itthon voltam még pihentetni, és azóta is tökéletesen látok. Egy hete volt a cégnél az éves orvosi, ős ott is simán láttam mindet amit kell. Szóval nem olyan rossz az a PRK, és még olcsóbb is.
-
válasz
#41635072 #1817 üzenetére
Én se vagyok száz százalékos, hiába mondanak bármit. Azt is úgy kellett kihúzni belőlük, hogy mi az ami a papírra van írva. Bár megjegyezni nem tudtam, mert nem azt mondták, hogy jó vagy nem, hanem körberágták a témát. Akinek jó a szeme, sokkal messzebb lát mint én... Talán elérem azt a szintet amit annó szemüveggel. Talán.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
#41635072 #1817 üzenetére
Azért bármennyire precíziós a lézer a test működése regenerálódása, hegesedése miatt a lézeres szemműtét kissé baltával rózsát metszeni kategória. Működik, és alapvetően pontos eredményt lehet elérni, de mm-eket levagdosni nem lehet vele. Amúgy ~1-es dioptria alatt egészséges szemre se szoktak szemüveget adni, sokaknak fel se tűnik, hogy rossz a szemük. Szóval ez tényleg jó eredmény
És tényleg gond nélkül újra lehetne műteni még, de lehet akkor meg -1-es lenne. Nem a műtét miatt, hanem a hegesedés miatt, amit közvetlenül nem tudnak befolyásolni. -
törölt tag
Két hónapos kontroll eredménye:
Jobb szem 100%, bal szem "95%". A bal egy -0.5-ös lencsével nagyon jó lenne...
Két hét múlva vissza kell mennem, hogy megbeszéljük mi legyen, de nem ajánlott az újabb műtét, mert lehet rosszabb lesz. Két szemes látás: 120%.Műtét előtt azt mondták, hogy gond nélkül újra lehet kezelni, most meg már nem ajánlott a szöveteket bolygatni, meg "ez is nagyon szép, csodás eredmény".
Ha ez az állapot nem romlana és fennmaradna aggkoromig, akkor nagyon boldog lennék.
-
törölt tag
válasz
Plazmacucci #1815 üzenetére
Rossz világítás mellett én is rosszabbul látok... Ezt főleg a focus várójában tapasztalom.
A bal szememmel pedig elmosódva látom a távoli feliratokat. Mintha cilinderes lenne.
Múltkor az egy hónapos kontrollon pl 0.75D-t mértek mindkét szemre, mondjuk akkor már jobban láttam, mint előtte és nagyjából megvolt a 1.00 visus. De valami nem az igazi...Amúgy ezt a sötétben rosszabbul látást talán az okozhatja, hogy a kitágult pupillára ilyenkor jobban hat az egyenetlen felszín.
Jut eszembe, eddig sikerült tartaniuk, hogy mindig más vizsgáljon. Már 5 dokinőnél tartok...
-
Nem tudom ki hogy van vele, de az én szemem olyan lett mint egy kis mobil optika. Ha süt a nap szépen és messze látok, ha félhomály vagy sötét van akkor szemcsésen és életlenül
-
törölt tag
A te szemedet elvileg nem lehetne újraműteni, szóval ezért is mindegy melyiket választod.
A második műtét után nem maradna min. 250 mikron szövet.Plazmacucci: Már az intralasik mögött is jelentős tapasztalat van, azzal kevesebb baj jelentkezhet műtét után. Amúgy a garancia csak fél évre szól mostmár, szóval annyi időn belül kell, hogy újraműtség a panaszos pácienst.
-
Az a baj, akármit választasz, ha nem jó, vagy elbasznak valamit úgy sem perelhetőek, mert az aláírásoddal mindent elismersz és elfogadsz. Újraműteni meg úgy is sokkal később fognak. PRK jobban bejáratott, állítólag biztosabb. Én nem azt választottam, tökömnek sem kellett a hetekig lábadozás.
-
bradam
aktív tag
válasz
Plazmacucci #1810 üzenetére
"Bármelyik jó". A kérdésekra vagy nem válaszoltak, vagy kítértek előle.
Tel Elek: Köszi, nem teljesem mindegy talán, esetleges újraműtés miatt érdekelne ha több maradna a műtét után a szememből.
-
-
bradam
aktív tag
Sziasztok!
Ma voltam vizsgálaton FM-nél, viszont nagyon vékony a szaruhártyám (524 és 523 mikron.) Főorvosnó azt mondta, hogy választhatok a műtétek közül, de nem mondott semmit arra, hogy melyik lenne a jobb, újraműtés gyakorlatilag esélytelen szerinte. Tudtok ebből a szempontból valamit, hogy PRK v. IntraLasiknál marad több szarúhártya?
-
bradam
aktív tag
válasz
#41635072 #1802 üzenetére
Köszi szépen. Igazából ez a ködösítés nem szimpatikus amit írtatok az FM-nél. Jelentkeztem az alkalmassági tesztre, ott visszaigazoló levélben 1 hetet írtak, hogy ne hordjak lágy kontaktlencsét, a telefonba pedig kettőt, ez nem hozza meg a hangulatom az egészhez, akkor is ha talán szakmailag a legfelkészültebbek.
Kekmen:
, az infóért
-
Kekmen
senior tag
Írok már én is pár sort update jelleggel:
Műtétet követő 7. napra a bal szememben lévő immunreakció (valami gyulladásszerű dolog a lebeny alatt) jelentősen javult, csökkenthettem a tobradexet, viszont a jobb szemem nem akart javulni ezért 10 nappal a műtét után kimosták. Ez abból állt, hogy lebenyt felemelték a problémás résznél és valamilyen folyadékkal kitisztították, hogy azok az enzimek amik meggátolták a gyógyulást eltűnjenek. (vagy valami ilyesmi, nem vagyok orvos
). Azóta már az a szemem is javulásnak indult az utolsó kontroll óta, csütörtökön lesz a következő, akkor tudok bővebbet. Az előző hozzászólásokra reagálva csak annyit tennék hozzá, hogy hullámfront ide vagy oda és hogy mióta műtenek, a látásom tökéletesnek mondható. A klinikáról meg még annyit, hogy a kimosást megelőzőleg az előkészítőbe külön reggelit kaptam és egy nővér csak velem foglalkozott és mivel a műtét péntekre esett a másnapi kontrollra csak miattam jött be 2 doktornő és egy nővér szombaton, egyébként nem is volt nyitva a hely. A műtét óta, mivel ilyen problémás beteg vagyok/voltam legalább 10 kontrollvizsgálaton kellett, hogy megjelenjek, soha nem vártam 10 percnél többet, de lehet azért mert már ismertek!
Talán még annyit, hogy mindez a fenti "mutatvány" a műtét óta nem került semmibe sem náluk, sőt bőven elláttak műkönnyel, cseppekkel, steril folyadékkal, tehát ami volt náluk készleten azt adtak és a mivel tartozom kérdésre csak egy mosoly volt a válasz. A kontrollvizsgálatok alaposak, legalább 40 percig ott szoktam lenni, nem naggyáznak el semmit, megbeszéljük a terápiát, privát mobil számot kaptam, ha bármi gond lenne, egyszóval nálam 5*-ös.
szerk.: Ja és a Saint Jamesről volt szó, ha valaki lusta visszaolvasni.
-
Mindenfélét mondtak csak azt nem magyarázták el (most sem) hogy mi van apapírra írva
Sokkal jobban látok, nekem ez elég.
-
Ma megyek második hónapos kontrollra. Kíváncsi vagyok most mit fognak hazudni
Bár javult a látásom egy hónap alatt, de szerintem lehetne jobb is. Szerintük biztos most 1512342135414%, múltkor elismerték, hogy ez csak 95% két(!) szemmel.
-
törölt tag
Na még belinkelem, hogy az FM miért jobb, az összes többi klinikánál:
[link]
[link]Rengeteg cikk van még erről a neten, ez csak egy a sok közül, de a legjobb szerintem.
Nem fényezni akarom őket, csak ha már felmerült a kérdés, akkor tudjon informálódni akit érdekel.
Más, nagyobb fórumra nem is linkelem be ezeket, mert akkor sokan átpártolnának hozzájuk.
Így meg mennek "sasszemkezelésre" mert annak jobb a marketingje. -
törölt tag
Azt azért még hozzáteszem, hogy a SJ-ben is biztosan nagyon jóra megcsinálják, csak nekem pl fontos a tapasztalat, ha a szemem világáról van szó. Sosem lehet tudni, hogy valami váratlan probléma történik és egy rutinosabb, többet látott orvos jobban tudja ezt kezelni. Illetve a jóval több páciens miatt gondolom pontosabban meg tudják becsülni, hogy hogyan állítsák be a lézert. [Nekem is fél dioptriával túlkorrigálták, mert úgyis romlik az első napokban, így is lett.] Akkor ott van a garancia, nem tudom, hogy ilyen van-e SJ-nél ami egy nagyon fontos dolog szerintem mert könnyen dupla annyiba kerülhet a műtét.
Voltam tavaly a SJ-ben, igaz más okból, és egyébként alaposan megvizsgáltak, csak sokat kellett várni.
Persze 15.000Ft-os vizsgálati díjért nem írták ki a szemüveg receptet, meg még elküldtek ide-oda...FM-el problémám, hogy mindig más vizsgál meg, a vízust gyakorlatilag elhazudják és mindig más kerül a lapra mint ami a valóság [gondolom ez máshol is így van] és mindent úgy kell kihúzni belőlük, mert maguktól semmit sem mondanak. Ha megyek kontrollra mindig kevesen vannak így nem kell várni.
Más téma:
Arra lenék kíváncsi, hogy az OM-ben hogyan csinálnak aberrometriás korrekciót, amikor a Wavelight lézerre elvileg nem lehet rákötni a Zeiss Wasca "sasszemmérőt"
FM-ben ugye a lézer is Zeiss és az alapján korrigál.
SJ-ben van olyan excimer lézer, mint OM-ben és ők is hullámfrontosként hirdetik, pedig nekik még aberrométerük sincs, csak oculyzer ami inkább topográfiás korrekció.
Új hozzászólás Aktív témák
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Asustor NAS
- Autós topik
- Riasztó topik
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest