Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13151) rayoliviero válasza King Unique (#13150) üzenetére


rayoliviero
veterán

Akkor lehet a tv-re nem dugnám, de laptopra és asztali gépre mindenképpen. Asztali gépen csak az előlapi usb-re tudnám dugni.

(#13152) King Unique válasza rayoliviero (#13151) üzenetére


King Unique
titán

TV is kipróbálhatod, h egyáltalán elindul-e normálisan, illetve, ha lejátszás közben akadozik, kihagy , akkor tudod, h vsz elégtelen táp számlájára írható és hosszútávon jobb mellőzni (túlmelegedés miatt is szokott).
Gépen előlapi milyen, mert ha csak usb2-es, nem kötelező, de fentebb említettek miatt ajánlott lehet az Y kábel, ráadásul előlapi portok áramellátottsága is gyatrább lehet - akkor meg pláne ajánlott - , ezért is hátlapiba dugni a fix, még hosszabbító kábellel is.

[ Szerkesztve ]

(#13153) rayoliviero válasza King Unique (#13152) üzenetére


rayoliviero
veterán

Ok. Olyan gépre is szoktam dugni, ahol elől usb 3 és olyanra is ahol elől usb 2 van csak. Hátlapihoz macerás lenne hozzáférni nagyon.

(#13154) rene85 válasza King Unique (#13152) üzenetére


rene85
aktív tag

Egy hosszabbító a hátlapi portból ilyenkor csak rontana a dolgon a plusz ellenállás miatt?

(#13155) King Unique válasza rayoliviero (#13153) üzenetére


King Unique
titán

Ha mecerás hozzáférni, akkor csak míg csatlakoztatod, egy hosszabbító kábelt odadugsz, aztán az úgy az már biztosabb megoldás.
Sőt TV használatról sem kell tápellátás miatt feltétlenül lemondani, veszel hozzá egy aktív tápos usb hub-ot [link], ezek 1A-t tudnak, v kicsivel többet, egy ilyennel megtámogatva Y egyik felét, v DC usb kábelt már vsz elég lenne.
egy kis érdekesség [link] .

(#13154) rene85 : részben igaz, de mivel hátlapi a tuti, nálam még 1,5-1,8 m-es kábellel is ment 2,5" külső vinyó Toshiba belsővel, aminek 0,9A a hivatalos írndítóárama, míg előlapin Y kellett neki, vsz ház, kábel minőség függvénye is. De akkor a fentebb ajánlott aktív hub a biztos megoldás. :K

[ Szerkesztve ]

(#13156) rene85 válasza Panthera (#13147) üzenetére


rene85
aktív tag

Lehet bad sectoros topik olvasgatása is segít, de ez a hozzászólás biztosan:

http://prohardver.hu/tema/bad_sectoros_winyo_javitasa/hsz_370-370.html

(#13157) rayoliviero válasza King Unique (#13155) üzenetére


rayoliviero
veterán

:R

(#13158) pillesoft1


pillesoft1
csendes tag

jo napot

a laptopomon van eSata/sata3 csatlakozó, ehhez szeretnék venni egy külső vinyót, hogy win8-t tegyek rá, visual studiót, és WP8 fejlesztést csináljak rajta.
milyen külső vinyót javasoltok? lehet ssd is (ebből 120gb körül elég), de nem akarok tul sokat kolteni, meg kellene állni 30e ft körül. viszont a sebesség fontos, tehát ha normál hdd akkor viszont legyen gyors.
jó a 2.5" méretű

előre is köszönöm!

(#13159) King Unique válasza pillesoft1 (#13158) üzenetére


King Unique
titán

Ilyen használathoz nem is igazán külső vinyón van a legnagyobb hangsúly , hanem , h gépek tudnak-e usb hdd-ről bootolni, bios sokx csak 2.0-át ismeri fel, 3.0-ról van értelme, win8 esetén telepíteni se engedi rá, bootolni se sokx...
Esetedben esata esetében más a helyzet, arról elvileg megy, de win8-cal nem próbáltam még :N.
Korábbi hsz kinkjeit tudom ajánlani, elsőben össze vannak gyűjtve natúr vinyó típusok, ehhez egy megfelelő 2,5"külső esata mobilracket kell venni (topic), mert gyári kompakt kínálatban ritka esata, főleg 2,5"-osban, inkább 3,5"-osban vannak többes interfésszel, de azok drágábbak.
Esata jó gyors, apró rendszer, program fájlok futtatásához még jobb is, mint usb3, egy SSD-vel lenne az igazi, de ha keret szűkös, mostani 2,5" hdd-k se lassúak, igaz mihez képest.
Fontos még az is, h notin milyen esata van, mert azokon szokott lenni az usb-vel egyesített esatap [link], amihez olyan rack is kell, ha sima esata, akkor meg olyan, de utóbbinál 2,5" esetben + usb tápkábellel kell használni (adják hozzá), mert önmagában esata csak adatot továbbít.

(#13160) pocokxx


pocokxx
Közösségépítő

Sziasztok!

Egy barátomnak keresek külső winyót, de felmerült bennem egy-két kérdés.

* Mennyire kell tartani egy külső táp nélküli (tehát csak USB portról üzemelő) 2,5-es HDD-től? (Gondolom 3,5-nél azért kényesebb ez a kérdés...)

* Ahogy néztem, némileg gazdaságosabb külön megvenni a házat és a winchestert. Mi az előnye egy előre összeszerelt változatnak?

* Egyáltalán milyen márkákat vagy konkrét típusokat érdemes nézni? (500as vagy terrás kellene)

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#13161) Glassesman válasza pocokxx (#13160) üzenetére


Glassesman
csendes tag

Hát ez attól is függ, hogy akarja-e ráncigálni magával.
Ha igen akkor szerintem a terrás felesleges, mert annak szerintem nem elég az usb.
Viszont ha csak otthonra a gép mellé fix helyre lerakva akkor mehet a terrás és táppal.:DD

Nem vagyok okos az ilyen dolgokban, de hátha.:D

(#13162) King Unique válasza pocokxx (#13160) üzenetére


King Unique
titán

1. Mármint milyen értelemben :F Usb táp 5400-asoknak elég, usb2 portban adódhatnak néha gondog, ha 1 db nem elég neki, akkor 2 csatlakozót tartalmazó Y kábellel kell bedugni, usb3 árama már elég. (7200-as meg más tészta, oda lapból Y ajánlott). 3,5" meg fix külső 230/12V tápadapteres, annál kevésbé kényes, ha erre gondoltál. + Vigyázni kell rájuk, mert 2,5" kisebb, azt többet mozgatod, hordozod, nem szabad leejteni, mert attól tönkremehet, arra mind érzékeny, tehát nem árt vmi tokot vnni hozzá, v vannak gyárilag ütésállók is, amik véletszenszerű leejtés ellen (gravitáció, nem dobálás...) adnak védelmet.

2. Néha gördülékenyebb eszközkezelés, kompatibilitás más készülékekkel (TV, lejátszó), de minőségi rackel sem szokott gond lenni ilyen téren. Alapvetően meg a speciális dizájn egyik-másik gyártónál, hozzáadott szoftverek, gyári titkosítás-lejelszavazás (WD), meg ilyesmik.

3. Épp előtted lévő hsz-t tudom ajánlani, első linkben vannak ajánlások, láthatod... :K

#13161) Glassesman : elég usb táp terásnak is :K , simán mennek, nem kizárólag mérettől (tányérok száma), hanem vinyó áramfelvételetől---fordulatszámától-től is függ, 2 TB.os Passport is elmegy usb-vel, pedig abban 4 tányér van, míg a legtöbb mai TB-osban 2 (max3).

[ Szerkesztve ]

(#13163) pocokxx válasza King Unique (#13162) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Köszönöm, így már némileg tisztábban látok. :R

(A félelmeim konkrétan abból adódtak, hogy nem voltam biztos abban, hogy az egyetlen USB által leadott kb. 5v elég egy 2,5 es hddhez? Nem fog kattogni, vagy nehézkesen felpörögni, vagy bármi hasonló, tápellátásból eredő gondot produkálni, ami által rövidülhet az élettartama? De gondolom egy Y kábellel ilyesmi már elvileg nem fordulhat elő.)

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#13164) King Unique válasza pocokxx (#13163) üzenetére


King Unique
titán

Inkább áramerősség szokott gond lenni, mert usb2 port csak 500mA-t tud, sok 2,5" vinyónak meg 0,5-1A közötti érték kell, tehát vagy elég 1 db port, v nem...usb3 0,9A-ével már jobb sokkal ilyen téren.
Élettartamot nézve szakik usb2-ben függetlenül attól, h látszólag felpörög, indul rendesen 1 portról, Y kábelt ajánlanak, mert motor ugyan beéri induláshoz optimálisnál picit kevesebb kakóval is, de ez hosszú távon odaverhet neki.

(#13165) Panthera válasza King Unique (#13150) üzenetére


Panthera
őstag

Köszönöm Neked és rene85-nek is az ötleteket. Majd a tulajjal megbeszélem mi legyen.
Mindenesetre más is a rack cserét javasolta.
Most rákerestem a típusra, ennek valóban egy nagyobb háza van; eddig azt hittem egy mini nehezen szerelhető (nem rack-es) vinyóról van szó. A tulaj parázott, hogy ő biztos nem meri szétszedni majd.

(#13166) King Unique válasza Panthera (#13165) üzenetére


King Unique
titán

Hát ha korábban javasoltakat kipróbáltátok és nem reagált rá, akkor vsz megoldás lehet rack csere, video alapján láthatad nem bonyolult. Ha meg gari is lejárt, akkor finomkodni se kell vele :DDD

(#13167) WINiMc


WINiMc
csendes tag

Üdv

Volna egy LC-Power LC-35u3-Acrux 3,5" külső rack és ebbe szeretnék egy 2,5" merevlemezt rakni.
Kérdés az hogy problémát okozhat e ez a HDD-ben??
Nem tudom van-e különbség a kettő áramfelvétele között?

Előre is köszönöm segítségeteket!

(#13168) King Unique válasza WINiMc (#13167) üzenetére


King Unique
titán

Van, egy 3,5" általában 12V, 1.5-2A, míg egy 2,5" 5V, 0.5-1A kerül eszik.
Azt nem tudom pontosan ilyenkor rack "átvált-e", ha 2,5".os vinyó kerül bele, oldalán 3,5" kompatibilitást említenek, léteznek elvileg olyan házak, amibe mind2 rakható, 3,5" mobilrack topicban (olyan is van :) ) is említett dokkoló pont ilyen [link].

[ Szerkesztve ]

(#13169) King Unique


King Unique
titán

Blog bejegyzésem, egy kis érdesség gyanánt, akit érdekel, >>>katt ide<<< :))

[ Szerkesztve ]

(#13170) setom


setom
tag

Sziasztok!

Ez az aldis ChiliGreen külső merevlemez szerintetek milyen lehet? Megérné az árát?

Főleg a tartóssággal kapcsolatban vannak aggályaim, így,hogy nem lehet tudni milyen merevlemez van benne. De mondjuk 3 év garanciát adnak rá míg pl a wd mypassport-ra is csak 2 év van.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#13171) szokeherceg


szokeherceg
tag

Sziasztok, vettem egy külső usb-s tokot 2,5-es vinyóhoz, az a gondom vele, hogy nem látom sehol meghajtóként. Eszközkezelőben ott van Mass Storage USB néven. Mit kellene csinálnom hogy lássam a meghajtók között?

Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...

(#13172) King Unique válasza setom (#13170) üzenetére


King Unique
titán

Nem a kedvenceim ezen Aldis külső vinyók, de azért nem rosszak annyira :N (egy natúr 1 TB notivinyó is drágább), ára is kecssegtető, egy ugyanekkkora Passport 22-26k körül van, de azért azok minőségiek, szoftveres extrákkal, abban is fentebbi cikkemben említett Ultra és Slim modellekre már 3 év gari jár hivatalosan.
Korábban volt hasonló Aldiban , Tevion néven, abban WD vinyó volt (WD10TPVT, 3 tányér), sanszos ennél is :K ,nem volt vele gond, házuk is alu, nem melegedett benne vinyó. Ami esetleg gond lehet a xar usb vezérlő, mert a 750-es Toshiba belsős olyan volt, illetőnek át is kellett pakolnia vinyót másik rackbe.
Szal, ha nem akarsz rá többet költeni, jó vétel lehet , rossz esetben max átpakolod vinyót egy minőségibb usb rackbe, de Tevion 1 TB-osok viszonylag jók voltak. :K

(#13171) szokeherceg: akkor csak usb2-esként ismerte fel, persze, ha rack, usb port is az, akkor jó.Vinyó formázva, particionálva van benne, mert ha nem, akkor azt kéne?

[ Szerkesztve ]

(#13173) szokeherceg válasza King Unique (#13172) üzenetére


szokeherceg
tag

Ezt így usb-n keresztül nemtudom megcsinálni ugye? Bele kell tennem laptopba :F

Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...

(#13174) King Unique válasza szokeherceg (#13173) üzenetére


King Unique
titán

De meg tudod , de akkor csináld, ha nincsen formázva [egy kis help) !
Ha megvan, akkor más a gond, eszközkezelőben felkiáltójel van-e, próbáld másik usb portba, de az is lehet nem kap elég áramot 1 usb portból és Y kábel kell neki. Pontosan milyen vinyó, rack párosról van szó, azt nem írtad :F

[ Szerkesztve ]

(#13175) szokeherceg válasza King Unique (#13174) üzenetére


szokeherceg
tag

Köszönöm a segítséget, tökéletesen működik :) a vinyó amugy egy 500 western digital, a rack meg egy 3 dolláros fém házas tok az ebayről:) Y-t kaptam hozzá, kiváncsi leszek pl a tv-nél ahol egy usb van mit fog produkálni..

Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...

(#13176) King Unique válasza szokeherceg (#13175) üzenetére


King Unique
titán

Mi volt a gond, formázni kellett?

(#13177) szokeherceg válasza King Unique (#13176) üzenetére


szokeherceg
tag

igen, ez a partíciós progi nagyon szuper, mégegyszer köszönöm :R lehet bármi baja a vinyónak ha egy kábellel használom csak az Y-t?

Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...

(#13178) Panthera


Panthera
őstag

Külső hdd-ből vannak bevált típusok? A rack-be helyezhető külső hdd-k azok sata csatlakozósak?

Érdemes olyat venni, aminek cserélhető a háza (már ha abban van elektronika is, hogy az esetleges hibát magunk tudjuk orvosolni)?

Egy ismerősőm járt most így, de elég gáz a hozzáállása a szervíznek. Csak csere van, az adataid meg így jártak. :((

[ Szerkesztve ]

(#13179) King Unique válasza Panthera (#13178) üzenetére


King Unique
titán

Amik fentebb vannak linkekben ajánlgatva, azok többnyire azok, pl. WD termékei (My Passport, MyBook).
A rackes megoldás - sata (ide) vinyó+ azt kezelő külső ház - is jó, külső házban természetesen benne van az elektronika is, de ha egyik-másik tönkremegy, javítgatni nagyon nem érdemes, inkább venni hozzá másikat, ha vinyó adja meg magát, azt meg pláne nem, érdemes inkább szakemberre bízni.
Mivel ezeket nem is nagyon lehet sokx javítani, ha hw-es hibája van, ezért szokták cserélni, de jobb helyeken esetleg kérhető adatmentés, v külsős céggel elvégeztetni, de ezek elég drágák...ezért a legjobb a fontos cuccokat több helyen tárolni, mert 100%-osan megbízható fizikális adattároló nincs :N
Pontosan mi a történet, milyen külső vinyó, milyen hibával :F
ajánlom figyelmedbe HDD probléma, segítsetek! és Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topicokat.

(#13180) anorche1


anorche1
őstag

Sziasztok!
Van egy Adata classic CH94 típusú 500gb -os külső hdd -m. Kérdésem, hogy ha én ezt szétszedem, akkor egy 2.5" belső hdd -t találok? És ebbe a házba lehet más hdd -t is tenni, azaz lehet "dokkolónak" használni?

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#13181) konradl


konradl
tag

Sziasztok!

Megtudnátok mondani hogy ez a vinyó hány korongos: [link]
Esetleg hasonló áron 1TB-os vinyó van, ami biztos hogy 1 korongos?

Előre is köszönöm!

"Okos légy, mert hülyéből sok van"

(#13182) King Unique válasza anorche1 (#13180) üzenetére


King Unique
titán

Akár rá is goolgezhattál volna...[link]
Tehát lehet, mehet bele 2,5" sata hdd :K . Bár maga a rack elég primitív, lehet jobb lenne egy minőségi usb3 alu ház, már csak gyorsabb interface, jobb hővezetés végett is.

(#13181) konradl: a sima Passportban elvileg még a 3 tányéros WD10TPVT van (az is jó), Az Ultra szériában van a 2 tányéros WD10JPVT és minden bizonnyal a legújabb Slim szériában a 7 mm-es WD10SPCX vinyó, ami igazából 2 tányéros, csak ki van lapítva :D Jelenleg 2,5"-os méretben 500 GB/tányér a max, de előbb eméített Passportokról találsz infókat új cikkemben is. [link]

[ Szerkesztve ]

(#13183) anorche1 válasza King Unique (#13182) üzenetére


anorche1
őstag

Köszönöm :) :R

"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond

(#13184) robyroby


robyroby
tag

Rendeltem egy vinyót és egy alu házat:
-[link]
-[link]

Kell még hozzá vmi h működjön az új samsung led tv-émen? :R

(#13185) King Unique válasza robyroby (#13184) üzenetére


King Unique
titán

Nem kell semmi :N , csak szerencse, h TV usb portja elássa elég árammal, samukon szokott lenni külön usb hdd port 1A-el, ha van, abba dugd, akkor nem lesz gond.
Másrészről sokaknak akadtak gondjai lassú felismeréssel és mappán belüli tallózással, ha csak TV-s célra lesz, elsődleges helyett logikai partíciót érdemes rajta létrehozni, esetleg akár többfelé osztani, de azt nem muszáj.
Jó választás amúgy rack és vinyó is. :K

[ Szerkesztve ]

(#13186) robyroby válasza King Unique (#13185) üzenetére


robyroby
tag

Köszönöm, így legyen :R

(#13187) setom válasza King Unique (#13172) üzenetére


setom
tag

Köszönöm a választ! Akkor lehet be fogok nevezni egyre.

(#13188) atos


atos
csendes tag

MIlyen olcsó multimedias lejátszót vegyek ami tudja az 1 TB os külső HD vagy vinchestert kezelni .
Ami zenéket filmeket és más dolgokat is jól kezeli és legyen rajta magyar menü is

(#13189) King Unique válasza atos (#13188) üzenetére


King Unique
titán

Szerintem inkább multimedia topicokban kérdezd, Asus OPlay szériája jónak mondható (topic), de csomó akad, pl. Dune elég jó, de az drágább, ott vsz mást is tudnak ajánlani.
azért máskor ne szórd tele fórumot ész nélkül új topicokkal, ráadásul duplikáltan... :W

(#13190) Panthera válasza King Unique (#13179) üzenetére


Panthera
őstag

[link]

Kipróbáltuk a Samsung Drive Manager-t is, amit ajánlottál, de az se látja. Az ismerősöm elmegy majd az egyik pc üzletbe, ahol normálisan álltak hozzá a hibához, de az nem garis ügyintézés lesz, nem ott vette.

