Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Öregszem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztenly
tag
+1 Az ingatlanosok bohócok kategóriában.
Szokásos kis kézzelírottfénymásolt szórolap a postaládánkban.
Nah mondom annyira írja h sűrgős nézzük meg.
Felhívom, majd 10perc alatt kiderül h befektetésre keres meg ingatlanos meg hitelben is segít meg keresésben is.
Egyből jönne felmérni.
Mondon miért ne.
Eljön, időben érkezik rendes srác..etc.
Sorolom h mit újítottam fel a panelban és csak néz. Mondom h 'tudod közetgyapotot tettem mert még hangszigetelésre is ajánlják.
Gőze nincs miről beszélek, meg milyen egy felújítás testközelből.
Inkább csak szemmel elemez de azt is futólag.
Mivel bomba ajánlatot nem adtam így maradt a búcsú.
Valaki írjon már egy pro érvet ingatlanos mellett plz! -
Kobe
veterán
válasz attiati #15697 üzenetére
Sok ember, azt hiszi, van onkritikaja, onismerete, de valojaban nincs. Eladoi oldalrol mar most merek egy lakas aranak felebe fogadni, hogy az altalam megismert par tucat eladonal boven jobban, realisan aron fogom hirdetni ha arra kerul a sor.
Szerencsere van papirom is a vegtelenul pragmatikus termeszetemrol, sok kisebb adasvetelt hasonlo szemlelettel vittem veghez, en t3nyleg merek a kovetkezetessegemre szemmel lathato osszeget tenni :)
Mar csak azert is, mert nem szeretem az autofellaciot, vagyok lusta is annyira h megkimeljem magam tole.... Marpedig sajnos amit az eladok tobbsege eladas cimszoval muvel(ne, ha lenne vevo) az kimeriti a fogalmat -
Veron
addikt
válasz attiati #15696 üzenetére
ez érdekes kérdés, az új házunk átadása csúszik a COVID miatt (vis maior), így kötbért sem kapok.
viszont nem adtam el régi lakásom egy éve belül, szintén a COVID miatt, így a teljes illetéket kell kifizetnem.
magyarul mindenképpen én szívtam meg, a vevői és az eladói oldalon is. de miért is?"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
attiati
veterán
Ha lakásod lesz, akkor meg azon fogsz mergelodni (mikor eladod), hogy a tiéd különb a többinél és mégsem akarják megadni a felárát.
Ez egy ilyen szakma, csak egyelőre az egyik oldalát látod és bosszankodsz és alulertekeled a másik fél helyzetét.
Emiatt írtam pár hónapja, hogy fel fog értékelődni a jó ingatlanos szerepe (ugyanis most szakadék tátong a két fél között az árazási elképzelésben.)
Persze behoz egy újabb ütközési pontot az egyeztetésbe a 4-5%os jutalékával. (Hogy ki állja.)[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #15693 üzenetére
Könnyebben lett ember + hónapokban vagy inkább negyedévekben számolható csúszásban van :)
-
kexksz
addikt
Tudtok mondani ingatlan hirdetos Facebook csoportokat? Mar tobbszor elojott itt, megneznem, hogy ott mik mennek.
-
concret_hp
addikt
evek ota epitkeznek a szemben levo telken, altalaban 2-5 ember szokott itt dolgozni, nagy ritkan 10-12 par napig... utobbi 1-2 honapban minden nap 10nel tobben vannak, es azt hiszem nem azert mert a beruhazonak nagyon surgos lett befejezni, hanem mert konnyebben van ember
vagy fullba vagy sehogy :D
-
dave118
senior tag
Én már odáig jutottam (vevőként), hogy addig ki sem megyek amíg alapvető dolgokat nem tisztáztunk. Tegnap FB csoportból kinéztem egy ingatlant, beszélgetni kezdtünk messengeren, ingatlanos volt nem tulaj, de állítólag a nővére lakása. Míg "cseteltünk" emelt 1M az áron Kérdezem, ez miért történt ... erre Ő: az csak irányár, úgyis minden érdeklődő manapság 4-5M-t szeretne alkudni és neki mindenképp kell 39M. Kb. a második kérdése volt, hogy mennyi önerőt teszek bele, mert nekik 40%ra van minimum szükségük. Mondom OK, meg is köszöntem az információkat.
A másik halálom, amikor még meg sem tudtam nézni rendesen az ingatlant, de már mondja hogy Ő, vagy ki tudja ki hogyan alakítaná át, meg a felújítás/átépítés még 25M
Néha úgy érzem sosem lesz saját ingatlanunk.
[ Szerkesztve ]
... Ami ami, az az.
-
Ezekiell
veterán
Vett már vki házat cég nevére? Ha igen, akkor keressen már meg pls privátban, lenne pár kérdésem.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
darksamu
csendes tag
"magyarorszagon csak es kizarolag nemdohanyzo elso noi tulajdonosok arulnak autokat.... "
Erről a mondatodról egy tegnap látott hirdetés jutott az eszembe:
[hölgy tulajdonostól eladó]Persze nem lehetetlen, de azért nekem gyanús...
-
Kobe
veterán
válasz Mercutio_ #15686 üzenetére
Figyi, ez nem tranzakcio fuggo. Egesz egyszeruen az emberi oldalarol szol az egesz.
Arrol, hogy egy lakas koszos / lelakott / igenytelen, a lakas tehet vagy a lakas tulaja? Arrol, hogy ennek nincs tudataban a tulaja, szinten a lakas tehet? Az hogy valaki ujepitesu araban meri a nmt mert berakott a nappaliba egy 2ezer forintos LACK ikeas asztalt az etosen felujitando lakasba az szinten nem a lakas hibaja.Sok embernek nem tetszik a helyszinen hogy nagy a pofam, de ha oszinte lehetek, lexarom, nem szoktam senkinek es senki kedveert kertelni ha nem tetszik valami, meg hat masok xarbol epitett homokvar almait sem szeretem dedelgetni ha hibas az elkepzeles.
Van annyi onkritikam hogy tudjam pl a jelenlegi kecot sokkal ertelmesebben es minosegibben rendeztem be, hiaba csak egy albi, mint mas ember a sajat lakasat. Onnan tudom, hogy ahanyban voltam, annyinal fogott el a ".... De legjobb otthon" erzes. Nem a megszokas miatt, hanem mert lathatoan sehol nem volt igenye a tulajoknak megutni azt a szintet.... Pedig sokaknal nem penzkerdes, talalkoztam boven vastag lakoval is.
Meg annyi onkritikam is van, hogy eladoi poziban is felismerjem ezt. Buktam mar befektetesen, autoertekesitesen, inhosagok eladasan, kvazi mutargyakon is, mindenhol elfogadtam annyit er amennyit a piac ad erte, miert pont egy ingatlannal akarnam magam onamitani?Sok dolgot, komplett festest, falfelujitast, de pl tetoteri ablakok felujitasat + korulottuk levo parkanyok diszburkolasat, vizes munkakat is sajat magam csinaltam, csinalom, max bontashoz veuetekezeshez kerek szakit ha kell.
Muter felhivott multkor hogy a kozos kepviselo tervezi a haz renovalasat es kerte ot, adja mar meg a szaki telefonszamat aki az o lakasan a saletromos falat rendbevagta, szigetelte es festette mert olyan kvajol sikerult h megbizna a haz maradekaval..... Kicsit meglepodott amikor mondta neki h a szaki egy kozgazdasz vegzettsegu egyen aki hosszuhetvegen hazaugorva vagta rendbe 2 vodor festek arabol...Ezek nekem mind jo tapasztalatok arra, hogy egy lakas erteket nem feltetlenul az noveli, ha a 300ezres komuvesmunka utan +500ezres aron hirdeted meg, megcsinalhatod te is 100bol ugy hogy az tenyleg 3-400al ertekesebbnek mutassa a kecot.
Na olyan elado lakast ahol az eladonak erre lett volna igenye / elvarasa.... Na olyat meg nem lattam.De ha ugy veled, ez ingatlan / tranzakciofuggo, ultesd at az autovasarlasra. A tobbseg ugyanilyen mentalitassal ertekesiti, magyarorszagon csak es kizarolag nemdohanyzo elso noi tulajdonosok arulnak autokat....
[ Szerkesztve ]
-
Nerd
aktív tag
válasz Mercutio_ #15686 üzenetére
Nem, akkor az o elado lakasa a kategoriaja tetejen lesz, iszonyat igenyesesen felujitva (szerinte), iszonyat minosegi anyagokkal (szerinte)...
sorry, de nekem is kb ez fogalmazodott meg, illetve, hogy szoljon mar ha elado lesz a lakasa, akkor en meg akarom venni alku nelkul, mert ha jol ertem o nagyon korrekt elado lesz.
-
Mercutio_
félisten
Arra kíváncsi lennék, ha egyszer majd eladói oldalon leszel is ilyen vehemensen érvelsz-e a vevői oldal mellett
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
sakal83
addikt
válasz flegga92 #15683 üzenetére
Meg szerencsed volt; hogy volt 1 db aki valoban elado volt nem csak hirdetgető. En is sokat jartam sajat celra es inkabb ujat vettem. Olcsobb volt mint a hasznalt ami az esetek 75%ban felujitando(100kpernmplusz) 24%-ban csak egy kicsit (50kpernm) es 1%-ban csak festes. Es itt a felujitottkent hirdetettekrol beszelek:)
-
flegga92
senior tag
válasz sakal83 #15676 üzenetére
Ne is mondd... Ennél csak az a jobb, mikor Ők az első tulajok.
Sorházat kerestünk, 3 db szinte egyforma, egyik olcsóbb volt, de látszott rajta, hogy erősen felújítandó, a másik kettő ugyan azon az áron volt.
Először a felújítandót néztük meg, első tulajok ez 1,5M-val volt olcsóbb. Előadták a történetüket, mennyire szeretnek itt lakni, csak nem szeretnek már feljárni az emeletre. De amúgy nagyon jó állapotban van. Mondom, hogy hát erre kell költeni, kazánt cserélni, mert az eredeti nyílt égesterű kazán + vízmelegítő van, fürdőszoba kuka. Konyhabútor is cserés. Erre lebasz az eladó, hogy milyen jó még az a 30 éves bútorlapból készült konyhabútor...
Második kb ugyan ilyen állapotban volt, első tulajok, új kazánnal, 5 cm hőszigeteléssel viszont sarki. Kert minimálisan nagyobb amin áll egy összetákolt fabódé, garázs szintén valami kutyaól. Nem sikerült az árról megegyezni. Nem sikerült az árról megegyezni, semmit nem akartak engedni. De valószínű ha megadom érte akkor sem adták volna el, a papa nagyon ragaszkodott hozzá, nem akart elköltözni.
Az utolsó amit végül megvettünk 4 éve alapig lett verve minden, minőségi cuccokkal újra csinálva, új kazán, lépcső, 20 cm hőszigetelés, terasz rendezett kert, jó garázs. Szó szerint csak egy festés kell. Első körben 1,5M alkudtam, de az én lakásom eladása meghiúsult az utolsó pillanatban. Közben bejött a korona, kevesebbért vitték volna a lakást is. Hívott egy párszor a tulaj, hogy mi a helyzet, mondom, hogy ha engedsz még 1M-t akkor mehet. Először elzárkózott, de pár hét múlva rá felhívott és mehetett az üzlet.
A másik két házat november óta még mindig árulják... -
Kobe
veterán
válasz Qtya123 #15677 üzenetére
Detto. Nagyon sok, az altalam feltetelezettnel joval tobb es joval normalisabbnak kinezo ember el valojaban igenytelen putris szinvonalon....
Amiket eddig tapasztaltam:
Felujitott furdo : az egyik ajtot direkt felejtettek el befalazni vagy a felujitas alatt a megsargult zomancfestekkel festett ajto ele baxott szekrenyt teccik erteni, neadjisten a rozsdatol rohado gazbojlert?Uj konyhabutor: oszt ha uj, mitol vannak korberohadva rajta a szegelyek?
Jo allapotu szobak, csak festest igenyel: nyilvan, ha nem nezed a falon a keleltenel eggyel tobb ajtot aminek a masik oldalan a furdoszekreny van
Meg ha birod a szalkat mert a parkettat felcsiszolni mar luxus (en amugy birom nagyon a regi lecparkettat, feelingesebb mint egy laminalt de amikor hagyjak lepusztulni.... Na az igenytelenseg)
Vagy ha mar festes utan van szived ugy hagyni a konvektorokat, kiszakadva, logva az osszes szobaban
Es ezeknek hiaba magyarazod, hogy egy ablak alatt elhelyezett konvektort visszaepiteni, falat megerositeni ablakbontas nelkul nem 2 perc es nem 2 forint, akkor megvan sertodve hogy sokallod erte azt az arat amiert a szomszed sarkon szoszerint A-Z-ig felujitott lakast adnak...
Drizzt: marmint micsoda hol talalhato meg?
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
Beteg sok embernek az agya, ennyi.... Pár napja én is írtam, hogy ugyanezt a nem tudja eladni=emel az áron elmebeteg dolgot tapasztaltam.
Amúgy elmentünk mégis megnézni. Már rögtön azzal kezdte, hogy nagyon alkuképes...
A fürdő keskeny és hosszú. Mivel keskeny csak 70x70-es zuhanykabint tudtak betenni, mert nagyobb esetén nem tudsz mellette elmenni a WC-ig. De abba nem férek bele, nem lehet becsukni az ajtót a vállamtól/könyökömtől. Mondja, hogy szedjük ki az ajtót, elég lesz az oldalsó üveglap, annyira biztos nem áztatnám el a fürdőt. Oké...Amúgy több városban is nagyon sok házban és lakásban megfordultam a munkám miatt. Akkor is és az ingatlan keresés során is mindig ledöbbenek, hogy nagyon sok, ránézésre és megjelenésre, valamint egzisztencia szempontjából nem lecsúszott emberek mekkora igénytelen lomos, kupis, koszos, szétdobált ruhás élettérben élnek. Nyilván nem ez a fő szempont lakásnézéskor, de kifejezetten rossz bemenni a rendetlenebbnél rendetlenebb lakásokba.
-
sakal83
addikt
Abba gondolj bele hogy sokan telearas ajanlatot sem fogadnak el. Ott a helyszinen dobbenet habogas stb... masnap persze tobbert fenn. Ok sokszor: egyik fel koltozne a masik nem de engedi hirdetni... korrekt:)
Szinten pelda: oreg mammer ingatlanossal hirdeti. Bemegyek. 1 perc mulva. Megveszem. Mammer kitagult szemekkel. Ingatlanos kihiv es kozli hogy nem szabad megijeszteni mert meg dolgoznia kell a mamin hogy eladja:) en csak ennyit mondtam: jo munkat. Viszlat. Ez kb 3-4 napomat vitt el. Nem. Ez nem megertheto:)
[ Szerkesztve ]
-
dkaro
őstag
Én megértem azt az oldalt is. Ha neki nem sürgős mert sokadik lakás miért adja el gyorsan ha esetleg tényleg jön valaki 2-3 hónap múlva aki akár 1-2 misivel többet fizet. Lehet nem és 1-2-vel kevesebbért tudja eladni dehát ilyen ez. Ez biznisz és nem jótékonykodás, az élet meg igazságtalan.
-
Kobe
veterán
Vezu: sztem ingatlan eladasnal alap (felteve ha tenyleg el akarom adni) hogy nem csak annak a cegnek hiszek amelyik a hirdetes / ingatlanos utan kapja a lovet.
Par ezerert lekerheto NAV adat, vannak nm ar statisztikak es heatmapek is, szoval csak korbe kell nezni.
En vevoi oldalon azt latom, hogy a legtobb elado vsgy nem akarja eladni, vagy ha igen, nyereszkedni pofatlanul. Nem egy ingatlan van amit pl 32M es 28M kozott 4-5 aron is aktivan hirdetnek.
Nem akarok megserteni senkit, de ez a mentalitas inkabb a murvakoves neppereknel szokott lenni, 200at akarok kapni a szakadt 20eves swiftert, 500ert hirdetem, varom a pimadarat, lealkudjak 350re orombodogsag.... Szerintem ez nem feher embernek valo mentalitas..... Aki meg annyira nincs kepben hogy egy lakast 15%os szorassal bearazzon, az honnan tudja h mi a realis ara?Masik eset a hazudozas. Van egy keco ami tetszik, olyan 25M korul lehet a realis ara az allapota miatt. 30ert es 31.5ert is hirdettek. Felhivtam mondom erdekel a keco, de sokallom, a 30as hirdetest lattam onnan alkudunk
Jajj hat az a regi hirdetes, a 31.5 az aktualis.... Wtf, 30ert nem adtad el de ugy gondoltad 31.5 er majd igen?
Ok, megnezest meger. Helyszinen persze derulnek ki dolgok, realis ertek 24-max 25. Mondom sok az ara, erdekelne, de az eredeti ar - 20% amit elsore tudok mondani. Hat jo, ertik, de sajnos nekik van 2 egymassal versenyzo ajanlatuk, az egyik egy kp-s ajanlat azonnali, az altaluk elfogadhato aron, a masik hiteles de az altaluk elfogadhato alku kuszobon belul.
Mondom OK, akkor ha megsem megy el szoljanak.
Eredmeny? KP s vevo sehol, mar ha letezett egyaltalan, hiteles szinten sehol, azota is honapok ota 30ert hirdetgetik a lakast, de meg nem esett le a tantusz.
Hat ha nekik jo igy.....nem biztos hogy en az onos erdekbol csillagokat is lekamuzo emberekkel szeretnek 20-30Mes tranzakciot bonyolitani[ Szerkesztve ]
-
Vezu
csendes tag
válasz Drizzt #15665 üzenetére
14. Örshöz közel a hév vonalán.
Kobe: ebben az ingatlan.com is ludas! Alapból mikor létrehozod az hirdetést ajánl az oldal egy átlagos nm2 árat a környékhez viszonyítva. Mi is ezt az árat céloztuk meg, aztán mint kiderült, ez szerintem nem a valós eladási ára a környék lakásainak, hanem csak egy átlag hirdetési ár, feltornázva az ingatlanos sápjával.... -
Veron
addikt
szerintem a képek és a szöveg is rendben van (mérsékelten ömlengős). az árral futok még egy kört és megnézem mi van a környéken, első blikkre az is jónak tűnik - aztán ki tudja?!
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Kobe
veterán
Lehet ha az eladok 90%-a nem min. 15% (vagy tobb) felarral beprobalkozva probalna szabadulni mindenfele lakastol, akkor a vevo / elado oldal talalkozasa is optimalisabb lenne
Nekem furcsa hogy emberek akik kepesek orakat bogaraszni egy egy akcios ujsagot hogy hol olcsobb 2 fttal a parizer, azok tobbtizmillas realeszkozoknel nem veszik a faradtsagot arra, hogy mondjuk korbenezzen az ingatlan realis erteket illetoen
Nerd: az 518 es 580 kozott melyik matek szerint van 8% elteres? inkabb 11% lesz az
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Épp ezt írtam hogy nem a vevők balfaszok. A vevok a kinalati ar also felebol valasztanak adott ingatlantipusnal. Ra sem kattintanak a hirdetesre. Illetve megtapasztaltak hogy a hirdetok jo resze kiír egy magas árat es nincs valos eladasi szandeka azzal a cimszóval; hogy raer... ha nem viszik akkor fél év múlva aktualizálja az árat felfelé ha elég sokan csinálják ezt egy idő múlva korrekt kis hirdetési árakat okoz merfoldekre a megvalosult adasveteli ártól. Tavaly történet: Nyeles telek 10mert hirdetve. Kimegyek mondok 8mot. 1 hete van eldonteni. 1 honap mulva hív. Oké a 8m. Mondom 1 heted volt. Azóta már 12mért hirdeti:) Az indoka az volt; hogy raér ( mondtam neki hogy nem annyira mert január 1-től nem lehet beépiteni. Ugy nez ki nem ment át:) )
-
A Zéé
addikt
"de hagyd ki belőle a sallangot (madárcsicsergős utcában stb..)"
Jajj, igen, azok a tipikus ingatlanos közhelyek!
Zalaegerszegen egy időben minden város melletti zártkerti "hegyi" ház békés, madárcsicsergős, erdőszélen megbúvó, intim mézeskalács házikó volt, ami a környék ékköve... És egy idő után elkezdték ráírni a társasházi lakásokra is ezeket a tulajdonságokat
Akkoriban keresett haverom lakást, aminek az első sorában ezek a jellemzők benne voltak, azokat a hirdetéseket nyomtam is ki a francba.Just a simple Lineman...
-
Vezu
csendes tag
Az én tanácsom az, hogy próbálj meg minél szebb képeket készíteni a lakásról, lehetőleg nappali fényben alaprajzzal együtt, rendezett körülmények között. Nem kell sok kép, maximum 8 elég. A leírás pedig legyen részletes műszakilag, de hagyd ki belőle a sallangot (madárcsicsergős utcában stb..)
De ami a legfontosabb az az ár! Ha nem hívnak, egyszerűen azt jelenti magas az ára a lakásnak, mi is megtapasztaltuk. Mi 31.900.000 Ft-ért kezdtük el hirdetni az 55 nm-es panel lakást, de senki nem jelentkezett rá az első héten, a második héten csökkentettünk, harmadik hétre találtuk el, úgy az árat, hogy megindult az érdeklődés. Ha megvan a piaci keresletnek megfelelő ár, sorszámot kellett adni, annyi hívást kaptunk magánszemélyektől. Végül 518.000 Ft-os négyzetméter áron kelt el. Ja és mi fizettünk kiemelést, hetente, korábban már írtam erről és a költségekről. -
sakal83
addikt
válasz Mercutio_ #15662 üzenetére
Sajnos egyiknel beszeltem ingatlanossal az aktualis ertekerol egy ingatlannak es bedőltem a magas árnak. Főként saját lakást vettem adtam pár évig; de a fenti alkalommal külföldön élő ismerősnek segitettem az eladasban.
NAV: en ismeros segitseget kertem; de jelenleg - ha jol tudom az osszeget- 10e forintert le lehet kerni iranyitoszamra a NAV-os adatot barkinek saját felhasználásra
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz sakal83 #15659 üzenetére
Nekem kicsit fura, hogy a hsz-ed első részében mintha (ingatlanosként) te árultad volna más lakását, a második felében pedig ingatlanost vettél igénybe
Azt, hogy NAV-os infókhoz "mutogatható" formában átlag halandó hogy fér hozzá elképzelni se tudom
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Incubus
tag
Ilyet kaptam a hirdetésemre:
"Szia,
Köszönöm, és nagyra értékelem a válaszát, munkám természete miatt inkább az e-mail kommunikációt szeretem. Időközben érdekel az ingatlanod, mert az országba költöztem, kérlek, szerettem volna láthatóan megvizsgálni az ingatlant, de a jelenlegi helyem (Irak) és a munkám jellege ezt nem engedi megtenni, kérem, szíveskedjen viszonozni.
Az ingatlan megjelenése és leírása alapján elégedett vagyok vele.
mi a legjobb ár?
Üdvözlettel"Újabb afrikai csaló??
-
sakal83
addikt
Draga. Ennyi az egesz. Tudom hogy szornyu hallani de sajnos ez az igazsag. Volt olyan keglim amihez segitseget kertek. 3 honapig turtem az irrealis arelkepzelesuket. Ezt kovetoen szabad kezet kaptam es 1 honap alatt elkelt. A hirdetesi arak -20%an. Kaptam is erte egesz addig amig nem lattak meg aNAV adatait. Utana mekoszontek hogy a valos eladasi arak felett ment el...
Ja es egy tanacs:
- a piac jo resze mar tavaly julius ota lefele megy. Ezert az a taktiks nem megy hogy beatazom az 50. lakasnak es utoleri a kereslet mert emeljedik az ar. Ha jo allapotu akkor a leolcsobb felujitando plusz a felujitasi koltsege az ar. Ha ennel magasabbra rakod akkor az a szuk celcsoport aki megvenne mast vesz meg. Ha ezt kovetoen csokkented az arat akkor verszemet kap a maradek es garantaltan olcsobban tufod eladni mint ha elsore jol arazod. Ez szintiszta lelektan. Volt keglim ami 38ert raktam fel es a kornyek legolcsobbja volt. A realis ara 33 lett volna a nav adatok alapjan. Elkezdtem a csokkentest es egyre tobb figyelom volt. A versenytarsak is csokkentettek... 31ert ment el... a versenytarsak pedig visszaemeltek... ha nem hallgatok a hulye ingatlanosra 33.5re felrakom es lecdapnak ra 33mert... ehelyett 3-4 honapig szivattam magam es buktam is... ez a kockazat a rossz kezdoarral...[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz Brave_86 #15654 üzenetére
Tenyleg nem kotekedesnek irtam csak az elmult evben tobb napot sot honapot fektettem ingatlanok vetelere amelyeknel nem volt eladasi szandek. Ajogy irod ti is kivartok. Amikir telearat sem fogadnak el az tiszteletlenseg szerintem a vevol szemben... de hagsulyozom ez az en frusztraciom. Sajnos a vevok 70%a is lakasturista. Voltak akiket telefonba zavartam el mert megnezni akartak... persze veteli szandek nelkul... a vevot tisztelni kell es az eladot is!
-
Mercutio_
félisten
+1 ár és/vagy lokáció, nem atraktiv képek, sok vagy túl kevés esetleg nem a célcsoportra szabott szöveg
-
A Zéé
addikt
Valószínű az árral van akkor a baj...
De ha már a hirdetés így látatlanban:
- Alaprajz legyen mindenképp!
- Túl sok kép nem kell, pláne nem minden sarka a berendezett lakásnak. Azt sosem szoktam érteni, hogy miért kell 30 képet felszórni az éppen aktuális berendezésről. Amit benne akartok hagyni bútorokat, berendezéseket le lehet képelni, és érdemes beírni a hirdetésbe is.
- Utcanevet is beírhatod simán, ha tényleg jó a környék, nem kell az ingatlanos mellébeszélés.Just a simple Lineman...
-
Brave_86
aktív tag
válasz sakal83 #15650 üzenetére
A 7% alkus ajánlatot (a másik 15% volt) a hirdetés feladását követő 2. napon adták, az első érdeklődő. Mivel úgy gondoljuk nagyon reális áron áruljuk, - nem beleszámolva az ingatlanos jutalékát- így ebbe nem ugrottunk bele azonnal. Nem sürgős eladnunk, jelenleg is ki van adva egy nagyon megbízható személynek. Így most is bevételt termel.
Családi házba tervezünk majd kötözni (közel 1 éve nézelődünk már) a jövőben, de nem sürget jelenleg semmi. A jelenlegi lakásunk mérete -ahol élünk- is megfelelő még számunkra.
Az 5% alkus ajánlatot ma tették, -ahogy mondtam- igazából látatlanban a képek alapján. Holnap kiderül ténylegesen mit szól hozzá. -
Veron
addikt
Én készséggel elhiszem, amit mondtok, de az én lakásomra senki sem jelentkezett, pedig jó helyen van és nagyon szépen karbantartott lakásról van szó. Akkor vagy az ingatlanosok tudnak valamit vagy én hirdetem rossu helyen (ingatlan.com).
Szívesen veszem a javaslatokat, hogyan kell eladni egy budapesti panelt."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Vezu
csendes tag
Konkrét tapasztalat az OTP IP-vel: minket is meggyőztek, végül kötöttünk velük egy kizárólagos szerződést 2020. Január első hetével. Április első hetéig szólt a szerződés, de ezalatt az idő alatt 0, azaz 0 érdeklődőt hozott.. Teljesen felesleges volt rajtuk keresztül hirdetni, annyit csináltak, hogy feltöltötték a saját adatbázisukba a hirdetést a mi képeinkkel, (amit szerintem csak az OTP ingatlanosok néznek), majd feltöltötték az ingatlan.com-ra is, szintén az általam készített közepes minőségű képekkel. 1 hónap után küldött egy fotóst az ingatlanos, aki végül csinált "profi" képeket. Kitört a vírus frász áprilisban, emiatt abbahagytuk a hirdetést és felbontottuk a szerződést velük.
Májusban újra felraktuk a saját hirdetésünket és eladtuk a lakást ingatlanos nélkül egy hónap alatt.
-
sakal83
addikt
válasz Brave_86 #15644 üzenetére
Nem belevau a dolgodba. De ha van egy - 5 es egy 7%os alkus ajanlatod akkor miert nincs meg adasveteli? Esetleg +%ot szeretnel az aradra?
Bocsass meg de - es tenyleg ne vegyed kotekedesnek- ugy tunik te nem akarod eladni sokat voltam a masik oldalon es borzalmas volt megelni hogy a teli aron is gondolkodasi idot kert az elado. Egy ido utan mar en a helyszinen mondtam 1 lerc utan hogy mar ne is gondolkozzon mert nem viszem el...
-
Veron
addikt
én is feltettem ingatlan.com-ra ingatlanosok ne keressenek szöveggel, azóta kb. 10-zel beszéltem. kettőnek beadtam a derekam, beengedtem egy OC-s meg egy OTP IP-s embert. valamelyikkel szeretnék szerződést kötni, de nem tudom melyik céggel lenne érdemes, ezért kérdeztem.
hol éri meg hirdetni még a lakást, FB-n milyen csoportban?
5-7% alkuba még bele is mennék egyébként.[ Szerkesztve ]
-
KilgoreTrout
senior tag
Ez legalább tud helyesen írni, ingatlanosok között ez is ritka.
Amúgy az ingyenes alaprajzot is megszüntette az ingatlan.com? Mi tavaly úgy adtunk el, hogy csináltam egy korrektül kinéző alaprajzot a floorplanner-rel, az volt az egyetlen kép. Már egy normális alaprajzzal is simán kitűnsz az átlag ingatlanosok paint-ben készült remekei közül. Aztán e-mailben meg lehet küldeni a képeket az érdeklődőknek. 0 forintos kiadással.
[ Szerkesztve ]
-
Brave_86
aktív tag
Mi is hirdetünk egy lakást (reális áron, legalább 1 éve már tanulmányozva a piaci árakat), első körben FB csoportokban tettünk, onnan már volt pár érdeklődő és 3-4 megtekintés személyesen is és 2 ajánlatot már kaptunk is. (az egyik közel 15%-os alkuval a másik 7%, Holnap is jön egy, ő már írásban előre látatlanba (képek alapján) tett egy ajánlatot 5%-os alkuval, megtekintés után 2-3 órával)
Párom feltette ingatlan.com-ra is tegnap. Mondtam neki, hogy a negatív tapasztalatok alapján felesleges pénzkidobás, de már szerintem megbánta, annyi ingatlanos hívogatta. Tegnap kb 5 ma eddig 6, plusz írásban is "zaklatják". Hiába van beleírva, hogy Ingatlanosok ne keressenek, de erre már immunis a szemük ezek szerint. (az egyiket becsatolom ide is, milyen "meggyőző" dumát nyomatnak) Rendes érdeklődő onnan még nem volt, a hiénákon kívül. -
axioma
Topikgazda
Szerintem az iroda "sikeressege" akkor magas, ha az eladot raveszi, hogy nyomja lentebb az arat... kizarolagost senkivel se kotnek, de arra kulon figyelj, hogy ha hoznak valakit akkor me'g ne jarjon a jutalek csak ha mar vagy nalad maradt a foglalo vagy megvan a teljes vetelar.
Amugy ha nem akarsz kulcsot adni neki akkor arat csokkenteni te is tudsz... ez lesz az even beluli eladas kulcsa. Ha valamikor nagyon ev elejen jar le, akkor max. szeptemberig varj, utana kezdj erosebben csokkenteni, mert a tel amugy is szar, es most me'g egy csomo moratoriumos is lehet hogy belerondit a kepbe jovo ev elejetol.
Szigoruan szvsz! -
Gombinyó
őstag
válasz Csabroncka #15617 üzenetére
Igen, jól tudtad, köszi. Közben sikerült egyeztetni a bankkal is.
-
Veron
addikt
inkább ingatlaneladás, mint vásárlás: melyik ingatlanirodát érdemes megbízni eladással? eddig az OC és az OTP IP volt szimpatikus, leginkább a sikerességi rátájuk érdekel.
valamint az új ingatlanunk vásárlásánál az adásvételiben vállaltam, hogy egy éven belül eladom a régit, így csak az árkülönbözetre kell illetéket fizetni. a COVID járvány miatt a kutya nem akart lakást venni tavasszal, a vis maior helyzetre tekintettel kitolódhat a vállalt eladási időszak?
-
őstag
Szerkezet kész tető fent alul a szigetelést kezdték már el . Lakások is készen vannak de van még meló.
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
A Zéé
addikt
válasz DamianB #15636 üzenetére
Csúszás szinte tuti, hogy lesz.
Kérdés, hogy milyen stádiumban van most, és mekkora a projekt? Ha már kész a szerkezet, és megkezdődtek a szakipari munkák, akkor lehet, hogy nem lesz sok, viszont ha még a szerkezet sincs kész, akkor bármi lehet.Just a simple Lineman...
-
Fandango
veterán
válasz Mauzes #15637 üzenetére
Szerintem lehet.
Nálunk is hasonló helyzet volt, egy telken van 4db 4 lakásos társasház, és az Önkormányzat csinálta meg az új címkiosztást, mert változtattak az utca számozáson. Így minden ház kapott egy saját betű azonosítót, és azon belül egy lakás számot. Persze előzőleg is így volt csak a házszám változott, de az elv azonos azzal amit te kérdezel szerintem. -
Mauzes
addikt
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata abban, hogy osztatlan közös tulajdonban lévő ikerház esetén, ami a tulajdoni lap szerint egy házszám, van-e lehetőség valamilyen módon a külön házszámok "bejegyzésére" (pl. 1/A és 1/B)? Mármint anélkül, hogy a földhivatalnál kellene kezdeményezni a telekmegosztást. A kormányablak szerint a lakcímek kiosztása önkormányzati hatáskor, és eltérő is lehet, mint a földhivatali adatok.
Tehát csak arra lenne szükségem, hogy az ikerház felek az önkormányzatnál külön címen szerepeljenek, főként a tartózkodási cím bejelentése és a különféle közmű szerződések miatt.
-
őstag
Nem semmi köszi a hasznos infót .
Nekem még Fundamentaból is jön cash és nagyon megszívhatom ha sokat késik a projekt . Év végére van írva a készenlét. De ha 3-4 hónap a csúszás az meg belefér de fél évnél már bajban vagyok mert papíroznom kell majd vissza felé."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
A Zéé
addikt
válasz DamianB #15634 üzenetére
Sehogy
Amikor nekikezdtünk 2019 év vége volt a cél. Amikor elkezdődött az értékesítés, akkor 2020 április. Most úgy néz ki júli 13-án írja alá a műszaki ellenőr a 100%-ot. Nem is a melósokkal volt a baj, az alapanyag ellátással. Betonvas-tégla-beton trióért jóformán verekedni kellett, most meg a korona miatt kb. mindenre várni kell. De olyanokra is, mint a sima egyszerű fehér 90-es beltéri ajtó. Hörmann kapura pl. március végén azt mondták, hogy 6-8 hónap!, amit szerződésbe le mernek írni, mert nem tudják biztosan mikor indul újra a gyártás teljes kapacitáson.Just a simple Lineman...
-
őstag
Hogy bírtátok tartani az ütemtervet ? Csúsztattok ? Én az általános köz hangulatra gondoltam kivárás alatt.
Ellenpéldaként pedig saját magamat hoztam fel hogy én is pont most veszek lakást és ahol veszem a lakást be indult az értékesítés. Egyre több lefoglalt lakás és eladott lakás van .
Bár még mondom őszintén nem tudok zöld ágra vergődni mi lesz mert az emelkedés és a csökkenésre is vannak esélyek.
Én pedig változó hitelt szeretnék felvenni ahogy meséltem.
[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
őstag
Érdekes amit írtok ahol én veszem a lakást ott az enyémhez hasonló kis lakások már elmentek hetek alatt már csak felső emeleti legdrágábbak vannak . Ahogy egyszer írták itt rólam nem értek a piachoz de én azt látom hogy ezekben a hónapokban kivárnak a vevők is és az eladók is hogy mi lesz kb egy év múlva ha vissza nézzük a trendet akkor láthatjuk hogy merre indult is el .
A nőnek a ki írása meg agyrém ilyen stílusban nem lehet szerintem se alkudozni se üzletet kötni ha nem adják olcsóbban akkor nem adják. Nem lehet követelni.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
Szerintem viszonylagos: a "jo" lakas fogalma szubjektiv, foleg most valtozik egy nagyot foleg az ertekallosaganak megitelese (rovid tavu kiadas megszuntetesi kiserlet, plusz tomegkozlekedesi aggalyok). Itt volt alant a pelda, amikor el kell adni idore, az bizony most eros aresest jelent. A jelen bizonytalan helyzetben a benne lakott ingatlanbol nem sokan szeretnenek mozdulni, a befektetok meg jelenleg nem hajlandoak me'g benyelni veszteseget, remenykednek egy gyors kiigazitasban, meg hogy nem szivjak meg a moratorium utan. Meglatjuk, kinek lesz igaza.
En legszivesebben epitkeznek ujra, ha megfelelo korulmenyek es lehetoseg adodna. -
Stanlee
őstag
Az arverezesert felelos ugyved egyszerre nagyobb portfoliot kezel, esetek tobbsegeben kivulrol par kepet keszit. Bemenni azert nem tudsz, mert meg bent laknak, vagy ha nem lakik benne senki, bizonyos esetekben a tulajdonjog meg a tulajdonose, az ugyved meg nem ingatlanos, hogy mutogassa.
En neztem ingatlanossal arverezos ingatlant, eleg xar allapotban volt, latatlanban nem mertem volna megvenni, nagyjabol csak azt nem szedtek ki belole, ami nem volt mozdithato
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
axioma
Topikgazda
válasz Drizzt #15628 üzenetére
Nem is az a kerdes, hanem miert nincs belso kep az elado ceg altal keszitve se. Valoszinuleg azert hogy ne lehessen a belso allapotot szamon kerni...
Az mondjuk necces, hogy mely infrastrukturalis elemeket/szolgaltatasokat szuntetik meg, mert a "lakas" fogalmanak vannak minimumjai, anelkul jogilag nem adhatna el lakaskent (a bank meg nem adhat ra hitelt).
Nekem is van ismerosom aki igy vett lakast, szerencsere eleve befektetesi cellal nem lakasra ezert is mert belevagni, masfel evig nem jutott hozza a jogi huzavona meg a kilakoltatasi moratorium miatt, igy mar csak nem lett veszteseges de annyira nyereseges se az ugylet [igaz, egy nagyobb reszet a penznek addig ki se kellett fizetnie.] -
Drizzt
nagyúr
Nekem az alatunk lako lakasa vagy 5 evig ures volt miutan meghalt. Vegul elarvereztek(ugy tudom nem kellett az orokosoknek a hitellel, inkabb atengedtek a banknak). Senkit nem engedtek be megnezni, s kepek sem voltak fenn belulrol. En tuti nem vennek latatlanban lakas, de ugy tudom hivatalosan sose engednek be senkit.
I am having fun staying poor.
-
-
Orlin
addikt
Értem.
Ismerős keres házat aztán vele beszélgettük és nekem sem volt tiszta miért van így.
Persze mondjuk igaz hogy nem szívesen eresztik egy légtérbe a leendő és az új tulajt.
Kényelmetlen helyzetek ezek.
Köszi.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Nerd
aktív tag
Csak tipp, de szerintem mert meg nem tortent meg a kilakoltatas? Es aki bebukta annyira nem partner abban hogy elveszik az otthonat...
En nem lattam olyan arverezett hirdetest ahol lett volna kep belulrol, bar hirdeteseken nezesen en tovabb sosem jutottam, mert nem ugy kerestem ingatlant, hogy evekig szenvedek az elozo tulaj kipaterolasaval, es utana ha o nem, akkor nekem kell vakolatig lebonatani es ujracsinalni a kecot....
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Árverezés alatti ingatlan belülről miért nem tekinthető meg?Ha nem tudja a vevő belülről milyen állapotban van eléggé zsákbamacska.
Köszi.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Nerd
aktív tag
válasz Qtya123 #15620 üzenetére
+1
Egyik oldal sem erti meg hogy eddig a szart is aranyaron adtak es vettek, most meg a szart nem lehet aranyaron adni. De a jo lakasok ara nem fog, vagy nem annyit fog csokkenni. Ha valakinek nem annyira jo a lakasa (szar fekves, szar hely, regen ujitotta fel) engedni kell belole jelentosen, de aki meg fasza lakast akar venni, az ne varjon szerintem meg 2 evvel ezelotti (2018) arat se...
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, az mitől függ, hogy az árminimum mutatja-e a képeket az ingatlan.com-os hirdetésből vagy nem? Az én hirdetésemre ezt írja ki: [kép] . Nekek kell valamit állítanom, hogy működjön?
-
Qtya123
őstag
válasz Drizzt #15618 üzenetére
Az a baj, hogy nemcsak az eladói oldal van tévhitben, hanem a vásárlói is.
Sok eladó még ott tart, hogy hirdetem 29milláért a 10 emeletesben a felújítandó panelt, mert a szomszéd 1 éve ennyiért adta el.A vevő oldal meg sok esetben a másik véglet. Olvas a csökkenésről a neten és nagy mellénnyel teszi az olyan ajánlatokat amely árak 2015-2016-ban voltak.
Pécs mecsekoldali mediterrán típusú pár éves lakásokat akarnak venni garázzsal 17 millióért...Pont tegnap sírta tele egy csaj az egyik ingatlanos Facebook csoportot, hogy hahó eladók mi itt vagyunk és fizetünk, de ti hülyék vagytok mert drágán adjátok. Fel volt háborodva, hogy MAXIMUM 23 millióért miért nem kap Érden felújított nagy négyzetméteres sokszobás társasházat....
Amikor meg írták neki, hogy ember, 8 éve volt annyi az elképzelésed felújítandóban, akkor jött azzal, hogy az eladóknak is kompromisszumot kell kötni és nem csak a vevőknek. Mondom a te vevői oldaladról hol van a kompromisszum? A max 23 az?
[ Szerkesztve ]
-
flegga92
senior tag
válasz Drizzt #15618 üzenetére
"A vásárlási szándék látványos erősödése ellenére, azonban nem születik több adásvétel, mert az eladók nem alkalmazkodtak a piaci trendhez, azaz a vásárlóerőhöz képest sok a túlárazott lakás. "
Kicsit vicces, hogy ezt nyilatkozta az ingatlan.com mikor ők nem engedik piaci ár alatt hirdetni a lakásokat...
Keresések száma is simán azért nőtt meg, mert az összes eladó nézi mások árait. Én is ezt tettem. Minden egyes nap rákerestem az enyémhez hasonló lakásokra.
Egyébként teljesen jó a meglátásod. Én pont a vírus előtt kezdtem hirdetni, igaz nem a fővárosban, hanem Békéscsabán, itt azért még érzékenyebb a piac. 14,5M volt az irányár ez egy picivel az átlag alatt volt, 13M-ért szerettem volna eladni. Rögtön megjelentek a kp-s vevők akik 12M körül adtak volna érte, persze nem adtam. Telt az idő, a ház árak nem változtak, hanem inkább feljebb mentek, nagyon megnőtt a kereslet rá. Találtunk egy tökéletes házat, a sok romhalamaz között. Lépni kellett, eladtuk 11M-ért. Itt is elég túlárazottak voltak a lakások, ahhoz képest, hogy 6 éve mennyiért mentek. Simán tudtál venni egy jó állapotút esetleg felújított 2 szobás lakást 4,5-6M között.[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
[link] A kommenteket erdemes elolvasni a mindenfele Facebookos megjeleneseben. Mindig addig szeretik es hirdetik az embereke a piac iratlan szabalyait, amig a sajat erdekekuket szolgalja. Szerontem amugy menni fognak lefele az arak. Egesz egyszeruen nem lesz vasarloero. Aki meg tenyleg el akarja adni, annak muszaj lesz csokkenteni, lassan hirdetesi arban is. Mondom ezt annak ellenere, hogy mi is arulunk eppen egy lakast. Szerintem lassan engedhetunk az arabol jobban, mert a kozeljovoben ugyis csak rosszabb lesz a helyzet. A tavaly ev vegi masik lakaseladas viszont nagyon jol lett idozitve, bar nyilvan mak is kellett hozza. Lassan meg eljon a vasarlas ideje.
I am having fun staying poor.
-
Gombinyó
őstag
Lakáskassza kérdés: júli 1-től lehet gyűjteni a számlákat. A kivitelező előre kiállította a számlát már júni 29én, kiállítás dátuma júni 29, de teljesítés és kifizetés dátuma július 2 lesz és az is van feltűntetve a számlán. Ezt el fogják így fogadni? Kiállítás, teljesítés vagy kifizetés dátuma számít?
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Múltkor kaptam itt nagyon hasznos infót a József Attila lakótelepről.
A 18. kerületi Lakatos lakótelepről érdemes valamit tudni? Vannak esetleg gázos részei, vagy bármi zajos/veszélyes/szennyezett/esővízzel elöntött része, amire oda kell figyelni? Olvastam több helyen erről a lakótelepről, de csak jókat írtak róla.
Többször meg is néztük, nem tűnt fel semmi. Pontosabban de, mégpedig az, hogy rengeteg garázs van, ami nagy előny nekem. -
flegga92
senior tag
válasz Mauzes #15613 üzenetére
Ha marketplacere töltöd fel, onnan direktben tovább tudod osztani a csoportokban, nem kell linkelni, úgy néz ki mintha direktbe posztoltad volna a csoportba. Szerintem boostoláskor a csoport tagjainak nagyobb valószínűséggel fog megjelenni.
Ha a megosztást elmulasztottad feladáskor, utólag is meg tudod csinálni. Marketplace/Eladás/termék mellett hírdetés további helyeken, érteemszerűen kipipálod a csoportokat és már bent is van.
Én marketplaceről így egyszer osztottam meg, majd hetente újra tettem minden csoportba. Viszont ilyenkor már nem engedi marketplace rakni, mert dupla hírdetés lenne. -
Mauzes
addikt
Sziasztok, korábban volt róla szó, hogy a Facebook-os ingatlan hirdetés is elég hatékony tud lenni, sőt akár jobb mint ingatlan.com FB-n 4-5 olyan ingatlanos csoportnak vagyor már tagja, ahol releváns a pesti lakásom meghirdetése. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy FB-n úgy érdemes hirdetni, hogy felteszed Marketplace-re és ennek a linkjét postolod ki az ingatlanos csoportokba, vagy pedig minden ingatlanos csoportba kipostolod a teljes hirdetést?
Technikailag egyrészt az a különbség, hogy ha esetleg fizetni akarsz a hirdetésért, akkor azt csak a Marketplace-en tudod, a csoportok postjait nem tudod "boostolni", másészt pedig ha a Marketplace-es linkedet tolod mindehová, akkor egyetlen linked lesz, míg ha a csoportokba postolod, akkor minden post-nak lesz egy külön linkje (és csoport beállítástól függően nem is biztos, hogy lehet share-elni).
-
Gergello
addikt
válasz KilgoreTrout #15604 üzenetére
Ha nem vagy sáros, nem kell tartani a szemlétől.
Nálunk is voltak, lefényképezték a helyiségeket.
Ki kellett tölteni egy adatlapot, ahol a legnehezebb rész az volt, hogy állapítsam meg, hogy a házzal egybeépített, a ház elválaszthatatlan részét képző garázs külön mennyit ér, mi az értéke. Beírtam rá 500.000 Ft-ot. Minden rendben volt, nem kerestek azóta.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz sakal83 #15609 üzenetére
Egy év csúszás nem gyenge én is kalkuláltam csúszással de bízok benne hogy nem ennyi lesz. Bár akkor addig még többet tudok félre rakni
-
sakal83
addikt
Mert alacsony volt az ara a kornyekhez kepest. Ne aggodj. Ha van fenykep az eredeti allapotarol mutasd be es indokold hogy felujitando volt. Celszeru ezt az adasvetelbe is berogziteni es elonytelen fotokat is kesziteni. Ha nincs akkor szoban mond el jegyzokonyvbe foglalva es a felujitas maga a bizonyitek hogy romhalmaz volt. Nekem volt ÚJ ingatlanom ami egy evet csuszott es felulvizsgalatot kaptam hogy miert ilyen olcso... elmondtam kerek perec hogy ennyi volt en nem tehetek rola hogy qva draga lett es sirtam egy kicsit es elfogadtak. De alazatos legyel es tetesd a naivat:) es legy kedves:) normalisak ha vki nem paraszt veluk.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
Teljesen rendben van hogy helyszíni szemlét tartanak, ezt nem is kötelesek indokolni. Általában nem szívóznak ha nem kötekedik a tulaj ( akik nálunk voltak nagyon kulturáltak voltak ), de képben vannak, láttak már pár dolgot. Nem kell parázni, ha az átlagos szórásból nem estek ki akkor nincs probléma. Hozzánk ugyanilyen szituban jöttek ki, nem ár alatt vettük de jócskán alkudtunk a felújítási költségekre hivatkozva, mindent meg is mutattunk a NAV embereknek akik jóvá is hagyták az árat.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Tavaly októberben vettünk egy házat, idén március közepén vettük birtokba. Ma kaptunk egy levelet a NAV-tól, hogy az illeték meghatározása érdekében helyszíni szemlét tartanak.
Az adásvételiben szerepelt az illeték megállapításáról szóló rész (feleségemnek illetékmentes - eladta a lakását tavaly szeptemberben, nekem meg a tulajdonrész értéke alapján kértük az illeték megállapítását).
Egyrészt vajon miért nem fogadták el az ügyvéd által beküldött adásvételi szerződést (nem ár alatt vettük az ingatlant, persze nyilván szerintünk jó vétel volt)? Másrészt mire készüljünk?
Jelenleg belső átalakítás és korszerűsítés zajlik, építési terület az egész ház. (Viszont nem tudok számlát mutatni az eddig elvégzett munkákról.)
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
-
Qtya123
őstag
Szóról szóra ugyanezt tapasztalom. Eladói oldalról és vevő oldalról vagyok jelenleg a piacon egyszerre.
Pécsen eladásra hirdetek kb 1.5 hónapja, Budapesten vevőként keresek.Egyszerűen siralmas minden hirdetési felület. Pécsen a lakásunk környékén lévő hirdetések és Budapesten a vásárlásra kiszemelt környékek esetében ugyanazt tapasztaljuk.
Jóformán két nagy csoport van:
- túlárazott ingatlanossal hirdetett lakások, sok esetben 9-10 hirdetés egymás alatt ugyanazzal a kezdőképpel, csak másik ingatlanossal
- kretén magánhirdetők, akik már 1 éve hirdetik túlárazva, leírás mintha egy általános iskolás írta volna, képek szintén olyan kaliberek (lefotózva a hűtő az egész konyhából, vagy a szobáról a kép felét a ruhaszárító teszi ki tele ruhákkal.Egy-két kivétel van csak, de azok meg méret/elrendezés miatt nem jönnek szóba.
Felhívtam eddig 3 magánszemélyt, ingatlanosokkal nem is foglalkozom.
Az első semmit nem tudott a lakásról, kb zavarban volt és a kérdéseimet tolmácsolta a mellette ülő feleségének, aki vagy súgta neki az adatokat, vagy épp bólogatott és közben a faszi közölte velem, hogy "igen-igen itt bólogat mellettem a feleségem".A második ember hirdeti saját maga is, illetve 8 darab ingatlanossal is hirdeti. Felhívtam azt a hirdetést amin közvetlenül ő hirdette (mindegyik hirdetés, az övé is 29.9 millióért volt fent. Elmondta, hogy milyen a lakás, megköszöntem és elköszöntem. Aznap 4x hívott vissza, hogy az ár irányár ám és alkuképes, jöjjek el nyugodtan megnézni, alkudjak, különben is elege van az ingatlanosokból, már majdnem 1 éve hirdetik neki és nem tudják eladni. Ezentúl csak ő fogja hirdetni és este módosítja is a hirdetést, tesz fel képeket. Megnézem este a hirdetést, erre az okostojás tett fel képeket és módosította a hirdetését, de DRÁGÁBBRA emelte az árat, miközben egész nap zaklatott, hogy alkudjak ám....
Harmadik ember tök vakon a saját lakásával, mert ő nem élt ott, csak befektetésnek vette 5 éve. 16x elmondta, hogy egy hölgy lakik ott jelenleg albérletben és nagyon rendetlen és mikor felmegyünk megnézni a lakást ne tegyük ezt szóvá neki...
Ennyit vevői oldalról, eladói oldalról meg ostromolnak az ingatlanosok a hülyeségeikkel, hogy húúú most éppen van olyan ügyfélkörünk akik ilyen lakást keresnek, meg húú van épp egy fiatal pár/befektető/elvált anyuka aki pont ilyet keres. Mikor mondom nekik, hogy oké, akkor hozzad ide és hajlandó vagyok veled együttműködni és ha tényleg van érdeklődőd akkor jöhet, de csakis ESETI MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉSSEL, akkor megy a hebegés, hogy jaj hát jobb lenne határozatlan idejű szerződést kötni bla bla...
Komolyan, mintha az egész piac egy elmegyógyintézet lenne.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Villanyszerelés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- PlayStation 5
- SSD kibeszélő
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kuponkunyeráló
- Path of Exile 2
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest