Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10851) szabi__memo


szabi__memo
nagyúr

Van 2 jumper lehetoseg. Egyiken sincs semmi. Nem kellene valamelyikre tenni, pl?

(#10852) biga válasza szabi__memo (#10851) üzenetére


biga
senior tag

Az a 2 jumper általában kompatibilitási beállításokra való (pl visszaáll SATA1-re stb).

''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

(#10853) King Unique válasza biga (#10841) üzenetére


King Unique
titán

Ha megnéznéd jó lenne,csak érdekel,ennyi :)
Nem mondtam,h rossz ez,csak Seagate vinyók egy része kevésbé megbízható,de ha kevésbé nyúzos,ez is bírja nyilván,Sentinelben még 100/100-as gondolom.

(#10845) biga válasza Csokiii (#10844): vsz ez a gond :K ,h akarja 2-ből összekukázni... :F

(#10854) pinnacle válasza szabi__memo (#10850) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Én a WD Elemets-et a WD Quick Formatter for Windows-al formáztam. Ezt is 4096 AF-nak jelzi a HDS. Lehet, hogy neked is ilyen saját progi kellene. A Samsungnál biztos tudnának segíteni.

[ Szerkesztve ]

(#10855) Travelmaster válasza King Unique (#10853) üzenetére


Travelmaster
csendes tag

Nekem egy Seagate Pushbutton van és tökéletesen működik pedig 2006-2007 körüli darab és még sose volt vele gond ezért szerintem a samsungoknál kicsit jobb.

(#10856) King Unique válasza Travelmaster (#10855) üzenetére


King Unique
titán

Az se mai db...még topic eléjén is be van linkelve,régiek,benne lévő vinyók talán megbízhatóbbak voltak,újak se rosszak,csak hallani,tapasztalni ezt-azt Seagate-ek terén,de uuúgy többi gyártónál is előfordulnak gyengébb szériák.

(#10857) Travelmaster válasza King Unique (#10856) üzenetére


Travelmaster
csendes tag

Van rajta firewire csatlakozó is ha azzal kötöm rá a gépre akkor gyorsabb vagy az mit határoz? Meg kiakartam venni belőle a vinyót hogy beletegyem a gépbe de az istenért nem tudom hogy kell szétszedni törni meg nem szeretném de csavarok meg nincsenek máshol képet láttam hogy szétvan szedve és egybe maradt csak én nem tudom.

(#10858) szabi__memo válasza pinnacle (#10854) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

A Samsungot megvette a Seagate es ez nem igazan konnyiti meg a helyzetet. Mar tobbszor is probaltam az elmult napokban rakeresni de nem talaltam meg.

(#10859) szabi__memo válasza pinnacle (#10854) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

A Samsungot megvette a Seagate es ez nem igazan konnyiti meg a helyzetet. Mar tobbszor is probaltam az elmult napokban rakeresni de nem talaltam meg.

(#10860) biga válasza King Unique (#10853) üzenetére


biga
senior tag

A HD Sentinel értékelése nem épp valódi mérés. Pusztán a SMART értékekeket figyeli. Ettől még simán lehet akár bad sectorod is, ha azt a smart nem naplózta :) Nekem pl a laptopban, amin épp írok egy olyan hdd van, amin van 1 bs. Én is csak onnan vettem észre, hogy időnként valamiért nagyon belassult a gép, de se a smart, se egy sima gyorsteszt nem látta. Csak teljes felületvizsgálat találta meg (és jegyezte be), de a Sentinel most is tökéletesnek jelzi, tehát a smart nem jelezte neki a hibát. De van ellenpéldám is: van egy 160-as 2,5-es (IDE) vinyóm már jó rég óta egy USB-s tokban. Nem tudnám megmondani mennyi idős, kb akkor vettem, mikor a 160-as 2,5-es vinyók megjelentek. Na akkoriban pláne gyakori volt, hogy régebbi gépeken kevés volt az 1 szál USB ahhoz, hogy rendesen menjen a vinyó, gyakran kellett külső táp, vagy második USB hozzájuk. Na akkor jártam egyszer úgy, hogy nem vettem észre, hogy egy USB-n hagytam pár órára és ez alatt folyamatosan próbált elindulni szerencsétlen (tehát vagy 2-3 órán keresztül felpörgött, majd leállt, a fej parkoló állásba rakásával és ezt ismételgette). A Sentinel pl erre a vinyóra vagy 6-7 éve azt jelzi, hogy gyakorlatilag halott :) Ennek ellenére még a legalaposabb teszteken is hibátlanul teljesít a mai napig :)

''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

(#10861) bikau


bikau
csendes tag

Sziasztok ...., van egy Samu G3 Station külső vinyóm . Az lenne a problémám hogy ugye müködik tökéletesen de kb.: 2-3 percenként leáll ha nincs használatban és csak akkor indul el ha használatban van . Ezzel semmi baj nem lenne ha 10-20 perclenne az az idő intervallum ami jellemezné . Probáltam már a S.Drive Managert de ebben az az opció nem érvényes . Kérdésem az lenne hogy van erre a problémára megoldás vagy ezen nem lehet változtatni ? Amugy engem csak az zavar benne hogy ugye a vinyok a ki-be kapcsolásra érzékenyek és ideje korán tönkre mehet ...

(#10862) Zoli54213


Zoli54213
aktív tag

Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy vettem a külső HDD tokot. Namost beletettem a Seagate 500GB-os HDD-met, de a tokon semmi féle szellőzés nincs. Fém tok, a végei műanyagok, de sehol egy nyílás rajta. Megfőhet benne a HDD? :S

GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i

(#10863) biga válasza bikau (#10861) üzenetére


biga
senior tag

Ez nem bug, ez feature :) A külső vinyókra jellemző ez, hogy ha nem használod lekapcsol. Ezzel a fogyasztása is csökken és melegedni is kevéssé fog. Na meg pl a mozgatást is jobban viseli így (pl arrébbteszed az asztalon vagy csak meglököd) Normál esetben ez nem fog neki gondot okozni. Persze biztosan van olyan szélszőséges használat, aminél már nem tenne jót ez, de szerintem hacsak nem ez a célod és nem azzal szivatod, hogy percenként hagyod standby-ba menni majd újraéleszted nem lesz ettől semmi baja :)

Sanyi54213: igen, megfőhet, de szerintem ez is csak nagyon szélsőséges esetben. A fém tokoknál a tok általában érintkezik a vinyóval (remélem itt is) és maga a fém tok adja le a hőt.

[ Szerkesztve ]

''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

(#10864) pinnacle válasza Zoli54213 (#10862) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Ki kell próbálni. Nekem 1 hete megy folyamatosan, ilyen Sharkoonban. Ennek sincs szellőzése.

[ Szerkesztve ]

(#10865) King Unique válasza Travelmaster (#10857) üzenetére


King Unique
titán

Persze, FW400 van rajt,még az is gyorsabb usb2-nél,hiába névlegesen csak 400 Mb/s,ha gépeden van ilyen csati,érdemes kihasználni. :K

(#10860) biga: előfordulnak ilyenek,én is láttam másnál,olvastam többi topicba hasonlót,ill nálam is volt olyan,h asztaliba tápcsere előtt vinyó 91%-on volt,utána erősebb táppal felment újra 100-ra, de mégis Sentinel az egyik legmegbízhatóbb progi ilyen célra. Lehet néha elsiklik még ez is pár hibán,de ha komolyabb baj van,azért ált. jelzi,ill én is havonta lefuttatok vinyókon egy részletesebb ellenőrzést ,eddig szerencsére nemigen volt eltérés.

(#10861) bikau: hát pedig elsőre pont DM-ert akartam én is ajánlani,nálam Story Station-on simán állítható vele időköz (hasonlóan,mint WD- külsőknél a Smartware-ben,v már Drive Utilities) ,de ezek szerint G3 ennnyire fapodos,h nem támogatja... :U ,pedig progik - Auto Backup,Secret Zone - mennek vele is,v azok se? Így nem tudsze vele mit kezdeni :N ,max ha szétszeded,kiveszed belőle vinyót és átteszed egy 3,5" mobilrackbe,azokkon ált.10 percre van állítva,de tovább álítani azokon se lehet.
Bár...elvileg Sentinelben,APM-et G3-nak is támogatnia kell, max-ra húzod, fejparkolást,üresjárati forgás leálítását is tiltja elvileg.

[ Szerkesztve ]

(#10866) biga válasza King Unique (#10865) üzenetére


biga
senior tag

Nem fogja a Sentinel APM módosítani az időt, mert az a vinyót állítaná, de ezekben legtöbbször nem a vinyó áramköre kapcsol le, hanem a SATA-USB áramkör logikája ilyen. Komolyabbaknál előfordulhat állíthatóság, de az alapoknál nem nagyon (de mondom, ez nem bug, hanem feature!)

''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

(#10867) King Unique válasza biga (#10866) üzenetére


King Unique
titán

Azt én is tudom,h feature,mind ilyen,gyári kompakt,mobilrackes megoldások is.
De APM-et állítgatva (progi topicjában még esetleg ezt) nálam külső vinyóknál (WD,Iomega,Samung) fejparkolás nem szaporodik annyira,h leáll-e azt nem mindig figyelem igaz,mert míg felpörög alvóból az is hamar megvan,szinte észre se venni,de mostanában 2,5" Iomegán ráhúzva folyamatosan ment,ahogy tapogattam,nem állt le a gyárilag belőtt 10 min után. :N Többin meg állítható gyári progijával (müxik is),azokon nem próbáltam.
Kérdés G3-nál mi a helyzet :F

[ Szerkesztve ]

(#10868) Pocee


Pocee
senior tag

Helló mindenki!

Külső vinyót kell vennem,kb 2 éve van WD My Book 1Tb.
Soha nem volt gond vele,most is olyat vennék csak két terrásban ha azt mondjátok,hogy nincs ellenfele,ha van közeli árban ami gyorsabb jobb strapásabb,ne kíméljetek.

Előre is köszönöm!

Mr.Brightside

(#10869) ocsi19


ocsi19
senior tag

Sziasztok!

Van egy DELL e6400-as laptopom és egy külső vinyót szeretnék rákötni eSATA-san, de valahogy nem akar működni. USB-n keresztül működik, de eSATA-val nem. Ha AHCI-val akarom indítani a gépet, akkor nem indul el az op rendszer, de látja a külső vinyót.

Ötlet?

Előre is köszi!

üdv.: ocsi

(#10870) Pocee válasza Pocee (#10868) üzenetére


Pocee
senior tag

Up

Mr.Brightside

(#10871) biga válasza ocsi19 (#10869) üzenetére


biga
senior tag

Ha IDE módban van telepítve a rendszered, akkor természetes, hogy nem indul el, ha átállítod AHCI módba :) Szívem szerint azt ajánlanám tedd újra a rendszert AHCI-ben, de nem tudom ez megoldás-e. Elvben IDE módban is látnia kellene egyébként az eSATA-t, feltéve, ha IDE módban nem tiltja le a BIOS (van olyan...). De lehet, hogy csak akkor veszi észre, ha rákeresel az eszközkezelőben (új hardverként). De azt tudjad, hogy ha ilyenkor látja a rendszer, általában nem eltávolíthatóként látja majd, tehát vagy eszközkezelőben letiltva, vagy a gépet leállítva kell majd lehúznod.

Pocee: jó a wd, ha bevált pláne :) Megnézheted a seagate-eket is

[ Szerkesztve ]

''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

(#10872) yxcv


yxcv
tag

Sziasztok!

Interstore.hu mennyire megbízható? A kinézett 1TB-os WD ott eléggé olcsó még szállítási költséggel is. Vagy inkább maradjak az iponnál?
Ez lett a kiszemelt (mivel sajna lecsúsztam a 29k-s Transcendről :W ):
WD 1000GB My Passport Fekete
Bátran megrendelhetem?

Lehet, hogy hülyeség ilyenen rágódni, de a kiszállítás mennyire viseli meg a vinyot? Gondolok itt arra, hogy pl a PickPackPontoknál "erőteljesen teszik" erre-arra, ahogy a futárok is. Vagy kibírja simán, és alaptalan a félelmem?

(#10873) CoolBoy323 válasza yxcv (#10872) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

úgy becsomagolják, h atomtámadás is érheti :))

iPONt én bátran ajánlom, PICK-PACKoztam is náluk, meg személyesen is vettem át, és egy csepp panaszom sincs!!!
a másik boltot nem ismerem, és az árkülönbséget sem, h megérné-e a "bizonytalan"

(#10874) bikau válasza King Unique (#10867) üzenetére


bikau
csendes tag

Köszönöm a válaszokat , sajnos tényleg annyira fapados hogy ezt nem lehet rajta állitani . Csak ugy tudnám ezt elképzelni hogy valamilyen program mindig egy picit ránézne , és igy üzemben tartáná . De mindegy majd okosan használom ezek után .....

