Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5157) King Unique válasza Krystal_s (#5154) üzenetére


King Unique
titán

Nem teljesen értelek több okból kifolyólag sem...

1. A Windowsban a szoftveres leválasztás az eszköz eltávolítására szolgál, amit utána fizikálisan is szokás leválasztani a gazda hardverről, azaz kihúzni az USB-kábelt, stb. Ha az a cél, hogy átmenetileg készenléti állapotba váltson, akkor azt a funkciót, a készenléti, más néven alvó módot szokás normál esetben használni, illetve olyan külső házat, ami azt firmware szinten támogatja.

2. Az előző válaszban linkelt leírásokban szemléltetve van több módszer is arra, hogyan lehet fizikai újracsatlakoztatás, vagyis az USB-kábel kihúzása-bedugása nélkül újracsatlakoztatni az előzőleg szoftveresen leválasztott USB-tárolóeszközt. Ahol azok között van külső program ingyenes és fizetős kivitelben egyaránt, valamint a Windows beépített eszközei, lásd pl. eszközkezelő, parancssorban DevCon, stb. Ahol ha már az eszközkezelő nem felel meg számodra, akkor nem világos miért akkora gond, ha telepíteni kell egy olyan kis programot mint pl. a Dev Eject, pláne ha otthoni gépről és használatról van szó, nem pedig céges gépről admin által felügyelve? :F

3. "mert nálam mindig fut valami HDD figyelő, parkolást tiltó program a másik HDD miatt és az sokszor felébresztené."

Az nemrég a másik topikban, valamint korábban itt pl. ebben a hozzászólásban és a társtopik ezen hozzászólásában is le lett írva, hogy az alvó mód X perc teljesen inaktív állapot után értendő, ellenben ha az OS, vagy egy program azon időn belül állandóan hozzáférést intéz a külső merevlemezhez, akkor nem fog működni. Vagy ha készenléti állapotba is vált, akkor abból állandóan felébred az előbbi ok miatt. Ha az a cél, hogy működjön, akkor az ilyen külső szoftverek használatát mellőzni kellene, vagy beállítani, hogy ne piszkálják állandóan a külső merevlemezt. Ha ez nem megoldható, vagy nem is cél, akkor viszont ez esetben eleve nincs miről beszélni, hiába támogatja a külső ház firmware szinten a készenléti módot, ha az adott szoftverkörnyezet nem teszi lehetővé annak megfelelő működését, ennyi.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.