Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1978) King Unique válasza adika4444 (#1976) üzenetére


King Unique
titán

Igen, a 7 mm a lényeg, ahhoz passzol az IB-253U3. :K

(#1977) T_chris: mért milyen külső tápot akarsz tákolni neki, mit hova csatlakoztatnál??
Eleve azt kell megnézni, hogy az adott külső eszköz tápja milyen paramétereket tud (5 V, min 500 mA, de inkább 1000 mA+), illetve rápróbálni, hogy meghajtja-e. Én is dugtam már rá router, set-top box és társaira 2,5" külső vinyót és simán vitte, igaz csak rövid ideig, tesztelés céljából használtam így.
Másik meg, hogy ezek elsődleges rendeltetése a PC-vel, notebookkal való használat, nem mindenféle egyéb külső eszközön, ahol sokszor a tápellátás is bizonytalan.

a.) Akár lehet neki külsőleg, a telótöltőkhöz hasonló tápokkal is + áramot adni [link], de ennél oda kell figyelni bizonyos dolgokra.
Pl. ne legyen visszatáplálás, hanem csak egyik irányból menjen áram, ezért van aki a külső merevlemez és a gazdaeszközt összekötő USB kábelből az 5V-os ágat kiveszi és tápot csak a külső áramforrásról kap. További problémát jelenthet nem megfelelő külső táp esetén, hogy ha nincs meg az adatkapcsolat a gazdaeszközzel, akkor aszem az arról felvehető áramérték is korlátozódik USB-nél.

b.) Aktív USB hub [link], ahol megvan a gazdaeszközzel is az adatkapcsolat és a hub tápegységében egy megfelelő dióda a visszatáplálást is megakadályozza. Ez a legjobb megoldás. :K

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.