(#10875) King Unique válasza Pocee (#10868) üzenetére


King Unique
titán

Ha bevált,akkor akár következő is lehet olyan,mert jó széria a MB :K,de én változatosság kedvéért lehet más,pl. alu mobilrack+hdd megoldás háza táján is szétnéznék. Gyári kompakt kínálatból mképp MyBook még továbbra is az egyik legjobb,árban is kedvező. Kis negatívumként max annyi felróható,h volt akinél műanyag burkolata miatt hosszab hajtás után kelleténél jobban melegedett (ezért jobb egy alu),volt aki a microB csatiját szidta,h kilazult sokxori csatlakoztatásra stb.,többi 3,5"-esen ált normál B van,ami talán kevésbé kényes ilyenre.
Ha visszaolvasol,találsz infót,alternatívákat ez ügyben,pl. #10824
(#10869) ocsi19: látom már válaszoltak,max annyi még,h nem muszáj ki-be huzigálásnál újraindítani, hotswap progival menet közben is megoldható. Azt nem írtad milyen külső vinyó,3,5" (esetleg netán 2,5",mert ahhoz sima esataesetén+usb táp is kell,csak a tápolt esatap megy 1 csatiról 2,5"-nél) :F
(#10872) yxcv: meg,jók az új My Passportok :K ,ezek felülete már nem olyan kényes,mint az 1. usb3-as generációjé. Legtöbbször ált boltban veszem ezeket,de némrég netről rendeltem 2,5" Iomegát,az is csomagban "ki volt párnázva" kis légtasakokkal (ilyesmi),h esetleges apró ütődéséket csillapítsa. Ipont dicsérik sokan,másikat nem ismerem.
vagy neked is esetleg mobilrackes megoldás,v más 2,5" kompakt,máshol is kapni Transcendet,ha ütésálló kell (3,5" válaszban link), mert ezekben még régi 3 tányéros WD vinyó van (kb.max 80-9x MB/s) ,az új 2 tányéros vékonyabb,gyorsabb,kevésbé melegszik stb. Vkinek nemrég segítettem ez ügyben,mert végülés inkább rackes megoldás felé hajlott.

(#10874) bikau: ja progi "ránézne",a fentebb említett 2 Sentineles megoldás se használ :F

[ Szerkesztve ]

(#10876) bikau válasza King Unique (#10875) üzenetére


bikau
csendes tag

Sajnos nem ....Pedig a Sentinelben van olyan hogy Ellenőrzés gyakorisága opció azt is levettem 1 percre és nem ....

(#10877) King Unique válasza bikau (#10876) üzenetére


King Unique
titán

APM, *-os,semmi...hát az gáz.Pedig nálam gyári kompakton műxik,mobilrack-el is láttam,h működött APM. Amúgy kiválasztani se engedi,inaktív?
Hát akkor nem tudok mást javasolni :N ,azért ez nem akkora hiba egyáltalán,nálamis egyik,másik,ha leáll,mire felpörög,észre se veszem :) .Ha meg zavar,pakold át belőle vinyót másik rackbe,mert úgy látszik G3-é elég gagyi...

(#10878) SentryGun


SentryGun
aktív tag

Érdeklődnék, hogy van-e arról hír, hogy a WD 3,5-ös Elements Desktop sorozatából esetleg mikor jön USB 3.0-ás verzió?
Tervezem ugyanis egy újabb 2 TB+ modell beszerzését, de ha esetleg az elkövetkezendő hónapokban befut a frissített verzió (vagy 2013 elején), akkor már megvárom, ha eddig kibírtam...

(#10879) Teaway válasza King Unique (#10865) üzenetére


Teaway
veterán

"Bár...elvileg Sentinelben,APM-et G3-nak is támogatnia kell, max-ra húzod, fejparkolást,üresjárati forgás leálítását is tiltja elvileg."

Nálam ez működik, de hogy biztos legyek benne, nekiállok tesztelni. Egyenlőre a csúszkát bárhol engedi lefixálni.

Nincs itthon csokid??

(#10880) KaakukK16


KaakukK16
aktív tag

Sziasztok!
Elég nagy probléma lépett fel.. Adott egy külső 320GB-os Maxell HDD ,tegnap újra lett rakva a gép,és valami hiba folytán eltűnt róla minden adat,illetve 320GB kapacitás helyett 1,3MB-nyi kapacitást ír ki..amikor USB-vel csatlakoztatom nem Maxell-t ír már ki,hanem sima meghajtót.. Hogyan tudnám visszaállítani,hogy legalább a hely kérdése rendbe jöjjön,esetleg valami megoldás arra,hogy az adatok is visszakerüljenek rá?:S

(#10881) CoolBoy323 válasza KaakukK16 (#10880) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

formázd le, majd eressz rá pl egy GetDataBack nevű programot!

Nekem már sokszor segített, az esetek nagy részében 80-90%ot vissza tud hozni (sok mindentől függ persze!)

de az adatmentős topikban még többet tudnak segíteni!!

(#10882) King Unique válasza SentryGun (#10878) üzenetére


King Unique
titán

Ki tudja... :F ,lehet nem is lesz... :N , 2,5"-re is csak gondolom azért tették rá,mert manapság azok kelendőbbek külsőbe. Mért nem veszel usb3-as MyBook-ot (nem is drágább sokkal,sőt...MB, E)? Amúgy is ajánlottabb,mint Elements,ami nem éppen a legjobb,v esetleg ,hasonlóan fapados (árban is) az új Seagate Expansion (tégla) (ő elégedett vele),v szerintem akad más,jobb is,jó kis alu mobilrackes megoldás is szóba jöhet (#10875)

(#10879) Teaway: az jó :) ,milyen külső vinyónál próbáltad?

(#10880) KaakukK16: hdd probléma, v inkább adatmentés topic. látom már megvolt.

[ Szerkesztve ]

(#10883) Teaway válasza King Unique (#10882) üzenetére


Teaway
veterán

Ugyanazzal, mint bikau: G3 Station

Nincs itthon csokid??

(#10884) cocus007


cocus007
tag

Valaki tud mondani véleményt,hogy mennyire lehet jó (gyors + megbízható) ez a külső vinyó?
Toshiba StorE Basics 500GB [link]
mondjuk én német oldalon néztem ki, ott olcsóbb mint az itt felsoroltak...

(#10885) King Unique válasza cocus007 (#10884) üzenetére


King Unique
titán

Ezt nem igazán ismerem (nyilván ilyen célra ez is elmegy),de a puritánabb,fapadosabb változat,semmi extra...Általában a StorE Edition, Partner modellek kelendőbbek,esztétikusabbak,v az Alu2S is jó (v Steele),fém burkolata miatt is,s ahogy látod nagyobbak ár-érték arány jobb,pl.1 TB 26k - ha már Toshiba :) De,ha max 500 GB kell, érdemes egy pillantást vetni új slim modellekre (hsz),lehet pár ezerrel drágább,de igazán mutatósak,fémház azoknál is előny hőelvezetés tekintetében.
Illetve a fentebbi linkeket,hsz-okat nézd át,azokba is akad bőven alternatíva (hadd ne linkeljem még1x...). ;)

[ Szerkesztve ]

(#10886) King Unique válasza King Unique (#10885) üzenetére


King Unique
titán

utolsó linket elcsesztem...ezt akartam. Toshiba oldalán is nézz körül,szerintem egyik-másik típus magáért beszel. :K

(#10887) SentryGun válasza King Unique (#10882) üzenetére


SentryGun
aktív tag

"Mért nem veszel usb3-as MyBook-ot?"
Végül is, igazad van teljesen. 3 TB méretben ráadásul jelenleg olcsóbb az Amazonon, mint a sima Elements. (Őszintén szólva eddig nem néztem, mert az extra szoftverek nem kellenek, csak sima adattárolásra használom... Így viszont megéri tényleg. :) )

(#10888) cocus007 válasza King Unique (#10885) üzenetére


cocus007
tag

A Partner még esetleg tetszene mer van szinesbe :) de az meg olyan 18ezerért van (a basic pedig 12) vagy talán a Slim-ek, de vh nem vok oda a fémházért, az olyan fius...
De pl a Basicből az 1terrás az oldalon ahol néztem, átszámitva csak 21ezer, akkor nem kell itthon ugyanannyiért fele akkora tárhelyes...
Meg végülis annyira nem cipelném szerintem,csak másodvinyónak kellene,mer a benti kezd meghalni.
A lényeg nekem h USB3-as legyen, bár még nincs olyan dugaszom.

