Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12501) King Unique válasza blaca83 (#12499) üzenetére


King Unique
titán

2 év gari van rájuk, megnézni, regisztrálni a Smartware programban, v weboldalukon is lehet itt, itt, ha bolt csak 1-et ad az cinkes...ilyenkor max WD-vel felvéve kapcsolatot lehet gariztatni, ha még időben van.
Sanszos az elített táp probléma :K , mert ezek csak úgy nem szoktak tönkremenni, ráadásul 2 külön db, ugyanazon a gépen, meg csak nem fogtálki 2 selejtet, ha több évig mentek.
Más dolog, h vinyó állapotát nem árt nyomonkövetni, pl. Hard Disk Sentinellel, vsz nem egyik percről a másikra lett badsectoros, jelezte volna a romlást és még időben tudtál volna lépni... :U Azért utólag megnézheted vele, mennyire rossz az állapota (SMART), kondíció mennyi stb.és topicjában, adatmentés topicban érdeklődj.
Ha nem teljesen kuka (0% kondi), akkor azért vissza lehet vakarni adatokat, persze szakembernél elég borsos áron..., de Get Data Back progi se lát rajta semmit ?

(#12500) BonFire ez jó volt :C

[ Szerkesztve ]

(#12502) blaca83 válasza BonFire (#12500) üzenetére


blaca83
őstag

Először is köszi a választ... ;)

Elképzelhető, hogy táp volt a ludas a dologban, mert le kellett cserélnem a tápomat kb: egy hónapja mert folyamatosan "random jelleggel" leállt a gép terheléstől függetlenül.
-volt, hogy simán netezés közben vagy terhelés alatt, de az is előfordult, hogy 3 napig több óra játék vagy benchmark után sem volt semmi baja.

Részletesen át lett vizsgálva+tesztelve, VGA+Memó+Táp+Alaplap de nem jött ki egy-az egyben a hiba.
Később derült ki, hogy az Enermax táp volt a ludas. :W :Y

A Winyó tönkretevésében nem vagyok biztos, hogy "Ő lenne a ludas", mivel csak akkor dugtam rá a már bekapcsolt gépemre, amikor filmet másoltam rá majd ment is vissza a Netgear lejátszóra a TV-vel összekötve.
NetgearNEOtv550:[link]

@King Unique:
Köszi, megnézem mit lehet kihozni még ebből... :((( A filmek nem érdekelnek, mert beszerezhető, de egy csomó családi fénykép is veszendőbe ment. :((( :((( :W
-a HD sentinel Nekem is eszembe jutott, de már sajnos csak későn.
-Az első winyót Én magam is próbáltam feléleszteni, utána mind a kettő egy barátomhoz került aki adatmentéssel foglalkozik. Sajnos semmilyen progira nem reagál. :( :O
-"csatlakozást" követően csak formáztatni akarja és egyetlen mappát sem lát.

All:
Kicsit utánakérdezősködtem és olvasgattam és sajnos azt a megerősítést kaptam még az adatmentő baráttól is, hogy a WD winyókkal bizony gondok vannak. Legfőképpen a Green szériával.
Kis túlzással, de "talicska szám" hordják őket menteni és a nagy részük kuka. :C

A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.

(#12503) King Unique válasza blaca83 (#12502) üzenetére


King Unique
titán

Get Data Back se látott semmit? Ilyenkor egy sima CHKDSK (chekdisk) lefuttatása, v TestDisk partícióvisszaállító progi is segíthet, de ha túl sok a bad sector, kondíció nagyon lement, már nem biztos, h érdemes vele szórakozni...adatmentés ügyben is érdemes többeket megkérdezni, itt PH-n is, liksoft kollégát, topic, vmint sokx előfordul, h itt nálunk nem tudnak vele mit kezdeni, de külföldi cégek fejlettebb technológiával meg simán megoldják, igaz legtöbbször jó drágán...
WD Green gondok ismertek, de mkinek lehetősége van a meghibásodásért leginkább felelős fejparkolást átállítani [link], rossz szériák ugyanúgy előfordulnak bőven többi gyártónál is, ezért nem lehet csak úgy elhamarkodottan " ráhúzni vizes lepedőt WD-re" :N Abban is vannak nagyon is jó modellek, amik másoknál kifogástalanul működnek, érdemes ajánlott hdd listát nyomonkövetni.

[ Szerkesztve ]

(#12504) La Magra


La Magra
tag

Sziasztok!

Előre is bocs, ha nem ide illik, vagy ha nagyon hülye kérdés...

Számít, hogy milyen külső tokot veszek egy eddig gépben üzemelt Samsung (500 GB, SATA-II, 7200rpm) HDD-hez? Gondolom az aktív hűtésű jobb, mint a passzív, de márka tekintetében pl. van valami preferált? Vagy mi az, amire esetleg még feltétlen figyelnem kell? Továbbá (és valószínűleg ez a leglámább kérdésem): Ugye nem gond, ha a HDD több részre van particionálva, és úgy szeretném külsőként használni?

(#12505) blaca83 válasza King Unique (#12503) üzenetére


blaca83
őstag

Nem, sajnos semmi mappa vagy adat.... :(

Megkérdezem még liksoft fórumtársat, hogy mit gondol a dologról. :U

A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.

(#12506) King Unique válasza La Magra (#12504) üzenetére


King Unique
titán

Külső adattárnak ált. 5400-as vinyókat használnak, de 7200 is belefér nyilván, viszont ahhoz nem árt egy alu mobilrack (passzív hűtés), szellőző nyílás is előny, ebben nem fő meg (pl, pl2), főleg 5400-as tapasztalatokkal, de tied se vsz. Van aktív hűtéses is, ez sokat dícsért, halk rack, ebben nyáron is kb. 35 fok körül van vinyó, igaz drágább is vmivel...
Többfelé van osztva, az természetesen nem gond :N

(#12505) blaca83 ok, tőle kérdezz, ö nagy szaki :K

[ Szerkesztve ]

(#12507) tapppeeer válasza King Unique (#12498) üzenetére


tapppeeer
tag

Hali!
Köszi a választ! A 2TB-os olyan, mint az 1TB-os. :) Nem vettem észre, hogy melegedne. Viszont felfigyeltem arra a jelenségre, amit valaki itt már korábban írt... nevezetesen arra, hogy a 720p-s filmek (meg gondolom az 1080p-sek is) akadnak néha. Ezt majd még figyelgetem, mert tegnap pont 720p-s filmet néztem, és mintha akadt volna néha, gépen lejátszva viszont tökéletes! Eddig ezt nem vettem észre, lehet, hogy eddig csak DVDRip-eket néztem.. nem tudom... ma még tesztelgetem, aztán jövök a tapasztalatokkal. ;)

(#12508) BonFire válasza tapppeeer (#12507) üzenetére


BonFire
veterán

Ha tízezren felüli bitrátával vannak kódolva, meglehet, hogy kicsi a sávszél az USB 2.0-nak. Nem tudom, igazából mennyi, de komplett BluRay ripnél, ami 25 Gigás és több tízezres a bitráta, ott előfordul, hogy beszaggat, nem is kicsit. Az azért csak arra van kitalálva, hogy kiírják lemezre, és majd a BluRay lejátszó lejátssza.

BTW, nem túl mozgalmas, akciódús, robbantásos, effektes film esetében egy 3500-as bitráta több mint elegendő. Nem esik szét a kép, nem kockásodik h264-gyel. Én át szoktam kódolni a filmeket, mert ha nem látható szabad szemmel a különbség, akkor kicsit luxusnak tartok 10–15 Gigát egy filmre pocsékolni.

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12509) tapppeeer válasza BonFire (#12508) üzenetére


tapppeeer
tag

Szia!
Értem... ma majd kipróbálom több filmmel is úgy, hogy a MyPassport-ot a gépre kötöm, és úgy játszom le a filmeket... ha nem szaggatnak, akkor megdől a gyenge szávszél teória, mivel ugyanúgy USB-n keresztül kell majd nyomatnia az adatokat, csak éppen a gépre. Amúgy most jelenleg egy LG BluRay (BP-220) lejátszóval van összekötve... nem vagyok egy LG-párti, sőt... nagyon nem, de erről a típusról kimondottan jókat olvastam (különösen ár/érték tekintetében), ezért is mertem megvenni... amúgy nincs is vele semmi gond... ill. remélhetőleg az akadozás nincs összefüggésben a lejátszóval.

Üdv.

(#12510) BonFire válasza tapppeeer (#12509) üzenetére


BonFire
veterán

Semmiféle teória nem dől meg, ugyanis almát hasonlítasz össze körtével! Más a hardver, más a videovezérlő, más a lejátszószoftver, más a kodekverió, egyáltalán, a két eszköz alapvetően más-másra való etc. Úgy értve az USB szávszélt, hogy nem tudod, hogy a gépen lévő médialejátszó mennyit pufferel, és mennyit pufferel a tévé előre! Mert ez nagyon nem mindegy.

Lehet, hogy az USB-nek elég a sávszélesség, de ezer más ok is közrejátszhat, ami miatt a tévé szaggat. Hogy mást ne mondjak, nekem tévén az USB-s külső HDD igencsak lassú a pendrive-val összehasonlítva. Nem is egyforma a technológia, egyikben van mozgó alkatrész, a másikban nincs, flashmemória. Viszont ugyanez a vincseszter más tévéken pörög, csak az enyémmel lusta.

Az ilyet előre csak akkor tudod meg, ha módodban áll kipróbálni az eszközt. Különben zsákbamacska.

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12511) tapppeeer válasza BonFire (#12510) üzenetére


tapppeeer
tag

Értem! :R

U.I.: Mindjárt nézegetem a filmeket, hátha csak azzal az egy 720p-s filmmel volt a gond...

(#12512) sanzi89


sanzi89
addikt

Tudtok ajánlani 320 vagy 500GB-os külső noti vinyót tartalmazó merevlemezt? Fontos lenne, hogy fémből legyen a ház, legyen lehetőség külső tápegység csatlakoztatására is, de alap működjön egy USB-vel. Első azért lenne fontos, mivel ha routerre, tv-re, médialejátszóra dugom, akkor gondot okozhat a nagy áramfelvétel, a második pedig azért, mivel PC-re kötve egy kábellel kellene megoldani a dolgot. Semmi szoftver meg felesleges sallang nem érdekel. Ki mit ajánl? USB3.0-át tudjon.

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#12513) King Unique válasza sanzi89 (#12512) üzenetére


King Unique
titán

Itt 2,5" rész , most nem írom le sokadjára külön... :P
Kicsit kesze-kusza a megfogalmazásod, mert ha jól értem 2,5" kéne, de azok csak usb táposak, 3,5"-hez van külön tápegység, de gondolom olyan 2,5" mobilrackre gondoltal, amin van + 1db usb tápkábelnek is lik ( y Y kábel). Linkben van rá alternatíva, linkelt topicba is, min 500 GB érdemes, v 1 TB, az se sokkal drágább és ált.TV használathoz elég 1 usb kábel, v jobbakon van külön 1A-es usb hdd aljzat .

[ Szerkesztve ]

(#12514) sanzi89 válasza King Unique (#12513) üzenetére


sanzi89
addikt

Jól érted, 2,5-ös HDD kellene, de rosszul érted, kellene rá külső tápcsatlakozó, mint pl ezen a kereten is. Nem csomagolják mellé, de egy megfelelő adaptert használva mellé tudja innen szívni a kraftot. A családban perpill kettő ilyen külső keret van, egy a linkelt Raidsonic, egy pedig egy olcsóbb MSI. Szóval léteznek ilyen keretek, csak nem tudom, hogy egybeépített megoldásként van-e ilyen.
Nem Y kábelre gondoltam, azt utólag is lehet venni bármilyen kerethez.

Egyébként pedig pont az általad leírt problémák elkerülése végett - van-e 1A-s USB a TV-n? Mert nincs - kellene külső tápra lehetőség. De vehetnénk egy másik példát, az ASUS RT-N16 routeren hiába van két USB, nem bírja a saját tápegysége tartós üzembe egy noti HDD ellátását se, szóval oda is kell a külső táp.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#12515) King Unique válasza sanzi89 (#12514) üzenetére


King Unique
titán

pedig erre gondoltam én is... :)
De, ha már van ilyened, akkor mobilrackbe nyilván usb3-ba is akad hasonló , Raidsonic-nál is, + veszel bele notivinyót, nem értem hol itt a gond, így is külső hdd, v nem... :U
Egybeépített - kompakt - gyári külsőkbe is van, de elég ritka, hirtelen Transcend 25M3 (v D3) ugrik be, de ennél is korábbi, kisebb modelleken volt (500 GB), azt, h mellékelték e hozzá gyárilag nem tudom, de megveszed külön, olcsó. Viszont az 1 TB-oshoz, + a legtöbbhöz már Y kábelt [link], v csak szimplát mellékelnek, usb3 megfelelő tápellátása, elsődleges pc-s használatből kiindulva.
Szerintem a fenti 2,5" mobilrack+notivinyó (WD-k keveset esznek)+ez a dc kábel megoldás lesz a legjobb. :K
+ ha ennyire kényes kérdés ez a táp, akkor otthoni TV, router használatra mért nem veszel külső fix tápos 3,5"-ost?

[ Szerkesztve ]

(#12516) sanzi89 válasza King Unique (#12515) üzenetére


sanzi89
addikt

Azért nem alternatíva a 3,5, mert nagy és hurcolászva is lenne. Eddig mindkét kis noti méretű külső hdd-hez külön vettem keretet és merevlemezt, most gondoltam megpróbálkozok egy egybeépített darabbal, hátha olcsóbb vagy jobb. Ezek szerint nem.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#12517) King Unique válasza sanzi89 (#12516) üzenetére


King Unique
titán

Egybeépítettek is jók, TV-n 1 usb is elég neki esetek zömében, de ha Y kábeles nem kell és külön DC tápcsatis fontos, akkor mobilrack. Kompaktot is leginkább szoftverek, design, extrák (ütés-vízálló) stb. miatt érdemes venni csak, de mondtad nem kell semmi ilyesmi, szal jó lesz a rack, alu ház jobb hőelvezetése miatt is. :K

(#12518) liverpoolfc


liverpoolfc
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Maxell P-Series-es 300 Gb-os külső HDD-m.
Olyan problémám van, hogy be dugom a gépbe és nem tudom megnyitni, gép fel ajánlja a formázást, de le se tudom formázni, meg fagy tőle minden...kihúzom akkor minden oké.
Lemezkezelő azt jelzi, hogy minden rendben van...
Próbáltam keresni valami formázó progit de semmit nem találtam...

Mit tegyek? Irányítsam a kuka felé? :D

YNWA

(#12519) King Unique válasza liverpoolfc (#12518) üzenetére


King Unique
titán

Parancssorból (chkdsk G: /f, G pl a meghajtó betűjele, de más is lehet értelemszerűen), v jobbklikk meghajtón tudsz CHKDSK (checkdisc) futtatni [link], vsz filerendszere sérült, ez kijavítja. Hard Disk Sentinellel nézd meg vinyó állapotát, az jó-e, nincs-e badsector stb. Fagyást okozhat vírusírtó is, pl. 5-ös ESET, de 5.2, ill 6-os verziókban már javították. Megformázva meg megvan gyárilag, ha kompakt külső hdd, FAT32-re, v NTFS-re.
Usb2 portban használod kap elég tápot, felpörög normálisan? Mivel ez könnyen szétkapható, vinyó áttehető belőle másik vásárolt 2,5" mobilrackbe is, ha fentiek nem vezetnek eredményre.
320-as p van neded, nem :F

[ Szerkesztve ]

(#12520) tapppeeer válasza BonFire (#12510) üzenetére


tapppeeer
tag

Sziasztok!
Csak jelezni szerertném, hogy nem akadozik a 2TB-os MyPassport a többi 720p-s filmmel...
Mondjuk nagy részletességű jeleneteknél, kameramozgás közben egy picit lassabb szokott lenni, mint egy gépen történő lejátszás esetében, de nem zavaró, és mondjuk ez nyílván a fentebb említett USB "szűk" keresztmetszetének tudható be.
Az a film amit néztem egy 720p-s HDTV-s cucc volt, és kb. fél percenként akadozott, amúgy meg simán ment... gondolom gagyi, otthoni gányolás eredménye, vagy csak a szintén fentebb említett magas bitráta jelnetett neki problémát, nem tudom... A lényeg, hogy nagyon úgy tűnik, hogy nem a vinyó a ludas!

Üdv.

(#12521) King Unique válasza tapppeeer (#12520) üzenetére


King Unique
titán

Persze h nem, sokféle videót lehet összeszedni innen-onnan...HD-hez elvileg usb2 elég,ha bitráta magas is, MB/s-ban usb2 25-35 MB/s nem használja ki korántsem, de lehet TV-n gyatrább teljesítményt tud leadni, mint PC-n és azért akad.

[ Szerkesztve ]

(#12522) BonFire válasza tapppeeer (#12520) üzenetére


BonFire
veterán

HD filmet úgy érdemes konvertálni AVC-ba, hogy mondjuk egy H264-es kodekkel tömöríted. A bitrátát pedig egy mozgalmas-villogós jelenettel kell letesztelni. Ahogy flessek meg robbanások, meg kameramozgás van. Mondjuk egy félperces jelenetet épp elég lerenderelni, és próbálgathatod a különböző bitrátákat. Ha kockásodik a jelenet, emelni kell a bitrátát. Viszont az egyensúlyt is nézni kell. Ha a film nagyon hosszú, magas bitrátával nagy lesz a fájlméret. Emellett ha az egész filmben egyetlen 20 másodperces mozgalmas jelent van, akkor részemről inkább hagyom kicsit bekockásodni, mintsem az egész filmre elpazaroljak több tíz Gigát.

De mindenkinek magának kell dönteni a minőség felől. Ha egy mód van rá, BD ripet kell letölteni, és a nyers m2ts fájlt konvertálni aztán tovább a kívánt méretű mkv-ba.

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

(#12523) La Magra válasza King Unique (#12506) üzenetére


La Magra
tag

Köszi a gyors választ, akkor asszem beszerzek egy aktív hűtésest, biztos ami biztos, a magasabb rpm-el meg csak nem lesz gáz!

(#12524) Abri


Abri
aktív tag

hy all
melyik 500Gb-os külső HDD -t érdemes most venni LG Smart TV-hez filmezéshez?

(#12525) King Unique válasza Abri (#12524) üzenetére


King Unique
titán

hy
azért kicsit pontosabban fogalmazhattál volna...2,5" méretűre gondoltál vsz, pl.(#12513), de visszaolvasol párat sok infót találsz.

[ Szerkesztve ]

(#12526) Abri válasza King Unique (#12525) üzenetére


Abri
aktív tag

2,5"
ezeket néztem vagy esetleg más alternatíva?

WDBPCK5000ABK
A-Data NH13
Toshiba 500GB StorE Basics

(#12527) King Unique válasza Abri (#12526) üzenetére


King Unique
titán

e 3-ból NH13, esetleg Toshiba (WD-be Passport, v új Elements), abból is inkább StrorE Alu2. Partner stb. sorozat jó, de linket megnéznéd, találnál benne épp elég alternatívát...

(#12528) #32577792


#32577792
törölt tag

sziasztok

kicsit hosszadalmas szülés után választottam, megrendeltem egy A-Data HE720-as külső vinyót.
Külön köszönet King Unique-nak aki privátban (is) nagyon sok segítséget és tanácsot adott. :R
Amint meglesz és lesz tapasztalatom, közzéteszem azt

(#12529) akapulko


akapulko
csendes tag

Hali

Vettem ma használtam egy Seagate freeagent Go 320gb-os külső vinyót.
Az a gond hogy világit fehéren, érzem hogy pörög, de 2 két gép közül egyik se ismeri fel, próbáltam 2 kábellal.
Valami ötlet? Nagyon bosszantó :S
Kösz előre is

(#12530) King Unique válasza akapulko (#12529) üzenetére


King Unique
titán

Milyen állapotban van, Hard Disk Sentinel SMART stb., gépeden milyen os van (win7), külső vinyó mire van formázva (fat32, ntfs, v más) :F
Ha felpörög rendesen vsz tápot is kap. Használt cuccoknál mindig benne van, h vmi bóvlit sóznak rád, lehet az is, h egy ilyet fogtál ki, mert nem mai db... :U

(#12531) akapulko válasza King Unique (#12530) üzenetére


akapulko
csendes tag

Win7 van a gépeken, semmi nem látja hd sentinel se, semmi, tvre rádugom az se, azt se tudom mire van formázva. Akitől vettem azt mondta mikor rákérdeztem mi lehet, hogy tegnap még működött, bár bárki mondhat bármit :(

(#12532) King Unique válasza akapulko (#12531) üzenetére


King Unique
titán

Usb Y kábellel lehet próbálkozni, ha táp nem lenne elég neki, de ha hátlapi usb-be van dugva (akár hosszabítóval is), akkor mennie kéne.
még ha linuxos ext3,4, v mac hfs+-ra van tolva azért nem kezelheti win rendesen, de meg kéne jelennie ikonjának, vmi üzenetnek stb.
Eszközkezelőben, lemezkezelőben látszik a meghajtó?
Ha ott se, vsz illető rádsózott egy szemetet... :U , kérd vissza pénzed, mert ez a "tegnap még működött" duma elég gyenge...
vinyó felpörög---működőképes, esetleg meg lehet próbálni kiszedni házból és átteni másik rackbe, mert lehet annak elektronikája szállt el, ha neked így ok , megéri vele játszadoznod... :F

[ Szerkesztve ]

(#12533) akapulko válasza King Unique (#12532) üzenetére


akapulko
csendes tag

A win sehol semmit nem jelez hogy új eszköz lenne vagy hogy valamit csatlakoztattam. Igen, holnap megpróbálom kiszedni a házból aztán vhogy kipróbálni hátha..
Azt mondja az eladó hogy telepítsem fel a driverét :O ezt elég hülyeségnek találom.
Na mind1, holnap szétkapom aztán meglátjuk.
Kösz a segítséget, ha nem lesz jó megpróbálom visszaszerezni az árát, vagy vmit intézni.
Üdv

(#12534) Zugi


Zugi
aktív tag

Sziasztok!

Vásárlás előtt állok, és egy ilyen külső vinyót néztem ki:
Western Digital My Passport 1TB (WDBBEP0010BBK-EESN) 2,5"

Szerintetek ez jó minőség? Látom a WD elég piacvezetőnek tűnik e területen. Évekkel ezelőtt vettem egy 300GB-os Samsung külső vinyót, azzal semmi bajom nincs (csak megtelt:), de most relatíve keveset találok Samsung gyártmányból. Olyan márkát választanék, akik a legjobbak a területen.
A meglévő külső vinyómhoz hasonlóan gyakorlatilag kizárólag "statikus" adattárolás vele a célom, nagyon ritkán van használva, elsősorban fotóim eltárolására kell, amiket csak ritkán töltök vissza, tehát nem is lenne folyamatosan a gépemhez kötve. Így a sebesség és miegymás tulajdonságát toronymagasan megelőzi nálam a megbízhatósági kritérium, persze egy USB3 az elvárás.
Bármilyen infót megköszönök!

(#12535) King Unique válasza akapulko (#12533) üzenetére


King Unique
titán

Ilyen régebbi 2,5" usb2-es modellről van szó :F Esetleg meg lehet próbálni progit feltenni honlapjáról, de ha előbbi cucc az, akkor usb2-höz nem kell driver, ill win7 első csatlakoztatáskor auto megkeresi, felrakja hozzá illesztőprogit. A Mac modellhez van hfs+ driver win alá [link], de ez nem olyan, v igen?
lehet érdemes megpróbálni vinyót átrakni belőle, ha ezek nem használnak és rack a xar, v zsét vissza :D

(#12536) King Unique válasza Zugi (#12534) üzenetére


King Unique
titán

Jók a Passportok, ajánlott cucc :K , de most megújult, ha esetleg vékonyabb 2 tányéros vinyóval slim kéne, lesz Ultra is, de előbbi is jó 3-al [link], + itt más 2,5" alternatívák
Samut Seagate felvásárolta, de még kapható itt-ott, új névéen, pl. M3 portable [link], bár szerintem WD-t, v linkben lévőket inkább.

(#12537) Zugi válasza King Unique (#12536) üzenetére


Zugi
aktív tag

Köszi a gyors választ, akkor rendelem is ezt a WD-t. Nekem most jó ez az 1TB-s, újaknál spéci design nem hat meg az csak marketing, a funkció a lényeg és többet árban nem akarok ráfordítani, mint amennyiért most ezt a típust vesztegetik. Remélhetőleg egy darabig megoldja a tárolási problémáimat, de ha betelik évek múlva, akkor majd újra körbenézek:) Nagyobb kapacitást amiatt sem veszek (pl. 2TB-set), mert inkább mindig több adathordozón legyenek eltárolva az adataim, semmint 1db nagy kapacitásún, amivel ha történik valami, akkor mindenem odalesz.
A Samu pedig akkor emiatt tűnt el, hát le vagyok maradva:)

(#12538) #32577792


#32577792
törölt tag

na megjött az A-Data HE720
egy kis teszt

(#12539) student válasza King Unique (#12536) üzenetére


student
őstag

Hi
én is a passportot nézegetem de azért megnézem a többit is.

erről mi a véleményed ?

toshiba stor.e

(#12540) akapulko válasza King Unique (#12535) üzenetére


akapulko
csendes tag

Szétszedtem, ház nélkül működik :o. Érdekes, nem értem mi lehet a baja a háznak mondjuk, ha pörög a vinyó meg világit a ledje. Létezhet hogy a 2 kipróbált kábel rossz lenne?

(#12541) King Unique válasza #32577792 (#12538) üzenetére


King Unique
titán

Kösz a tesztet (kicsit elmarad gyáritól, de ez gépkonfigtól is függ) , de ebből nem minden derül ki, ha ráérsz egy teljes HDTune, Atto teszttel kiegészítheted, mint pl. itt csinálta fórumtárs.
Tetszetős a cucc gondolom, kábelhossz, tartozék (tok), szoftver, melegedés stb. is hasznos infó lenne többieknek?
:R
csak az ablakot Alr+X+PrtSc billlentyűkombinációval tudod screenshotolni... :)

(#12539) student : célnak megfelel Basic is, kedvező ára miatt is vonzó sokak számára, de Toshibából mki ezt erőlteti, holott van többfajta is, aluházzal, progikkal, egyéb extrákkal (ezekért érdemes kompaktot venni) [Toshiba 2,5" kompakt kínálat]. Tehát inkább Passport, v a nemrégi hsz-ban lévő linkben 2,5" alu mobilrack+hdd megoldás is jobb, célszerűbb nála, ha nem semmi extra, mert Basicnél nuku.

(#12540) akapulko ahogy mondtam, elszált vmi elektronika, usb vezérlőjében, nem érdemes vele szórakozni :N , ha vinyó állapota jó (100/100, SMART rendben, nem túl használati érték van benne), akkor veszel hozzá (usb3) mobilracket, azt kész., ha így neked megfelel és nem akarsz tagnál reklamálni, pénzt visszakérni stb.

[ Szerkesztve ]

(#12542) gabor222


gabor222
tag

Hello

Milyen külső HDD-t ajánlatok filmnézéshez, amit LG 3DTV-hez kötnék?

1-2 TB kb 30k amit rászánnék. A TV-n csak USB 2 port van, ilyenkor az USB 3-t fel se ismerné?

Köszi

[ Szerkesztve ]

(#12543) King Unique válasza gabor222 (#12542) üzenetére


King Unique
titán

De felismerné, visszafelé kompatibilitás alap, max 2,5" táp gond lehet, ha túl hosszú usb kábelt használsz, v TV usb port gyatra áramleadás terén (jobbakon külön külső hdd-s 1A-es port van) , de többnyire nem okoz problémát, simán mennek 1-ről is. Mekkora kéne, mert 2,5" 1 TB olcsó, van belőle 1,5-2 TB is, de az 30kból nem jönki, inkább 3,5"-be?
Meg persze TV-je válogatja, van amelyik némelyik külső vinyóval nem volt kompatibilis, akadt, v film, video hibája miatt akadt, az is fontos, h van dekódolva stb., akár TV-d ( v multimedia) topicjába utána kérdézhetsz ki milyent használ, mi vált be.
Párat visszaolvasol (pl 2,5" WD, Toshiba), akad alternatíva, ebben mind2-re.

(#12544) gabor222 válasza King Unique (#12543) üzenetére


gabor222
tag

Jelenleg egy Samsung G3-t használok 1TB-os, és külső tápos(konnektorba kell dugni), csak már eléggé tele van. A TV az LG 47LM620S a hátulján 4 usb port van és az egyikhez az van írva, hogy HDD IN, abba szoktam használni.

Ezt néztem:

[ Szerkesztve ]

(#12545) King Unique válasza gabor222 (#12544) üzenetére


King Unique
titán

3,5"-nél nyilván nem is, 2,5" adódhat táp gond, de ha van külön olyan portja. Nem akarok itt izélni, megfelel TV-zésre Elements is, de inkább MyBook az ajánlott és usb3-nál alább sem érdemes adni már, v korábbi likben lévő alu 3,5" mobilrack megoldások is jóbbak nála, azokat is nézegesd.

(#12546) #32577792 válasza King Unique (#12541) üzenetére


#32577792
törölt tag

Lesz az is, de tegnap este mikor hazaértem, az volt az első, hogy elment 2-3 óra, mire használni tudtam 3.0 porton. HP4530s notin, driver fenn, és egyszerűen lefagyasztott mindent, 2.0 porton ment rendesen. A végén próbaképp leszedtem a HDsentinelt és akkor már minden rendben volt.
Kábel kb. semmi :( 30cm-es lehet.
Nagyon tetszetős, könnyű,semmi program mellé, rajra. A-Data honlapról lehet letölteni hozzá, még azt se néztem.

2 év gari.

(#12547) #32577792


#32577792
törölt tag


(#12548) King Unique válasza #32577792 (#12547) üzenetére


King Unique
titán

Na, köszönjük :R
Remélem aztán elégedett leszel vele, meg ok-s lesz minden. ;)

+ még annyit, h ebben új szériás Seagate vinyó van, ezek aszem kevésbé parkolnak, Sentinelben 193-as Load-Unload Cycle Count mennyit emelkedik naponta (SMART) ? 1-es Raw Read error is magas, nem 0-án van (azt mondják ezeknél normális) ?

[ Szerkesztve ]

(#12549) #32577792 válasza King Unique (#12548) üzenetére


#32577792
törölt tag

parancsolj, bár nem igazán értem mi ez :)
Annyit még hozzátennék ehhez a gyors teszteléshez, hogy nagyon jól mutat ez a ház, de borzasztóan szedi az kéznyomokat.
A másik észrevétel, hogy az USB 3.0 port felett eléggé melegszik a noti burkolata tesztelésnél
Tesztkörnyezet:
HP 4530s
i3-2350M
1x2+1x4GB DDR3 RAM
Win7 Pro
Hitachi 320GB (ez lassabb, mint a külső)
USB 3.0

(#12550) King Unique válasza #32577792 (#12549) üzenetére


King Unique
titán

Ez, smartban magas read error ezeknél meg normális, azt mondják, 70-es LUCC se sok, akkor ezek kevésbé parkolnak.
Lemet vezérlő melegszik egy kicsit, könnyen átveszi, elvezeti.Azért jobb, mint a fényes műanyag tapizás téren, meg ez lagalább baromi jól néz ki. :)
:R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.