Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Az emberek furák lettek
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
Ariadne
őstag
válasz Bikeman #6497 üzenetére
A Király utcai Pizzakunyhó oldalához van kikötve mindig egy ilyen criuser bringa hónapok óta, Zwackos (Unikumos?) festéssel. Nem tudom, reklám miatt, vagy miért.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
myk74
senior tag
-
becuszabi
aktív tag
válasz Azazello- #6491 üzenetére
Miért lenne? Ahogy minden telóban nincs csillapítás, úgy rugós tagban sem feltétlenül tesznek (igaz, azok olyanok is ).
...természetesen a jobbakban (középkategóriától felfelé) vannak.mod: a 'lockout' az csak az egyik féle csillapítás és attól, hogy ilyen nincs egy rugós tagban az még lehet jó
[ Szerkesztve ]
"Aki szívből él, az élből szív"
-
Azazello-
senior tag
válasz becuszabi #6425 üzenetére
az nincs benne alapbol? eleg erdekesen hangzik, hogy gyartananak olyan tagot amelyiken nincs lockout? illetve kulonbozo fokozatu csillapitas...? az kb olyan, mintha csak lejtozni lehetne vele es maszni keptelenseg, nem?
Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
becuszabi
aktív tag
-
Gyok2
senior tag
Nellara meg 1 szavazat.
Tiszta Windows rendes ház
-
myk74
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Van valakinek Gepida Nedao classic kerékpárja?Egy kis infó kellene róla.Mennyire strapabíró,megbízható stb.[link]Nincs kéz Nincs csoki!
-
Pinya007
aktív tag
Hali!
Belépő szintű villa, csodát ne várj tőle. Milyen felhasználásra szánod?
Rock Shox Dart 2 ez teljesen hasonló, picit olcsóbb.Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
Hasek
Közösségépítő
Sziasztok!
Ki tudnátok azzal segíteni, hogy véleményt mondtok erről a villáról? Nem vagyok túlságosan eleresztve pénzileg, ezért választanám ezt, csak a kérdés, hogy jól teszem-e?
Üdv. H
-
Pinya007
aktív tag
Sztem se vészes az ár olajjal együtt, ennyit megérdemel évente a paripa!
Na majd meglátom, hogy férek jobban hozzá, elég jól megtervezettnek tűnik ez az Alivio a régi Suntour valami után.
Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
Pinya007
aktív tag
Szerda délutánra készül el bringám. Szervizre bíztam mindenféle csapágy tisztítását - zsirzását és a lényeget - a telóm tisztítását + olajcseréjét. Amúgy 10k lesz kb, szerintetek ez milyen ár?
Veszek új bowdenházat új váltáshoz, meg fék bowdenezést is lecserélem. Ezeket viszont magam, mert szeretek szerelni és szerintem ezek kivitelezése nem túl bonyolult. A váltók felszerelése hogy megy? Amire én gondolok:
Hátsó váltó: ezt ugye felszerelve a legkisebb fogaskerék felé húzza a rugó. Így gondoltam, hogy a váltókar 8-as állásba. Váltó alsó végpont beállít a legkisebb fogaskerékre majd váltókarral felvált 1-es állásba és ott a másik végpont beálllít.Első váltó: Első váltómban van egy műanyag pöcök ami a legnagyobb kerékre pozicionálja a váltót felszerelés után, a váltókanálon van egy matrica ami a nagy lánctányér és a váltókanál közti távolság beállítását könnyíti. Így váltókar felvált 3-as állásba, majd felső végpont beállítása utána le 1-es álásba és alsó végpont beállítása.
Váltókarok: SRAM Trigger 8s
Első váltó: '07 Alivio
Hátsó váltó: '08 DeoreJól látom?
-
nagyúr
Szinte biztos, hogy kompatibilis, egyébként a gyártó a váltó leírásánál megadja, hogy mekkora fogszámot tud átváltani. Ez általában 22 fog "Total Capacity 22T". Vagyis 22-es kistányér esetében max. 44-es nagytányért tehetsz fel.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
A váltókarnak a hajtóművel kell kompatibilisnek lennie, a váltónak mindegy, hogy mennyit húz.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Krinya
tag
Najó, feladtam az első átdobó beállítást, eddig ~100x sikerült, most nem.
Elképzelhető, hogy a '07-es Deore váltókar nem kompatibilis '98-as FD-M567 -tel?Hogy szoktatok átdobót beállítani
Nincs oda nem illő alkatrész, csak gyenge felhasználó
-
becuszabi
aktív tag
válasz Kazimír #6467 üzenetére
felvitel: a festékszórós palackokkal viszonyleg szépen lehet dolgozni (egyenletes, sima felület)
minőség (összetétel) jó kérdés, nem vagyok egy festegetős...de a dobozokon rajta szokott lenni, hogy milyen felületű (anyagú) és milyen igénybevételnek kitett tárgyakhoz ajánlják"Aki szívből él, az élből szív"
-
becuszabi
aktív tag
válasz Kazimír #6462 üzenetére
a csomagtartó rögzítőpálcáinál mehet a rozsdaoldó (pontosabban rozsdaátalakító), aztán a festék.
csavaroknál a festék ugye felejtős...rozsdaoldó...háááát...én nem tenném ki neki...annyira nem lehet rozsdás (ha meg igen és nagyon reménytelen akkor inkább csere)"Aki szívből él, az élből szív"
-
Kazimír
őstag
-
nagyúr
Úgy érted, hogy Top Swinges, illetve nem Top Swinges? Akkor használunk TS rendszerű első váltót, ha a hagyományos nem férne el. Mint például az én vázamon a hátsó lengőkar miatt.
-
tr00p3r
addikt
Tudtok nekem valami jó, gyors, olcsó és megbízható szervízt a Nyugati környékén ajánlani a Speed-way-en kívűl? (Ők el vannak havazva.) Tudom, hogy ez az összetétel így necces, de sajnos akiben vakon bízom az Budakalászon dolgozik és Gödről oda átvonatozni-tolni-HÉVezni-tolni nem olyan vidám dolog...
[ Szerkesztve ]
-
Kazimír
őstag
A kezeletlen fémfelületek rozsdátlanítása, illetve az újboli kialakulás megelőzése mivel történik?
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
nagyúr
Érdemes. Sokkal erősebb a rugója, jobb minőségű anyagból készült az átdobója, könnyebben, pontosabban beállítható.
-
nagyúr
Ha túlnyomórészt városban mész, nem lenne jobb egy slick vagy semi-slick? Egyébként mennyit szánnál rá?
-
ZakRob
senior tag
Szerintetek első c050 váltót érdemes lecserélni egy deore-ra, mert ezt tervezem?
Gyárilag ilyen járt volna a bringára, a váltókarok is deore-k és a hátsó váltó is, ezért szeretném cserélni. Ahol vettem nem reklamálok, mikor elhoztam kellett volna figyelmesebbnek lennem, lehet nem is cserélnék, nem az ő hibájuk, mindegy. -
Ariadne
őstag
Hú, nagyon köszönöm a részletes tájékoztatót, ezek szerint akkor az eddigiek alapján várhatóan jó cucc lesz az, megnyugodtam. Különösen az a táblázat tetszik. Egyébként rém fura a külseje, mintha szarvai lennének a bringának, szóval lehet a gyalogosbiztonságra nem lenne ötcsillagos a töréstesztje."In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
nagyúr
válasz Ariadne #6446 üzenetére
A Stroker fékerőben elég jó kis fék, kb., mint a régebbi Mag-ok, csak a teljesen új dugattyú-elrendezés miatt közvetlenebb a fékkarban levő dugattyúk terhelése (a Mag-ban a fékkar egy kis himbás áttétellel nyomta a dugattyút), így kisebb fékkarra irányuló erővel nagyobb fékhatást lehet elérni, ami mérhető fékerő-növekedést is jelent, az alábbi ábra szerint.
A féknyergen túl sok újítás nem található. A Mag szériahibája volt a folyton kilazuló kombinált nyomáspont- és fékkartávolság-állító csavar, amit egy 2-es imbusszal kellett mindig utánhúzni, ha nem akarta ez ember elhagyni (bár nekem nem volt vele gondom, egy csepp menetrerögzítő évekre orvosolta a problémát). Ezt nagyon szépen kiküszöbölték a Strokernél a fékkaron elhelyezett állító csavarral. A Mag nagy előnye ugyanakkor itt elveszett az új túlfolyótartály kialakításával. Ez persze átlagos felhasználót feltételezve kb. mindegy is, mivel légteleníteni, olajat cserélni nem mindenki szokott otthon. Ennél a műveletnél ugyanis csak kilazítottad a Mag bilincsét, elfordítottad a kormányon, így felülre esett a túlfolyótartály fedele, lecsavaroztad, és már mehetett is be a plusz/új olaj. A Stroker esetében ez a fedél oldalra esik, így egy esetleges karbantartásnál vagy a bringát kell elfektetni, vagy le kell szedni a fékkart a kormányról. Nem sokat lehet tudni gyakorlati tapasztalatokról, mivel a Stroker széria még elég új. Anno az El Camino volt a Hayes csúcs féke a Mag-ok után, ám nem nagyon vált, be, sok hiba volt velük, és fékerőben is elmaradtak az elvárt szinttől.
A 90 fokos kialakításból nem igazán származnak további előnyök, hátrányok, ám vannak olyan elképzelések, melyek szerint minél kisebb a fékkar frontális felülete, annál kisebb az esélye, hogy eltörjön, de én nem osztom ezeket a véleményeket. Ilyen szempontból ugye direkt rossz a Mag kialakítása, ám nem tudom elképzelni a szituációt, amikor maga a fékkar törik el egy esetleges ütközéskor. Esetleg, ha egy sorompónak megy neki a rider, vagy hasonló, mindenesetre nem életszerű a szituáció. Én már sokszor estem keltem a bringámmal, sokszor volt olyan, hogy a sziklákon nemes egyszerűséggel legurítottam, de még csak az olajvezeték sem látta kárát ennek, nemhogy az igen masszív fékkar.
Így néz ki egyébként a 90 fokos dugattyú a fékkarban:
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Erről jut eszembe, Hayes Stroker Carbonról hallottál már jó/rossz tapasztalatokat? Párom végül erre szavazott, bár nem találtam róla semmilyen gyakorlati tapasztalatot még sehol... Furán néz ki, mert a "bele" nem a kormánnyal párhuzamosan van, hanem merőlegesen, úgy kiáll, nem tudom, mennyire szerencsés megoldás ez.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
nagyúr
válasz sanyixXx #6443 üzenetére
Nos, valóban az LX-et én sem nevezném annak, igaz én a kiskerárakból indultam ki, és úgy - tárcsákkal együtt - már könnyen 50k fölött járhat a vásárló.
-
nagyúr
válasz Ariadne #6438 üzenetére
Ugyan.
Egyébként ha vki tanácsot kér tőlem bringavásárlás terén, és nincs kifejezetten határozott elképzelése a feéhasználási területet illetően, vagy úgy határozza meg azt, hogy aszfaltos túrák, föld út, enyhe terep, akkor szinte kivétel nélkül vmi jóféle krosszgépet ajánlok neki, esetleg többféle külsőgumi-opcióval. A sláger ilyen szempontból nálam az általad is említett Kellys Axis és a Magellan Corvus. Jó felszereltség, barátságos ár és súly.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
sanyixXx
senior tag
egy épkézláb tárcsafék szett már helyből 40k. És akkor az még ugye a belépő szint, fogni még csak mérsékelten fog
én az LX hidrós tárcsaféket nem nevezném belépő szintnek. bringa butikban pedig 2*19.900-ből megvan, igaz tárcsák nélkül.
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
Ariadne
őstag
válasz szacsee #6441 üzenetére
Fiúk-lányok.
Legjobb, ha be tudsz menni üzletben megtapogatni, menni egy kört valamelyikkel, érdemes körülnézni a környéken. (Ha Bp, akkor körülnézésre jó a Ridebike Récsei, több márkából sokféle van. De majd még mondanak a többiek is olyat, amit ismernek, rengeteg az üzlet.)
Egyébként a legismertebb netes bolt az ebike.hu, de sok keróüzlet is vállal csomagküldést."In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
szacsee
nagyúr
Kösz fiúk, hol lehet vázakat nézni?
Esetleg ha salamander mellett döntök, akkor hol lehet rendelni? -
Pinya007
aktív tag
válasz Patrick #6419 üzenetére
Nézz csak körül, Wenson és Dema bringák is jó ár/érték arányúak. Egyébként én is a többiek véleményén vagyok, érdemes befektetni kicsit több pénzt bringába, ha sokat fogod használni és hosszú távra gonodlkodsz. Úgy 100k körül, inkább kicsit fölötte.
Én egy 55k-s Meridával kezdtem 2 éve, aztán amit gyengének tartottam rajta, vagy tönkrement azokat az alkatrészeket jobbra cseréltem, így járok már 120k-nál!
Hamarosan 135k-ban lesz, és csak fejlesztést számolom persze, a kopó alkatrészeket nem. Ja és ez a végleges állapot lesz, ezután már max egy másik bringát veszek. Ha kész lesz linkelek képet, meg újításokról listát.Közben hasonlítgatom a hasonló árú új bringákkal, valamiben többet tud náluk, másban kevesebbet, de annak nem érzem a hiányát. Szal teljesen saját igények szerint fejlesztgettem, így teljesen megfelel nekem. Viszont ha most vennék, akkor min 100k körüli bringával kezdenék.
-
Ariadne
őstag
De örülök, hogy a Mester is elismeri a cross bringák előnyeit bizonyos felhasználásra!
Még keróüzletekben is sokszor csak legyintenek, hogy a cross az pont nem jó semmire, max aszfalt és kész, holott egyáltalán nem így van, földútra meg lazább montis túrákra is teljesen jó... Furán is néztek rám egyszer az egyik üzletben, mikor mondtam, hogy azért Dobogókőre meg Prédikálószékre is felmentem vele terepen (leszállni és tolni sosem a bringa miatt kellett ), meg egyik ismerős a 24h-t végigtolta cross-szal. Na persze ezekre nem ideális, viszont fejleszti a tulajdonost.
Kephamos: Persze, ez valamennyire ízlés kérdése is, mert akinek viszont egyszerűen nem tetszik a cross, vagy kifejezetten montit akar, az majd megy azzal. Tkp mindegyik alkalmas mindenre, csak változó, hogy melyik mire ideális.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz szacsee #6424 üzenetére
Végülis vázat akarsz csak venni és áttenni rá a régi dolgokat, vagy komplett bicót keresel?
Ha főként országút, meg földút, akkor neked is a cross kategória az ideális. Montira hiába teszel simább (slick) külsőt, akkor is szélesebb, nagyobb a gördülési ellenállás, ezért lomhább az egész, ráadásul a cross bringák áttételei is arra jók, hogy gyorsabban mehess velük, mint montival. Pár hszszel előbb leírtam részletese, mit is jelent a cross típus.
Magellannál azt hiszem, a Corvus ilyen kategória, Kelly'snél meg van jópár, Saphix és Axis van olyasmi árban. Viszont ezek full bringák, 80-90k körül.[ Szerkesztve ]
-
Kephamos
addikt
válasz szacsee #6420 üzenetére
Na, kb egy magasak vagyunk. Nekem 21.5"-os Salamdnerem van. Nem kicsi, nem kicsi, de jó nagy. Nem bánom, hogy a nagyobbat vettem. Nekem nagyon bejött ez a méret, iszonyatosan jó lehet tekerne, bár eleint furcsa volt. kb. 185 centis magassághoz jó. Legalább nem úgy nézek ki rajta, mint majom a köszörűkövön
Szerintem baromira merev, strapabíró. ehhez a tömeghez és magassághoz elég jó választás.
mod: #6424[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tr00p3r #6431 üzenetére
Borzasztó drága, borzasztó merev (nyúlásmentes mármint), borzasztó könnyű, és borzasztó kúl. Ha rászánsz 30k-t a komplett bovdenezésre, biztosan nem fogsz benne csalódni.
Ugyanakkor szerintem egy mezei XTR szett is bőven megteszi és azt megúszod 9k-ból.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Ariadne
őstag
válasz becuszabi #6425 üzenetére
Ez most hogy is van akkor? Nekem is X-fusion tag van a bringában, de az egyáltalán nem Manitou, hanem X-fusion, a honlapja is ilyen néven fut... Valamiről lemaradtam esetleg?
-
nagyúr
válasz Patrick #6395 üzenetére
A fék és a teló az ipari hulladék kategória, nem javasolt.
Ha az 56k drága egy komplett bringára, akkor ne erőltesd a tárcsaféket, mert egy épkézláb tárcsafék szett már helyből 40k. És akkor az még ugye a belépő szint, fogni még csak mérsékelten fog. Ez az Asses vagymi egy vicc.
Telók terén szintén 30-40k egy belépő szintű, használható teló, ez a Zoom megintcsak a nem ajánlott kategória, mozogni és csillapítani nem nagyon fog, ellenben elkoszolódik hamar.Egy már használhatónak minősülő telós, tárcsafékes gép messze 100k fölött kezdődik. Azért sem javasolt ilyen furcsa dolgokat venni, mert csak a bosszúság lesz vele.
Írod, hogy nem nagyon fogsz terepre menni. Ebben az esetben nem javasolt a monti, célszerűbb vmi krossz gépet venni, egy esgyszerűbb telóval, és jó minőségű V-fékekkel. Használtan 50k körül már egész jókat lehet találni.
Bár látom a többiek már elmondták a lényeget.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dragonfx #6393 üzenetére
Szinte mindegyik épkézláb birngára műanyag taposó pedált tesznek gyárilag, ami arra jó, hogy hazatekersz vele, majd felteszed az általánosságban használt pedálodat, vagy eleve olyannal rendeled, amivel szeretnéd. Lássuk be, felesleges lenne egy Mallet C-vel szerelni egy gépet, ha te SPD-vel szeretnéd használni, nyilván nem szeretnéd kifizetni a 25k-s pedált. Ugyanígy, hiába szerelik vmi szuper SPD pedállal a gépet, ha te platformmal szeretnéd használni, megintcsak nem fogsz örülni a plusz felesleges kiadásnak. Ebből a megfontolásból csak egy 500 Ft-os műanyag akármit tesznek rá, aztán a tulaj majd eldönti, hogy mivel fogja használni.
-
-
nagyúr
válasz tr00p3r #6370 üzenetére
Van neked otthon olyan szeleped, amivel labdát lehet felfújni? Ún. tűszelep. Ezt rácsavarod az autószelepes telópumpádra, kis zsírral megkened, és betolod a már felfedezett lyukba. Aztán pumpálhatod.
-
becuszabi
aktív tag
válasz Azazello- #6423 üzenetére
Ezeket én sem ismerem. A Manitou-ról ugyan már olvastam, ill. egyik cimborám bringájában is egy Manitou X-fusion tag dolgozik, de a pro pedal-os Fox-szal szerinte jobb volt.
Állítható csillapítás mindenképp legyen a rugóstagban, mert különben csak egy kétkerekű hintalovad lesz
"Aki szívből él, az élből szív"
-
szacsee
nagyúr
Na vetettem hánytam a dolgot és arra jutottam, ha nem tudom normálisan beállítani a cuccost, akkor veszek vázat.
Viszont van egy kis bökkenő, mégpedig a súlyom...115Kg vagyok (nem oan elhízott tipus, inkább megtermett).
A magasságom 182cm.
A bringát főként országúton használom, de a földutak is a kedvenceim közé tartoznak.
Milyen vázat ajánlatok nekem erre a célra?
Jó konstrukció legyen, bírja a súlyt (túrákon én vagyok a szerszámosláda és szerelő), ami kb +30Kg-ot jelent.
Mekkora váz és milyen felépítés lenne ideális számomra?
A cuccost nyár körül venném meg, de lehet rácsapok előbb, ha jelentkezne érdeklődő a vázamra.
A másik, jó lenne, ha a Kelly's cuccait át tudnám pakolni rá 1:1-ben, de ha kompromisszumot kell kötni, akkor inkább veszek hozzá váltót, telót stb...hosszú távra tervezek, ezért inkább megfizetem az árát, mint később mégegyszer a pénztárcámba nyúljak.. -
Azazello-
senior tag
válasz becuszabi #6377 üzenetére
talaltam tobb alternativat fox float r helyett, de nem semmit nem mond nekem, hogy a DT SWISS SSD 210L mit tud, vagy a manitou swingerek... es az igaza megvallva azt sem tudom, hogy mit kene nezni rajtuk...
de szar halaszni a zavarosban (vagy hogy is mondjak )
Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
Patrick
addikt
Most, hogy nagyjából képben vagyok a márkákkal és a tipusokkal, körülnézek itt a városban. Aztán majd meglátom mi lesz. Köszi mindekinek a segítséget
„Aki barátot talál, kincset talál."
-
Ariadne
őstag
válasz Patrick #6415 üzenetére
A cross típus egy ilyen hibrid dolog, sokak szerint ezért pont egyik célra sem jó. Mondják ezt, akik nem próbálták. Én igen, most lesz kétéves.
Más a vázgeometria, a montinál kicsit egyenesebb ezen a testtartás, de a városi rombolóknál előredőltebb, 28"-as átmérő, tehát valamivel nagyobb kerekei vannak, és keskenyebb a max beletehető külső, mint a montiknál. Az áttételei is valahol a monti meg az országúti között van. Szóval öszvér, de városban jó gyorsan lehet vele menni (keskeny és nagyobb kerék, nagyobb áttételek), megfelelő külsővel pedig terepen is jó, bár meredeken felfelé mászni nehezebb vele, tény. Nekem bejött.Ja, és persze mindkét emlegetett márkának van cross kategóriájú bringája.
mod: Tényleg, én is tudok egy eladó Salamandert, emlékeim szerint 60-70 magasságában árulja a tulajdonosa, egy ismerősöm. Nem durvult vele, nem hajtotta szét, csak országútizásra adta a fejét. Ha esetleg érdekel, megkérdezem.
[ Szerkesztve ]
-
Kephamos
addikt
válasz Patrick #6411 üzenetére
Nekem egy Kelly's Salamnderem van. Baromira meg vagyok vele elégedve, a tesómenek szintén kellys-e van, Radius. Neki sincs semmi baja vele, pedig ő nem olyan könnyű, mint én. Szerintem teljesen megbízható márka. Áprópó. Valaki mondta, hogy van egy eladó Salamandere. Kérdezz rá. Szerintem nagyon jó felszereltségű bicaj az árához képest, ráadásul szvsz baromira jól is néz ki. A teló valóban nem egy világszám, de ha nem vágod szét a pofáját tutira nem lesz vele semmi bajod.
-
Ariadne
őstag
válasz djtoomi #6410 üzenetére
Hát, így a Kelly's klubbéli tucatnyi ismerős között nem voltak ilyen gondok . Vázakból "csak" a könnyű vázú felsőkategóriás merevvázasoknál volt pár váztörés, kicserélték mindet. Egyéb nagy gondja nem volt senkinek, az én kicsikém is jól szolgál, pedig cross bringát nyűttem monti módra nem kevés súly alatt. Tény, hogy nem nagy szám telók, amiket beletesznek, viszont legalább egységes szintűek az alkatrészeik. Egyébként ez a Magellánra is igaz. Szerintem hasonló szinten van a két márka.
mod: Főleg városi használatra cross típust lenne érdemes venni leginkább, persze kivéve ha kifejezetten montit akar a páciens.
[ Szerkesztve ]
-
Patrick
addikt
Ugrálni, hát arra nem gondoltam, oyalnokat terveztünk, hogy pl körbe a fertő tavat meg iylen túrák, de ugrálgatni, áhh azt biztos nem ritkán járok majd erdőbe, persze azért kipróbálom milyen ott tekerni
Szóval akkor, melyik márka legyen srácok?
„Aki barátot talál, kincset talál."
-
djtoomi
addikt
válasz Ariadne #6409 üzenetére
Tudom, de ha mégis véletlen elkezdene, akkorsem Kelly's szvsz. Annak a felszereltsége árához képest jó, de a telót, és a vázat azt nem tom, rengeteg kelly's-nél elbaltázzák, pl egy idő után, rengeteg embert ismerek, akik csak cc-znek, emg cc verseny, stb... És a vázra mindegyik panaszkodik egy idő után, nyüszög, nykeg, stb...Teló meg első 3 nap gyönyörködés után.
"rendeltetésszerűen használja": UMF-et azért vettem, mert ezzel lehet, de ha nem próbálom ki hogy ez nekem való-e, akkor ha megveszem umf-et és cczek vele, hülyének fognak tartatni, ami nem csoda.
[ Szerkesztve ]
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
djtoomi
addikt
válasz Patrick #6405 üzenetére
Akkor viszont ne add alább Magellan-Merida-nal.Nekem a Kelly's-em mikor csak CC-ztem ok volt, de picit elkezdtem durvulni, ilyen kisebb ugrások stb, vége. Pedig az anno 170k volt, dupla hirdatárcsák, RST lockos teló, stb.... De még mindig nem jöttem rá, egy normális felszereltségű bringára, ami télleg jó, mert full deore pl, meg hayes fékek, mért tesznek rst-t....
Ariadne: Igen, bár ahogy most olvasom, hogy minen napi használatra kell, így egy 80k-s kelly's-t nem vennék, de magellant annál inkább.Most kezdem bánni, hogy haverom magellan polar-x manuálját kipróbáltam, hogy mért umf-et vettem manual helyett....
[ Szerkesztve ]
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
djtoomi
addikt
válasz Patrick #6402 üzenetére
Nem tom, nekem első komoly bringám egy merida kalahari 590 volt, fél évet sem bírt, jött egy kelly's salamander, azt szarrátuningoltam, dirtre, stb-re használtam, olajtárcsák, marzocchi teló cc bringán. Most meg UMF-el nyomulok, de asszem ezután is Meridat veszek, nekem ez bevált, bár merida 100k-ért adja a jókat, 80-ért nála nem nagyon találsz semmit.
Nézd meg mégegyszer előző hsz.-em, van benne két konkrét tipus utólag.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz Patrick #6397 üzenetére
Pl. Kelly's Viper terepre (monti) és pl. Kelly's Saphix vegyes használatra (cross típus).
mod: De elfogult vagyok, nekem is Kelly'sem van.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- LEGO klub
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.