Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Próbálta már valaki a csonti befőttet?
Esetleg van valakinek a közelében bolt, ahol kapható? Szívesen kipróbálnám, ha esetleg valaki lát valahol és jön fórumpecára, az hozhatna egy üveggel nekem. Akár a közösbe is bedobnám, hogy más is kipróbálhassa.
-
gban
veterán
-
galervin93
addikt
válasz
Interceptor #41588 üzenetére
Picker/finom feeder - ugyan egyhelyben ülős, mégis pörgős peca. Spicc, matchről már nem is beszélve. :-) Én is hozzád hasonlóan a cserkelős pergetést imádtam korábban, aztán sajnos suli, meló miatt abbamaradt a dolog (eljöttem az vidéki jó vizek mellől), így tértem át a finom pecára. Van olyan jó ez is, pontosabban máshogy jó!
-
gban
veterán
Írtam Daiwa-nak az alkatrész miatt, villámgyorsan leegyeztettünk mindent, van németeknél, lehet rendelni, de csak viszonteladón keresztül.
Az javasolták nagy céget keressek, azok sűrűn rendelnek.
Ki más lenne a legjobb, felhívtam Waltert.
Meg is rendelik - 3-4 héten belül, mert ilyen időközönként rendelnek
Lehet, több mint 1 hónap míg megkapom -
Interceptor
addikt
válasz
Kelvin #41591 üzenetére
De igen, amúgy meg már rég leívtak a balinok azon a részen. Sosem értettem ezt a mereven az írott szabályokhoz való ragaszkodást, egy tudatos horgász tudja mikor, hol és mire lehet horgászni. Nem árt tisztában leni a VALÓS ívási időszakokkal főleg, hogy lehetnek csúszások plusz mínusz. Nyilván elvinni nem érdemes a szabályok miatt a halat, bár amúgy sem szokásom. Sokkal nagyobb gáz az amikor az ikrától kirepedő süllőt kifogják februárban aztán elviszik, de még zaklatni sem korrekt olyankor azokat a halakat! Süllőt ilyenkor április közepén is még hanyagolom, lévén keveset tudok róluk és amúgy sem lenne jó dolog kihúzni a fészkéről a halat ha esetleg úgy van.
-
Kelvin
őstag
válasz
Véletlenül a Dunán nincsen tilalom ilyenkor Balinra amúgy?
-
Interceptor
addikt
-
gban
veterán
válasz
Köszönöm, ami kimaradt: délben jött, nem tudom van-e jelentősége.
Azt tudom, pont ebédelni akartam és megállapítottam magamban, vége a pergető időszaknak, amikor megindult a rakéta. -
Interceptor
addikt
grat, én ma tervezek lemenni késő délután/estére megpróbálni megint. Csütörtökön nem nagyon mozogtak, "mázliból" egy kisebbet 50-60 dkg sikerült fogni szürkületben.
(#41587) sityupityu: Minden pecafajtát megszólnak időnként, engem ez már nem érdekel, nekem pl a pergetés jön be és az ehhez való könnyű felszerelés. Nem jön be annyira az egy helyben ülés mivel szeretek mozogni aktívan horgászni még ha sokszor elég fárasztó is tud lenni. Pergetve halat fogni teljesen más élmény mint mondjuk fenekezve. Több az adrenalin. Kinek mi jön be jobban.
-
Nyugi nyugi. Engem pecázás közben néztek (csúfoltak) már rúdugrónak is rakóval a kezemben vadidegen emberek (azt hitték, hogy nem hallom), mégsem vettem fel.
És nem egy olyan eset is volt, hogy oda is jöttek hozzám megkérdezni, hogy ugyan mi a bánat értelme van egy ekkora bottal hadonászni. Megkértek, hogy magyarázzam el nekik. -
-
DIEGO15
őstag
válasz
hermanyi #41555 üzenetére
Azért akad néhány olyan tó még itthon is, ami jóval szélesebb mint 200 méter és nem lenne elég a másik oldalról 50m-t dobni
A bojlizásról... Te azt szereted, ha kapkodod ki a halat, nekem személy szerint a horgászat "élvezeti értékének" közel felét azt teszi ki, hogy ülök a székemben és pihenek. Ez nem lenne meg azzal a módszerrel, amivel te horgászol, mert annál gépészkedni kell.
A másik fele pedig a hal fárasztása, ami kb egyenesen arányos a méretével
Persze tisztelem a többi módszert is és azoknak is megvan a szépsége, de nekem is a bojlizás tetszett meg a legjobban.
-
hermanyi
addikt
válasz
Pocok9b #41577 üzenetére
Ne érts félre . Mindenki úgy horgászik ahogy szeret . Én 95% ban RSD-n pecázom és keszeg párti vagyok . Sokszor úgy érzem ,hogy a potyal csak az idő megy és nem hagy időt halat fogni . És javarészt egy hosszú 11-13m es karbon vacak van a kezemben amin még orsó sincs csak egy 2,5m es damil És szó szerint a kezemben mert ezt itt RSDn nem nagyon van értelme kényelmesen a tartóba tenni . Van bojlis haverom is és magyarázta is a dolgokat ,sőt hívott is ,hogy menjünk el 4-5 napra és meglátom mi a jó . De nekem nincs türelmem energiám stb a halat napokig kivárni . A lényeg ,hogy tőlem és filozófiámtól nagyon távol áll ,mert én annál szebbet nem nagyon tudok mint mikor tiszta dévér nyálka a kezem
De nem bántásnak szántam tényleg .
-
Pocok9b
aktív tag
válasz
hermanyi #41555 üzenetére
Nem értem miért fáj ez valakinek hogy van aki így horgászik, kipróbáltam a lehetséges horgászati módszereket majd e mellett döntöttem mert ez tetszett a legjobban. Személy szerint én általában ha tehetem nagy tavakra járok horgászni. Ahol bizony sokszor elengedhetetlen a siker érdekében a távoli dobások... De ahogy írtam is horgásztam már 20-30m-re is sikeresen bojlival. Szerintem hatalmas tévedésben vagytok, ha azt hiszitek hogy csak a távolságról szól a történet.
Tényleg csak az ellenszenvet érzem, pedig én is ugyan olyan pecás vagyok mint bárki más, és soha nem méregettem emiatt senkit...
Behúzós pecát soha nem próbáltam még, mert az nekem elveszi a horgászat egyik legfontosabb részét, ami nem más mint a dobás, és hogy mennyire pontosan tudod meghorgászni az adott területet...
Nekem is van dobócsövem, majd ha egyszer elmész egy 2-3...x napos horgászversenyre, ahol akár 1000kg halat is lehet fogni, és este nincs nehéz etetés akkor megnézem hogy mivel etetsz, amikor napi 20kg-ot be kell csövezni. Itt jön képben igazán a jó cső használata ha egy minőségi karbon csővel teszed ezt, vagy egy nehezebb műanyaggal, a pontosságról ismét nem beszélve hogy emelnéd fel a kezed mondjuk az utolsó napon...
És miért bűn azt használni egy rövidebb pecán, ezzel is ingerelve a halak kapókedvét? ugyan az mint a csúzlizás, egy segédeszköz. Nem véletlenül találták ki és adnak el belőle szerintem nem is keveset...
-
jozsi252
veterán
válasz
hermanyi #41575 üzenetére
Köszi!
Sajnos pont erre nem gondoltam, de akkor úgy néz ki eddig bírta a csapágyazás. Utódnak ez jó lehet?
Okuma Longbow XT BF LBXT 665 nyeletőfékes horgászorsó
Alapjába véve meg vagyunk elégedve vele, nem nagyon van olyan amibe bele lehet kötni, nem hiába ár érték arányba egyik legjobbak a Longbow orsók. Így jó lenne maradni ezen a modellen. Az sem tántorít el tőle hogy most az egyik 65-ös ilyen hangot ad.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy 2 éves Okuma Longbow orsó ami érdekes módon tekerés közben olyan hangot ad mintha súrlódna valami. Valaki esetleg tapasztalt már ilyet vele? Az orsó szét lett szedve, be lett olajozva amit be kellett, illetve ellenőrizve lett a dobtól kezdve minden, de sehol sem látszik súrlódás nyom. Egyszerűen nem értem hogy akkor mitől adhat ki ilyen hangot. Érdekes módon ha esik az eső akkor halkabb lesz.
Köszi a segítséget előre is!
-
Amogrello
újonc
válasz
hermanyi #41571 üzenetére
Pár órát nyüstöltem délután keszegekkel, tette a dolgát, de kicsit is komolyabb terhelés nyilván nem kapott. Remélem hamarosan lesz rá alkalmam.
Lehet csak nyavalygok, de ezek az angolok marhára nem adtak a küllemre. Nekem nem központi szempont, de azért egy szintet meg kellene ugrani. Viszont ami igaz, az igaz, könnyű, kicsi ház (grafit), ami viszont tetszik a fék szabályozója rendesen meg lehet fogni.
Végül is rosszat nem hallottam róla, csak magamtól. -
hermanyi
addikt
válasz
Amogrello #41570 üzenetére
Én egy problémát találtam az orsóban ,ami nem is probléma . Az az ,hogy terhelés alatt kicsit nehéz tekerni ,de ugye az a nagy áttét miatt van . De halat ugye úgysem orsóval tépünk az csak a zsinór szakszerű tárolására szolgál .
Kinézetre nekem pl kifejezetten tetszik ,nincs az a nagy ormótlan háza .És igazad van az összes P4000 csont egyforma , én is néztem idehaza mind a hármat de nem találtam különbséget
Fékét még nem tudom milyen mert még nem szólalt meg ,pedig volt rajta már méretes poty 20/13 ba (monofil) de az a fránya bot kidolgozta. -
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu #41565 üzenetére
Tudom .ez is olyan . [Ez a tuti] Ez meg a xar Hívhatjuk bárminek akkor se lesz más,csak ugyanaz a xar .
szerk:
(#41567) Amogrello : Küld vissza ,én most szereztem be 3 db ot belőle egyikkel sincs bajom . -
Amogrello
újonc
Ma meghozta a futár a MAP P4000 orsót. Pedig megfogadtam már párszor, hogy nem rendelek úgy, hogy előtte nem fogom a kezembe, de végül is mindegy már. Vegyes értelmek, igencsak igénytelenkére sikeredett, nem foglalkoztak a külcsínnel. A hajtókar EVA borítását rögzítő műanyag csavar egyszerűen leesett, az EVA fogantyú a kezembe maradt...
Viszont pár órás használat javított az összképen, ez az ACS dolog nagyon kényelmes. Ennyi pénzért - 28.199 magyar forint - túlárazottnak érzem, de ne legyen igazam. Remélem strapabíró lesz, az idő eldönti. -
-
hermanyi
addikt
válasz
sityupityu #41559 üzenetére
Tavaly voltunk Tisza tavon . Mellettünk is golyódobáló volt 2 napig . Naponta 2x járt be csónakkal a direkt nekik fenntartott helyről etetni meg vitte be a szereléket arra a távra amit mi simán dobáltunk Medium feederrel .2 modszer között annyi volt a különbség ,hogy mi fogtunk is halat ,igaz nem 10+ osakat de legalább fogtunk . Ő meg a napközbeni átlag 2 behordás meg etetésen kívül csak rádiót hallgatott + hajlított Bermancsővel (20 ezeré
) rendszeresen küldte be a golyókat .
Szóval igazad van én ezt nem értem
Mert szerintem és felfogásom szerint ,inkább fogok csontival ,kukoricával 10-20 db 1-5 kg-s pontyot minthogy napokig üljek kapás és hal nélkül . Ha arra jár az a 10-20+ os poty akkor nem fogja kiköpni azt a szájba-vert csontit vagy kukoricát arra hivatkozva ,hogy én csak bojlit vagyok hajlandó enni .
Ha meg az a duma ,hogy kihívás ,akkor ha akaszt egy 10 es halat mé pattan csonakba,hogy utána menjen?
Használjon 0,5-1 OZ-s botot 16 os mono fő és 0,10 es mono előkét és a 2 es poty is élvezet leszDe tuti én vagyok a hülye ezt nem is tagadom .
-
gban
veterán
válasz
Ibituba #41558 üzenetére
Te meg kínzod is a szerencsétlen halat?
A második kép tuti lözépkori kínzóeszközök továbbfejlesztett változataiNekem ma végre megtört a jég, megfogtam életem első normális balinját.
Pergetve, nem úgy mint aki itt nálunk korábban bármikor balint fogott, véletlenül, keszegezve, amikor rávág a kishalakra, csak a csalit kapja el.
48 cm, 1,30 kg. Ment mint a gép.
A 11 cm-es GFR-re jött, a múlt augusztusi 30 centis ugyanilyen színű 7 centis jointed-re vágott rá. Lehet, megvan a kedvenc színükA rossz hír meg hogy eltört a Daiwa Sweepfire felkapókar rúgója.
Hol lehet ilyet beszerezni, mennyibe kerülhet, tudjátok esetleg? maga az orsó 7k újonnan, remélem nem sok a rúgócsere sem, már ha eleve van ahol meg tudják oldani és van hozzá anyag. -
-
hermanyi
addikt
Ti bojlisok . Mé jó akkorát dobni ? Átmennétek a másik oldalra elég volna 50m ert dobni ,vagy csak a tó másik szélére és nem kellene hosszába dobni a tavat . Balatonon (déli oldal) megértem .de máshol nem nagyon . Nem kötekedés csak sohasem értettem (szerintem nem is fogom) .
-
mario1012
tag
válasz
zsolt1225 #41551 üzenetére
De, igen én vagyok. Fogtam még egy 5.8kg-os tükröst, az még feltöltés alatt áll majd.
Lehet akkor egyszerre voltunk ott horgászni, én is ott voltam akkor, kb tele volt a tó, húsvét hétfőn talán, akkor voltak ott nagy csapatba hátul. Én eléggé körbehorgásztam már a tavat, jobb oldalt is szoktam fogni szépeket, ezek a halak is onnan jöttek. Akkor még elég hideg volt a víz és eléggé hátra vannak szokva, sokan tényleg csak oda járnak így ott is ,,teleltek egy csapatba", de már ahogy melegedik elkezdenek mozogni és lehet fogni másfelé is. -
zsolt1225
aktív tag
válasz
Pocok9b #41540 üzenetére
Pród, Patkó. Ezeken voltunk a legtöbbet. De Boldva, Vadna, Koi1, Hoór-völgye, Tiszatarján, Folyás nagy tó, Sellő, ezeken voltunk már. Jövőhéten lehet megnézzük megint Boldvát. Emődre is szeretnénk majd menni. Nem tudjuk hova lenne érdemes a környéken területit venni. Van sok víz, de hal meg nincs bennük.
Egyszer elmentünk Szerencsre és mondták, hogy verseny lesz, persze ez a weboldalukra nem volt kiírva, az ott dolgozó meg mutatta, hogy ott a ház falán is ki van írva. Ráadásul elég kis flegma, unszimpatikus emberkék voltak. Megfogadtuk, hogy többet nem megyünk oda, pedig maga a tó tetszene.mario1012: Nem téged töltött fel most a patkó a hétvégi szép fogásokhoz?
Eddig szerettünk erre a tóra járni mióta átvették a kezelését tavaly, de az a baj, hogy felfuttatott tó lesz belőle és bojlissá akarják csinálni. Nameg egyedül kb csak a végén lehet halat fogni. Legutóbb mikor voltunk a jobb oldalt ültönk, mert a színesbőrűek lefoglalták a part végét és ők fogtak halat, mi meg nem, sőt még aki mellettünk ült és hajóval vitte be a szereléket az sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Call of Duty: Black Ops 6
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- IPhone SE(2022) 64GB Aktiválatlan! ÚJ! Független! 12 Hó Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest