Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    Topikgazda

    válasz akela91 #16177 üzenetére

    Ja azt nem allitom, hogy nekik nincs. A szerkezetnek, epitesi elemnek nincs. Csak a kivitelezovel egyutt. A teglanak meg kivitelezo nelkul is, ez a kulonbseg (de teny, engedelyezesben nem lesz gondod, azt nyilvan az uj info fenyeben nem tartom).
    Amugy az ilyen mondatokert utalom ezeket:
    " Egy számítás szerint míg egy átlagos téglaház éves, négyzetméterre számított fűtési költsége 1800Ft, addig egy SIP-eljárással készült lakásra csupán 950Ft-ot kell költeni. "
    Ember, az atlagos teglahaz nem egyenlo az atlagos, ma epult teglahazzal. Most tok mindegy is, hogy honnan vettek az atlagot, ilyen nincs, hogy a tartoszerkezettol fugg a futesi koltseg... Ertem en, hogy mit akart mondani a kolto (ha random veszel egy keszen levo teglahazat, akkor ahhoz kepest ez majdnem fele), de egyreszt ez igy onmagaban nyilvan csak ugy igaz ha a legbrutalabb falukat valasztod a hozza ajanlott hoszig-gel, masreszt a 950 Ft mar attol nem ertem hogyan lesz forint, hogy futesi modszertol is fugg. PH-t pl. 15kWh/m2/ev futenek ki, az meg nappali villanybol is csak 600 Ft peldaul... es lehet teglabol.
    Ebbe a hazba ne akarj gazkazant, vagy barmi mas, tobb kW minimum termelesu futest (na jo, sok kobos puffer nelkul), mert olyan hullamzassal fog szabalyozni meg ettol szar lesz a hatasfok is, amit ritkan latni! Ide olyan rendszer kell, ami tud csak 1kW-ot belerakni folyamatosan, azonos hatasfokkal. Ilyenekrol is beszelj el a kivitelezovel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés