Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.NX
addikt
-
petipetya
nagyúr
válasz
calamites #16498 üzenetére
Milyen színű a számlapja? Itt egy találati lista az Orient szijakra abból a boltból, ahonnan már nekem is érkezett egy jó kis fémszij.
-
calamites
őstag
Sziasztok!
Adott egy Orient Ms diver női karóra, amin jelenleg a gyári fehér kaucsuk szíj van. Szeretném lecserélni egy fém (lehetőleg jelzett) 18 milliméteres szíjra. Ha valakinek van ilyen, vagy tud helyet ahonnan nem aranyárban lehetne szerezni, azt megköszönném.
Ha nem találok akkor marad a kék kaucsuk szíj, de első lépésben próbálkoznék fémmel.
Köszi.
-
Fall-N
veterán
válasz
szaszlaci #16488 üzenetére
Hagyd már ezt a hülyeséget! Nagy mennyiségben még az alap élelmiszerek és fűszerek is mérgezőek. Ott van például a konyhasó. Mindenben a mérték a lényeg.
Egy órán pár grammnyi trícium van nem kilószámra. Nem veszélyes.
Nem a múlt században vagyunk elég sokat fejlődtek a tudományok. Ma már sokkal bonyolultabb dolgokat kutatnak. Amikor mégcsak felfedezték az uránt akkor gyerekcipőben járt a kémia. Ma már ezek nem nagy kihívások és ismertek a sugárzási értékek és a felezési idejük. Egyébként is az urán felezési ideje millió években mérhető szemben a tríciummal ami 15-20 év után kimerül.
-
válasz
szaszlaci #16492 üzenetére
hogy kiderült, valami mégse úgy van Szűz Mária és a Mindenszentek!
Csak azért mert láttál már a tévében sok látványos felvételt az atombombáról, attól még a trícium nem bánt. Semmi köze hozzá. Ha nem eszed meg, teljesen ártalmatlan. Ha mégis elfogyasztod, akkor is előbb öl meg az óra zafírkristálya, a nato óraszíj, egy üveg citromlé, de még a nagyanyám rakott krumplija is előbb végez veled. Inkább ezektől fossál, ne a tríciumtól.
-
@mriya@
őstag
válasz
Persze hogy nem állok bele egy ilyen vitába, mikor semmi értelme.
Tényekkel szemben teóriák.Megismétlem, 1 darab karórának mérhetetlenül kicsi a sugárzása.
Erre jössz többezer darab csővel.Napi egy citrom leve egészséges.
De ha megiszol egyszerre öt litert belőle, akkor meghalsz. -
han_lev
senior tag
válasz
Mindenkivel teljes mértékben egyetértek.
Apró megjegyzés a Föld Lapos 500 éves teóriára:
Attól, hogy áltaálnos elterjedt nézet volt széles körben a korongvilág, mégis tévedés lenne azt gondolni, hogy a tudományos elit azt gondolta volna, hogy a föld lapos.
Az elit mindig is tudta, hogy göbölyű, már a görögök óta. Csupán a Heliocentrizmus volt újdonság, Kopernikusz egy zseni volt, paradigmát váltott! -
nebancsa
senior tag
Fiuk nyugalom, még megérhetjük, hogy a brit tudosok megállapítják 10 emberből nyolc az 2 ember.
Annyiból igaza van Lászlónak, hogy tényleg nem kell feltétlenül mindent elhinni. Én az azbesztra emlékszem, az évszázad vívmánya volt, mindenhol használták, azt kiderült iszonyú rákkeltő. Mondjuk nekem úgyan ilyen kétségeim vannak a táplálkozástudománnyal szinte évente változik.
-
szaszlaci
addikt
válasz
@mriya@ #16489 üzenetére
Tehát nem állsz bele, hanem eltáncolsz.
schawo
"Én tudom. Vegyész vagyok."
Szerintem tévedsz. Te isten vagy. Ja, hogy az istenek nem tévednek? Jó kis paradoxon.Csak szólok, hogy nem azt mondtam, lerohad tőle a keze, hanem hogy mindenki mérlegelje. Talán a vegyész pályafutásod alatt nem volt olyan, hogy kiderült, valami mégse úgy van? Talán még mondtad is az idézett részt.
pulutodurumo
Nem válaszoltál a kérdésre, de nem is muszáj.
Nem mondtam, hogy edd meg a tríciumcsövet.Ha szerinted nulla az ilyen jellegű "kisugárzása", akkor korlátlan mennyiségben a közeledbe rakható. Vagy csúsztassuk át az egészet határértékre?
Itt esetleges DNS károsító hatást feltételezek, kis mennyiségben is, az egyszeri öt liter citromlé csak simán nem feldolgozható mennyiség, ezért nem innám meg.Igen, a Föld lapos. Legalábbis ötszáz éve ezt állította egzakt módon az úgynevezett "tudományos elit".
Egyébként nyugalom, rájöttem már, hogy nem vagyok kompatibilis a fórumozással.
Elég szűknek érzem itt a csatornákat, csak még jobban szűkíti a szűklátókörűséget. Akinek ugye nem inge, ...
-
szaszlaci
addikt
válasz
pulutodurumo #16482 üzenetére
Nem kell túl nagy tájékozottság ahhoz, hogy tudjuk, az az úgynevezett tudomány elég sok mindenről azt gondolta, hogy veszélytelen, aztán kiderült, hogy tévedett. (Kvarclámpa, DDT, vagy épp az uránszurokérc, stb.)
Felőlem mindenki azt vesz a karjára, amit akar, csak arra kérem, mérlegeljen. Mit kap, és mit kockáztat.
"A trícium cső teljesen biztonságos."
Akkor vállalnád, hogy pár ezer darab trícium csövet a testedre ragasszanak?
És ti, Schawo és Mriya? -
petipetya
nagyúr
válasz
sandró60 #16468 üzenetére
Én most a Vostok szíjjal küzdöttem meg, testreszabtam amíg a komandirskie k35 Dzsana mesternél van. Természetesen egyik-másik csapszeget alig lehetett kiütni, rendes kalapács kellett hozzá aminek van súlya. Ehhez képest a Tevise T801 esetén elég volt csak erősebben megnyomni a csapszeget, és máris a szomszéd kerületben landolt.
-
-
szaszlaci
addikt
válasz
nebancsa #16477 üzenetére
Van az húsz körül is: tritium watch.
Azt ugye tudod, hogy ez radioaktív? Persze meg van magyarázva, hogy ez miért teljesen veszélytelen, szóval te tudod, de én biztos nem akarnék ilyet a közelemben.
Meg ez igen halvány, tényleg csak éjszaka látod. Inkább egy stronciumos foszfor, az elvan akár egy ájszakát is. (És nem radioaktív.) -
nebancsa
senior tag
Ezzel a binger órával próbálkozott már valaki? Elég érdekes a két billegő, bár gondolom sok értelme nincs, csak díszítés miatt.
[link] -
BKon
csendes tag
Sziasztok.
Megjött a Skmei 9133. Elég jól néz ki, minőségre nincs panaszom, talán a szíj lehetne picit hosszabb, az utolsó helyre épp befér. Bár nincs kicsi csuklóm az tény. Ennyi pénzt bőven megért.
[link]
Más. Többen írtak már itt a Tevise T801-ről, úgyhogy csak egy tapasztalatom írnám le, ami bizony meglepett. Eddig mindig azt olvastam, hogy este felhúzva kibírja reggelig, vagy néha még addig sem. De amit eddig láttam, azt írták, hogy 10-12 óra járástartaléka van. Ha tévedek nyugodtan javítsatok ki. Tegnap előtt este 7-kor felhúztam, úgy rendesen. Azt hiszem 35-öt tekertem rajtanem tudom mennyire jó ez vagy sem hosszú távon, ez az első automata órám. Viszont ma reggel nem sokkal 7:30 előtt állt meg. Ez bizony picit több mint 36 óra volt.
Meglepett.
+1 kérdés (remélem nem lesz sok)
Erről az óráról van valakinek már személyes tapasztalata?
[link]
Nagyon tetszik, tudom, hogy van Parnis-ban is hasonló, de ezt nem szeretném automatában. Illetve a Holuns verzió is szép, de az meg nem teljesen hasonlít az eredetire. Ez nekem jobban tetszik. Minőségre milyen ez az óra.
Remélem nem volt nagyon hosszú
Üdv -
nebancsa
senior tag
Valaki tudja mi van kitakarva?
[link] -
NyxNyxNyx
addikt
válasz
pulutodurumo #16080 üzenetére
Köszi, most megpróbálom. Egyelőre a hátlap leszedésénél akadtam meg. Arra írtad, hogy a "hátlapján jobb felül a kis fülnél kell feszegetni", vagy azt arra írtad hogy ha már lejött a hátlap?
Még sosem csináltam ilyet.
-
nebancsa
senior tag
Ez a kékség is csábít:
[link] -
szaszlaci
addikt
Érkezett egy ilyen khaki színű nato, 1 $.
Fehér számlaphoz nem jó és sötéthez se igazán. Ehhez a kicsit sárgult papírhoz viszont jól megy, és szerintem a hasonlóan színtelen és kopottabb stílushoz is passzolna. Olyan kicsit halott színű ez a szíj, mintha egy észrevétlen mennyiségű zöldesség is lenne benne.
-
Breki
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest