Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
@mriya@
őstag
válasz
Szilágyi84 #70299 üzenetére
Nagy halra nagy csali, és hozzáillő horog.
Én 20 mm-es bojlit, vagy 16 mm-es pelletet használok, 1-es horgon.
Néha beesik egy teszkós ponty, de nem ez a jellemző.A legújabb próbálkozásom, hogy félbevágom a bojlit, azt teszem alulra, és rá a halibut pelletet.
Eddig bejött. 😀 -
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok
Mit tudnátok tanácsolni , hogyan lehetne egy kimondottan nagyhalas tóban kikerülni a kisebb keszeg és kárászokat ,ha a nagyobb pontyok megfogása lenne a cél feederezve ?
Rengeteg csalit és ízesített aroma lötyiket próbáltam ,de csak picik jöttek VIP tavon ráadásul etetőanyagból is 3 félét.
Nagyobb horog nagyobb csali vagy mit érdemes kipróbálni másképp ?
Köszönöm a segítséget és tanácsokat. -
Sungoo
addikt
válasz
galervin93 #70296 üzenetére
Nem egy nagy beszámoló: [link]
-
galervin93
addikt
Van valahol beszámoló (akár írásos, akár képes-videós) a VB-ről? Gugli nem mondott semmi okosat, Mohosz oldalán sem látok semmit...
-
jansky1
senior tag
válasz
Steady74 #70284 üzenetére
Nem semmi eredmény. Peti egyedül több halat fogott súlyra, mint a második helyezett csapat összesen. Szabó Bence is csak 19 kilóval fogott kevesebbet, mint a komplett ukrán csapat
Jó volt a díjátadó is. Ukránok milyen boldogok voltak a 2. helyükkel, nem zuhantak meg tőle, hogy az első helyen fordultak, de végül más állt a dobogó tetejére. -
törölt tag
válasz
Steady74 #70284 üzenetére
Nekem nem annyira szimpi ez a feederversenyzés mint a hagyományos úszós versenyek. Azt egy magasabb szintű műfajnak tartom és igazi versenypecának. Biztos nagyon komoly már a feederműfaj is versenyeken. Sokan indulnak , profik és minden, sokat fejlődött, nagyon tudnak horgászni.
De valakit odaültetnek egy gyors folyású folyóra olyan Dráva kategóriájúra.
Egy úszós versenyre. Ráadásul ha még olyan pálya nehéz eldönteni bolognai vagy rakós bot a jobb, de még a hosszú spiccbot is jó lehet. Az verseny. Vagy ugyanez egy bonyolult állóvízen aminek a halállománya nagyon trükkös és azt sem egyszerű eldönteni match lesz a jobb messzire vagy a rakós közelre. Netán snecizni kell.
-
Steady74
Topikgazda
Bakó Peti világbajnok, Szabó Bence ezüstérmes, csapat világbajnok lett. Vajon mit tud ez a srác, hogy ahol elindul, legyen úszós, feeder vagy method, mindig nyer?
-
törölt tag
válasz
KunEmber #70264 üzenetére
Köszönöm, látod ezt sem próbáltam még. Pedig ezt már emlegetted egy párszor , mondjuk ez nagy kiszerelésben nagyon jó áron van, 5 kg-os .
Zoli bácsi: köszönöm a tippet, én úgy vettem észre magokból a kedvencük a konzervkukorica , annak ami legalább tenyeres méret vagy nagyobb (melegebb víznél) , és a kendermag. Csalizni konzervkukorica a nagy vörösszárnyú és a nagy bodorka oda van érte és ezzel ki tudod zárni a kisebbeket. Egyedül hideg víznél kora tavasszal szoktam csontival menni rájuk akkor még az talán jobb mint a konzerv. Búzával etetve dévér és karika meleg víznél, állóvízen, folyón a jászkeszegek ehhez még. Akkora jászokat lehet fogni pontyokat megijeszti, búzás etetéssel a Dunán.
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi #70281 üzenetére
De igen, a dióverővel.
A fogóval csak a horgot operáltam ki.A egyik bot a kezemben volt, éppen a horogelőkét próbáltam kigubancolni, mikor a másik szerelékről 60 percnyi néma csönd után mintha motorcsónak húzta volna a zsinórt.
Mire leraktam a kezemben tartott botot, a hal már berohant a nádas mögé, nem tudtam csinálni vele semmit.
Erőltettem kicsit, de a nádas szélén lévő tuskóban megakadt a damil.
Kiengedtem a nyeletőt, és leraktam a dióverőt, majd pakoltam tovább.
Kb. 3-4 perc múlva, megint elindult a hal, de szerencsémre a nyílt víz felé, így már ki tudtam kényszeríteni.
Mire kimerítettem, már túl voltam a zárórán. -
Steady74
Topikgazda
válasz
diablo1984 #70272 üzenetére
Ha kikapcsolt visszaforgásgátlóval fárasztasz, akkor nem csavarodik a zsinórod, igazából ez a lényege.
-
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Lehet lemaradtam technikai fronton?!
Van olyan, hogy egy shimano pergető orsón nincsen visszaforgásgátló kapcsoló?
Konkrétan Shimano Sedona C3000 CFI.
Korábban nem találkoztam olyan orsóval, aminél ez nem volt opció. -
Zoli bácsi
őstag
Bodorkára kifejezetten nem szoktam horgászni, de ami mindig oda vonzza őket nekem, az a főtt búza. Ha ilyen főtt búzás magmixet kevertem az etetőanyagba, mindig sok volt a bodri.
Ezt a gyári, főtt magmixet veszem, kilós zacskóban vagy vödörben. De külön kapható csak búza is. -
törölt tag
válasz
hermanyi #70258 üzenetére
Browningnak a mad roach kajája nagyon bevált amikor gyengén evett. Az elvileg feederes kaja, de nagyon jött rá spiccboton is. Nekem leginkább ez csalihalazni kell amikor nagyon gyorsan kellene fogni 4-5-6 db minél nagyobbat még sötétedés előtt. A héten úgy jártam nagyon későn értem ki már félhomály volt és csak 1 db nagyot tudtam fogni. Mondom most 1 csalihallal mit kezdjek, feltettem 1 világítópatront a spiccbotos úszóra befőttes gumival minipatront. Sötétben bodorkáztam.
Gondolkodtam egyáltalán a bodorka éjszaka táplálkozik. Nagyon gyengén jött sötétben de sikerült fogni nem volt egyszerű szenvedős volt .
Úgy csináltam fenékre letettem mert feljebb semmi és konzervkukorica csalinak. Kb olyan 10-15 percenként volt rá valami érdeklődés. Szerencsére a pontyok nem találtak rá még az hiányzott volna.
-
Nerazim
őstag
válasz
Zoli bácsi #70236 üzenetére
Üdv!
Ehhez a Bolo zsinorhoz tudnál egy linket mutatni? -
jansky1
senior tag
válasz
Zoli bácsi #70256 üzenetére
Köszi, én benevezek erre is.
A horgokat átvettem, de még nem tudom mire fogom használni ezeket a kampókat. -
takessz
senior tag
Sziasztok Októberbe készülök egy 48 órás trip-re a Tatai deritő tó-ra mire lehet számitani??jár esetleg valaki rendszeresen ha igen milyen kaják működnek esetleg csalik
-
Zoli bácsi
őstag
Megint egy Energo-s termékminta.. Ha valakit érdekel. [link]
Szinte mindig regisztrálok, számlát nem töltök fel, de mindig kapok mintát. Jó, tényleg, néha vicc az egész, amit küldenek.....De elmegyünk a horgászboltba, ahol aztán biztos vesztek valamit..Velem együtt....
-
lumpy92
aktív tag
Üdv sporik!
Most hétvégén szívesen csatlakoznék pergetni valakihez Bp-en és vontáskörzetében.
Helyismeretem és területi jegyem nincs, autó van.
Priviben is megbeszélhetjük, ha valaki vevő rá -
Daidalosz
kezdő
válasz
Szilágyi84 #70230 üzenetére
Ha bedőlt fa kagylótelepén horgászol 2/0-ás, de tíz felettit azzal se nagyon veszel ki.
-
törölt tag
válasz
FireFox1996 #70171 üzenetére
A fárasztás módja és a nyeletés ideje sokat számít. Soha nem használok drótelőkét csukára vastag monofil 40-es mondjuk. Hosszúszárú süllőző horog nem nyeletem agyon és a fárasztásnál nem szabad erőltetni túlzottan amíg nem látod hogy akadt. Nem jellemző elharapná. Viszont jóval több kapás lesz rá mint drótra . Persze van olyan nap mikor mindenre rámozdul. De főleg ahol sokan csukáznak agyon van horgászva lesznek olyan napok dróttal 0 monofil előkével 3-4 kapás.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- NBA és kosárlabda topic
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS routerek
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Vadiúj SSD-k!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest