Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Recon666
Közösségépítő
Délután irány pergetni, meglátjuk mit szólnak hozzá a csukák

-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni bot vásárlásában. Ragadozó halra szeretnék venni 1 botot. Főként csuka meg süllő, mert harcsára már van egy bot. Árba olyan 20k környékét céloztam meg most. Milyet tudnátok ajánlani ami bevált?
Köszönöm

-
Steady74
Topikgazda
válasz
forras2
üzenetére
víze válogatja. lényeg, hogy gyorsan oldódjon, erre teljesen jók a halas method etetők agresszív aromázással, de az édes kaják is jól működnek. ahol a halak hozzá vannak szokva a halas kajához, ott azzal kell menni most is. A haldó pelletes fekete kajája az egyik legjobb téli etetője, és halas.
-
Recon666
Közösségépítő
Új esélyes; OKUMA Trio 30
-
FatalEror
addikt
válasz
r.laci38
üzenetére
shimano-nak van most akcióban spec dropshot botja 16k.Ugyan ennyiért van ET L&K pergető bot 10-40g-s dobósúllyal ez is 16k,és ezt használták dropshot-os horgászathoz.
forras2
Azt hiszem édes.De haldónak spec kajája is,ami csak 10 fok alatti vízhőmérsékletben érdemes használni. -
forras2
őstag
Akkor kedden a pontyok közé vetem a botomat ismét

-
forras2
őstag
Szerintetek mennyi ideig lehet, érdemes még járni horgászni idén?
Nincs már hideg a pontyoknak, kárászoknak?
-
zolynet
veterán
tegnap volt kint haverom Tereskén ... 2pontyot fogott (2kg, 3kg), nagyon nem ment a hal

jövő héten lehet kimegyek a kánára, utána meg lehet elnézünk Izsákra -
dragonfx
veterán
Ez a dam shadow klassz kis orsonak tűnik.
Én mindig minden modszernel kézzel valtom.sokkal kmimletesebb. -
Jofi81
őstag
válasz
Recon666
üzenetére
Nekem D.A.M Quick Shadow 530 FD van pergetéshez, meg vagyok vele elégedve vele, tudom ajánlani.
-
Recon666
Közösségépítő
Na ugy néz ki jövő héten megveszem a pergető orsót, ami egy Shimano Catana 2500FB lesz. Esetleg jobb alternatíva ennyiért, vagy legalább hasonló.
Ui: Még a Tubertini (Ryobi) orsókat néztem 10-15k körül, még azok is esélyesek. Pl. vagy ez.
-
hcs57
addikt
válasz
adrian360
üzenetére
Lehet kézzel és hajtókarral is visszaváltani... a kézi visszaváltásnál meg kell figyelni, hogy az orsó hol szokott (milyen állásnál) visszaváltani hajtás közben... na ott és az környékén nem tanácsos kézzel visszaváltani. A felkapókart mindíg úgy állítom meg, hogy a bottól eltávolodva lehessen kinyitni, visszazárni pedig a bot felé zárom. Már néhány évtizede így csinálom, s még egy orsóm felkapókarja sem romlott el.
-
r.laci38
tag
Shimano Nexave 4000RB orsót használok pergetéshez.
Vmikor úgy tanultam meg nagypapámtól, hogy a felkapókart a dobás után kézzel váltjuk vissza. Előbb említett orsóm két hét használat után elromlott. A felkapó kar nem váltott vissza. Gariban megcsinálták. Azóta nem kézzel váltom, hanem a tekerő karral. (Ez néha baromi nehezen sikerül, olyan mindha akadna. De egy éve így mükszik.)
Erre most látom a YouTube-on, hogy vki szintén "manuálisan", tehát a felkapókart kézzel visszahajtva perget.
Tehát az a kérdésem, hogy én tanultam rosszul az orsó kezelését? Vagy orsótól is függ?
-
Recon666
Közösségépítő
Ma 2 csuka, 1 méretes volt. Meg egy hatalmas vörösszárnyú, azon kaptam rendesen, még sosem fogtam vörösszárnyút pergetve, ráadásul a 2-es mepps kanálra harapott rá.

-
L_YKing
addikt
válasz
sziku69
üzenetére
Aligátor hal
Veszélyes.
Nem válasz akart lenni
-
sziku69
őstag
-
zolynet
veterán
válasz
sziku69
üzenetére
recepció utáni első tó: kép
azt még elfelejtettem a tegnapi mondókából, hogy rég találkoztam ennyi tirpákkal, az egyik sarokba full hangerőn nyomatja az elektromos kapásjelzőt, még jó hogy erősítőt meg hangfalakat nem vitt

velünk szembe meg túldobáltak a felén, azt amikor a haverom a feléig eldobott még ők szóltak be h nem kéne túldobni, idióták ... ebből a szempontból tereske sokkal kulturáltabbdragonfx: miféle hideg??? csak a szél miatt volt hideg érzet, amúgy még a tó hőmérséklete sem csökkent drasztikusan, ~17-18fokos ... az édes csalikra rá sem mozdítottak
köszönöm a grat-okat

-
sziku69
őstag
válasz
zolynet
üzenetére
Szia. Akkor azért nem unatkoztatok. Melyik az 1-es tó? Nem tudom, mert amikor én arra járogattam, még nem volt horgásztó. Ha bemész a főútról a bekötő úton. Akkor bal oldalon van egy tó. Azt hiszem az a legrégebbi. Közvetlenül utána van egy másik, ami szintén balra esik még. Vele szemben van egy harmadik, ami a bekötő úttól jobbra esik. Nem tudom, a halnevelő medencék megvannak még?
Kéne már egyet nosztalgiáznom nekem is, és elmenni körbenézni. Mindegy október elején megyek haza muter szülinapjára, majd kiugrom, megnézem a nagy események helyszínét

dragonfx: Anno nekünk a falu másik oldalán levő tónál (a sógorom ott volt halőr akkor már) azt mondták erjesztett kukorica darával, és sima kukoricával horgásszunk. Ez persze már 23 éve volt

-
zolynet
veterán
~f7-re értünk ki, már zsúfolt parkoló fogadott és erős szél
... 1-es tó elejére mentünk
én pelletes fekete etetőt használtam, cimbora a nagy pontyot hozta
eleinte csak kis kapások voltak, de semmi komoly ... már rég ki akartam próbálni, hoztam otthonról sima/bonduelle borsót és bejött és a nagy kedvencem a green pepper
12pontyot fogtunk (8-at én), amiből 5 a sima borsóra jött és 4 green pepper-re, a maradék 3 pedig a kolléga által vett új kukorica: kukorica tuning - nagy ponty
igazából örülhetünk h ennyit fogtunk, mert az egész tavon voltunk vagy 20-an de nem nagyon csipogtak az elektromos kapásjelzők ... eggyel felettünk volt egy csapat, ők még úgy ahogy fogdostak, sőt ők szebbeket, nagyobbakat is kivettek, de csak néhányat egész nap
kérdeztük is mikor mentünk hogy mi van a tóval, miért nem megy? (haver 10 éve jár oda, úgy h egy marék kukoricával egy bottal 12-15halat fogott anno)
válasz: "El vannak kényeztetve. Nem csak itt nem megy hanem az összes többin."
abban egyet értek h mocskosul el vannak kényeztetve, ill hogy 10éve még nem volt ekkora kánaán csaliból, de azért ez furcsa ... amúgy tele van hallal az 1-es tó, annyit ugráltak, túrtak, mozogtak hogy namég, csak épp megválogatták hogy melyik csalit veszik felkonzekvencia: bonduelle borsó és kukorica mindig lesz nálam

én és a borsó faló

kolléga 3.3kilósa

green pepper habzsoló

-
Recon666
Közösségépítő
Hmmm de jó volt ez a fokhagymás - tejes sült csuka.

-
Recon666
Közösségépítő
Ma ha minden igaz megnézek egyik haverral egy nagyobb csatornát és pergetünk egyet, meglátjuk mi lesz.

-
sziku69
őstag
válasz
zolynet
üzenetére
Majd írjál róla milyen volt. Ott laktam 30egynéhány évig, de csak a falu másik oldalán levő tóban horgásztam, mert annó 1990 környékén ott volt a horgásztó. Ez a mostani, abban az időben a TSZ-é volt, mint halastó. Nem csodálom, hogy vannak benne 25 kilós pontyok is, a harcsákról nem is beszélve 25 fölöttiek. A sógorom ott dolgozott. 12 hektáros a kis tó. A 80 as években szinte minden héten volt nálunk valamilyen halétel.
Szóval jó horgászatot!
Görbüljön!!
-
válasz
Nordik
üzenetére
Igen nekem is a következő összegek jöttek ki:
Állami jegy ~5000 ft.
Területi engedély, ez nagyon változó, de ahova én járok oda az éves 30000 ft.
Ez azt jelenti hogy le van szabályozva hogy mennyi halat lehet elhozni, de a kifogott halért nem kell külön fizetni.
(Így persze nagyon hal sincs benne
)
A fizetős tavakon nem kell területi engedély, hanem vesz az ember egy jegyet (ez is nagyon változó) ~1000-ft tól határ a csillagos ég, na itt már biztosan több halra lehet számítani, mert agyon van telepítve, de itt a kifogott halat a nagyságrendileg a bolti ár/kg-ban ki is kell fizetni. -
Nordik
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Mint írtam régen sokat horgásztam, imádtam, csak akkor még gyerek voltam (14 körül) és annyira nem engedhettem meg a dolgokat sajnos. Gyerek fejjel is jól ment a dolog, néhány ifjúsági versenyen is voltam, nem is rossz helyezésekkel, imádtam nagyon, szóval az alapok megvannak.
Kötéseket, akkor hogy hova milyen zsinór stb. a mai napig menne. 
Szombathelyen. Nevis botok és orsók elég jók? Csak kérdés ezekből is melyik típus...

-
Steady74
Topikgazda
-
Nordik
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Csak ezek nekem mind messze vannak. Egy barátom horgászik, ő váltott ki állami jegyet valami 4-5ezer forint környékén. Az egyik fizetős tónak azthiszem van valamilyen saját egyesülete és ott.
Mindenképpen állóvízre mennék, fizetős tavakra. Nagyobb távolságokra is szükség lehet és nagyobb halakra is számítani lehet.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Nordik
üzenetére
Horgászathoz: préri tóra pl nem kell állami jegy, Kána tóra sem, Ordas tóra sem, Cser-tóra sem... szóval azért feleslegesen ne dobj ki egy valag pénzt. Egy egyesületi belépés lehet 30-50 ezer is... halasítás címén szokás elkérni ekkora összeget.
A felszerelés ajánláshoz jó lenne tudni merre mennél (folyó/állóvíz), mekkora távolságra kellene horgászni, mekkorák a halak..
-
Nordik
addikt
Köszi a válaszokat!
Úgy néz ki akkor ki kell váltanom az állami jegyet. Viszont most már nem érdemes csak jövő év elején.
Addig viszont be kellene szereznem a botokat, felszerelést stb.
Fenekeznék mindenképp és a feeder felé hajlok inkább, de azthiszem jó lenne mellé egy sima pontyozó bot is.Mit ajánlanátok? Haldorádó honlapját néztem, egész jó árak vannak, de a mostani felhozatallal nem vagyok tisztába. Márka terén sem. Mondjuk 20e-ből össze lehet rakni egy normális szettet?
-
forras2
őstag
válasz
sketchifun
üzenetére
Nem köszi

Recon666
Ezek azok a fajta botok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Autós topik
- Kutya topik
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Érdekes mód a 2 nagyobb csukát és a Balint is a német nemzeti zászló színűvel sikerült becsapni, 3-as méretben.

... 1-es tó elejére mentünk