- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
8900 - 8801
37005 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konflikt
addikt
-
törölt tag
Egyébként érdekes, hogy Budapesten egyszerűen nincs most kínálat. A normális lakásokat nem árulják, csak a teljesen vállalhatatlanok maradtak. Az árakról ne is beszéljünk, az egy másik történet..
-
attiati
veterán
És ráadásként hány ember marad ugyanabban a lakásban 15 évig?
Ha az ingatlan cserélésekor nem tudja átvinni fedezet cserével az eredeti hitelt egy másik ingatlanra, akkor végtörlesztés és hitel újrafelvétel van az akkor éppen aktuális kamatlábon. -
concret_hp
addikt
-
Zeki
nagyúr
-
törölt tag
K&H a honlapja szerint max 5 évig fixál csak így hirtelen rákukkantva.
(Nekem amúgy ez Erste, FHB, CIB-et szokta dobálni az én feltételeimmel).
A hitelbírálattal kapcsolatos dologra sajnos nem tudok válaszolni, valószínűleg egy határozott idejű szerződés megnehezíti a dolgot, de tényleg fogalmam sincs.
Induló költsége mérétékét mutatják az összehasonlítós oldalak, kb 50 rugó ahogy elnéztem.
Biztosan kellenek személyes okmányok és 3 havi bérkimutatás. -
Zirowe
nagyúr
Itt inkább 14-15-20 év játszik, sajnos.
Nézegettem a bankmonitor összehasonlításokat minél hosszabb ideig fixált kamattal, kb k&h-t egyáltalán nem adta ki, erste és bp bankot nyomta, "bankmonitor akcióval", 5. év után ingyen végtörlesztéssel.
Hát, nem lettek tisztábbak a gondolataim.

Illetve amiket írtam korábban, vajon mennyire nehezítenék meg a hitelfelvételemet?
-
törölt tag
A kamat valószínűleg emelkedni fog ekkora távlatban, most van gyakorlatilag minimumon. A kérdés, hogy az elejétől kezdve számított 2-3x-os kamatfelár megéri-e a biztonságot. (Számomra igen)
A hosszú futamidő nagyon rossz dolog, mert jelentősen megemeli a hitel összegét, ez 20 évnél már drasztikusan magas. 10 éves futamidővel "optimáis" viszonylag a felvett összeg és a hitel díjának aránya, de ezen nyílván növelni kell ha anyagilag úgy tud csak kijönni az ember. Ha teheted, szerintem nem érdemes 15 évnél hosszabb időre felvenni. A különbözetből kijön egy kocsi ára. -
Zirowe
nagyúr
Tehát akkor elvileg minél hosszabb kamatfixálás és minél hosszabb futamidő lenne a logikus, főleg, ha tudom, hogy jutok majd nagyobb összegekhez.
-
Sanyi.mTs
addikt
-
savoo
addikt
-
törölt tag
-
Zirowe
nagyúr
-
dugynok
senior tag
-
Mercutio_
félisten
-
Zirowe
nagyúr
-
bandus
veterán
-
Sanyi.mTs
addikt
Mikor/mekkora összeggel érdemes előtörleszteni, illetve ez mennyiben befolyásolja a futamidőt/havi törlesztőt?
szerintem:
- 500 ezer alatt nem érdemes, de meg kell nézni a szerződést, hogy mit ír az előtörlesztésről,
- a törlesztő csökkentését válaszd, futamidő csökkentése szerződés módosításnak minősül. -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, használt lakást készülök venni.
Első lakás lenne, egyedül venném, teljesen tájékozatlan vagyok hitelek terén.Kb 20millió az eladási ár, önerő kb 5,5 lenne.
Nézegettem a hiteleket, eddig a K&H ajánlata tűnt a legmeggyőzőbbnek az összehasonlító kalkulátorok adatai alapján.
A K&H saját kalkulátora alapján élet és lakásbiztosítási kedvezménnyel (béremet nem utalnám ide) 15millió 20 évre havi 82.291 ft lenne, éves változó kamat 2,88%, THM 3,1%, teljes visszafizetendő összeg 19,95millió.
Jelenleg kormányzati szolgálati jogviszonyban vagyok, a fenti havi törlesztő bőven a jövedelmem 50% alatt lenne.
Viszont határozott idejű szerződésen vagyok, ami idén decemberben jár le.
Meg fognak hosszabbítani, csak kérdéses mikorra készül el a papír.
Hitelek esetében másoknak írtak már "ígérvényeket" a banknak címezve, hogy mindig hosszabbítanak szerződést.
Ez mennyiben nehezítené meg a hitelfelvételt?Illetve szoktunk kapni rendszertelenül jutalom féleségeket, amik jelentősebbnek minősülhetnek, tehát sor kerülhetne előtörlesztésekre is.
Mikor/mekkora összeggel érdemes előtörleszteni, illetve ez mennyiben befolyásolja a futamidőt/havi törlesztőt?Kb milyen induló költségekkel kellene számolnom és időben mennyire nyúlik/hat el a hitelfelvétel?
Mikre van szükség a hitelfelvételhez?
Érdemesebb inkább hosszabb időre alacsonyabb törlesztővel, vagy rövidebb időre magasabb törlesztővel (14 éves futamidővel is még kb bér 50%-a alatt lennék)?
A két plusz biztosításnak kb mekkora a havi díja? -
Konflikt
addikt
-
odrif
MODERÁTOR
-
axioma
Topikgazda
Attol fugg, otp-nel most eppen van-e athidalo hitel (ltp konstrukcion belul). Ha nincs, akkor csak ugy hogy felveszed mas tipusu hitelkent (de fontos, hogy lakascelu hiteltipus legyen!), es majd betorleszted.
A kedvezmenyes kolcson az a megtak. ido utan jar, a megtak.-kent ossze nem gyult reszere a szerz.osszegnek. Ez amugy ha van athidalos konstrukcio, akkor attol fugg, mennyi penzt veszel fel: pelda 1.2M lenne a 4 ev vegen kiutalva, de 3M a szerz.o., neked most van bent 0.9M es felveszed a teljes 3M-t, akkor 11 honapig az athidalot - a teljes 3M-ra csak kamatot, toket nem - fizeted plusz folytatod a befizeteseket, es a 4. ev vegen a kiutalasnal a 3M-bol 1.2M leirodik mint megtakaritas, a maradek 1.8M-t annuitassal (majdnem, mind1) fizeted a maradek kb. 6 evben.
A kulon hitelnel figyelj, ha csak ugy megy, hogy ne a megtakaritast akarjak majd betorlesztetni, hanem a teljes SZO-t es akkor a kedvezmenyes ltp-set ugyanugy fizeted.
Az biztos, hogy nem maxos szerzodesnel elegge megdobja a koltsegeket, igazabol mindket variacio. Foleg ha me'g fedezetet is kernek. -
odrif
MODERÁTOR
Üdv!
3 éve és 1 hónapja fizetem az OTP lakástakarékomat, melyet 3 év 9 hónapra kötöttem.
Most esedékes lenne a lakásfelújítás.
Fel tudom használni a megtakarított összeget már most?
A kedvezményes hitelt is fel tudnám esetleg venni?
Mindenről a nevemre szóló számlát kell kérni? (ablakcsere, kőműves és festőmunka stb...) -
axioma
Topikgazda
-
Kobe
veterán
A CSOK visszafizetesenek mik a szabalyai, feltetelek nem teljesulese eseten?
Azt tudom, hogy korabban csak akkor szamitott oneronek, ha a feltetelek mar teljesultek, vagyis pl mar megvan a 3 gyerek. De nemreg volt valami valtozas, es mar akkor is oneronek szamit, ha nincs meg a harom gyerek.... Ha ez igy van, kivancsi lennek hanyan kezdik beigerni mint a szocpolt, majd ha megsem, akkor legfeljebb visszapengetij, kedvezmenyes kamattal.
De ez pl hany ev mulva, milyen fizetesi feltetelekkel, milyen osszegben esedekes?
Lehet ennel mar egy allami ledvezmenyes hitel kolkoktol fuggetlenul eletkepesebb megoldas, ha tenyleg ekkora rest hagytak benne... -
albiosz
őstag
Árukapcsolás?
Nem tudom, csak érdeklődöm. Írtam nekik netbankban is, remélem én is, hogy nincs akadálya.
-
BornToBePuli
aktív tag
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Azt meg tudja mondani valaki, hogy OTP LTP-t lehet-e más bankból csoportos beszedéssel rendezni?
-
axioma
Topikgazda
Varj, ket dolog van.
1. Ha nem akarsz atmenni egy dragabb csomagba, akkor meghagyjak technikai szamlanak, mert te se mondhatod fel, de ok sem, ahhoz a hitelszerzodest kene de ahhoz nincs joguk
2. Vagy helyette megkopasztanak a valaszthato csomagokban... legalabbis a zerohoz kepest _nagyon_
(a csaladban van, aki premiumra valtott, havidijat nem fizet, de az ossz kedvezmeny utan annyit fizet ilyen-olyan cimen, hogy nagyon kar hogy nem voltam eleg eros radumalni a Raiff-hoz atmeneshez)Magyarul valaszthat, hogy milyen modon szivsz veluk. Igaz, a penz lehet hogy kisebb szivas, de mi mar elvbol sem.
-
updog
őstag
Hogy ne maradjon nyitva a sztori: voltam ma bent a bankban. Amit a számlacsomag-megszűnős tájékoztatóban küldtek, az vagy totál hülyeség, vagy átsiklottam valamin, ami rám pont nem igaz, és emiatt nem kell szórakoznom semmivel (pedig kb. háromszor olvastam át).
Csak a jelenleg meglévő számlacsomag típusa változik** (ahogy az logikusan elvárható), a hitel minden kondíciója/kedvezménye változatlan marad, és a bankszámlaszám is megmarad. Csak akkor tényleg nem értem, miért taglalták egy oldalon keresztül a sok szívatást, ami következhetne (de nem fog).
**1-2 új tranzakciós illetéket behoznak, csuhajj.
-
concret_hp
addikt
-
attiati
veterán
Sikerult vegre venni valamit?
Olyan regota nezegeted mar, lehet tenyleg itt van akkor az ingatlanpiac vege 
-
Zeki
nagyúr
Egy szocpol áthelyezés, amit előtte megelőz egy banki visszavonhatatlan hitelígérvény kiadás, na az betesz a kifizetési időnek rendesen... 2 hónap.
-
concret_hp
addikt
jól van, legyen igazatok, mondjuk annak nem örülök, ha heteken belül még költözködni is kell, de megoldjuk
kösz az infókat 
akiknél elhúzódott azok random esetek az utóbbi ~1 évből, de volt benne minden évszak, meg sztem mindenféle körülmény.
-
attiati
veterán
Hitelszerződés aláírása után jön a folyósítási feltételek ellenőrzése.
De az ügyfél addigra már előkészíthet minden szükséges doksit és ha ezt megteszi, akkor a bank pár napon belül folyósít.Szóval vagy az ismerősök nem nyújtottak be mindent, vagy pedig a nyári szabadságolás miatt / vagy nagy ügyfélroham miatt nyúlott el a folyósítás. Vagy hitellel terhelt ingatlant vettek.
Alapesetben ha mindent benyújtott az ügyfél, akkor a munka nehezebb része szerintem megvan. Nem hiszem, hogy utána még 2 hónapig tartana megnyomni az utalás gombot. -
marcusa
addikt
Ezt írtad: "(a bank elbírálta a hitelkérelmet pozitívan, ami utána van szerződéskötés, arra gondolok)"
Ebből én azt feltételeztem hogy a hitelszerződésre gondolsz, amit a bankkal kötünk.
Ha az ingatlan adás-vételi szerződésre gondolsz, onnantól valóban hosszabb idő volt, mert kellett értékbecslés, szóval onnantól kb 1 hónap volt. -
concret_hp
addikt
-
marcusa
addikt
Nálunk így volt:
Elbírálták pozitívan, elküldte a szerződést a bank és rá 3 napra (valami törvényi előírás hogy legalább szerződéskötés előtt 3 nappal meg kell kapnunk a szerződést) már mentünk is aláírni a bankba. Ez ha jól emlékszem szerdán volt és csütörtök délután már hívtak a ház eladói hogy megkapták az utalást.
Üdv! -
concret_hp
addikt
szerződéskötéstől mennyi idő mire kiutalják a lóvét a bankok? (a bank elbírálta a hitelkérelmet pozitívan, ami utána van szerződéskötés, arra gondolok)
-
attiati
veterán
Nem tudom neked megmondani, hogy hova mennek az árak.
Megvolt a recesszió, visszapattanás és most halad. Ez egyértelműen az expanzió, érett szakasz. Mielőtt újabb recesszió jön (ki tudja mikor), addig ebben a szakaszban:begyorsulhat
elkezdhet lassan ereszkedni
lassuló ütemben nőhetHa beszakad, az már egy újabb recesszió lesz. Nesze neked, fogd meg semmi. De szerintem nem árt látni.
-
Mercutio_
félisten
-
attiati
veterán
Igen, közben pont hozzáírtam még. De ezzel megint ugyanaz a bajom, hogy szubjektív felmérés. Jobban szeretem a számokat nézni. A lakosság mekkora része gondolkodik így? Az ingatlanpiacra érkező pénz mekkora részét fektetik be ilyen döntési háttérrel? Gondolom nem egyénileg aggódsz értük, csak következtetni akarsz az ingatlanpiac szakaszára. Azt nagyjából lehet sejteni a számokból, hogy érett szakaszban van.
szerk: építtetői oldalon nem gondolom, hogy úgy áraznak, hogy mennyit állt a pénz. Van ott nekik más gondjuk az árakban.
-
Mercutio_
félisten
Én úgy általában az X éve ennyi volt, most - ilyen-olyan szempontok alapján - ennyinek kell lennie levezetésekre gondolok ahol egy paraméter automatikusan az X-kori és azóta lévő betétkamat.
Nyilván a befektetésként vásárlók a leginkább érintettek, de pont mert ez egy kockázatosabb befektetés irreleváns a befkamat. Kicsit ilyen devizahiteles feeling, hogy ami nekem jó az rendben, de ha sz*rul döntöttem azt már nem akarom benyelni.szerk.: vagy pl. építtetői oldalon egy korábbi bebukott/félbehagyott beruházást ha most nekiállnak befejezni is jön az érv, hogy "de ha azt bankbetétbe tette volna..." így ezt minimum be kell kalkulálni a jelenlegi ár kialakításakor.
-
attiati
veterán
10-12 év alatt az infláció az kb egy 50%-os szorzó. Nézd meg az alsó ábrákat is régen és most. Nettó hiteltranzakciók és a kamatszintet (törlesztőrészletet), amin eladósodnak.
Mercutio_: nem tudom ki árazza a bankbetéthez. Szerintem ez csak egy lakossági gondolkodási szemlélet, de a gyakorlatban a piacon kialakult árakhoz áraznak az emberek is. A kp-s vásárlók minimum a 10 éves hozam + 1-2% felárral számolnak. A hitelből albérletet kiadók meg főleg. Nem nagyon találsz albérletet 4-5%os hozam alatt.
Vagy arra gondolsz, akik saját célra vesznek? Szerintem ott már más szempontok is bejönnek, nem csak a racionális tények. De ők is egy 4-5%os albérletet váltanak ki. Inkább az a gond, ha csak a cashflow-t számolja valaki. Mint például az osztalékfizető részvényeknél se csak az osztalékot kell nézni.Szerintem ez még a 10 évvel ezelőtti forráshiányos időszakból jön. Akkor reálhozamot lehetett elérni bankban, és magasabb volt a banki kamat, mint az albérleti költség / bevétel.
-
Mercutio_
félisten
Ott én óvatos lennék, nagyon bele lehet nyúlni ha nem ismeri alaposan a várost/környéket az ember.
+ tulajdoni viszonyokat, közüzemi számlákat, (társas)ház állapotát/anyagi helyzetet, közösköltség fizetési hajlandóságot csekkolni.attiati: már korábban is felmerült bennem: egy ingatlannál miért kell automatikusan a banki kamatokkal mint elvárható hozammal/értékelemmel számolni? Ugyanúgy egy kockázatosabb befektetés mint egy részvény (tudom van benne némi túlzás és pl. likviditás szempontjából nagyon eltér a kettő) ahogy ott is a cég teljesítménye és a versenytársak+piac határozza meg az aktuális értéket nem a kibocsájtáskori ár/névérték az ingatlannál is az, hogy ha a befektwtő bankba tette volna annak értékét mennyit kapott volna lényegtelen. Kockáztatott, mert úgy vélte annál többet kereshet, ha elszámolta magát az az ő vesztesége, ha részvénybe tette volna és az nem jön be ugyanúgy senki nem fogadja el, hogy X év múlva miért kellene a részvényéért Z+y-t adni, ha egyébként a részvény a fent leírtak szerint kevesebbet ér.

-
concret_hp
addikt
-
attiati
veterán
-
3shae
senior tag
-
Melack
veterán
Ha nincs hitel, akkor:
- ügyvédi díj
- földhivatali eljárás díja
- tulajdoni lap
Energetikai tanusítvány az lehet az eladóé is, de van, aki beelveszi az adásvételibe, ergó ő vállálja. Ha kizárt közmű van, akkor annak a visszanyitása. Most hirtelen ennyi ugrott be. Hitel esetén több minden van. -
Mercutio_
félisten
-
3shae
senior tag
Köszi srácok, most elkezdtem túrni a netet én is.

-
axioma
Topikgazda
-
kraftxld
félisten
-
F-ECT$
titán
-
kraftxld
félisten
-
F-ECT$
titán
-
Zeki
nagyúr
-
3shae
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Egy vidéki városban láttam egy kisebb lakást (35 nm) 3.7m forintért.
Milyen költségekkel kell még számolni? Alkudni mennyit kell, illik, stb.. ?

-
axioma
Topikgazda
Tudtommal me'g valamikor az etikai kodex elott mar be lett vezetve (nem biztos, hogy rendeletileg, de valami kotelezo ervenyu akarmi remlik), hogy a hitel nyujtasat nem kothetik adott banknal vezetett folyoszamlahoz (de nyilvan "rabeszelo hatasuan" eltero dijteteleket alkalmazhatnak).
A szamlatipus kivezetesevel nincs bajom, mondjanak fel. De akkor vonjak egy altalam megjelolt szamlarol a torlesztot, vagy ferjek hozza normalisan az egyenleghez. Fizetos szamlahoz nem kothetik, mert akkor a torvenyi maxbol mar kilognak (megjegyzem, igy is az ev eleji tartozasra szamolt kez.ktg-gel, illetve csalnak a maximum megallapitasaval is).
A masik ami idegesitett, hogy a felmondas kornyeken allandoan hivogattak. Pedig marketingtiltas van, de ez, hogy a felmondott(!) szerzodes helyett masikra rabeszeljenek, az allitolag nem marketing... a nagy izeket nem. Es allandoan mikor lerazom oket, hogy a Raiff-nal ezerszer jobb szamla van, mindig, minden ugyintezo, tehat ki van adva nekik ukazban, elmondja hogy de hat az is meg fog mar szunni biztosan, higgyem el. Ez a csusztatas-hazugsaghegy nem tul bizalomgerjeszto... -
hurenzon
senior tag
-
axioma
Topikgazda
Mar nem azert, de ez mar onmagaban evek ota jogszerutlen, hogy az adott banknal banknal levo - szarabbnal szarabb - szamlacsomagok kozul kell torlesztesi szamlat valasztanod. Nem veletlen, hogy ha nem valtasz, ingyenes technikai szamlakent megtarthato... ez a kibuvojuk, es a szerzodesbe beleirt szamlaszam az csak a kifogas.
-
hurenzon
senior tag
-
axioma
Topikgazda
A technikai szamla NETTO nagyon nagy szivas. Tudom, mi a tavalyi Zero megszuntetes ota mar hajunkat tepjuk a problemakkal (merthogy nem atallnank munkaltatoti meg onsegelyezo penztari kedvezmenyeket is igenybe venni). Persze nincs olyan szamlajuk, amit torlesztesen kivul nulla mozgas eseten ingyen tartananak fent, szoval roka fogta csuka.
Konkretan:
- csak egy tulaja lehet, akkor is ha anno kifizettetek a masodik ember hozzaadasat, azt leveszik
- termeszetesen hiaba a hitel kettonk neven van, a szamlahoz innentol nekem semmi kozom, a hitelrol kerdezhetek de arrol nem
- megmaradt a netbank hitelkartya miatt, de ott ez a szamla nem lathato es nem is teheto lathatova
- telefonon a technikai szamla egyenleget az egyetlen tulajnak se tudjak mindig megmondani, sot, ennel rosszabb, neha ha ugy sikerul kattintgatnia, fixen allitja, hogy tokures, 0 Ft van rajta... pedig nem
- NINCS szamlakivonat havonta! Vagy hat akkor van, amikor kedvuk van.... papiron 3 havonta, de tavaly valamiert meg elkeszult (netbank, kikuldeni talan nem is kuldenek ki csak penzert)
- bar nem kuldenek kivonatot, nem is kotelesek allitolag kiadni mivel mar nem folyoszamla, igy torlesztesrol barmi papir ha kell, akkor 5e Ft-ert adnak torlesztesi igazolast
- es meg azt is elrontottak, mert bankszamlarol torlesztest irtak ra, es igy az onsegelyezo nem kuldte a masodik honaptol a torlesztot, mondvan elobb igazoljuk az elozo felhasznalasat (hiaba jeleztem, hogy torlesztesi szamla)
Ha nem tamogatott hitelunk lenne tovabbi 9 evre (ami alatt mehet meg fel ugy a kamat, hogy sokat szamit a tamogatas, most annyira nem de igy is 2.04+2% na meg 360 napra szamoljak), en lehet hogy kerestem volna mar masik banknal hitelt helyette. Ha a tied piaci, nezz korul... -
Sanyi.mTs
addikt
Egy telefont megérhet nekik, talán tanácsot is tudnak adni: MNB fogyasztóvédelem
Telefon: + 36 80 203 776 -
F-ECT$
titán
-
updog
őstag
Sziasztok!
K&H kivezeti a régi számlacsomagjait, és kaptam egy levelet, hogy megszűnik a régi számlám, illetve ha van róla hiteltörlesztés (van), technikai számlává minősítik át, és ha van munkabérátutalási kamatkedvezményem (van, -0,5%), az elveszik(!).
Ez azt jelenti, hogy ha most ~4.5% a kamat, az így 5%-ra változik, így a most kb 55.000-es havi törlesztőmből lesz ~58.000? Lehet ennek valami egyéb költsége, hátránya (leszámítva hogy sikeresen keresnek rajtam ~300.000-t egy tollvonással)? (a hitelszerződés - feltételezem - nem változik, de nyilván újraszámolják az egészet)
Lehet/érdemes harcolni valami kedvezményért? Hiszen egy egyoldalú dologgal kényszerítenek bele egy számomra kedvezőtlenebb helyzetbe... Természetesen pénteken megyek be a bankba személyesen, pont azért kérdem, hogy fellépjek-e egy kicsit erélyesebben, vagy esélytelen a dolog.
-
szabop27
tag
Sziasztok!
Ha megosztanék egy OTP LTP-t, akkor a szerződés módosításakor elég nekem mint szerződő félnek jelen lennem, vagy annak is személyesen ott kell lennie, akivel megosztom?
-
F-ECT$
titán
-
Mercutio_
félisten
-
albiosz
őstag
Szerintem ltp annak lehet opció, aki vételben gondolkodik. Helyén kell kezelni, ennyi.
-
bandi0000
nagyúr
-
F-ECT$
titán
Egyszer beszélgettem egy értékesítővel, szóval nem 100%, hogy mindnél így van, de ami rémlik:
-hosszabbítani lehet
-állami támogatást bukod, de ki lehet szállni (a kamat lényegében minuszos)
-az egyik nagy előnye, hogy a lejárat után valóban fix kamatózású kölcsönt kapsz, tehát ott nem fog változni a havi törlesztőA negatív oldalakkal remélem tisztában vagy, illetve a 30% állami támogatás valódi nagysága Fundamenta estén: "az EBKM állami támogatással 4,72 – 10,92%".
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
gondolom ide tartozik, lakástakarékról szeretnék kérdezni
Nyilván azt átlátom, hogy ennek az a lényege, hogy a szerződés leteltekor hitelt vegyek fel rá, de pár dolog nem egyértelmű
- Ha leszerződök pl 5 évre, akkor mikor letelik, vagy esetleg hamarabb, ha úgy van, akkor meg tudom hosszabbítani? pl 10 évre vagy még 5 évre stb
-Ha netán még is meggondolnám magam ezzel kapcsolatba, akkor mondjuk 3. évben ki lehet menteni azt a pénzt amit befizettem? Nyilván az állami támogatást meg talán a kamatot vesztem
-az jól hangzik, hogy ennyi meg annyi a hitel havi törlesztője, de ez 100%-ra ennyi lesz a végéig? vagy egyik hónapba 40k a másikba 80?
-
F-ECT$
titán
-
BornToBePuli
aktív tag
Szia!
Igen. Inytv az ingatlan-nyilvántartásról szóló tv. Kettővel felettem linkelték. INY meg persze az ingatan-nyilvántartás.
Mobilon voltam és egyszerűbb volt a rövidítés. A rövid jogszabály nevekkel kapcsolatban ajánlom az Nemzeti Jogszabálytárat. Ott közismert jogszabályokra rövidítés alapján is lehet keresni, illetve úgy megtalálni.
-
axioma
Topikgazda
-
concret_hp
addikt
tök jó, mi az lnytv?

-
BornToBePuli
aktív tag
Inytv.ben van, hogy kötelező a felülvizsgálat.
Semmi hátránnyal nem jár, csak a cím felülvizsgálatát jelzi. Talán a jegyző jelzi a címeket az INY felé és még nem történt meg. -
concret_hp
addikt
ingatlan tulajdoni lapon tudja valaki mit jelent az hogy "felülvizsgálat alatt"? utca házszám emelet ajtó, plusz ez, semmi más nincs rajta.
-
Zeki
nagyúr
A víz meg gáz ment csont nélkül. de az ármaszolgáltató szívat, nekik tulajdoni lap másolat is kell, mert lejárt az adásvételi 90 napja, nem számít hogy a birtokbaadás az múltheti az óraállásokkal, meg megszűntető nyilatkozat is kell az eladótól. Azt emailben megküldte, majd kinyomtatom.
-
Mercutio_
félisten
-
Melack
veterán
Lehet utána is, a stornózás fogalma nem ismeretlen számukra. Átvételi papíron úgyis fel van tűntetve a dátum és a mérőállás. Azzal megcsinálnak mindent. Elég az egyik félnek ott lennie. És lehetőleg minél hamarabb. A személyes a legjobb, de ha telefonon el tudja indítani, az is megfelelő.
-
Mercutio_
félisten
-
Zeki
nagyúr
-
kraftxld
félisten
-
Zeki
nagyúr
A lakcímváltozást hány napon belül kell bejelenteni az állam fele? Már onnantól, hogy hivatalosan átadták nekünk a kecót.
Tényleg 3 napon belül?
-
Tombi
őstag
-
Zeki
nagyúr
Nos, nem tudom szocpol áthelyezés nélkül mennyi lett volna a történet, de az plusz 1 hónapot hozzátett. Már onnantól náluk volt a zseton, és minden papír be volt adva.. Előtte ennek ügyintézése nem tudom már mennyi idő volt. Az még szintén szívás volt, hogy a bank több mint 1 hétig le se tojt minket (kb 2 hét is lehetett), nem akarta kiadni a visszavonhatatlan igazolást, mert hó végével voltak sürgősebb dolga. Aztán meg napokig nem tudott olyan visszavonhatatlan hitelígérvényt adni a kormányhivatalnak, ami a hivatalnak jó lett volna. A hivatal csak 1 héten 2x van. Így simán csúsztunk hétről hétre át, mire be lett adva minden, miközben már addigra vagy
5 hete náluk volt a pénz.
Mindenhez a hitelközvetítő asszisztált, de ő is ki volt bukva, hogy esetemben semmi sem megy olyan gyorsan, ahogy ő tervezte. -
axioma
Topikgazda
Na de akkor pont hogy azzal volt bajod, en erre emlekeztem csak akkor tulegyszerusitve, hogy nem kerult bele atmenetileg a rendszerbe a szocpol me'g egyszer. Hanem a ket szerzodes es a MAK korbemutogatasa volt a gond.
Mennyi ido lett igy a befizetes es a visszakapas kozott a MAK-nal? Es tudod-e, hogy ha sajat penzbol tudtad volna belerakni, akkor milyen hataridok jatszottak volna?
Nem, nem zrikalni akarlak vele, hanem a kesobbi olvasoknak ilyen esetre tanulsagos adatokat megosztani. Ertelemszeruen nem kotelezo, csak hasznosnak tartanam. -
updog
őstag
Akkor legyen kevés korlátozás
Csak azt mondom, én három komplett munkanapom csesztem a plusz ügyintézéssel, papírozással, aztán pont akkor (2016 eleje) függesztették fel a CSOK-ot a megváltozott szabályozás miatt, amiatt (is) csúsztunk a hitellel, és az egész tranzakcióval.
Cserébe 10 évre "feltétel nélkül és visszavonhatatlanul" bejegyzik a jelzálogot a lakásra, és köteles vagyok életvitelszerűen itt tartózkodni (ahogy lentebb konkludáltuk, nem lehet kiadni pl.). Mindezt 600.000-ért. Csak azt mondom, utólag így nekem ez baromi rossz biznisz volt, rosszul csináltuk. De nem szándékozom tovább magyarázni
Új hozzászólás Aktív témák
-
8900 - 8801
37005 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- 27% - ÚJ - GIGABYTE RTX 5080 AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 256GB-1TB
- Xiaomi Redmi Note 14 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak azt mondom, én három komplett munkanapom csesztem a plusz ügyintézéssel, papírozással, aztán pont akkor (2016 eleje) függesztették fel a CSOK-ot a megváltozott szabályozás miatt, amiatt (is) csúsztunk a hitellel, és az egész tranzakcióval.