Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Az emberek furák lettek
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
Ariadne
őstag
A papucs belsején elég egy mmt leszedned a festékből, és a tengely nem fog egyenesen állni benne, elkezdni koptatni, majd emiatt egyre jobban koptatja, és aztán kuka. Az oldalán is biztosan nagyon-nagyon vigyázni kell, szerintem házilag ne nagyon állj neki, ha egy mód van rá...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
-
Krinya
tag
Sziasztok!
Hátsó tárcsafék problémám van.
Eddig azt hittem, hogy majd be tudom lőni a test pozicióját, de nem.
A vázon túl vastag a festékréteg. Mit tudok ezzel csinálni? Csiszoljam le?
Zöldpontban tudom, hogy csinálnak ilyet, de hátha megoldható házilag is. Vagy inkább ne csináljam, mert nem lesz egyenes a felület?Nincs oda nem illő alkatrész, csak gyenge felhasználó
-
Pinya007
aktív tag
válasz tr00p3r #7294 üzenetére
Értem mi célra szántad a kereket. Ilyen vékony külsőkkel nincs tapasztalatom... Ha tényleg annyit ment a sor akkor nem feltétlenül kellene gondot okoznia, de a kopás függ karbantartástól, tisztítástól is, hiába volt kb. ugyanannyit használva mint többi alkatrész. Ha olyan nehéz a gumit átszerelni és ezzel a sorral nem tudod hasnzálni a rendszert, akkor max görgőzés előtt a fogassort is átszerelheted a görgőzős kerékre.
Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
-
Pinya007
aktív tag
-
becuszabi
aktív tag
válasz tr00p3r #7287 üzenetére
Ha az új edző-kerékre átrakod a régi sort, akkor is ugrál, pattog? Ha igen, akkor pici difi van a bordástengely-kerékagy méreteiben. Ha nem pattog, akkor az új sor némileg más méretű, bár nem kellene, hogy az legyen (a fogaskerék távolságokon szerintem nem változtattak)
"Aki szívből él, az élből szív"
-
Ariadne
őstag
-
tr00p3r
addikt
Tegnap végre összeraktam az edző-kereket amit a görgőzéshez szántam. Hát nem vagyok túl boldog az eredménnyel. A sor ugye egy LX amit a BM aprón vettem. A mostani lánc és hajtómű kombóval sajnos erősen ugrál a lánc illetve egyes pozíciókban, ahol nem ugrik, ott meg hangos. Mi lehet a baj? A fogaskerék távolságok különböznek az XT sortól és ezért más váltóbeállításra volna szükség? A váltót nem szívesen b@sztatnám minden egyes görgőzés előtt... Vagy vegyek egy új láncot és egy új olcsóbb sort?
-
becuszabi
aktív tag
-
becuszabi
aktív tag
válasz Pinya007 #7283 üzenetére
esni fog?...ezt a negatív kisugárzást
nem várhattam, mert a hajtóművemet oda kellett adni az unokaöcsémnek...sikerült a lánctányér tartó csillagot "letekernie" a hajtókarról (Deore)
ja, és úgy tudtam, hogy van még a fiókban egy új sor, de tévedtem[ Szerkesztve ]
-
becuszabi
aktív tag
válasz tr00p3r #7280 üzenetére
Thx.
...tudom, hogy együtt illik (kell) lecserélni, csak nem lesz meg hétvégéig az új sor és ha hív a vadon szava, akkor menni kell (max. egy-két túráról lenne szó)mod: C verzió, veszek ma valami ócsó, de új sort, aztán ha megjön a cucc (jövő hét), akkor lecserélem ismét (persze akkor már a többi marad)
[ Szerkesztve ]
-
Pinya007
aktív tag
válasz becuszabi #7279 üzenetére
Tr00p3r véleményén vagyok én is. Hajtóművet láncot és fogassort együtt kellene cserélni. Ha régi láncot hagyod fent régi fogaskerékkel, akkor a kopott lánc elkezdi koptatni az új hajtómű lánckerekeit, viszonylag gyorsan. Amennyiben láncot is lecseréled, akkor a régi fogaskoszorún valószínű, hogy ugrálni fog az új lánc.
Ha ez átmeneti állapot lesz, akkor ne tekerj így sokat szvsz, azt is pörgetve.Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
becuszabi
aktív tag
Hajtóművet cseréltem.
Melyik a kevésbé rossz megoldás?
- új hajtómű+régi lánc+régi fogaskeréksor
- új hajtómű+új lánc+régi fogaskeréksor
több kombináció nincs, mert régi hajtómű már, új fogaskeréksor pedig még nincs
a régi cuccok együtt koptak, sacc/kb 3-4000 km lehet bennük (a lánc mér elég kopott és a fogaskeréksoron is látszik a kicsipkéződés...vagy hogy nevezik)"Aki szívből él, az élből szív"
-
-
becuszabi
aktív tag
-
-
becuszabi
aktív tag
Köszi mindenkinek a Bringabutik-os infót
Örülök, hogy ilyen rugalmasak (az email-es rendelésleadás/kapcsolattartás pedig hab a tortán )"Aki szívből él, az élből szív"
-
Zewa
senior tag
válasz becuszabi #7266 üzenetére
Szerintem vissazjelzést tutti hogy küldenek de a 4. kérdésedre nem tudom a választ.
Esetleg e-bike/bikemarket? Nekik is jó áraik vannak.Bringabutikból még telefonon is rendelhetsz sztem /70/947 8523/.
[ Szerkesztve ]
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
tr00p3r
addikt
válasz becuszabi #7257 üzenetére
Ahogy már Ariadne írta István tényleg jó fej. A 3. és 4. kérdésedre a válasz meg szerintem attól függ, hogy ezeket kéred-e. Úgy értem, ha hozzáfűzöd, hogy hogy küldjenek visszajelzést és értesítést, ha valami nincs raktáron, akkor így fognak eljárni. Amennyire én tudom ketten csinálják az Anikóval és mindig nagyon készségesek. Az áraik is nagyon barátiak. Nekem annó amikor Sram X.0 váltót akartam hátra, de nem tudtam vagy akartam kimenni Csepelre a Bikerhez a nagykerbe, akkor abba is belementek, hogy az én nagykeráramon elhozzák a Bikerből a cuccot.
Szerintem inkább e-mailben rendelj ( bringabutik@chello.hu ) és abban hivatkozz a webáruházban megadott árakra. Így tényleg meg tudod adni az összes olyan kívánságod ami fontos számodra. Erre biztos válaszolnak és mindent meg tudtok beszélni.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz becuszabi #7266 üzenetére
István korrekt, többször vásároltunk nála személyesen. De a webáruház, bár rég fent van, legutóbb még nem működött ténylegesen. Biztos, hogy most már megy?
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
becuszabi
aktív tag
Szokásos apróságokat, alkatrészeket rendelnék, tehát semmi extra méret, vagy súly.
A postára való séta tökéletesen megfelel, mert így legalább a melóban sem kell aggódni, hogy mikor hív a futár, hogy megjött a cuccal.
A 2k meg még mindig korrekt, mert innen min. ennyibe van a közlekedés (40 km).
Köszi az infót.3., 4. kérdésre valaki?
-
Zewa
senior tag
válasz becuszabi #7257 üzenetére
Mit szeretnél rendelni Bringabutikból?
Nekem pont ma küldtek egy hajtóművet utánvétettel (1590FT volt az pk)
Ha nagyobb cuccost rendelnél akkor inkább GLS.
Utánvétel ugy zajlik hogy a feladó feladja és azt mondja hogy 2000ft+pk-t kell fizetni a vevőnek. Vevő mikor átveszi kifizeti (nekem pl elhozták, de ha nemv agy itthon kapsz egy cetlit hogy huzz be a postára) ű
Ngabor2: Tudom nagyon off és már ideje múlt de hh. nem vagy már modi? Meguntad és visszaadtad a címet?[ Szerkesztve ]
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
emre
veterán
válasz becuszabi #7260 üzenetére
Holnap majd kikötöm és megpróbálom amit ajánlottál.
Kiváncsi vagyok milyen húzóerő kell a visszaeresztéshez.
WD még nem toltam neki, csak egy kis olajat, de majd későbbb...Köszi!
ngabor2: ezt én a kocsimmal játszottam el egyébbként még a 2.5 is kicsit kevésnek tűnik nekem. Talán még az első orosz versenyemet használtam ilyen nyomáson.
[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
ngabor2
nagyúr
végre ma ismét bicajjal tudtam a melóhelyre menni. kicsit nehéz volt tekerni, de betudtam az elpuhultságnak. aztán itthon megnéztem a keréknyomást... 1.5 barnál nem volt több... 2.5 szokott lenni. gyorsan fel is leheltem erre a nyomásra.
-
becuszabi
aktív tag
Ha a kikötött bowdent kézzel húzod, akkor is akadozik?
Ha igen, akkor a váltókar mechanikájában lesz a gubanc (ami már olyan mértékű, hogy a váltó rugója sem tud megbírkózni vele).
A burkolat eltávolítása után én megkínálnám egy WD-40 (vagy valami hasonló jellegű oldószer/kenőanyag) nagyfröccsel[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz becuszabi #7258 üzenetére
A bowden alsó állásban sem lóg
Átmozgattam külön a váltót, és a madzagot is, nem akadt.
A bowdenen húztam is még délután.Szét még nem kaptam a rendszert, (a váltókart nem szívesen venném le a helyéről)
de ha más nem lesz lehet a napokban nekiesek, legalább lalposan letakarítom.Szinte biztos, hogy valamilyen belső mechanikus problémém van.
Most is megnéztem, szinte úgy kell letolni az átdobót.
Még jó hogy felfele azért húz rendesen."Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
becuszabi
aktív tag
BringaButikos vásárlásról kérdeznék.
1.: a postai utánvétel náluk mit jelent? A hagyományos módszert (postáznak, értesítenek, elsétálok a postára, kifizetem, örülök), vagy az MPL futárszolgálatot?
2.: mennyiért szoktak postázni (kb.)?
3.: küldenek visszajelzést arról, hogy a megrendelésből mi van raktáron és mi az, amit nekik is be kell mégszerezni?
4.: ha valamelyik tétel beszerzése nehézségekbe ütközik, akkor értesítenek, vagy nekem kell érdeklődni?"Aki szívből él, az élből szív"
-
emre
veterán
Sziasztok!
Szeretnék kis tanácsot kérni.
Sora első fékváltókar, (flight deck) nem nagyon akar visszaengedni.
A felemelés simán megy, de ha le akarom rakni a kis tányérra, mintha megakadna kicsit játszani kell vele, hogy ledobja a láncot.
A váltó, bowden nem szorul, felemeléskor racsni-hang van, visszafele is kattan egyet, de az esetek többségében épphogy csak megmoccan az átdobó.Előre is köszi
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
tr00p3r
addikt
Ma jött nekem egy 9s kazettás fogassor postán. A srác, akitől vettem, azt mondta, hogy egy LX sor. Hyper Glide-C van rá írva a záróanyára, de semmi cikkszám megjelölés vagy ilyesmi. Állítólag 2006-os lenne. Amennyire én tudom kb. 2 éve semmit nem változott az LX és valahogy nem úgy néz ki a záróanya, mint ezen a képen.
-
rii
nagyúr
na .. ma reggel egy jóéjtpuszit nyomtam egy kocsi motorháztetôjére...
szabályosan zúztam lefele a kocsik bal oldalán, a két sáv közt, csak mivel dugó volt, ezért egy jobbról, a keresztezôdésben kihajtásra várakozó kocsi épphogy meg tudott állni a padlógáz után, és felkenôdtem a fékezés miatt, akkor már csak 20-al
aszonta, hogy neki a furgon adta meg az elsôbbéséget.
mindig szoktam dugban ilyenre figyelni, csak most nem sikerült, meg nem láttott a kocsi a baromi nagy furgon miatt, akinek a bal oldalán vágódtam ki.
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
tr00p3r
addikt
Sztok Kolleginák és Kollégák!
Ma vagyok először bringával a városban, már az új vázzal persze. Sajnos a vázról illetve az új összeállításról nem tudok érdemben nyilatkozni, mert azzal voltam elfoglalva, hogy 180-200 között ugrált a pulzusom! Ennyit tesz a téli semmittevés. 1,5 hónap múlva meg Szilvásvárad maraton. Fasza lesz!
Amúgy a bringa szép és jó. A hátsó váltóm lehetne finomabb. Kéne mennem egy rendes edzőkört, hogy érdemben tudjak véleményt alkotni.
Az EXPO-ra sajnos nem jutottam ki. Családos-kertesházas-kétgyerekesapás sors. Így pl. vasáranap a gyönyörű időben is kerítés lábazatot építettem.
-
becuszabi
aktív tag
Mosószeres-vizes szivacs, az a gumit sem bántja...vagy folttisztító benzin (vegyibolt), sebbenzin (patika), körömlakk lemosó (barátnő piperetáskája), de akkor egy kis törlőkendővel kell szórakozni (bár a külső elvileg kibirja, de biztos, ami biztos).
-
didros
senior tag
Felnire felcsapódott olajat mivel lehet szépen letakarítani úgy, hogy a gumit ne kelljen levennem? Bmx Powa! Fantasztikus lett az egysebességes géped! Kb. mennyiből lehet összehozni egy ilyet??
[ Szerkesztve ]
-
-
Bikeman
aktív tag
válasz Gyantusz #7233 üzenetére
Nekem fekete Tip-Top gumileszedőim vannak már vagy 8-10 éve ugyanaz a kettő, szettben vettem, foltokkal ragasztóval,, sőt még két patronos sűrített levegő is volt hozzá (még mindíg megvannak) stb. Mindíg azt hiszem, hogy most fog eltörni, de eddig még sosem volt baja, pedig megszenvedtünk már 20C-s gumikkal is
Van még a kék Schwalbe, mindenhol árulják, sokan dícsérik.
-
Ariadne
őstag
válasz sanyixXx #7235 üzenetére
Nézőként, drukkerként ott voltam, két ismerős indult. Szép bringák voltak mindenfele, legalább annyi, mint az expón. Viszont délutánra felélénkült a szél, aki később indult, nem lehetett túl előnyös...
Ezzel a 71 km-rel együtt a hétvégén 125 km-t mentem, egy kis edzős mászás terepen meg egy kis edzős távolság aszfalton. Jól esett.[ Szerkesztve ]
-
buherka
addikt
Szevasztok bringások
Ezt ismeri valaki?:[link]
Nem egy mai darab
Full olaj-levegő.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
morfajet
csendes tag
hogy lehet a legkönyebben eljutni a Hármashatárhegyre a nyóckerből?
-
sanyixXx
senior tag
jön valaki ma Tahiba az időfutamra?
én fél 11-kor indulok BudaörsrőlRumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
raczger
őstag
válasz Gyantusz #7233 üzenetére
van egy iszonyat jó leszedő. sajnos nem tudom mi a neve, de citromsárga színe van és viszonylag szélesnek mondható, műanyagból van (200-300 ft /db az itteni bicikliboltban), ezzel eddig bármilyen külsőt sikerült könnyedén leszednem
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Gyantusz
tag
Áve Emberek!
Rákerestem, de nem lelt a kereső, úgyhogy:
Az lenne a kérdésem, hogy ki milyen külsőleszedőt használ? Nekem jelenleg (és SOS-ben) 1,25-ös - ráadásul derótperemes - Continental külsőhöz kellene valami izmosabb darab, mert a Marikó ezer éves műanyag-gumi termékei lópikulát se érnek, a csavarhúzó meg kilikassza a belsőt. Egyébként le kellene szedni (Mavic felniken vannak), mert már egyszer felkínlódtam őket. Az első belső úgy tűnik, kilyukadt, meg kéne reparálni.
Azon is filóztam végső elkeseredésemben, hogy CNC-ztetek pár (3-4 db) saját agyszüleményt, de ha van bevált gyári, akkor ne kíméljetek. (persze ár is érdekel)Kösz!
[ Szerkesztve ]
Örülj ifjú ember a fiatalságodnak! (A prédikátor könyve)
-
PROti
tag
Eladó lehet ha van rá érdeklődő,egy 2003-as Mongoose.Nem ugráltam vele csak tekertem.(azt is kb 6-7 hónapig )Érdeklődni privibe!
-
bmx powa
tag
[ Szerkesztve ]
"hát, EZT a verziót kihagynám, nem mintha utálnám Jókerpapát, csak Ő nekem már, khmm, nem elég filigrán, túl férfi és semennyire sem bari... "By Bolondember
-
bmx powa
tag
válasz becuszabi #7201 üzenetére
kb nyár közepéig fog fájni, ugyanis akkor komplett Ultegra SL szett
mindenkinek köszi a gratulációkat
rii: összesen egyszál top, vagy azért volt alul is valami?
[ Szerkesztve ]
"hát, EZT a verziót kihagynám, nem mintha utálnám Jókerpapát, csak Ő nekem már, khmm, nem elég filigrán, túl férfi és semennyire sem bari... "By Bolondember
-
rii
nagyúr
ma egyszál topban futott egy lány a keróút mellett O.o
maj'nem ledaráltam a demszky-oszlopokatpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
nagyúr
válasz tr00p3r #7223 üzenetére
Én nem vennék Pure-os telót. Ez nem jelenti azt, hogy rossz, csak elég sok meghibásodott. Ettől persze az adott darab nem lesz rossz, csakhát, no. Nem tudom világos-e.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
tr00p3r
addikt
Ezesetben lehet, hogy nincs gond. Mivel egy kartondobozban volt és az ugye lehet poros belülről. Ha megnézted a képeket a 3. képen látszik egy kicsit két ilyen, általad említett, kör ill. vonal. Nem tocsog az olajban a becsúszó. Megnézem, hogy most van-e valami rajta, mert órák óta áll a dobozban.....
[url=http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/Picture+18.jpg][img]http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/thumbs/Picture+18.jpg[/img][/url]
Most sem a becsúszón nincs, értelemszerűen, sem a tekerentyűnél olaj. Amúgy említetted, hogy nem egy mai darab és, hogy ezek az SL-ek elő-szeretettel esnek szét. Szar széria volt?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tr00p3r #7218 üzenetére
Igen, persze egy leheletfinom olajréteget kell elképzelni, nem tocsogást. Ha porban mész, az olajfilm és a a por helyes kis vonalakat húz a becsúszóra, ez nonrmális jelenség az olajcsillapítású telóknál.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
tr00p3r
addikt
Az lehet, hogy a fektetés miatt ereszt? Csak, mert hogy írtad, hogy ereszt-e menet közben?! Akkor nem éri meg a 35K-t, ha még utána jócskán rá kell költeni. A szervízmanualt köszi, de én nem fognék hozzá semmiképpen.
Amúgy a vékony olaj film azt jelenti, hogy ezek általában olajosak működés közben?
-
nagyúr
válasz tr00p3r #7216 üzenetére
Én nem venném meg, ha menet közben is ereszti az olajat, nem túl olcsó hozzá egy javító kit. Mondjuk azért megnézném beépítve.
Ja.
-
nagyúr
válasz tr00p3r #7214 üzenetére
A püré nyílt patronos csillapítás, elég gány belsővel, mondjuk nem is mai csirke, anno az MCD elődje volt, és szeretett szétmenni. Persze egy vékony olajfilm a becsúszón még nem ok az aggodalomra, ám ha a tekerő körül is jön, az nem az igazi. Pure-nál még fontos, hogy a patron rendesen legyen légtelenítve, különben nem csillapít. Itt találod a szervizmanuált.
-
tr00p3r
addikt
Még valami lemaradt. Van nálam egy RS SID SL Pure Dual Air villa és elvileg a nyáron volt a Nella-ban karbantartáson ill. felülvizsgálaton. A szimeringek lettek rajta cserélve. Ma hoztam el a tulajtól és ahhoz képest, hogy mennyi idős (2002 azt hiszem) külsőleg jól néz ki. A becsúszók tip-top állapotban vannak. DE: mindkét becsúszó felületén vékonyan "áll" az olaj. Szemből nézve a baloldali lábon a becsúszó és a gumi találkozásánál is látszik az olaj. Ráadásul a piros lockout tekerentyű alatt is néha megjelenik. Nem sok, de ott van. Tehát nem ömlik....
Ez most mit jelent? Normális jelenség vagy mégsem az igazi a szimering? Vagy esetleg a szállítás közben, a dobozban, ahogy fektetve vittem eresztheti az olajat?Most egy Judy XC Air-em van ugye és nem tudom, hogy a fentiek rendben vannak-e? Próbáltam valahogy normálisan lefényképezni, de ez a Logitech webkamera, még ha 1,3 MP is, nem az igazi..
[ Szerkesztve ]
-
Bikeman
aktív tag
válasz Ferdzsoo #7212 üzenetére
Nekem is 24-esem van, ha elöl a középsőn van, akkor hátul a legynagyobb (30 fogas) is gond nélkül megy, viszont lefelé haladva max a hatost "viszi" kerregés nélkül.
Szóval nekem még a 6.-ost gond nélkül viszi, lehet, hogy nálad némi állítási gondok lehetnek.Szervízben olcsón ránéznek.
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Bikeman #7210 üzenetére
Okés értem köszönöm, akkor megnyugodtam...
Nekem inkább a középső tányér elsó fele a zavaró 5-nél nem de a 6.-nál már ha úgy tekerek akkor vanhogy darálja elől. a 7. pedig már folyamatosan szar..,
Nembaj ilyenkor elől kel felpakolni..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
tr00p3r
addikt
Jó reggelt Szaktársak!
Tegnap meg ma elég sok minden került hozzám és ezekről szeretnék véleményt kérni.
1. Szerváltam a BM apróról egy hátsó kereket azzal a céllal, hogy akkor fogom csak használni, ha görgőre rakom a bringát. Vagyis, hogy ne kelljen állandóan külsőt és belsőt cserélnem, na meg hogy másik láncot és fogassort koptassak a görgőn. 5K-ért vettem konkrétan ezt. Ennyit megért ugye? A Speed-wayben megnézettem azért és tényleg sérülés, tojás & 8as mentes a kerék. De akkor vajon miért ilyen olcsó? Csak a felni 13K elvben. A srác azt mondta, hogy azért is ilyen olcsó, mert az agy nem iparis. Én meg sima csapágyakhoz nagykerár alatt hozzájutok, így ez nekem nem gond. De a Gyuri a Speed-way-ben azt mondta, hogy a csapágyak is rendben vannak (érzésre).
2. Vettem szintén az aprón egy 9es LX sort ehhez a kerékhez, igaz még nem jött meg. Azt mondta a srác, hogy max 300-400 km van benne. +K-t ez is megért úgy gondolom.
3. Van otthon egy használt IG70-es láncom, amit szintén az edzéshez használok majd.
4. Ugyancsak a Speed-way-ben vettem még egy Specialized FATBOY külsőt. 26" x 1,25-ös. Ez is az előbb említett hátsó kerékhez. Ezen amúgy gondolkodtam, hogy beszerzek még 2-őt és azzal járom majd a várost. Az egyik klub-társam TREK-jén láttam ilyet elől-hátul és azt mondta városba nagyon jó. Amúgy ez nedves úton nem életveszély?
Szóval ha én ezeket a dolgokat összeapplikálom és a görgőn használom, akkor ez árthat a hajtóművem fogainak? Túl nagy terhelés alatt nincsen gondolom, de nem akarnám a fogakat hazavágni vele. Vagy egy új lánccal jobban járnék? Kevésbé viselné meg a hajtókart?
[ Szerkesztve ]
-
Bikeman
aktív tag
-
Ferdzsoo
addikt
Lenne egy kérdésem, bocsánat ha nOOb.
Normális e az hogy egy 24 sebességes crossbringánál elöl ha a középső tárcsán van a lánc, hátul nem tudom végigjátszani a fogaskerekeket annélkül hogy a legkisebb és a legnagyobb kerekekhez érve elől már hozzáér a lánc a váltó keretéhez és emiatt kretyereg.21-esemen teljesen végig lehetett használni annélkül hogy hozzáért volna, mondjuk ott más volt az első váltó, ott aprólagosan lehetett belőni és így el lehetett kicsit csúsztatni elől hogy ne kecseregjen amikor legkisebb vagy legnagyobb kereken vagyok...
Remélem érthető voltam, sajnos szakkifejezéseket nem ismerek...
szerk.: azért a kretyereg és a kecsereg az ott van...
[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
zabcs80
tag
Köszönöm a felnire a válaszokat.
-
becuszabi
aktív tag
válasz Azazello- #7202 üzenetére
Biztos, hogy nagyon jól fog kinézni együtt (még így külön is nagyon-nagyon-nagyon ütős összeállítás)
A rugóstag meg korrekt: levegő ráfújás a rugózás keménységének beállítására, visszaút csillapítás a tekerentyűvel, lockout a kis karral, ennyi már elég a boldogsághoz
-
Azazello-
senior tag
megjott a vaz.
gyorsan egymasmelle raktam az uj alkatreszeket es lefotoztam, remelem jol fog majd kinezni egeszben...
ez a manitu radium rl milyen kategoria tagok kozott? mit tud vagy nem tud?
mod: a kep nem a legjobb, majd megprobalok masikat, csak most a nyaralas a tema, a cangazasnak kuss van itthon
szal nem lesz osszerakva sem csak ket het mulva kb.[ Szerkesztve ]
Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AliExpress tapasztalatok
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okos Otthon / Smart Home