Új hozzászólás Aktív témák

• lemmy71

Topikgazda

válasz fogtunder #1840 üzenetére

Nekem is "L" alak volt az első elképzelésem, vaslapos bográcstartóval kemence és grill

De a grill annyira nem fontos, abból van itthon négy :D
    2300X3500 -as, vízszigetelt betonplaccot csináltam, úgy hogy lehet rá építeni bőven bármit. Nekem a zsalukő annyira nem jön be, inkább bontott tégla abból van itthon bőven, kicsi, nagy pecsétes és közepes pecsétes. Kaptam egy raklap cirka 600 darab gyári fél téglát, olyan 60 éves lehet és még sosem használták, halvány lila ibolyám sincs hogy annak idején mire gyártottak ilyet :F Kis gömböcöt rakni az olyanból a legideálisabb. Én a búbját a közepes 100 éves téglából akarom rakni, az a legjobb minőség.
    Ha már természetes anyagból akarod a búbját, akkor kiért nem készítés vesszőből vázat és azt törekkel és agyaggal kevert sárral tapasztod. Az olyan lesz mint a vertfal, rettentő kemény és tömör, ami nagyon jól tartja a hőt.
    Van még itthon egy nagy rakás bazalt 10X10, 25X25 macskakövem és vagy 3 - 4 m² andezit kockám, nem tudom hogy mivel lehetne ezeket szépen összeragasztani. Esetleg ebből megraknám az alapot.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés