Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
petipetya
nagyúr
Megjött a fémszíj méretező, itt írtam róla miért nem ajánlom.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Ferenc1989 #11111 üzenetére
A képen látható eszközzel szoktam szíjat cserélni, melyet ajándékba kaptam egy szíjhoz:
Videón láthatod a műveletet, célzottan onnan indul:
youtube -
Ferenc1989
tag
válasz
Digitalpimp #11092 üzenetére
Szia!
Kérhetnék linket az órához és a szíjhoz is? Mennyire bonyolult a szíj csere, kell hozzá valami spéci szerszám?
Köszi
-
gagyilovag
aktív tag
válasz
Rodzser Mór #11108 üzenetére
Melyik típus?
Linket adnál? -
Rodzser Mór
senior tag
11 nap alatt megjött a Casio óra
De én nem látok benne porszemet. SriLankán adták postára, micsoda exkluzivitás!
Amúgy kisebb az óra, mint amire számítottam, a szíja is keskenyebb, de meg lehet vele békélni, úgyis fúrás-faragáshoz kell, ott meg nem hátrány ha könnyebben rá lehet húzni a munkaruha ujját.
Egy dolgot nem értek, beállításkor a hónapot be lehet állítani, viszont egyébként máshogy pl. Mode gomb menyomásával nem mutatja a hónapot, csak a nap és a hónap napja van kiírva. -
@mriya@
őstag
-
petipetya
nagyúr
válasz
Digitalpimp #11092 üzenetére
Röviden: tetszik.
Hosszan: egyrészt ez az óra azok közé tartozik, amely kinézetre egyedi, viszont emellett a mindennapokban is használható. Másrészt nagyon megy hozzá ez a szíj, és már ideje volna egy óra-szíj szépségversenyt rendezni a topicban. Minden jelölt betenné a fotóját, és szavaznánk a legszebb óráról.
-
petipetya
nagyúr
válasz
@mriya@ #11097 üzenetére
Köszi az infót.
Valóban láttam már olyan kínai órát, amelynél a napok/hónapok voltak a kis számlapokon, de a nagy részüknél - például a kedvelt Megir és Benyar esetén - valós stopper funkció tartozik hozzájuk.
Persze a funkció kihasználtsága már más kérdés. Számomra inkább öltözteti az órát, mint például egy jól megválasztott felni a kocsit, vagy nyakkendő az inget. Enélkül is nézhet ki jól az óra, de a működő kis számlapok pluszt adnak hozzá.
-
@mriya@
őstag
válasz
petipetya #11095 üzenetére
A nagy "másodperc mutató" a stopperhez tartozik, valós időt nem, csak részidőt mér.
A z óra igazi másodperc mutatója a bal oldalon, a kis segédszámlapnál van, és ez folyamatosan jár, csak akkor áll meg, ha az amúgy ezesetben mechanikus karórának elfogy a járástartaléka.
A tachimeter skála arra szolgál, hogy leolvashasd róla a haladási sebességet, ami abból jön ki, hogy egy kilométert mennyi idő alatt tettél meg.
Elindítod a stoppert, egy kilométer megtétele után leállítod ( mondjuk pontosan 20 másodperc múlva), és ilyenkor a mutató által jelzett érték lesz a sebességed, esetünkben 180 km/h.
Ekkor nullázol, és készen is állsz a következő mérésre.A stopper mutatója, és a kis másodperc mutató egymástól teljesen függetlenül működnek.
Az alsó, és a jobboldali segédszámlapok úgynevezett gyűjtőszámlapok, perceket és (talán) órákat mérnek.
A segédszámlapok funkciója, és elhelyezkedése eltérhet.
A kínaiak áltak kedvelt "álkronográfok" esetében sokszor a hónapokat, a hét napjait, vagy a 24 órát mutatják, az órában stopper nincs, a nyomógombokkal a segédszámlapoknál lévő mutatókat lehet léptetni.
Nagyon sok hamisítványban is ilyen szerkezetek vannak. -
petipetya
nagyúr
A tachymeter működését néztem ezen a videón. Amikor a végén a másodpercmutató visszaáll az eredeti helyére, akkor tudja mikor kell elindulnia? Tehát megvárja a kismutató egészre vonatkozó státuszát, és akkor indul el újra, vagy nem képes erre, és így a stopper használata késést/sietést okoz az órának?
Vagy erre a szituációra vonatkozik az, amit korábban mondatok: a másodpercet az egyik kis számlapon mutatja az óra.
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #11068 üzenetére
Nektek mennyi idő alatt érkezett meg ez a rubiconos Lorus Angliából? Ma 16 óra után pár perccel adták postára, és 06/13-06/19 közöttre becsülik az érkezést. Az eladó üzenete a sértetlen állapotról és az általa küldött fotók lementve PDF-ben, de gondoltam a kicsomagolást is felveszem majd videóra.
-
sandró60
addikt
Ajánlom figyelmetekbe ezt a "drága" órát.Van az oldalon,ha legörgettek bemutató-A víz-fúró-kés bemutatóval ábrázolják,hogy milyen strapabíró.[link]
-
biega
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #11088 üzenetére
Van ötdodós is
, ég és föld a kettő.
-
petipetya
nagyúr
A fehér számlapon kívül mik a tapasztalataid az SKMEI féle Nomos órához képest?
-
biega
aktív tag
Rendeltem egy Gimto-t, ma érkezett meg:
-
Rodzser Mór
senior tag
Számomra eddig ismeretlen márka:
MINI FOCUSTetszetős óráik (is) vannak. Vajon milyen szerkezet lehet benne?
Van Ali-s linkjük is:
https://minifocus.aliexpress.com/store/2170004 -
Breki
veterán
válasz
Ezzel az órával semmi bajom. Igaz a szíjat szinte rögtön cseréltem.
Seikonál fordult elő, hogy külön kellett kérni két szemet azt is elküldték pár nap alatt. Itthon egy szem kétezer forint, hivatalosan órásnál.
És azért ez kinézetre nem egy Megir szerintem. Kicsit jobb. :-)
-
Caldera
senior tag
válasz
Akkor nekem szerencsém volt. Most rendeltem a feleségemnek egy Lorus-t az Ebay-en. Szintén kiállítási darab volt, itthoni ár feléért. 1 hét alatt megérkezett Angliából, dobozában, full hibátlan, karcmentes új állapotú.
Úgy voltam vele, egy kiállítási darabnak mi baja lehet attól, hogy egy kirakatban, vitrinben áll.
-
petipetya
nagyúr
Ez az a rubicon nevezet eladó, akivel már többeteknek volt baja? Ha innen nem, akkor honnan érdemes venni ugyanennyiért?
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Aliról rendelném a Megir 2011-es órát, viszont 4-5 dollárt eltérést tapasztalok különböző eladóknál (mindegyik 97-99%-os értékeléssel).
Létezik, hogy az olcsóbb valami fake óra? -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
AndrewBlase #11062 üzenetére
Van olyan ledes órám is, ami napi 20-40s késést tud friss elemmel.
Még nem tudtam akkoriban külföldről rendelni, 3db-ot vettem 3600,-ért a kaland kedvéért egy sráctól a Vaterán. Egyik pontos volt úgy-ahogy.[link]
-
válasz
AndrewBlase #11062 üzenetére
Nem tragédia, hanem információ.
-
AndrewBlase
senior tag
Most komolyan, havi 10-40 mp késés/sietés ekkora "tragédia"?
-
válasz
Rodzser Mór #11059 üzenetére
Az alis valódi fotókon is quartz van, csak a rendert rontották el.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
Rodzser Mór #11059 üzenetére
A honlaoon a narancssárga szíjas órán már quartz van írva.
Csingcsüng megszerkrsztette az óra képét, a narancssárga szíjasnál már megnézte hogy hogyan is kell helyesen írni, tán nem ismeri a latin betűket. (Habár akkor a tervezőszoftvert sem tudná kezelni, hacsak nem kínai a billentyűzete és a szoftver ikonjai, gombjai is.)
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
ALgore2 #11056 üzenetére
Gondolom, elgépelték a balfékek. Az A és Z egymás mellett van a qwerty kiosztásnál. Ezt a pitiáner hozzáállást nem tudom mgérteni a kínaiaknál. Vagy a számlapon van elcseszve valami vagy az órát bemutató honlapon. Pedig csak egyszer kéne elolvasni, hogy jól írta -e. Ez legalábbis alapkövetelmény, ha gyártásba küldünk valamit. Ráadásul több kézen átmegy, többen leellenőrzik. És mégis ilyen fatális hülyeségeket sikerül elkövetniük.
Másik eshetőség, hogy direkt csinálják. Egy "quarta" verziónál nem tudom milyen megfontolásból írnák így direkt.
Harmadik eshetőség, hogy ez renderelt képnek tűnik, a dizájner elcseszte, de akkor is kéne ellenőrzés, ha egy renderelt képet kiadok a termékemről. Így talán valójában az órán nem quarta szerepel. -
petipetya
nagyúr
-
válasz
5-ös kezelő #11052 üzenetére
Ez csak egy villanyóra, a másik meg csak egy rugós búgócsiga.
A bele miatt nem teszek félre egyetlen órát sem
Ha automata, ha kézihúzós, ha kvarc jöhet, ha jól működik. Most épp egy automatára hajtok nagyon ebayen, másfél óra múlva jár le a licit.
-
Jorgos01
tag
Licites tapasztalat:
Kb. 120-130 dolláros óra a licit vége előtt 12 órával 50 dolláron áll. Erre az eladó lezárja, gondolom nem bízik abban, hogy felmegy arra az árra, amikor már neki is megérné eladni. Nagyon "korrekt" eljárás. Ja és már máskor is csinálta.
Az eladó neve CCHUNY. Nálam felkerült a megbízhatatlan eladók listájára. -
válasz
5-ös kezelő #11050 üzenetére
Először én is azt hittem, aztán utánanéztem külföldi fórumokban, és ez még a jobbak közzé tartozik. Sokaknak 5-6 mp-t is elmászik havonta.
Igen, nem állandóan hordom, napok negyede, ötöde jut rá. Észrevettem, hogy jobban elmászik állásában, mert melegre van hangolva a kristály. Most nyáron csak 1,5 mp körül siet állásban, hordva gondolom mindig meleg, és akkor csökken a sietés. De engem az állásban pontosság érdekel inkább, a hordott állapot ritka.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Spórolós topik
- Windows 10
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Fujifilm X
- Telekom mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest