Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pöttön
őstag
A 3000-es Tsuri-ra kb hány méter 25-ös monofil zsinor férne?
Gondolom a 3000-es az 30-as, jelenleg 35-ös orsók vannak a botokon, az 5000-es lehet túl nagy lenne nem? -
KunEmber
senior tag
válasz
Zoli bácsi #68593 üzenetére
Zoli bá, az mitől van, hogy a
NevisDöme orsóim tekerője kicsit lötyög. Egészen pontosan tekerés előtt van egy minimális holtjátéka. Bedobás után, mikor feszíteném rá azt a másfél millimétert a zsinórra, érzem. Ez az alsó kategória (értsd: Döme drága Fine Carp is csinálja) velejárója? Vagy van valami, amiről még nem tudok és ha majd fogok tudni, sokkal jobb lesz? -
4Grider
nagyúr
válasz
freelanced #68594 üzenetére
Arra készülj fel, hogy a tengeri pecához is kell engedély. A parti őrség, a kikötői hatóságok és a minisztérium is ellenőrizhet. A helyi turisztikai központokban kapható.
Parti peca:
Úszós szerelékkel kikötőkben érdemes pecázni, csalinak kagylóbél, gilisztadarab, esetleg csonti jó lehet. Úsztatva kenyér. A partszakaszokon leggyakrabban mártogatókat látok. Ott többnyire egészen egyszerű a szerelék is: Végén horog, előtte fél méterrel valami súly (ólom) és ezzel mártogatnak. A csali itt mindig valami kukacféle, ritkábban kagylóbél.A leggyakoribb halak a tengeri keszegek, néha tengeri durbincs, sügér, makréla.
Pergetve kikötőkben láttam próbálkozókat, de náluk fogott halat még sohasem láttam.
Én félsós vízben (tavon) pecázom ha kint vagyok, az még nem ette meg semmilyen felszerelésem sem. Mondjuk én le szoktam cserélni a damilt, ha hazajövök. -
cool13
őstag
válasz
Zoli bácsi #68593 üzenetére
Csak sajnos nincs itthon, beszerzés alatt az 5000-s.
-
saen
veterán
Ismerni kéne ahhoz a Nevist is, de mivel ott még a Nevis is keres rajta, a Tsuri-t meg tudod a gyártótól is venni, elég jó eséllyel több tartalmat ad ugyanazért a pénzért. Ráadásul júl 1-ig áfa nélkül is tudtad venni ami különösen jó érték volt. Most kicsit drágább lett.
-
freelanced
addikt
Üdv!
Érdeklődnék, hogy van-e tapasztalata, javaslata valakinek, milyen módszerrel érdemes horgászni a horvát tengerparton?Jelenleg egy feeder bot áll rendelkezésre, 120g dobósúllyal. Van értelme ezzel bepróbálkozni vagy abszolút felesleges?
Más:
Mennyire viseli meg az orsót, botot, zsinórt stb a sós víz? Érdemes lehet addig feltenni valami olcsó zsínórt, hogy azt nyúzza az ember? Nem amortizálnám le túlzottan a felszerelésem egy két alkalomért a parton.Avagy inkább úszós módszerrel szokás arra horgászgatni, és érdemesebb lenne egy spiccbotot vinni?
Csali stb téren mire készüljön az ember? Van aki esetleg tudna pár szóban írni mit is kell beszerezni, mondjuk egy átlag itthoni pecához képest?
Minden információnak örülnék, a neten keveset találtam. Nem lenne cél hatalmas halak kifogása, csak egy kis könnyed horgászat, kis, esetleg közepes halakkal, de semmi konkrét.Köszönöm!
-
KunEmber
senior tag
Huncut kis horgászok vagytok. [link]
-
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
aladarazurbe #68560 üzenetére
A Hhvtv. 45.§ (1a) bekezdésében ez áll:
"Elektronikus formában kiadott halfogásra jogosító okmányok esetében a halfogásra irányuló tevékenység jogosultságának igazolását az érintett személy a horgászhelyen és a horgászat teljes ideje alatt - az (1) bekezdésben foglaltaktól eltérően - informatikai eszközén keresztül köteles biztosítani."
Sem a Hhvtv. sem a 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet (Vhr.) nem tartalmaz még csak utalást sem arra, hogy ettől a helyi horgászrend eltérhet.
A helyi horgászrend állapíthat meg jogszabálynál szigorúbb előírásokat, az igaz, de nem írhatja felül a jogszabályt. A helyi horgászrendbe csak olyan dolgok kerülhetnek, amelyek nem ütköznek a jogszabályokkal, és benne vannak a halgazdálkodási tervben. Ez a bekezdés direkt azért került a törvénybe, hogy ne kelljen kinyomtatni az elektronikus jegyet. Csodálkoznék, ha a halászati hatóság engedne visszalépést ebben a tekintetben.. Am. amennyire tudom, nem kötelező elektronikus horgászjegy biztosítása, nem kötelező csatlakozni a horgaszjegy.hu rendszeréhez, de ha csatlakozik az egyesület, akkor onnantól nem teheti kötelezővé a nyomtatást, oldja meg az ellenőrzést ahogy tudja, ha odatartotta a seggét... Némi közig tapasztalattal és halászati hatósági kollégákkal ez ügyben személyes beszélgetésekkel a hátam mögött bármikor bele mernék állni egy olyan szituba, hogy van elektronikus jegyem, a halőr meg baszakszik. A kisujjam rá merem tenni, hogy eljárás megindításáig sem jut a halőr feljelentése, úgy kaszálják el a hatóságnál már a portán, mint a picsa. -
jjohn
aktív tag
Hát nem tudom miért jobb egy Tsurinoya mint egy Nevis? Ép azt néztem, hogy ami nekem van kínai tesó dettó ugyanolyan felépítése minta Tsuri-é. És már bizonyított rendesen, együtt a Nevis-szel. No persze fele annyiba kerül mint Tsuri mindkét orsó.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Pöttön #68578 üzenetére
Szerintem egy percig se gondolkozz.
Döme orsó zsinórkapacitása kevés lehet, neked ha jól értem fenekező botra lesz.
Vegyél egy Tsuri-t, itthonról, garival, kihézagolva, lezsírozva. Megtoldod a kereted egy fagyizás árával. Jobban jársz vele, Döme orsó hajtókarja szokta megadni magát, az a gyenge pont.
[link] -
jjohn
aktív tag
Szia!
A Mitchell márka jó, régebben volt orsóm annyi lett vele megöregedett. Egy teleszkópos botom még mindig meg van, azzal téptem a 17 kg_os amúrt meg kis testvéreit 15 13 15,5. Még most is szuperal, csak kiszoritotta a feeder. Úgyhogy bizton állítom jó márka, remélem nem rontották le a hírnevet. Meg a decaban 2 év gari van, és nem nagyon szőröznek. -
saen
veterán
válasz
Pöttön #68578 üzenetére
Tsurinoyák biztosan bírják, több éves tapasztalat van már itthon a márkával. Évi 200+ napos pergetésre is vannak használva a különböző tipusok, egyszerű, de korrekt szerkezetek. Az NA ott a belépőszint, ott kicsit nagyobb eséllyel kell hézagolni, mint a drágább modelleknél, de rendes karbantartás mellett bírni fogja.
-
Pöttön
őstag
válasz
Zoli bácsi #68573 üzenetére
Köszönöm szépen az infót!
Oreel Next-et seholse találtam már eladót.
Úgy döntöttem, hogy inkább egy nyelető fék nélkülit veszek, ami megbízhatóbb, és értelmes, finoman adagolható első féke van, ez nekem bőven elég.
Eddig 15-20 éves orsókkal pecáztam, és ezekkel is fogtam halat (sokszor nem is kicsiket) de már eljárt az idő felettük.
2 Orsó között dilemmázok már csak.
Az egyik By Döme Team Feeder Power Fighter Pro 4000 kb 9k-ért, a másik meg a Tsurinoya NA 5000, vagy 4000 alliról 9.5kHosszú távon melyikkel járnék jobban, melyik lehet a megbízhatóbb?
A kínai egyértelműen felszereltebb, de időtállóbis mint egy alap itthoni forgalomban kapható orsó? -
4Grider
nagyúr
válasz
WarninShotZ #68572 üzenetére
Én szinte csak nyeletőfékes orsót használok fenekezéskor, mert ránézve tudom, hogy ki van engedve a fék. Az tuti, hogy nehezebbek, ez a technológiával jár, ha ütemesen feedereznék, biztos nem használnám. Viszont 20-50 perces ütemhez bőven jók. Meg láttam már a Dunán botot repülni a vízbe...
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Pöttön #68565 üzenetére
Winner Freeway-t felejtsd el, télen szuperáltam ki őket, azt hiszem 3 db volt belőlük. Leggyengébb részük a gombnyomásra behajtható hajtókar. Az ötlet jó drágább orsókon, ez egy szezon után akkorákat kotyogott hogy ihaj.
Zsinórképük is gyalázatos, korrigálni kellett mindegyiket dob alatti alátétekkel...
Én szó szerint megutáltam. Ja, 1 még van belőle, jut eszembe. Egy Nevis Promo Carp orsó, amit mikor szétszedtem, akkor jöttem rá hogy ugyannaz a belseje, mint a Freeway-nek, viszont a hajtókar hagyományos, zsinórképe alapból jó...Használhatóbb.
Kevés pénzből a Lidl-es Crivit orsót ajánlom, pár hete volt megint akcióban, hidd el 5500ft-ért jobb mint a Freeway, jobban bírja a hajtókar, ez is 1 gombnyomással behajtható (nyeletősé).
10 ezerből ha még kapsz valahol mert kifutott, az Oreel Next orsó a legjobb, két fémdob jár hozzá, egy sekély meg egy mély. A kulissza fogaskerék is csapágyon fut, ebben az árkategóriában nincs más gyártótól ilyen. Ja, ez is nyeletőfékes.
Ha elég az elsőfékes, akkor egy kína Tsurinoya NA 5000 is nagyon jó. Bár túlmegy a kereteden, de pár évig nem lenne vele gondod.
Sporttársak sekély dobos orsókat ajánlanak, azért nézd meg a zsinórkapacitást, lehet 30-as zsinórból nem menne rá 120m, vékony zsinórokhoz méretezik a dobot. -
WarninShotZ
tag
-
-
KunEmber
senior tag
#szilvaorrú keszeg
Sziasztok! Mivel gyanús lett, hogy a Dél-pesti szennyvíztisztító környékén egyre több szilvát fogok, küldtem egy-két képet és pár szót Harka Ákosnak. Mint kiderült, az utolsó "hivatalos" észlelése a fajnak 2010-ben volt az RSDn, a nagy 2018-as felmérés idején már nem találtak a fajból. Így Harka prof. javaslatára írtam egy rövidhírt a Halászat c. szaklapba, Ismét megjelent a szilvaorrú keszeg (Vimba vimba) a Ráckevei (Soroksári)-Dunában címmel.
-
Pöttön
őstag
válasz
hermanyi #68566 üzenetére
Köszi a tippet!
A By Döme Team Feeder Power Fighter Pro 4000-et találtam 9-10k-ért. Ez 4+1 csapágyas, viszont van By Döme Team Feeder Carp Fighter Lcs 4000 11,5k-ért. Ez 3+1 csapágyas, de nyeletőfékes. Ér ennyi felárat a + nyeletőfék?
Még sosem volt nyelető fékes orsóm, nem is próbáltam, ezért is kérdem. -
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
2 régi botomra (90-es években vásárolt 270-es fenekező silstarok) szeretnék új orsokat venni, a jelenlegi orsók már szét vannak kopva szalajtanak, kerregnek stb.
Nem szeretnék túl sok pénzt költeni rá, de azért szemetet se szeretnék venni...
A jelenleg kiszemelt az a nevis winner freeway 50 kimenő szériás orsó. 1 boltban még van készleten 8,5k-ért. Érnek ennyit ezek az orsók?
Esetleg tapasztalat van ezekkel valakinek? :)
Ha nem annyira tuti vétel, akkor tudnátok ajánlani helyette valami hasonló felszereltségüt, 10k alatti áron?
A segítséget előre is köszi! -
jjohn
aktív tag
válasz
Redneck #68558 üzenetére
Azt mindig nyomatják a szöveget hogy védd a bolygót! Ne legyen papír állj át digitálisra!
Ilyenkor nem, nem értem az egészet. Ott a horgász kártya lecsippantja és máris látja mid van.
Turista jegynél, ha jól tudom ki kell nyomtatni és majd a lejártát követően (3 hónap), a fogási naplót fel kell tölteni a lejárat után mindenképp. Annyi hogy horgászkártyát nem kell igényelni.Ez pont olyan mint az e Magyarország pontok nagy hírverés, izé-hozé aztán le sem tojták utána hogy mi van. Tudom mert üzemeltettem az ottani gépeket.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz
Redneck #68558 üzenetére
Úgy tudom a jegyet akkor kell kinyomtatni, ha a helyi horgaszrend (hhr) ezt külön kéri.
A hhr még egyebet is kérhet tőled, például, hogy magát a hhr-t tartsd magadnál kimyomtatva.
Azon a portálon ahol a jegyet vennéd ott szerencsés esetben meg tudod tekinteni a
hhr-t még mielőtt vásárolnál bármit is. Ez mindenkép ajánlott. -
Redneck
nagyúr
Üdv!
A héten megyünk a Tisza-tóhoz és horgászni is fogunk. Eddig mindig kinyomtattuk a horgászjegyünket és a fogási naplónkat. Nem elég esetleg digitális formában, ha nálunk van? Utálom ezt a papírosdit.
-
jjohn
aktív tag
válasz
BogyóBP #68550 üzenetére
Én mostanában jártam így, ugyan nem törött a bot spicc csak maga dobóelőke szakadt el valahol dobás közben. Csak pilláztam én is, ritkán fordul elő nálam ilyen.
Spicc törést a rátekeredett zsinór csinálja általában, elég ha hátra lendíted rátekeredhet azt ugye nem látod és kész a baj. Ahogy Steady írta a pöndörödött zsinór tehet ilyet.
Ez az amivel bajvolt, ugyan eddig nem, ez zsinór csak 0,16-ban. Ugyan csak kétszer fordult elő de bosszantó volt. Amúgy árban és az esetek kb 90%-ban szuper zsinór nekem ezen esetek kivételével bejött.
Pápán fárasztom a halat és hopp fonott zsinórnak annyi, szakadt és még valahol távol a vízben nem a végjátékban, és nem tudom miért, mindig leellenőrzöm.A Kamasaki amiről tettem fel képet azzal soha nem fordult elő ilyen. Pedig kicsit durvább a szövése. Ennél lehet helyenként a csúszást segítő bevonatott túltolták és meg gyengítette.
-
BogyóBP
addikt
válasz
hermanyi #68554 üzenetére
Az utolsó gyűrűt vitte, értsd úgy hogy a spicc gyűrűt, ha jól láttam de mindjárt lefotozom a tagot. Annyi hogy az ahhoz tartozo tagot is, a 2. gyűrűig.
Steady74: Sajnos ez nagyon lehetséges..Többször volt már ez a zsinor ide oda rakva egyik dobrol a másikra. Tudtam hogy baj lesz belőle, tanultam belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- A Surface Go Type Cover 100% magyar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest