Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93 #36099 üzenetére
Nem jó... kék fúzió nem volt nálatok?
-
galervin93
addikt
Hétfőn délelőtt 11-től este 10-ig, valamint tegnap reggel 7-től este 6-ig nyomattunk haverokkal közös pecát Abony mellett. Hát... Siralom... A hely maga nagyon faja, kellemes külcsín, jó árak. Sajnos az időjárással nem volt szerencsénk, ami a halakon is megmutatkozott, mert 5-en horgásztuk végig a fenti időt, de ezalatt mindössze egy darab potykát sikerült fognunk, meg nekem némi keszeg-kárászt finomszerkóval, ennyi, semmi több... Egy embernek egy pár órás pecára jó teríték lett volna ,de öt embernek két nap alatt nemhogy szűkös, de inkább gyászos... Ettől függetlenül jól éreztük magunkat, még fürödtünk is egy jót hétfőn.
A Walter-féle EaceR etetőanyagból a keszegeset és a fekete pontyosat próbáltam ki, kellemes mindkettő! Nem sajnálták ki belőle az anyagot, és az ára sem vészes. A két kilós kiszerelés pont jó, legalábbis nekem.
Hétvégén talán apóssal is kijutok valahová, az idő is jó lesz, remélem összejön valami. -
tween
őstag
Vennék egy finomabb pergetőt is, mit gondoltok a jobbak közül, 15gr-ban, 210cm hosszban? Nem ismerem a választékot, de valami pazar bot kellene.
-
Baroc
tag
Köszi mindenkinek a tippeket! Hamarosan visszatérek
-
Interceptor
addikt
Ez érdekes, nekem a 30-80g-ossal semmi bajom nincs merev gerinces, nagyon érzékeny és könnyű. Ennyire elcseszték volna a 30-ast? Mi baja?
(#36089) A Zéé: Előbb vagy utóbb, de szereznem kell majd nekem is egy ul-t az apróbb csalikhoz, bár annyira nem vonzódom hozzá. Viszont van hely és idő mikor az apróbb vackokat eszik a halak.
-
A Zéé
addikt
válasz
Grillo #36090 üzenetére
én szombaton lenéztem Sződligetre, a patak is koszos volt, és alacsony is volt benne víz, a nagy Duna meg nagyon zavaros volt, de a kikötőben napnyugtakor rabolgattak ugyan a süllők. A kikötő bejáratnál, a kőspicc végéről befelé dobálgatva, nagyon hajnalban lehet, hogy érdemes rájuk próbálni, hátha. Persze ha marad ez a nagy szél...
-
Biztos igazad van, úgy értettem hogy nekem elég fix - írtam, kézbe véve sem tudnám eldönteni hogy melyik a jó nekem, így csak a számokra tudok hagyatkozni
Lehet hogy észrevenném a különbséget, de dobálás nélkül nem tudnám azt hova tenni.mod: megnéztem, az egyik 40k, a másik 13, az én 240-es 10-30-asom amit nagyon szeretek és nem nagyon cserélném le az meg 5k
mod mod: minden hétvégén igyekszem pergetni, szeretek is, de csak egy éve és buzi se vagyok
De nem is fogok annyit és olyat mint te sajnos. -
tween
őstag
..."a 10-30g is elég fix" ... Na ezzel aztán nem értünk egyet, de ne is részletezzük, elég annyi, hogy nem mindegy, hogy mely akcióba sorolható az adott bot, és persze hogy mely ársávba..Pl. Spin Blade Elite 30g egy moslék, de egy SpeedMaster 30g egy álom a másik említett bothoz képest..erről órákig lehetne elmélkedni
-
Grillo
őstag
Holnap reggel lehet lemegyek dobálni a patakra/Dunára, lesz 1,5-2 órám napkeltétől. Vagy ebben a szar időben inkább aludjak?
-
A Zéé
addikt
Ez a bot maximum csak öblökbe jó BP-től északra. Még alacsony vízállásnál is a 70g-s kosár úgy szalad, mint az állat, szerencse kell, hogy megálljon valami kőnél, de ott meg hal nem lesz. Tényleg kell oda a minimum 100g-s kosár, ahhoz meg a 150g-s dobósúly. Erre ez a bot alkalmatlan.
Úszózni talán jó lehet a mederben is, de azért ott is kompromisszumos. 360-as feederem van nekem is, igazából a Cralusso Surf-öt meg lehet állítani ~10-12 méteres távolságban, de azért ha partról horgászol, akkor elkél a hosszabb bot.(#36085) Interceptor
igen, kell a kis dobósúly. 3-14g-os, tűspicces botom van most csak. (amúgy ezt ajánlom mindenkinek, aki ilyen dobósúlyban keres, nekem eddig nagyon bejön. Faternak is van egy, neki a 2,20-as, nekem a 2,05-ös hosszban) 7 cm-es gumit próbáltam még, arra semmi sem jelentkezett. De ez mindössze 1 peccantás volt ott, azóta megint magas a víz, nem mentem odaNagyobb dobósúly tartományban most megint nem tudok horgászni, mert nem találok olyan új multis botot, ami tetszene, és a büdzsébe is beleférne.
-
Interceptor
addikt
Ha pergetőt bot vegyél egy et spin blade elite botot 10-30-as 2,4m hosszban, azzal biztosan nem lősz mellé. Szerintem 13k-t megér. Nekem is van egy ilyenem 2,7m hosszban, 30-80-as a nagy Dunára. De sokszor lehet venni tizenezres pergető botokat olcsóbban is, 7k-ért vettem múltkor egy zander jig-et 2,1m-es hosszban a bokros fás Újpesti öbölhöz. Nem szenvednék "univerzális" fenekező pergető bottal a helyedben
-
Zoli bácsi
őstag
Nekem is van ilyen botom, könnyű finom bot, maximum negyvenes orsót tegyél rá. Nekem egy negyvenes Silstar Tierra Feeder van rajta, nyeletőfékes. Mivel inkább feederezni használom, nekem jó szolgálatot tesz a nyeletős orsó, de nem létkérdés.
Ár-érték arányban nagyon jónak tartom, és ajánlom az Oreel Next FS orsót, két fémdobbal, sekély és mély dob is van hozzá.Én a helyedben, kezdésnek vennék még egy 3m körüli kis-közepes dobósúlyú botot. Ez olyan mindenre jó-semmire sem igazán jó bot lenne, de ki lehetne próbálni a könnyű fenekezést, pergetést is vele. Aztán rájönnél mi is tetszik.
Hogy konkrét típust is írjak, nekem van egy 3m-es teleszkópos 20-50gr-os Eurostar botom [link] , egy 6 ezer forintos Shimano FX elsőfékes orsóval. Kicsire összecsukható, könnyű. Használom úszózni, pergetni, és könnyű fenekezéshez is használható.. -
Baroc
tag
Köszi a gyors választ.
Semmiképp se ölnék bele százezreket a kezdésbe, főleg amíg nem teszem le a voksom egy fő irány mellett. Inkább a közép-alsó árkategória felé mennék.
Mindenképp elmennék egy (vagy több) boltba, rászánom az időt erre, nem szeretnék nagyon rosszba belefutni. -
Egyrészt a pergető bot ne második legyen hanem ha kell, és szívesen pergetnél, akárhanyadik is, érdemes beruházni.
Másik lényeges kérdés hogy mik a szempontjaid - alsó ársáv, vagy drágább felszerelés?
Mindkettőben nagy a jó ár-érték arányú (azaz megvehető) cuccok választéka, de egy szűkítés nem ártana.
Fontos még hogy ha elmész, és kézbe fogod a pergető botot, meg tudod-e mondani hogy jó lesz-e neked, vagy netes rendelés lenne, mert nem lennél előrébb pl. pergető bot szemrevételezésével amúgy sem (én egy éve pergetek, elég intenzíven, de nem biztos hogy tudnám mit nézzek egy pergető boton).
Orsónál meg pont fordítva, nem nagyon vennék vakon netről, csak megfogdosás után.
Botnál a 240 cm az 240 cm, a 10-30g is elég fix, viszont az orsónál sem a méret, sem a futás nem mondható meg teljes bizonyossággal a számok alapján -
Baroc
tag
~20 év után újra belevágnék a horgászatba. Engedély folyamatban, addig tanulok, olvasok, mivel elképzelésem nincs hogy milyen formában horgásznék szívesen. Egyik botnak egy ET Rubin Match-Feedert gondoltam, így ki tudnám próbálni a fenekezést és az úszózást is. Vélhetően a Duna Budapesttől északra eső kilométerein kezdenék (XIII. kerületben lakok). Milyen orsót ajánlotok ehhez?
Másik bottal bajban vagyok, mivel régi emlékeim, illetve mostani rokonlátogatásokkor arra jöttem rá, hogy szívesen pergetnék is. Kezdőbotokhoz melyik márkák termékeit érdemes első körben megnézni? Hasonlóan orsók esetén? Ha esetleg mégse pergető botra esik a választásom, mi lehet egy jó bot másodiknak?
Ez így egy életképes összeállítás lehet kezdésnek, vagy valamit nagyon rosszul gondolok? -
Mindenkinek köszönöm a választ, ezentúl így fogok tenni a törpékkel… Viszont a jó sügeres vízzel kapcsolatos kérdésem még áll
-
joe979
aktív tag
válasz
sityupityu #36078 üzenetére
Szerintem direkt csinálták a Belgák, Balgák .. szar hely, szar víz , meglehet mutatni ki mit tud.
Ha vicces akarnék lenni, akkor meg kellene tanulni gébezni és nem szidni egy vizetja nem
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu #36078 üzenetére
ők meg a franciák arra élvznek, ha fognak 0,08/0,06-ban 4 db kisujjnyi méretű halat... Bobb Nudd, amikor asszem tavasszal itt volt Szegeden, majdnem beszart, hogy fogott vagy 40kg halat edzésen. Belgákat nem olvastam, hogy itt lettek volna
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu #36076 üzenetére
Hát azokra az apró sz@rokra horgászni, ráadásul galambszar nélkül... ez nem méltó szerintem egy nemzetközi horgászversenyhez. Na pl MAty-ér, az igen. Törpe, keszeg, kárász, ponty, van benne sokféle hal. Vagy a Velencei.tó.
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu #36074 üzenetére
kivéve ha éppen horgászverseny van, vagy a jó ég tudja. Nézegettem a női versenyt Szolnokról, ott mennyi törpét fogtak! Annyi verseny volt ott az idén, nem tudom ilyenkor pl visszateszik-e a kis genyókat, vagy sem
-
-
Sziasztok!
A hétvégén, jópár horgászatmentes év után elutaztunk a családdal 3 napra a Gyékényesi bányatóhoz (Kotró) horgászni. Leginkább a gyerekek és jómagam szórakoztatása volt a cél, nem pedig rekordfogás. Mindenki, akivel ott beszéltem, azt mondta, hogy most nem igazán megy a hal, nem nagyon fognak semmit. Első este és másnap de. kukoricára és pelletre egy mozdítás sem volt. Gilisztát sajnos a közelben nem lehetett venni, mert épp elfogyott, így elkezdtünk csalihallal horgászni. Na onnantól nem volt megállás
, folyamatos kapás volt napnyugtáig, és másnap is egész nap. Az eredmény 15 db csapó sügér és vagy 25db törpe volt. A törpék mentek vissza, de a sügereket elhoztuk. Volt köztük jópár nagyon szép, 20-30 cm közötti is
Ezen felbuzdulva kedvet kaptunk a sügér horgászatához és azt kérdezném a tisztelt fórumozóktól, hogy Bp. környékén merre van olyan víz, ahol hasonlóan jól lehet fogni az említett halfajt?! Buda vonzáskörzete előnyt élvez, de minden tippet szívesen fogadok
Előre is köszi a segítséget. -
Elég meggyőző a mozgásuk.
Amúgy íram, nálam is egyszer, szürkületben vált be a narancs rapala, a tökugyanolyan ezüst a király általában (7-es sinking jointed).
A 9-es szintén jointed ( 2 részes) úszó neonsárgára meg sose jött semmi.
A gyerek meg arany - fekete kínaival fogta a csukát, tudtam hogy az a minnow az jó, nekem a zöld - narancs változatára már jöttek múlt évben (itt írtam róluk). -
-
tween
őstag
Ma jött kilós, kétkilós süttyenet, meg egy szövetzsák is
Kép nincs
-
-
A Zéé
addikt
Rapture Iwashi
2g-s chebu fejen 10-es horog, arra fűzve. Úgy veszem észre a sügerek csípikÉrdekes mód a narancssárga színt annyira nem, mint ezt.
-
-
A Zéé
addikt
válasz
Interceptor #36052 üzenetére
az a sok locsogás 80%-a kis balin szerintem. A múltkor ismét lemerészkedtem az öbölbe, új bot próba gyanánt, és láttam egypárat. A 4-5 centis kishalakat kergetik a 15-20 centis kis balinok
Viszont kis süllőt azt fogtam 3-at is: dobtam a hajó mellé: sügér. Dobok még1-et: 20 centis süllő. Mondom ha itt ilyen van, akkor hagyom őket. Odébb megyek az úszó stég másik oldalára. Első dobásra odavert neki valami, másodikra meg is lett, újabb süllő. Odébb megyek még egy hajóval, ott is jött a sügér után a süllő. Csak aztán menni kellett. Amíg wobblereztem semmi nem volt, pedig mentek a rablások akkor is.
Csak nőjenek meg ezek a kis süsük... -
joe979
aktív tag
Shimi matyiknak 2018-as katalógus : [link]
-
válasz
Interceptor #36052 üzenetére
És nem szereted a kakaót?
-
Interceptor
addikt
Voltam ma lent balinozni az öbölben, nem fogtam semmit
Rengeteg rablás. Volt, hogy a kishalak rajokban sok méteren keresztül folyamatosan menekültek ugráltak ki a vízből. Durva volt. Szerintem csapatosan vadásztak rájuk. Senki nem fogott semmit ma pergető horgász, beszéltem többel is, meg láttam, hogy nulla eredmény, pedig irtózatos mennyiségű balin
Megint meleg volt, szerintem ezzel van összefüggésben, meg a túl sok kishal gondolom. A nagy Duna meg még mindig kakaós, pedig ott akartam ma horgászni.
-
Nálunk is kezd beindulni a csuka, a múltkoriak után tegnap fogott egyet a gyerek, ma meg nekem jött egy.
Holnap a tepsiben végzi az enyém, sajnos úgy benyelte a 7-es rapalát hogy a forgókapocs volt a szája szélénél, esély sem volt a kíméletes kioperálásra.
Jött még egy, a 7-es kékes thrillre, a stég előtt vert rá, amikor már éppcsak húztam, de leakadt pár mp. után.
Ami még érdekes, a múlt hét végi időjárásban eltűntek a kishalak, gondoltam, tuti lesz sok rárablás, egy se jött.
Most visszatértek a kishalak, hegyekben, szerencsére mégis kellett nekik a wobbler is.
Jött még sok szép bodorka, de ma két vörösszárnyú "nyert", minimum 25 centisek voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Napelem
- Villanyszerelés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest