Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12601) muszor válasza BonFire (#12588) üzenetére


muszor
tag

Értem :/ Hát köszi, de még próbálkozom egyéb dolgokkal. PL most felosztottam 5 partícióra az EaseUS partition Master Home edition-nal, csak pl azt nem tudom hogy jó e így:

Mellesleg most se vmi hű de gyors, de már nem fagy a tv. Jó ez így h partíció másolásokat csináltam? Üres volt az egész HDD...

zsoltee

(#12602) muszor válasza King Unique (#12589) üzenetére


muszor
tag

Köszi. Hát félek attól még hogy frissítsem, meg nem tudom hogy az lesz e- a megoldás, mert ahogy látom, másnak nem sikerült a frissitéssel megoldania ezt a problémát....:/

zsoltee

(#12603) muszor válasza dh66e (#12597) üzenetére


muszor
tag

Köszi a tippet, valószínű ez lesz a megoldás nekem is.:):) Köszönöm amúgy mindenkinek a segítségeket a HDD-s akadozásról :)

zsoltee

(#12604) BonFire válasza muszor (#12601) üzenetére


BonFire
veterán

A particionálással csak elbuksz egy csomó helyet, nincs értelme, csak akkor, ha nem lát a tévé bizonyos méretnél tovább. Akkor muszáj, minden egyéb esetben csak hátrány a több partíció. Majd ha lesz rajta 150 film, és minden partíción betűrendben lesznek a dolgok, akkor lehet majd csak sokat keresgélni rajta...

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12605) King Unique válasza muszor (#12602) üzenetére


King Unique
titán

Veszíteni nem veszítesz vele, ha aktuális nem is oldja meg, de, mint írták, foglalkoznak vele, talán majd egy következő update. De tied - Tank P - ráadásul csak usb2-es, szal mennie kéne, ha valóban erre hivatkoznak samsungék...NTFS-re formázás is ok, megfelelően csináltad gondolom (ennyi részre particionálni felesleges volt, minek :F ), szerintem TV fw update lehet a megoldás, v tápgond. Annak utánajártál milyen vinyó van benne, felpörgési árama stb. mennyi (HD Sentinel) , mert lehet 0,5A kicsit karcsú neki...

[ Szerkesztve ]

(#12606) muszor válasza BonFire (#12604) üzenetére


muszor
tag

Hát épp azért csináltam több partíciót, mert vki itt ajánlotta, hogy csináljak 150-200 Gbyte-osokat, mivel épp az volt a bajom, hogy amikor egybe volt az 1TB, akkor túl nagy volt a tv-nek a partíció és lefagyott tőle. :/ Amúgy úgy csinálom hogy az 5 particióba el van osztva az ABC mappák szerint. Első partícióba A,B,C,D,E mappa, 2.-ba F,G,H,I,J mappa, stb.. :)

zsoltee

(#12607) BonFire válasza muszor (#12606) üzenetére


BonFire
veterán

Aztán lesznek partíciók, amelyek hamar betelnek, pl az A–E, a sok „A”-val, „Az”-zal kezdődő cím miatt, és lesznek kevésbé, vagy soha be nem telő partíciók is. Akkor majd kezdheted újra átrendezni az egész hóbelevancot. Csak nem lesz hová ideiglenesen pakolni, ha már sok hely betelt rajta.

Ezért nem jó így. Tapasztalatból mondom.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12608) Chappy válasza muszor (#12606) üzenetére


Chappy
tag

Nekem ilyen tv-s dolgom nincs, de amúgy nagyon ne darabold fel. Ha behal a tévéd az 1 terától, próbáld meg 900 GB-tal, lehet vmi buta szoftverbaja van. De féltera alá teljesen felesleges a dolgokat rakni. Egyébként az ábécé szerinti pakolás szerintem sem jó (lásd még az előttem szólót), valami más szempont szerint érdemes kategorizálni (pl típus, műfaj, régi/új stb..). Ha meg van jó indexed a keresés is jó lesz.

(#12609) muszor válasza BonFire (#12607) üzenetére


muszor
tag

Igazad van, köszi:) Hát akkor újra partícionálom, hisz még szinte üres mert szombaton vettem.
Ja meg vétettem egy hibát is...
Véletlen aktív partíciónak jelöltem be a külső hdd -n vmelyiket :S Most meg floppy hiányában nem tudom hogy állítsam vissza a C-t, mint aktiv particiót :/ De ez már nem ide tartozik...

Chappy hogy érted, hogy ha jó az indexem? a ketegórizálásra gondolsz?:) De amúgy le fogok mondani a tv lejátszójáról, mert csak 0.5 A árammal táplálja a táp nélküli hdd-met.
Az az utolsó kérdés, hogy hol tudom megnézni a HD sentinelben hogy mekkora áramfelvétel kell a hdd nek.

[ Szerkesztve ]

zsoltee

(#12610) muszor


muszor
tag

Azt írja hogy:

zsoltee

(#12611) King Unique válasza muszor (#12609) üzenetére


King Unique
titán

Amit az ügyfélszolgálattól közvetítettem, abban is írták 1 TB-ig támogatott, ill némely típusok 2 TB-ig...
Megnézni hol, azt is írtam, Információk fül----Lemez információ.. Ha nagyobb 500mA-nél nem feltétlenül baj, de PC-ek usb portja jobb áramleadás terén (különösen hátlapi), Tv-n probléma lehet abból, h gyatrább, v nem egyenletesen biztosítja.
Látom még nincs benne adatbázisban, de miután Seagate felvásárolta Samsungot, ez egy átcímkézett Samsung M8 lehet [link], aminek matricáján 0,85A van ( ez a max, amitfelvehet, v üzemi érték), rénlik M2-nél ilyen vinyóval usb2-n másnak is akadtak tápgondjai,,,, Maxell is tesz már bele minden féle-fajta vinyót.
Esetleg írd meg Sentinel topicban fejlesztőnek, v küldj neki riportot (ha nem "okosított" a progi), h adatokat frissítse.

[ Szerkesztve ]

(#12612) BonFire válasza muszor (#12610) üzenetére


BonFire
veterán

A Sentinel free verziója néhány funkcióban korlátozott. Lehet, hogy ez is azok közé tartozik. Diagnosztikai szoftvert meg nem okosítunk, mert ezzel akár ki is hajíthatjuk.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12613) King Unique válasza BonFire (#12612) üzenetére


King Unique
titán

ez nem (felület és egyéb teszteket, v APM beállítását nem tudja) :N , smart-ot, lemez infókat a free is ugyanúgy kiiírja, itt arról van szó, h adatbázisába Sentinelnek se mindig kerülnek be új vinyók paraméterei, de ezért célszerű jelezni, v riportot küldeni neki. Okosítani meg nyilván kockázatos, másrészt nem is drága annnyira, v éppen program promo topicba 4.20-hoz van licensz [link], az is elég.

[ Szerkesztve ]

(#12614) muszor válasza King Unique (#12611) üzenetére


muszor
tag

Értem. Ez egy elég kielégítő válasz volt. Köszönet érte:) Tehát akkor nincs más megoldás: mivel a tv-n csak egy usb aljzat van, és ehhez a hdd -hez jó lenne az usb 3.0, venni kell egy 3.0-ás usb -vel ellátott média lejátszót, hanyagolva a tv usb bemenetét. Jó ez így végszónak?:) Bocsi, csak ebben elég kezdő vagyok:)

zsoltee

(#12615) BonFire válasza muszor (#12614) üzenetére


BonFire
veterán

Ha az USB3 a gyengesége, akkor hiába veszel egy USB3-as médiaboxot, pont ugyanott vagy, ahonnét elindultál.

Nem?

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12616) King Unique válasza muszor (#12614) üzenetére


King Unique
titán

Lehet működhet, aszem van már abba is usb3-as, de lehet elég lenne sima usb2-es is, azokon is ált több usb port szokott lenni, így külső vinyót usb Y kábellel rádugva kapna elég tápot, meg jók ezek a smart boxok, médialejátszók más miatt is, több filerendszert kezelnek stb., kimenetnél TV-t HDMI keresztül is lehetne kötni, akkor usb3 se kavarna be. Viszont gyanítom nem az a fő gond ennél a samsung TV-nél, külső hdd-d megfelel paramétereknek és full usb2-es, azt mégse teljesen ok...vsz ügyfélszolgálat is kicsit mellébeszélt. :U Szerintem bizonyos modellek alapból nem megfelelően kezelik usb-s hdd-ket, v Maxell vezérlője noname és TV nem szereti, de ezt fw update-el lehetne orvosolni, ha tényleg meg is teszik.

(#12617) muszor válasza BonFire (#12615) üzenetére


muszor
tag

Na mindegy nem értek én ehhez :D Bocsi bekevertem mert azt hittem hogy a HDD-hez kapott Y kábel azt jelenti, hogy lehet használni usb3-ra, mivel ez gyorsabb adatátvitelt jelent. De lehet hogy ehhez az usb2-es típushoz nem is szükséges az Y kábel.

[ Szerkesztve ]

zsoltee

(#12618) muszor válasza King Unique (#12616) üzenetére


muszor
tag

Köszi, teljesen jó hogy egyformán gondolkodunk :) Kezdem már kapizsgálni hogy mit kell tennem. Akkor veszek egy smart boxot vagy média lejátszót és jót mosolygok a tv usb bemenetén :) Csak előbb meg kell bizonyosodnom hogy a média box gyorsabban fogja kezelni a HDD-met...

zsoltee

(#12619) King Unique válasza muszor (#12618) üzenetére


King Unique
titán

Ok :K Előbbit nemtom mér írtad, usb2-n is lehet szükség Y kábelre, meg ha gyárilag olyat adtak hozzá, lehet nem véletlenül...csak TV meg 1 usb port van, az ciki.
Persze, ha belefér keretbe érdemes megpróbálni + tud csomó más mindent is. Előtte próbáld rá üzletben v ismerődtől kérj kölcsön egyet kipróbálni, multimédia topicokban is érdeklődj. Samsung is ki tudja mikor ad ki update-et, + ahogy mondtam, szerintem erősen mellébeszélnek... :D

[ Szerkesztve ]

(#12620) muszor válasza King Unique (#12619) üzenetére


muszor
tag

Jójó már rájöttem hogy usb2-eshez is használható Y kábel, csak én 3 napja láttam ilyen kábelt előszőr és nem tudtam hová tenni magamba :D
Okés köszi szépen a segítségedet :)

zsoltee

(#12621) dh66e válasza muszor (#12618) üzenetére


dh66e
veterán

Ne sokat agyalj rajta.A külső média lejátszók célhardverek és nem egy ficsőr mint a tv lejátszója.Pár másodperc alatt beolvassa a vinyód tartalmát. Itt minden segítséget és ajánlást is megkapsz a vásárláshoz.

(#12622) muszor válasza dh66e (#12621) üzenetére


muszor
tag

Na ez nem semmi. Tanulság: nem mindegy hogy particionálsz külső hdd-t. Eddig ugy csináltam hogy létrehoztam az Easeus 1 terrás hdd-n egy kb 180 Gigás particiót, aztán azt másolgattam le 4szer. Meg átkonvertáltam őket logikairól primaryra de már nem tudom hogy milyen arányban voltak. Most meg letöröltem a partíciókat és csak 2 -őt csináltam, mindkettő logikai, és most a másodikat is létrehoztam és nem másoltam. Most gyorsan kezeli a tv-m :P:P

zsoltee

(#12623) King Unique válasza muszor (#12622) üzenetére


King Unique
titán

Ezek szerint így megoldva a dolog, most már fullra nem akad? Számít samsungoknál, h logikai, v elsődleges, az jó (pedig sok gyári külső elsődleges, azt nincs vele gond mégse, más TV-n)...ezt bezzeg ügyfélszolgálatnál sem mondták, nem is tudták vsz... :D

(#12624) dh66e válasza muszor (#12622) üzenetére


dh66e
veterán

Ez örömteli,de érdekes is egyben. Nálam nincs ilyen megkötés sharp lcd-n. :F

(#12625) BonFire válasza muszor (#12622) üzenetére


BonFire
veterán

Lehet, hogy nekem is ezt kéne tennem, de most valahogy nincs kedvem visszamásolni ~400 Gigát a gépre, particionálgatni etc. Most jött meg a zsír új belső HDD-m, tehát most lenne hová rakni a cuccokat, csak nem vagyok rá felkészülve lelkileg. De lehet, hogy a napokban megcsinálom.

Írd már le, légy szíves, hogy milyen köteteket hoztál létre. Primary, vagy mi a fütty, logikai, milyen fájlrendszer...

Windows lemezkezelőjével meg lehet csinálni?

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12626) muszor válasza King Unique (#12623) üzenetére


muszor
tag

Jaja fullra nem akad mostmár:p Illetve már nem lassú.. Igazából nem tudom hogy az volt -e a gond, hogy vegyesen volt elsődleges meg nem elsődleges partició is, vagy az hogy partició másolás helyett mostmár 2x csak új létrehozást választottam, esetleg az 5 partíció volt túl sok neki, de lényeg hogy annyira nem lassú most, hogy pl 1 partición belül a mappák közt lépegetek (film műfaj szerinti), akkor kb. 2mpercenként tudok újabb mappára lépni. Sztem ez elég gyors.:) úgy gondoltam hogy egyik partición 3D-s filmek lesznek, a másikon a többi.:D

zsoltee

(#12627) BonFire válasza muszor (#12626) üzenetére


BonFire
veterán

A két másodperces lépkedés az nálam alap. De az lassú. Szerintem inkább az lehet, hogy egyszerűen bizonyos „olcsó” modellekben a processzor egyszerűen nem képes cache-elni egy ekkora meghajtó tartalmát. Amíg egy 4–8 Gigás pent dugol bele, azt még fejbe tudja tartani, azonban 1Teránál már megáll a tudomány. Kímélik a processzort (vagy a gyártási költségeiket), ezért minden egyes alkalommal újra meg újra átolvassa.

És ezen nem hinném, hogy egy firmware frissítéssel javítani tudnának.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12628) muszor válasza BonFire (#12625) üzenetére


muszor
tag

Easeus-al csináltam. Először formázás NTFS-re, majd 2db logikai partíció létrehozása.. És ennyi:) a tv bemenet választójába HDD(1) és HDD(2) egymás alatt meg fog jelenni a tv és a külső felirat alatt...

zsoltee

(#12629) muszor válasza BonFire (#12627) üzenetére


muszor
tag

Értem. Bár a partícionálás titkait nem ismerem. De elgondolkodtam.. Nem lehet hogy úgy működik ez az egész, hogy ha nem hozol létre elsődlegest , akkor teljesen külön kezeli a tv a particiókat, mintha különálló eszközök lennének, és így felgyorsul a kezelése? Viszont az elsődlegesen belül kezeli az egészet? De lehet hogy most jó nagy hülyeséget írtam.:) Ebből látszik hogy mennyire nem értek hozzá:D

zsoltee

(#12630) muszor válasza muszor (#12629) üzenetére


muszor
tag

Eddig nem tudtam mi az hogy elsődleges partició. Ma tudtam meg. Én kérek elnézést az előző hozzászólásért:)

zsoltee

(#12632) BonFire válasza nyurga82 (#12631) üzenetére


BonFire
veterán

Nem nagyon rentábilis 500 Gigás lemezt venni. Én alig több, mint egy hónapja vettem egy 1 Terásat, és már a fele meg is telt. Szóval te tudod, de HD minőségben az 500 Giga már nem méret. Egy Terásnál kábé 24-25 Ft körül jön ki egy GB, míg ebben az esetben 32-be.

És hamar megtelik.

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12633) King Unique válasza nyurga82 (#12631) üzenetére


King Unique
titán

Egyrészt akadnak Toshibánál jobb modellek is, több extrával (ezért érdemes kompaktot venni) , másrészt amit fórumtárs javasol, osztom :K , 2,5"-be 1 TB-osat érdemes inkább venni (persze nem kötelező, ha tényleg elég 500-as...), azok ár-érték aránya a legjobb, v ha nem kell semmi extra , akkor natúr notivinyó + mobilrack megoldással 20-25k körül összehozható [link]
Sebességre (szekvenciális írás, olvasás=nagy filok mozgatása), kb azt tudhatja, mint az 1 TB-os [link], ha meg 1 tányéros vinyó van benne ,akkor még gyorsabb lehet, mint pl.egyik fórumtárs által nemrég vásárolt Adata HE720-as [link]
utóbbi 500 GB tányérokkal szerelt, kompakt 1 TB-ba is akadnak ilyenek (2*500), előbb linkelt natúr notivinyók is azonfélék

[ Szerkesztve ]

(#12634) nyurga82 válasza BonFire (#12632) üzenetére


nyurga82
tag

Az igazság az, hogy nem filmeket tárolni akarok rajta, hanem csak rátöltök 2-3 filmet, majd megnézem és letörlöm. A mai modern világban nincs értelme tárolgatni a filmeket, ha megakarod nézni letöltöd 1 óra alatt a HD-t. Nekem egy 32 GB-os pendrive is elég volna, de mivel a tv-m egyfolytában azt sorolgatja, hogy ha fel akarok venni akkor HDD-t csatlakoztassak. Azért köszi a választ.

(#12635) BonFire válasza nyurga82 (#12634) üzenetére


BonFire
veterán

Jó kis neted lehet, ha 12-25 gigákat le tudsz tölteni egy óra alatt! Azért ez még országosan nem jellemző.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12636) LallerHUN


LallerHUN
tag

Sziasztok! Van egy WD 500GB Elemments portable se vinyóm, és az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a baj, hogyha szeretnék rámásolni dolgokat, akkor elindul a másolás és egyszercsak megáll nem megy tovább és pár perc múlva újra megy tovább és ezt addig csinálja míg át nem másol.... Ez mitől lehet? Két laptopon is próbáltam 3.0-ás csatlakozója van és 2.0-sal próbálom és öcsém gépén semmi gond nem volt, de az enyémen produkálja a leírtakat....

(#12637) King Unique válasza LallerHUN (#12636) üzenetére


King Unique
titán

Tipikus hardveres gondok - pl. rossz vinyó (bedsector), sérült usb kábel, v kilazult aljzat - kizárva?
Elements SE is usb3 és laposod is? Ha igen és mivel másik gépen ok, akkor vsz windows, usb3 bug lehet, vmint másolás pár-néhány sec-re beakadhat, leginkább vírusírtó miatt, de ha több percre, az már kicsit aggasztó. Másolásnál használhatja gyorsítótárat is is, UDMA (vinyó a proci kihagyásával közvetlenül írhat a memóriába) gondolom be van kapcsolva, de nem megfelelő beállítások miatt is adódhat kellemetlenség.
Mivel másolsz, mert TC-ban is beállítások->másolás résznél, nagy v kis file módszer stb. váltogatása, is szokott javítani dolgon, de lehet driver probléma is.
Nálam Lenovo notin előfordult, h 2 usb3 port közül egyiken max tempón másolt Passport, másikra dugva csak 40 MB/s-et tudott, kicsit akadt, szaggatott is, majd restart után, ment jól mind2-n, ezért is gyanakszom előbb említett bugra, pedig frissítettem usb3 drivert legújabbra...lehet notikon is egyik-másikra "gyengébb minőségű" kerül, v ki tudja...

(#12638) LallerHUN válasza King Unique (#12637) üzenetére


LallerHUN
tag

A laptopom 2.0-ás és öcsém lenovoján is 2.0-án volt tesztelve és simán ment. kábel rendben van, az hogy a laptopban van-e valami bibi nem tudom, bár sajnos kétszer már volt része zuhanórepülésbe az asztalról.... De más 2.0-ás pendrive-ot gond nélkül kezel. Még a TC-s beállítást megpróbálom, hátha segít a dolgon.

Köszönöm a választ!

(#12639) King Unique válasza LallerHUN (#12638) üzenetére


King Unique
titán

2.0 az más, de mondom, előfordulhat, h gépen belül usb portok se egyformán "videlkednek", esés se tehetett jót neki, másik usb portba is ki kéne próbálni. Milyen rendszer, win7, erdeti, v nincs nagyon összegányoljva?

(#12640) LallerHUN válasza King Unique (#12639) üzenetére


LallerHUN
tag

Rendszer win7 msdn-től és diaz féle aktivátorral aktiválva. Már rég volt újrahúzás, lehet, hogy esedékes.

(#12641) King Unique válasza LallerHUN (#12640) üzenetére


King Unique
titán

Nem mondom, h feltétlenül "ez" miatt, de az ilyen "okosított" verzióknál benne lehet a pakliban...azért máshol ne reklámozd .
Megfelelő driverek vannak hozzá felpakolva, mert lehet az a gond, ütközés, v vmi progival? Ha másik gépen megy, vsz nem Elements a ludas, usb2 használathoz meg nem kell semmi extra.

(#12642) LallerHUN válasza King Unique (#12641) üzenetére


LallerHUN
tag

Köszönöm a választ, szerintem egy újra húzás lesz a vége és remélhetőleg megoldódik. Köszönöm a gyors választ és segítséget! :) :)

(#12643) Zoliee


Zoliee
senior tag

Sziasztok.
Kérdés: A 2.5-ös külső vinyóknál az "Y" USB kábel használata (mivel nincs tápkábel) nem az áramerősség miatt szükséges? (1 Usb port gyenge 5V-ja esetenként kevés meghajtani a vinyót) Ezért lehet probléma médialejátszók/tv-k rácsatlakoztatása esetén 1 USB csatlakozás felhasználásával?

(#12644) King Unique válasza Zoliee (#12643) üzenetére


King Unique
titán

Valahogy így, igen :K , usb2 500mA környékén tud, de előfordul néhány notivinyó optimális felpörgési árama ennél kicsit több (pl. 0.6-0,75A). De, pc-ken sokx 1 db usb2-ről is elmennek, főleg hátlapi, közvetlenül alaplaphoz csatlakozó portból, viszont notiknál, v TV, lejátszók esetében előfordul,h usb portja a névlegesnél picit gyatrább értékeket biztosít, ezért adódhatnak felpörgési, táp gondok.
Tehát célszerű olyat venni, amin több usb port van (Y kábelhez), v jobb TV-ken van direkt "hdd in" 1A-es aljzat 2,5" külső vinyókhoz. Médialejátszóknál kevésbé szokott gond lenni, mivel azokon több db van, v akár usb3-asba is akad, ami 900mA tud.
de nem feltétlen kell ez az Y-os kiegészítés, sok külső elmegy simán 1 portról is, + pl WD vinyók indítóárama alacsony, h minél kevésbé okozzon gondot esetleges elégtelen tápellátás.

[ Szerkesztve ]

(#12645) nyurga82 válasza BonFire (#12635) üzenetére


nyurga82
tag

Szolgáltatót választani tudni kell :)

(#12646) BonFire válasza nyurga82 (#12645) üzenetére


BonFire
veterán

Gyere lakni falura, ahol két opciód van! Vagy megvezed tizen-sokezerért az egyetlen mobilszolgáltató forgalomkorlátos netjét, vagy nem netezel. Olyan hely is van, ahol semmilyen hálózat nincs, még mobiltelefon sem. Havi 500–600 Gigákat sticken nemigen fogsz forgalmazni.

Nálunk van gy Nyírkom, egy T, egy invitel, oszt kábé slussz. Egyik sem kínál olyan csomagot, amivel HD filmet egy óra alatt letöltesz, és meg is tudod fizetni. 25 Gigás sávszéllel egy 12 Gigás film lejön cirka 60 perc alatt, de csak akkor, ha ez a sávszél folyamatosan jön. 6790-ért kínál invitel 25-ös netet, én mos szerződtem velük, de csak 10-esre, mert az olcsóbb, másrészt még ott a kábeltévé, a telefon etc.

De a mostani 11-es netem mellett sem tudok letölteni egy BluRay ripet normális időn belül. Volt olyan film, ami egy hétig jött, mert 1 seeder volt, úgy csorgott 32-40 kbps-mal, és akkor bizony kenheted a hajadra a 25-ös vagy 100/100-as optikai DIGi-det. Olyankor jó, ha vincseszteren megvan az állomány.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12647) Zoliee válasza King Unique (#12644) üzenetére


Zoliee
senior tag

Köszi a kimerítő választ, most már tiszta a dolog.
Viszont megfordult a fejemben 1 dolog, ami lehet nagy hülyeség: ha olyan eszközhöz csatlakoztatom a külső vinyót, aminek csak 1 USB portja van, akkor az "Y" kábel vékonyabb ágán meg lehet támogatni a cuccost 1 hálózati USB töltő 5V-val, vagy ebben az esetben kuka lesz a vinyó?

(#12648) andatti


andatti
senior tag

Kinéztem egy jó 500 Gb-os 2,5-es vinyót, amihez már csak egy jó tokot kéne szereznem, de tanácstalan vagyok, mert ennél nem tüntettek fel méretet, így nem tudom, ha ebay-en rendelnék hozzá usb-s tokot, akkor az jó lenne hozzá, vagy kidobhatom... (itthon ugye 3-4 ezer Ft egy tok, kint meg töredéke lenne) Vagy benéztem valamit? és ez nem is lenne jó hozzá?
Én itt nézelődtem...

(#12649) King Unique válasza andatti (#12648) üzenetére


King Unique
titán

Ez egy 1 tányéros, 7 helyett 9,5 mm-es notivinyó, de legtöbb tokba simán belefér, azok nagyja is 9,5-esre van méretezve, amit kinéztél elvileg jó lenne hozzá. Viszont ez a rack elég noname-nek tűnik, kép alapján csa usb2-es ( v most az rossz, v usb3 kamu), ráadásul kínai, ott meg sok bóvlit tolnak piacra...racken amúgy se érdemes spórolni :N

[ Szerkesztve ]

(#12650) kircipeti


kircipeti
senior tag

Üdvözlet!

Egyik ismerősöm vett egy WD Elements Portable SE 1TB WDBPCK0010BBK-EESN 2,5"-es külső winyót. A Samsung tv-je nem látja (pontos típust nem tudok). Gondolom valami áramellátási gondja lehet, de csak 1db USB van a tévén... Meg lehet ezt oldani valami külső táppal?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.