Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2689) King Unique válasza tomp (#2688) üzenetére


King Unique
titán

Pár hónapja pedig még bőven volt több helyütt, de folyamatosan változik a boltok kínálata és némely termékből átmeneti készlethiány előfordulhat...ez van.

Melegedést annyira nem tesztelgettem, de egy komolyabb hajtásnál, amikor egy régi 2,5" Iomega eGo gyári külső vinyó RAW partíciójáról mentettem adatot, azért megnéztem. Az adatmentő progi 2x szkenneli végig a meghajtót és a második (mentési) menetben, amikor a műanyagházas Iomega már bőven 4x°C volt, akkor a RaidSonic max 36-38°C. Tehát nem olyan rossz az, sőt. Bár a belső beépítőkeret műanyag, de az alsó és felső fedlap fém.
Hőelvezetés terén a "belecsúsztatós" külső házak igazán jók, ahol a merevlemez jobban érintkezik a ház falával. Ilyen téren a Kolink és N Base rack is elég jó, illetve a LC-Power Becrux. Utóbbiban a HGST Travelstar 7K1000 sem melegszik különösebben. Amikor Windowst futtattam róla, akkor is max 42°C-ig melegedett benne a 7200-as notivinyó.

A csatlakozó aljzat típusa is még lényeges paraméter. A BH is USB 3.0 Micro-B típusú és nemrég vki panaszkodott rá, hogy 1-2 év után kontakthibás lett nála. Persze, hogy ő fogott ki gyengébben sikerültet, vagy feszegette túlságosan a csatlakozót, az nem derült ki pontosan. Én a BH15-nél nem tapasztaltam ilyen hibát, igaz nem régóta van meg. De a Mini-B és Type-A aljzatok azért strapabíróbbak ilyen téren.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.