Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4000) King Unique válasza enginev3.0 (#3997) üzenetére


King Unique
titán

Egy külső HDD-nél az említett RAW problémát okozhatja pl. a megfelelő leválasztás hiánya, csatlakozási (fizikális) és adatkapcsolati problémák, elégtelen tápellátás stb. Illetve PC-ken ajánlott a hátlapi (alaplapi) USB-portokat használni, mert az előlapi portoknál egyes gépeken előfordulhatnak problémák! Továbbá előfordul, hogy csak egy bizonyos OS alatt jelentkezik az említett hiba, ellenben más operációs rendszereknél, vagy azok korábbi / újabb verziójánál már nem (példa). Éppen ezért érdemes ilyenkor másik gépen, illetve másik OS alatt is kipróbálni a külső merevlemezt.

RAW kötet esetében egyébként nem sima újraformázást, hanem inkább teljes újraparticionálást célszerű csinálni (példa). Valamint az egy általános szabály, hogy a külső házaknál lehetőség szerint mindig külsőként, azaz pl. USB-n csatlakoztatva particionáljuk a HDD / SSD meghajtót! Ugyanis pl. a SATA-n inicializált és particionált háttértárakat nem minden külső ház kezeli megfelelően és emiatt előfordulhatnak problémák.

Az egyébként érdekes, ha esetedben másolás közben csak úgy hirtelen RAW lesz a külső HDD. Ahhoz pl. adatkapcsolati, illetve csatlakozási problémák kellenek. Ellenben, ha az eddig említett dolgok stimmelnek, akkor mindenképpen abnormális. Ilyenkor felmerül a külső ház / USB-kábel / HDD hibája is. Az összetevők esetleges hibáját kizárni pedig nyilván azok cseréjével, vagyis másik külső házzal / másik kábellel / másik merevlemezzel történő kipróbálással lehetne. Illetve a jelenlegi HDD állapotát nem ártana előtte pl. a HDS segítségével leellenőrizni, hogy valóban hibátlan-e!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.