Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10601) TeeJay válasza outsiders (#10600) üzenetére


TeeJay
félisten

WD, Adata, Transcend
ajánlható mindegyik

lényeg hogy már csak USB3-as vinyót szabad venni, árban talán az 1TB ami legjobb most
és a garira figyelj melyik gyártó hány évet ad

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#10602) King Unique válasza outsiders (#10600) üzenetére


King Unique
titán

Arra megfelel,vállalható,ára is jó :K ,de... akad jobb is,ami fémházas pl.(hőelvezetés terén előnyösebb),v új 2 tányéros 1 TB-os vinyó van benne,ami gyorsabb stb., #10349 - 2,5" linkekben találsz alternatívákat.

(#10603) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Sziasztok! 2TB-s külső merevlemezt szeretnék venni. Idáig WD Elements 2TB-t használtam, nem volt vele semmi gond, azt leszámítva, hogy nem ment készenléti üzemmódba illetve lecsatlakoztatás után tovább pörgött. Mint kiderült ez nem a WD hibája.

Rapid-Case 3.5" SATA USB3.0, WD RED 2TB ajánlottak. Az lenne a kérdésem, hogy nyáron mennyire melegszik a vinyó? Az Elements 58C° is volt.

(#10604) Fernet


Fernet
senior tag

Sziasztok!

Van egy Samsung Story Station winyóm, amit médialejátszó mellett használok. Az előző lejátszóm kikapcsolásnál leállította a winyót is, a mostani nem. Igaz, hogy a HDD leállítja magát egy idő után ha nincs lemezművelet, de az állapotjelző LED folyamatosan világít. Ettől lehet valami gondja a jövőben?

[ Szerkesztve ]

(#10605) King Unique válasza pinnacle (#10603) üzenetére


King Unique
titán

Ja te voltál az és én... :) Rapid Case ajánlott cucc, passzív hűtéses,de mivel full fém,jól elvezeti a hőt,nem fő meg benne vinyó, 3,5" rack topicban is max 42-43 fokról számoltak be,hosszabb hajtás után. De van aktív hűtéses halk,ventis rack is,amiben garantáltan még kevésbé melegszik (Thermaltake ST0020E/D),nemrég innnen vett vki és dicsérte.[#10458]
gondolom mástól vártál volna,azért off

(#10604)Pampers: Story-kon van kikapcs gomb (tekerő),azzal áramtalanítod,azt kész,h ne menjen feleslegesen,ha nem használod.
Az,h full leállítja-e médialejátszó,az változó,eszköztől függ,+ nem feltétlen ilyen használatra vannak tervezve,tehát benne van a pakliban ez+az...

[ Szerkesztve ]

(#10606) pinnacle válasza King Unique (#10605) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Ismét köszi! :) Már csak az kellene, hogy akinek WD Red 2TB vinyója van, beírja a tapasztalatait. Kicsit tartok attól, hogy még nagyon új a termék, és nem nőtte ki a "gyermekbetegségeit". Itt páran már reklamálnak. Mi az a DOA?

(#10607) Coolmat válasza pinnacle (#10606) üzenetére


Coolmat
őstag

DOA: Dead on Arrive, vagyis eleve halottan érkezett az illetőhöz. Neweggen minden típusnál sokan panaszkodnak erre (ami nem is csoda ha tengerentúlról érkezik kis postai csomagban), ezért nem nagyon szoktam adni az ottani véleményekre. WD Red jó széria, de nem külső házba hanem NAS-ba vagy RAID tömbbe való, inkább WD20EARX-ot vagy WD20EZRX-et választanám a helyedben (utóbbi gyorsabb mert 2 tányéros, de még drágább, pár héten belül viszont mérséklődhet az ára az EARX szintjére).

(#10608) bluobluo75


bluobluo75
őstag

Üdv!

Milyen 3,5"-os külső merevlemezt tudnátok ajánlani ami már tudja az USB 3.0-t és minimum 2 TB?
filmek tárolására, illetve HD filmek, nagy fájlok tárolására kellene + ami tökéletes A.C.Ryan Playon! HD minihez is
Köszönöm előre is! :R

(#10609) pinnacle válasza Coolmat (#10607) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! A Red miért nem jobb külső házba? Nekem idáig WD Elements 2TB volt, ebben gondolom a WD20EARX van. Nem volt vele idáig semmi gond, csak nyáron melegedett.

(#10610) Coolmat válasza pinnacle (#10609) üzenetére


Coolmat
őstag

Egyszerűen azért nem ajánlom a RED-et külső házba, mert sokkal többe kerül mint egy normál WD Green, és csak a NAS-ban és RAID kötetekben érzékelhető különbség a kettő között. Az hogy az Elements-ben milyen WD van könnyű kideríteni, elég megnézned mondjuk HDSentinel-el.

(#10611) King Unique válasza pinnacle (#10606) üzenetére


King Unique
titán

Strapabírósága alapján bátorkodtam ajánlani,azért nem rosszak,de tényleg intenzívebb használatra valók (olyan sokkal nem drágább,egy 10-essel ),amúgy megteszi az ajánlott új 1 TB/tányéros Green széria,v új Seagate-ek is elég jók,gyorsak (7200-as:ST2000DM001-ventisben ez se melegedne, v ált.külső rackbe elég 5400-as ST2000DL004) - max 1 év gari lehet tré,bár aktuális infókról érdeklődj vinyó topicban.

(#10608) bluobluo75: igényeidnek megfelelő külső hdd már rég rendelkezésre áll :) , kérdés gyári,v mobilrackes megoldás kéne,alternatívákért korábbi hsz-omba találsz infókat, 3,5"-ben,ha nem kellenek szoftveres extrák stb.,picit jobb a mobilrackes megoldás ,már csak aluház jó hőelvezetése,konkrét bele kerülő vinyó kiválasztás lehetősége miatt is. :K
Médialejátszóban nincs hdd,v betelt?

[ Szerkesztve ]

(#10612) bluobluo75 válasza King Unique (#10611) üzenetére


bluobluo75
őstag

nem kell mobilreckes
nállam a gyors adatátvitel a fontos, ne szöszöljön vele túl sokat, szoftverezettség sem fontos, torrent miatt is jó volna minnél több adat rajta
ilyesmire gondoltam de erre most találtam rá így hirtelen természetesen fontos, hogy az A.C.Ryan Playon! HD mini is használni tudja
Ha van hasonló tipp azt szivesen várom! :K

[ Szerkesztve ]

(#10613) pinnacle válasza Coolmat (#10610) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi Coolmat, King Unique! Nem ventis külső házban lenne, gondolom ezért az 5400rmp-s jobb választás. Hol van leírva, hogy milyen sebességgel megy a Green, illetve a Red? A boltok különböző adatokat írnak, a WD oldalán, meg csak a Black-nél, Blue-nál van feltüntetve. Gondolom a filmek is simán mennek 5400-as vinyóról is.

(#10614) Coolmat válasza pinnacle (#10613) üzenetére


Coolmat
őstag

A Green és a Red széria is fix 5400rpm. A WD szereti változó rpm-nek hirdeti ezeket a szériákat Intellipower néven, de ez csak marketingduma. Film lejátszáshoz is bőven elég az 5400rpm, inkább a csatlakozóra fektesd a hangsúlyt, az mindenképpen USB3 vagy Esata legyen.

(#10615) GeGexx


GeGexx
aktív tag

Sziasztok,
Silicon Power A10-em van már jóideje.. sokáig nem használtam de most megint szükségem lenne rá de amikor bedugom a gépbe csak a ledek égnek rajta és annyi.. nem érzékeli a gép.
A lemeze sincs meg már meg sajnos és sehol nem találok hozzá pl. Button Manager progit vagy bármiféle dolgot amivel életet tudnék lehelni belé. Mit kéne tegyek vele?

(#10616) pinnacle válasza Coolmat (#10614) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Gigabyte DS4 alaplapom van, adtak hozzá eSATA-t (nem szereltem be), de hiába, ha az ajánlott Rapid-Case 3.5" SATA USB3.0 veszem (látom van eSATA is, nem tudom, hogy kell-e nekem), igaz USB 3.0 sincs. :) Az összerakásnál kell valamire figyelni? Nem tűnik túl bonyolultnak. Rezgéscsillapítás van benne? Az Elements alá is gumitömítést kellett raknom, hogy ne rezonáljon.

[ Szerkesztve ]

(#10617) King Unique válasza bluobluo75 (#10612) üzenetére


King Unique
titán

Ez jó :K ,kompatibilitásával se szokott gond lenni,de amit előzőleg linkeltem hsz-t,abban találsz alternatívákat,mást nem tudok,ennyi..

