Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2174) #41635072 válasza brembo (#2169) üzenetére


#41635072
törölt tag

Szia!

Műtét során teljesen átformálják a szemed felszínét, ezért a hagyományos kontaktlencsék nem fognak felcuppanni a szemedre. Vannak egyedileg gyártott, méregdrága termékek, ilyenkor csak ezekkel lehet élni.

Az epi-lasik, lasek nem a prk utódai,, sőt ezeket a valamire való klinikák nem is végzik mert sok volt velük a baj. Eleve az intralasik sokkal pontosabb eljárás ezeknél ugyanis itt a lebenyt is lézer készíti el nem pedig egy mikrokeratóm (rezgőkés).

Azt nem tudom, hogy kontaktlencse kivételnél mennyire lehet feltépni a korábban kialakított lebenyt, de ha ez megtörténik akkor azért ott baj lesz. :D

(#2171) brembo: A PRK-nál ledörzsölik a legfelső réteget és utána kezelik a dioptriákat. Lasiknál meg valahogy kialakítanak egy lebenyt (lézer/rezgőkés/alkohol) amit felhajtanak, megkezelik a szemed majd visszahajtják. Tehát ebben az esetben nem neked kell újranövesztened a felső réteget.

(#2173) Cathfaern: Valamennyivel mindenképp szárazabb lesz az ember szeme műtét után, egyénfüggő, hogy mennyire jelentkezik ez a probléma.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.