A hivatalos Samsung ügyfélszolgálat meg elküldte a fenébe (valami nő volt), egyszerűen nem bírta felfogni az agyával, hogy fontos adatok vannak rajta. Meg azt mondta, hogy akkor vigye el valami kókány szervizbe, ha a csere nem tetszik. :(((

[ Szerkesztve ]

(#13191) TeeJay


TeeJay
félisten

2,5" USB3 külső vinyóhoz racknek ajánlható az LCPower és a Raidsonic termékek?
én inkább utóbbit nézegetem de az LCPower sem rossz

olcsóbb minőségi akár fém külső ház + 1TB 2,5" vinyó jó párosítás lehet

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#13192) King Unique válasza Panthera (#13190) üzenetére


King Unique
titán

Mondtam, előtte érdemes megpróbálni, h szétszeditek, vesztek hozzá egy másik racket és ha szerencsétek van abban működni fog. :K (a Storyban vannak garis zárjegyek, G3-ban ha nincs érdemes szétkapni)
Samsung amúgy már nem is foglalkozik hdd-vel (lepasszolták Seaagte-nek), nem tudom garis cserét biztosítják-e még normálisan, de adatmentés ígyis-úgyis drága helytől függetlenül...

(#13191) TeeJay: inkább Raidsonic, LC Power 3,5"-ben szidták mobilrack topicban, 2,5"-ben nemtom mennyire tartósak... :F

[ Szerkesztve ]

(#13193) Panthera válasza King Unique (#13192) üzenetére


Panthera
őstag

Ezen nincsen zárjegy. Ha az enyém lenne már rég szétszedtem volna. :)
Adatot menteni magunk akarunk, csak ugye kell a rack hozzá.

(#13194) vmaxter


vmaxter
tag

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy a TV-m miért látja a külső HDD-n a törölt fájlokat? Értelemszerűen nem játssza le, azt írja a "Nem található tárolt fájl". A mappa szerkezettel együtt a fájlok preview-ja is látszódik.

Másik: hogyan tudok egyes mappákat a TV számára láthatatlanná tenni?

Köszi

(#13195) Maladar válasza setom (#13170) üzenetére


Maladar
tag

Aldis 1 Tb Chili Greenben

TOSHIBA MQ01ABD100 vinyó van.

(De fúj, vacak :-) mert nem akarom hogy sokan jöjjenek nyitásra :-)

(#13196) King Unique válasza Maladar (#13195) üzenetére


King Unique
titán

Na, úgy látszik akkor beújítottak Toshibával, az se rossz, ráadásul az újabb 2 tányéros széria, max rack lehet a gyenge láncszem, de Tevionok is viszonylag jók voltak. :K

(#13197) TeeJay válasza Maladar (#13195) üzenetére


TeeJay
félisten

és mennyiért adják?
csak mert az az 1TB-os Toshiba 2,5" vinyó 17ezer 2év garanciával PCX-nél
ipon-ból meg tudsz egy Raidsonic 2,5" USB3 aluházat venni 3800 forint környékén --> [link]

akárhogy nézem ez így összesen 20800 pénzből megvan és 2év garanciád van rendesen rá és tuti minőségi lesz a rack mert a Raidsonic príma (2év gari szintén)

ja most látom hogy féláron fogják adni... [link]
15ért mondjuk már príma kérdés hogy hoznak-e 3 darabot belőle egyáltalán :U

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#13198) rene85 válasza King Unique (#13136) üzenetére


rene85
aktív tag

Megvan és épp másolok... Viszont siralmas sebességgel megy egy WD green-ről, 26-28kbyte/sec... Bár a meghajtó amiről másolok, van rajta 1 gyenge szektor és totál töredezett.

(#13199) Maladar válasza TeeJay (#13197) üzenetére


Maladar
tag

Itt Pesten u. az lesz mint ami máskor. 1,5 óra alatt elfogy. Múlt héten Vácon kb 12 kor fogyott el az utolsó, de nem voltak annyian mint egy pesti nyitáson szoktak... (nyitásra szoktak hozni azért néhány raklappal, az a 3 db os ominózus eset az ujság kupon vagy mifene akciónál volt) nyitásnál aki az 1. órában megy az kap

(#13200) TeeJay válasza Maladar (#13199) üzenetére


TeeJay
félisten

még jó hogy pár hete meghalt a gépemben a vinyó és 17ezerért rendeltem bele 1TB-os 3év garanciás 2,5" Hitachi-t... igaz engem nem boldogítana most az sem hogy 15ért meg lenne egy Toshiba-m mivel erre nem tudom hány év a garancia meg hogy szét lehet-e szedni

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.