(#10615) GeGexx: másik usb portba/gépen,esetleg másik kábellel,mivel usb2-es,egy A-MiniB,v Y kábel nem drága, ehhez alapból Y-t adtak,mind2 végét bedugtad,mert lehet adott portba kevés neki az áram :F Rosszabb esetben vinyó halt meg benne,v ház elektronikája (esetleg,ha már nem garis,átteszed mobilrackbe,h megnézd vinyó jó e még),gari van még rá (3 évből),mert akkor visszaviszed. Usb2-höz nem kell driver,tehát mindeféle progi nélkül mennie kéne.
(#10616) pinnacle : Szerintem nem lesz ezzel gond,pláne nem 5400-as vinyóval,de bővebb infóért ott a topic (Veze)

[ Szerkesztve ]

(#10618) GeGexx válasza King Unique (#10617) üzenetére


GeGexx
aktív tag

Sikerült, legalábbis észlelte a win7 de az eszközöknél jelenik meg csak "PHD" néven és hibát ír... viszont természetesen nem mondja meg mi a baj. Gondolom formáznom kéne de mivel nem jelenik meg a merevlemezek közt nem tudom hogy kell. Innen tudsz segíteni?

(#10619) GeGexx válasza GeGexx (#10618) üzenetére


GeGexx
aktív tag

Megoldottam, tárgytalan. :K

(#10620) pinnacle válasza King Unique (#10617) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi!

(#10621) Stevee83


Stevee83
aktív tag

Remélem jó topikba írok, ha nem akkor valaki majd írja meg melyikbe kell feltennem a kérdésem. A probléma a következő:

Anno kb 1 éve vettem egy Kingmax 320gb-os külső winchestert. Particionáltam. Volt egy gyári partíció ahhoz nem nyúltam és csináltam 2 másikat. Az egyikek a HDD lévő SecureDriveEx2_1_06_03_KINGMAX programmal "titkosítottam" (ennek a programnak a feltelepítése után, ha elindítottam, kijött egy bejelentkező ablak ahol felhasználónév és jelszó segítségével tudtam láthatóvá tenni a 2. partíciót) Rég nem használtam azt a partíciót, ma akartam róla leszedni az adatokat de a programot nem lehet telepíteni, elkezdi de amikor ki kellene választani hogy válasszon lemezt akkor ott nincs választható opció.... magyarul nem férek hozzá ahhoz a partícióhoz enélkül a program nélkül. Letöltöttem újra, de semmi!!!

Mindenkinek joga van a saját örültségéhez!

(#10622) bluobluo75 válasza King Unique (#10617) üzenetére


bluobluo75
őstag

köszi nekem is tetszik de amiket korábban linkeltél egyik oldal mutat a másikra, direkt linket tudol adni?

(#10623) spanyoll


spanyoll
addikt

Sziasztok!
Szeretnék bagatel áron venni valami külső vinyót. A kérdés csak az, hogy mi a legalsó márka/típus amit ajánlanátok? Vásárlás vagy ebay vagy ismerősön keresztül nagykerből, de az első a valószínűbb.
Kritérium: kb semmi, méret is "majdnem mindegy" (fizikai és tárolási egyaránt), 250gb legyen legalább, a sebesség is teljesen mindegy, ami kell, hogy ne haljon le 2 hét alatt, mert backupra kéne.
Válaszotokat előre is köszi :)

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#10624) CoolBoy323 válasza spanyoll (#10623) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

samsung m2 750GBot tudok jó áron, 3 év garival!
ha érdekel, írj rám :)

(#10625) King Unique válasza Stevee83 (#10621) üzenetére


King Unique
titán

Nekem nem pont ilyen,de Iomega hw-es titkosító progijával volt telepítés gondom, support készségésen megoldotta,Kingmaxnak nincs?
Ugyanazon a gépen nézted,amin eredetileg volt titkosítva? Lehet itt találgatni,de most nem is érek rá stb.,inkább próbálkozz hdd hiba topicba,ott sok szaki van.
(#10622) bluobluo75: az ekkora baj,most nem állok neki eggyé gyúrni...ott van sok infó,megtalálsz majdnem mindent.

(#10626) spanyoll


spanyoll
addikt

Valaki valamit? :B

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#10627) King Unique válasza spanyoll (#10626) üzenetére


King Unique
titán

Pár hsz-al előtted ajánlották samu M2-t az pl. jó egynek :K ,v részletes típusokért korábbi hsz.-omban találsz alternatívákat (2,5"). 320,de inkább 500 GB alatt nem nagyon kapni manapság gyári külsőt,v max,ha veszel külön 250-320 GB-os notivinyót és belerakod 2.5" (usb3) mobilrackbe,az is jó megoldás,de az előbbi linkben bőven akad infó erre-arra is,ill vinyónak,racknek is van külön topicja.

(#10628) spanyoll válasza King Unique (#10627) üzenetére


spanyoll
addikt

Köszi :C

"Super perfundo on the early eve of your day."

(#10629) Zoli2


Zoli2
aktív tag

Sziasztok!

Adott egy Samung S3 portable 2,5"-os külső merevlemez, ami USB3.0-ás.
Rácsatlakoztatpm az alaplapra majd felpörgeti a lemezt, csippan, leáll ismét felpörgeti csippan leáll. Ezt ismételgeti 3-4 mp-enként. ha átrakom másik USB helyre rendben működik. Ennek mi az oka? A külső kártyaolvasó szintén nem működik mindegyik USB csatiban.

(#10630) Zoli2


Zoli2
aktív tag

Sziasztok!

Adott egy Samung S3 portable 2,5"-os külső merevlemez, ami USB3.0-ás.
Rácsatlakoztatpm az alaplapra majd felpörgeti a lemezt, csippan, leáll ismét felpörgeti csippan leáll. Ezt ismételgeti 3-4 mp-enként. ha átrakom másik USB helyre rendben működik. Ennek mi az oka? A külső kártyaolvasó szintén nem működik mindegyik USB csatiban.

(#10631) CoolBoy323 válasza Zoli2 (#10630) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

rossz az az USB aljzat?!

(#10632) Zoli2 válasza CoolBoy323 (#10631) üzenetére


Zoli2
aktív tag

A pendrive működik benne helyesen. :F

(#10633) CoolBoy323 válasza Zoli2 (#10632) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

2.0-ás az aljazat?

ha igen, ez a gond (bár nem tudom mi lehet nálad, mert nálam is 3.0ás eszköz 2.0án működik mindenhol, egy csomó gépen)

a 3.0 képes 900+mA-t felvenni, de a 2.0 leadni max 500-at tud!

vegyél egy Y kábelt, és használd azzal, v használd a másik lyukad :))

(#10634) Zoli2 válasza CoolBoy323 (#10633) üzenetére


Zoli2
aktív tag

3.0-ás az aljzat és pont ebben nem működik. Ráadásul a BIOS-ban engedélyezve van még a "Battery charge" mód is, mert erre az áramfelvételes dologra én is gondoltam.

USB 3.0-ás Y kábellel még nem találkoztam.

[ Szerkesztve ]

(#10635) CoolBoy323 válasza Zoli2 (#10634) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

tehát van egy 2-es, amiben megy, és egy 3as, amiben nem?
:Y érdekes ügy...

(#10636) Zoli2 válasza CoolBoy323 (#10635) üzenetére


Zoli2
aktív tag

Pontosan. De más gépben is néztem a merevlemezem és ott is találtam olyan USB csatlakozót amiben nem ment.

(#10637) CoolBoy323 válasza Zoli2 (#10636) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

Valami kompatibilitasi problem lehet... vmi driver nincs az usb porthoz?

(#10638) Zoli2 válasza CoolBoy323 (#10637) üzenetére


Zoli2
aktív tag

Nincs.

(#10639) CoolBoy323 válasza Zoli2 (#10638) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

Kizaet... a lapod gyartoi oldalan nezelodj szvsz.

(#10640) Attici válasza Zoli2 (#10638) üzenetére


Attici
őstag

Itt már próbáltad?

"Minden, ami a “DE” előtt elhangzik, lényegtelen."

(#10641) dipeti


dipeti
senior tag

Sziasztok!
Van egy Hitachi Touro Mobile USB3 500GB külső HDD-m.
Ha rádugom PC-mre vagy a notimra USB2-n tökéletesen működik, hangtalanul. Viszont, ha a TV-mre kötöm rá, nagyon csúnya hangja van. Kattog.
Szerintem az a gond, hogy nem kap elég energiát. Ez okozhat károkat a vinyóban?
Mit ajánlotok? Vegyek egy Y átalakítót?

Some say I'm condescending. That means I talk down to people.

(#10642) King Unique válasza dipeti (#10641) üzenetére


King Unique
titán

Vsz igen :K , nem kap elég naftát,lehet elkélne Y neki,de mivel usb3 microB,egy ilyen (piros végű) elosztóval összehozhetó,ha van Tv-n 2 db usb csati. (usb3 -MicroB Y kábelt meg nehéz találni itthon)

[ Szerkesztve ]

(#10643) dipeti válasza King Unique (#10642) üzenetére


dipeti
senior tag

Az a baj hogy a rack nem microUSB-s, hanem valami más csati van rajta. Ilyen

Some say I'm condescending. That means I talk down to people.

(#10644) Czmorek


Czmorek
aktív tag

Helló!
Van egy thermaltake Max 5G külső házam.
A gondom annyi vele, hogy kb. 10 perc után leállítja a benne lévő vinyót, ha azon nem volt semmilyen művelet.
Nem lehet ezt kiiktatni belőle? Nekem az lenne jó, ha folyamatosan menne a vinyó benne.

(#10645) Nixon18


Nixon18
senior tag

Hello!
Venni készülök egy ST2000DM001 HDD, amit beépítenék ebbe a ház. Szerintetek hogy fog működni? Mert a Barracudáról elég sok jót hallottam, csak nem tudom, mennyire fog melegedni (azért bízom az alu házban)? És mennyire fogja a procimat használni, mert csak egy 1,9GHz-es AMD A4 procim van...

(#10646) Nixon18


Nixon18
senior tag

Bocs, nem tudom már szerkeszteni az előző hsz-t. Erről a házról lenne szó

(#10647) King Unique válasza dipeti (#10643) üzenetére


King Unique
titán

De az :K ,ez az usb3 microB,többi- is ilyen, (nem összekeverendő usb2 micro v miniB-jével), létezik 2,5"-eken usb3 sima A is. Tehát nincs ezzel semmi gond,amit linkeltem előző hsz-ban Y kábelt,azt csak hozzáadott kábel "A" végére kell rádugni azt kész,nem a microB-be.
(#10645) Nixon18: ez 7200 rpm-es vinyó,ami jobban melegszik ált külső adattárnak ajánlott 5400-asoknál,de egy jó rackben nem lesz gond,linkeltet nem ismerem,de 3,5" rack topicban sokat ajánlott Sharkoon RC, Thermaltake cuccai is jók,aktív-venti hűtéses is van. Procit intenzív adatmozgatásnál terheli leginkább.
(#10644) Czmorek: mindegyik gyári külső vinyó,mobilrackrack ilyen... :K ,energiatakarékból leállítják vinyót,de üresjáratban ez érthető, ha csak nem adtak hozzá vmi progit (némelyikhez akad),amivel ez állítható,akkor sokat nem lehet tenni,max vmi más progival tiltani,pl. Sentinel (APM maxra húzva)
jók ezek a rackek nem,vinyó nem fő meg benne,más max 33-35 fokot mondott,venti csendes,LED pofás :) ?

[ Szerkesztve ]

(#10648) andras117 válasza Teaway (#10596) üzenetére


andras117
csendes tag

(#10596) Teaway
(#10598) King Unique
Kösz, megpróbáltam. Nem sikerült SATA-ként bekötve, sem másik rackből.
A megoldás végül az lett, hogy kiszedtük a túlfeszültség diódát...

(#10649) flash-


flash-
veterán

sziasztok

érdeklődnék hogy milyen usb 3.0 ás lehetőleg 2 terrás külső hdd-t vásároljak?

olvasgattam a wd termékeiről a hozzászólásokat egyik árkereső oldalon,és hát megrendült a hitem hogy ilyen rövid idő alatt nem egy embernek halt meg...

ezért - akár drágábban is - érdekelne valami biztonságosabb megoldást.
verbatimot ismerük mint lemezgyártó,nade hdd terén mennyire megbízható?
vagy egyéb?

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#10650) TeeJay válasza flash- (#10649) üzenetére


TeeJay
félisten

először szerintem azt fixáld le hogy 2,5" vagy 3,5"-os vinyót szeretnél-e...
2TB-os 2,5"-os külsőből egyelőre csak WD van de gondolom horror áron
3,5"-ból meg szintén olyat válassz amire több év garancia jár illetve jóféle belsővel szerelik

WD Seagate Toshiba, gyakorlatilag mára már csak ez a három gyártó maradt
az első kettő vezető márka a Toshiba eddig főleg 2,5" és kissebb téren jeleskedett nemrég "kaptak" egy gyárat WD-től így kezdtek bele a 3,5" termékek gyártásába is.

én ha vennék akkor WD Seagate
vagy Adata és Transcend cuccokat vennék

ha pedig fontos a hordozhatóság akkor USB3 2,5" merevlemezből WD Passport
Adata vagy Transcend szintén

illetve van még egy megoldás, megveszed magadnak a külső házat és olyan merevlemezt veszel bele amilyet szeretnél.

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.