[ Szerkesztve ]

(#10889) fesii válasza cocus007 (#10888) üzenetére


fesii
aktív tag

(#10890) cocus007 válasza fesii (#10889) üzenetére


cocus007
tag

ja nem tűnik rossznak. mennyiért vetted?
végülis a hitachi belső vinyók közt is viszonylag jó

(#10891) King Unique válasza cocus007 (#10888) üzenetére


King Unique
titán

Fémház hőelvezetés miatt előnyösebb,mert ezek a gumírozott,műanyag cuccok hosszabb hajtás,nyári hőségben azért melegszenek,ami hosszútávon nem a legjobb. +fémház elegánsabb,tapintása is kellemesebb stb.,de nézz körbe,választék az van bőven 2,5"-be (link, 2,5")
V a lentebb ajánlott Hitachik is jók :K . Csomó pofás,jól felszerelt cucc van placcon,szerintem vétek egy ilyen semmilyen,fapados bizbaszra elcseszni a zsetont,bár elvileg adattárnak jó ez is,de akadna jobb...

(#10887) SentryGun : akkor vedd azt,jók a MB-ok :K ,v a korábbi hsz-omban neked említett,linkelt cuccok vmelyikét,nem érdemes várogatni Elemenstre :N

[ Szerkesztve ]

(#10892) fesii válasza cocus007 (#10890) üzenetére


fesii
aktív tag

Aqua-ba vettem 20ropi körül volt pontosan nem tudom.

(#10893) cocus007 válasza King Unique (#10891) üzenetére


cocus007
tag

de azért jobb a Toshiba mint 1 Intenso nem? pl Intenso Memory Station 500GB, jó tudom az csak USB2es, de biztos van más cuccuk is.
MP3 lejátszóm volt Intenso: az első fél év után meghalt, visszaküldtem azt kaptam 1 még rosszabbat, tehát ez a márka nálam valahogy kilőve...

fesii: most már 19ért van aqua-ba, de pl ebay-en olcsóbban hozzá lehet jutni,csak nemtom mennyire érdemes ilyet kínából hozatni,még ha ott is gyártják

[ Szerkesztve ]

(#10894) CoolBoy323 válasza cocus007 (#10893) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

ha gariztatni kell, akkor van gáz...

ha csak pár ezer a különbség, akkor szvsz érdemesebb a hazait venni (meg így legalább itthon marad a pénz, ezzel is erősíted a dübörgő gazdaságunk :DDD)

(#10895) King Unique válasza cocus007 (#10893) üzenetére


King Unique
titán

Ja,vsz jobb :K ,Intenso külsőit nem ismerem (nem is hallottam róla különösebben), Memory Space nem tűnik rossznak,elég olcsó is volt.
Mi itt ált. azokat ajánlgatjuk,amiket sokan vesznek,beváltak már stb.,de mivel 2,5" külső hatalmas divat lett,túltelített a placc... :D ,gyárt akár a Sony,sőt alaplapgyártó Gigabyte,Asus stb. - de ezekről sok infó,személyes tapasztalat nincs :N Korábbi hsz-ok linkjeit kiegészítve jók új Verbák is (Executive,ütésálló Traveler),de ha vmi "divatdesign" kéne, PQI gyárt "IPhone hasonmásokat" is, ár
Érdemes olyat venni,amin van 2-3 év gari (mert mi van,ha tönkremegy),ha Ebay-ről rendelsz stb.,nemtom ez h oldható meg, kínából hozott cuccokkal meg vigyázni kell,mert nemrég vki hamisított WD My Passportot kapott,sima flash belsővel,usb3 helyett usb2-vel ( link1 link2 link3 link4 )... :U

[ Szerkesztve ]

(#10896) Teaway


Teaway
veterán

Abban mi az értelem, hogy a
- My Book Essential WDBACW0010HBK 1TB ~28k
- My Book Essential WDBACW0020HBK 2TB ~35k
Ki fog így venni 1TB-ost?

Nincs itthon csokid??

(#10897) CoolBoy323 válasza Teaway (#10896) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

akinek nincs +7k-ja? :F

(#10898) King Unique válasza Teaway (#10896) üzenetére


King Unique
titán

Semmi... :D ,vsz nagyobb iránt magasabb a kereslet és ezért tolták le árát,ill nagyobbak, 3-4 TB is eladhatóbb legyen,ahogy 2,5"-nél is 500 GB-os 20-21k,az 1 TB meg csak 27-28... :Y

(#10899) Teaway válasza CoolBoy323 (#10897) üzenetére


Teaway
veterán

Elvesz a mosógépre félretett pénzből.

Nincs itthon csokid??

(#10900) CoolBoy323 válasza Teaway (#10899) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

de az a mosógépre kell, ami fontosabb, és ezer éve gyűjt rá :U

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.