Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Az emberek furák lettek
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pinya007 #6597 üzenetére
Az alapvetés az, hogy minél nagyobb ívben kanyarodjon a ház (minél kevésbé törjön meg), és maradjon benne elég tartalék egy kormánypörihez. Ha azonos oldalon vezeted a felső- vagy alsócsőre, ezek nem minden esetben teljesülnek, plusz egy keskenyebb kormányon ez kb. kivitelezhetetlen, mivel a bovdenház a fék elhagyása után már majdnem visszafelé indulna el.
Ezeket szem előtt tartva azonban ízlés kérdése, hogy ki hogyan vezeti a kábeleit, de ugye ezt alapvetően meghatározza a vázon található bovdenszemek elhelyezkedése.Én pl. hiába is próbálnám a fejcső másik oldalán vezetni a hátsó váltó bovdenjét, mivel az alsócső jobb oldalán van kialakítva neki a szem. Tehát ő egy viszonylag éles fordulóval a fejcső jobb oldalán fut le.
A hátsó fék kábelét ellenben csak a fejcső bal oldalán tudom vezetni, mert neki meg ott van kialakítva a szem.
Az első váltó kábelét megintcsak a fejcső átellenes oldalán tudom vezetni, mert ott van neki a helye.Az látszik a képen is, hogy lágyabb ívekben fordulnak a házak, ha a fejcső másik oldalán vezetjük őket, plusz nem kell túl nagy hurkokat rajzolniuk, ha nem szeretnénk túl rövidre szabni őket. Az is látható, hogy a kényszerűségből a fejcső azonos oldalán vezetett hátsó váltó bovdenháza milyen élesen fordul. Hozzávéve, hogy ez egy 680 mm-es kormány, el lehet képzelni, milyen szögben fordulna egy 500 mm-es CC kormányon.
Mindent összevetve, én a Bikeman által leírtakat szoktam alkalmazni és javasolni, ám ez nem zárja ki az ellenkezőjét, mivel nincs aranyszabály, vagy kötelező előírás. Shaldon Brown is csupán a fenti szabályok betartását javasolja:
"The Four Commandments of Cable Routing:
1.) The handlebars must be able to turn as far as they can in both directions without being limited by a cable pulling taut. Instead, the turning limit must be set by the handlebar bumping into the top tube or by the brake arm or reflector bracket bumping into the down tube.2.) No wrong direction bends.
3.) The bends that cannot be avoided should be made as wide (gradual) as possible.
4.) Cable housings should be as short as they can be without violating the above rules."
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
tr00p3r
addikt
válasz Pinya007 #6595 üzenetére
Fasza. Én is most jöttem vissza a Decathlonból. Ott votl dolgom a Budaörsiben és gondoltam megkeresem sanyxXx-et, de éppen nem volt. Aztán nézegettem a bringákat és a bovdenezésüket. Az össze Rockrider úgy van bovdenezve (váltás), hogy a jobb váltókar bovdene jobb oldalon, a bal a bal oldalon. Semmi kunkor, sem ív. Mindkettő a felső-csövön fut. Érdekes volt ezt így látni és megmondom őszintén nagyobb volt a "rend" a fejcső körül. Ettől még lehet, hogy ez így nem az igazi és a hurok jobb váltás szempontjából....
-
Pinya007
aktív tag
Nem tudom, én a következő tippeket olvastam:
- legkevésbé legyen törve a bowben útja
- lehető legrövidebb szakaszon fusson házbanE két szempontot kompromisszummal lehet egyszerre figyelembe venni.
Most már biztos így marad, mert a fejcsőt keresztezve nem ér el a ház az akasztóig.Már be van állítva váltás meg fékek, még bowdeneket kell levágnom szépen. Aztán délután kipróbálom hogy muzsikál az új rendszer.
[ Szerkesztve ]
Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
Pinya007
aktív tag
válasz Bikeman #6581 üzenetére
Kész lett bringám, szervízben bowdenezték újra és mindent úgy vezettek, hogy ne kerülje a fejcsövet. Így lehet, hogy jobban törik, de rövidebb pár cm-el a ház elől. Srác direkt csinálta így nem tévedés, már régóta dolgozik szervizben.
Ez is olyan dolog, hogy nincs rá általánosan elfogadtott elv? Kinek a pap, kinek a papné?
-
Ariadne
őstag
válasz Patrick #6578 üzenetére
Gratulálok!!!
Ezennel ünnepélyesen meghívlak ide, szeretettel várunk, ha esetleg szeretnél márkatársakkal túrázgatni meg eszmét cserélni.
Sok-sok letekert kilométert kívánok az új jószággal!"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
becuszabi
aktív tag
válasz Azazello- #6587 üzenetére
dettó
...de akár egy CUBE AMS vázatt is mellé lehetne tenni (picit persze más, de elég erősen hasonlítanak egymásra...lehet, ugyanott készülnek )mod: talán felvásárolták őket Capic-bikes
[ Szerkesztve ]
"Aki szívből él, az élből szív"
-
Azazello-
senior tag
válasz Bikeman #6585 üzenetére
ha megnezed a kinagyitott kepet, a hatso villan ott van egy felirat: curtis-bikes.de
csak eppen az oldalon nincs semmi
szal ez valami nemet csoda. es ha osszehasonlitod a radonnal, akkor szerintem ez ugyan az a vazEgy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
Bikeman
aktív tag
válasz tr00p3r #6570 üzenetére
Mindíg "fordítva", úgy legkevésbé sem ér a fejcsőhöz normál esetben. De jól írtad le.
Első váltó: stücnit jobbról kerülve
Hátsó váltó: stücnit balról kerülve
Hátsó fék: stücnit balról kerülve, a neki megfeleő bowdenház vezetőbe (a vastag).Lényeg, hogy a hátsó fék kerüljön a vastagba (nemtom, melyik a vastag a három közül) a többi meg ahogy adja magát...
Guide:
Nekem 2 db megy a bal oldálán a csőnek, egy meg a jobb oldalán.
[ Szerkesztve ]
-
Azazello-
senior tag
a meghiusult radon utan talaltam megint valami hasonlot: [link]
ismet egy nemet csoda, de ennek meg a weboldalat sem talalommod: igazabol ranezesre akar a radon vaz is lehetne...
[ Szerkesztve ]
Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
myk74
senior tag
Milyen pedált ajánlottok egy Gepida Nedao classicra? Strapabírónak kell lennie hogy elbírja a 113kilómat.
Nincs kéz Nincs csoki!
-
Patrick
addikt
Végülis egy Kelly's 2008 Scarpe lett
„Aki barátot talál, kincset talál."
-
h0o2a7j6
tag
Erről hallotatok már?
BEINGAEXPO 2008 Március 28-30. -
becuszabi
aktív tag
válasz tr00p3r #6570 üzenetére
Nekem a felsőcső alján mennek a bowdenek, de az általad leírt módon:
jobb váltókar bowdene megkerüli a fejcsövet (jobbról balra), középső szemeken át, támvilla mentén a hátsó váltóhoz
bal váltókar bowdene szintén megkerüli a fejcsövet (balról jobbra), jobbszélső szemeken át, majd újabb kunkor és a nyeregvézcsövön kialakított szemen megáll
jobb oldali fékkar megkerüli a fejcsövet és a balszélső szemeken át a támvilla mentén megy a hátsó fékhez
egyébként próbáltam újítani, de csak ez volt a legjobb ...a lényeg, hogy a legkevésbé törjön meg a vezeték"Aki szívből él, az élből szív"
-
Azazello-
senior tag
válasz tr00p3r #6555 üzenetére
koszi, de kozben probalom felvenni a kapcsolatot veluk, leadni a rendelest es fizetni de sehogy sem megy, szal asszem ez a project is ugrik.
asszem veszek egy trek 8500-as vazat es kalap-kabat.Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
tr00p3r
addikt
Láma kérdés: az új vázon felül mennek a bovdenek, hogy melyikben melyik ezt már tudom. A kérdés most az, a jobb oldali váltókarból (hátsó) & a baloldali váltókarból (első) melyik vezetőben vezessem a bovdeneket? A jobb oldali kar bovdenházát a fejcső baloldalán egy hurokkal és aztán középső vezetőben & a bal oldali karét meg a fejcsőtől jobbra hurokban a jobb szélső vezetőben? Nincs valami ábra vagy valami "Idiot's guide to bike cabeling"?!
-
Bikeman
aktív tag
Úgy értettem, hogy már nem sok cro-mo országútiba keresnek nyeregcsövet, mindenki ált. 27,2-es nyeregcsövet keres... (Én, pl. csak náluk kaptam ilyen 26,8-ast, egész Bp-n (jó, az összes boltot nem hívtam fel, de 8-10-et biztos)
Ilyen , csak "nyers" alu színű, na meg nem ilyen vastag, mert ez 30,9-es a képen...
A nyakába van beleírva, hogy Kalin, és valami olyan vastag csavar van benne, hogy az már túlzás... szóval van benne anyag, és óccsó...
[ Szerkesztve ]
-
raczger
őstag
haverrral voltunk egy kicsit tekerni, elmentünk Visegrádra, ott fel a bobpályához, és vissza, kicsit hideg volt(nekem még ez is hideg), de kibírtuk
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Krinya
tag
válasz sanyixXx #6551 üzenetére
Matuzmester jó dolog, csak nekem drága.
Nyeregcsövet annyiért adna, amennyiért a komplett biciklimet állítottam össze.
Elméletileg A Kerékpárboltban keddre lesz nyeregcsövem. Kiváncsi leszek rá!Jorus: Fekvőbickli, azért ez nem egy aprócska gép, nem egy futárbringa
Nincs oda nem illő alkatrész, csak gyenge felhasználó
-
Ivan15
senior tag
úgy fékezett a srác, hogy behúzta az első féket, és miközben lassult a bringa felemelte a hátsó kereket, hogy az örökhajtás ne lökje tovább előre a bringát. Tapadás csak az első lassuló keréken. Rulez.
De fék nélkül az igazi LOL
A térdszalagokat hamar tönkreteszi gondolom ez az erős húzás fékezéseknél. A pályabicikliket gyorsulásra találták ki -akkor nem terhelődnek a térdszalagok sem. LOL[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tr00p3r #6559 üzenetére
Fixire igazából nem is kell fék, mivel ez direkt hajtást jelent, magyarán a hátsó agy nem szabadonfutós, hanem örökhajtós. Fékezni úgy lehet, hogy lassabban tekersz, vagy megállítod a lábat, amire ugye azonnal blokkol a kerék. Az első féket a kezdők, vagy biztosra menők szokták feltenni, az igazi trendi futár arcok, városi bringások nem használnak féket.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
Ivan15
senior tag
Valaki esetleg meg tudja mondani, hogy miért használnak a kerékpáros futárok csak első fékkel ellátott pályabicikliket a városban?
-
tr00p3r
addikt
válasz Azazello- #6553 üzenetére
nem jó, mert ez "1 1/8th FULLY INTERGRATED CARTRIDGE BEARING HEADSET." neked meg "semi-integrated" kell. ilyen kellene neked. De ha a némettől veszed, miért nem rendelsz hozzá mindjárt egy ilyen "semi-integriertes steuersatz"-ot? Pl
Ez pedig onnan van ahol rendeled, ráadásul FSA! Egy postaköltséggel megúsznád...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz becuszabi #6550 üzenetére
Nekem jelenleg épp ilyen van a bringámban, mivel ilyet adott a Hope a fejcsapihoz. Sokat nem válogathattam mondjuk, mivel nekem spéci, szűkítős csapágy kell, merthogy a Yetim fejcsöve 1.5"-os, a Fox nyaka meg 1.1/8"-as. Namost ezel a szerkentyűvel egy duplavállas villát képtelenség összehúzni, folyton kicsúszott a nyakból, úgyhogy head-lockkal húztam össze, és állítottam be, majd visszaraktam dísznek, mégse lehessen lelátni a kerékig a nyakon át. A rózsát, ha jól beütötted a nyakba, igen jól meg lehetett cibálni, előbb szakadt meg benne a menet, minthogy elmozdult volna felfelé.
-
Azazello-
senior tag
tul keso szerkeszteni.
ez a ritchey megfelelo hozza?
[ Szerkesztve ]
Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
Azazello-
senior tag
azt irja a vazhoz: steering tube for semi-integrated headsets, 1 1/8"
yudtok ajanlani valami jo minosegu de olcsobb darabot? nincs kedvem kiadni 50-100 fontot egy headsetert. akar chris king akar nem.Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
nagyúr
válasz becuszabi #6548 üzenetére
Nem tart túl erősen, nem nagyon lehet vele összehúzni a cuccot, ellenben jóval nehezebb, mint egy rózsa (már persze, ha ez számít vmit. )
-
becuszabi
aktív tag
Ez a fajta A-HEAD csillagot helyettesítő valami azon kívül, hogy könnyen eltávolítható a villanyakból, biztosít más előnyt is?
-
becuszabi
aktív tag
Esetleg ilyen átalakítókkal hamarabb eredményre jutsz: Seat Post Shims
-
nagyúr
-
Krinya
tag
Létezik 28.0 mm-es nyeregcső? Halálra keresem a városi bringámhoz, nem hiszem el, hogy nincs.
Nincs oda nem illő alkatrész, csak gyenge felhasználó
-
becuszabi
aktív tag
-
tr00p3r
addikt
válasz Kephamos #6539 üzenetére
Nekem a mezeim nagy részén, nadrágokon és a hátizsákomon is van fényvisszaverő csík illetve felület, olyan vagy jobb, mint a ronda mellényen. Nappal is ha nap rá süt vagy rávilágítanak, szinte vakít. Este meg nem szoktam tekerni, de gondolom megállnák a helyüket ott is.
Én csak azt akartam mondani, hogy napnyugta után kötelező és az értelmi-szerzők azt gondolták, hogy ez majd megoldja a gondot. Sajnos nem a mellényen múlik sokszor a baj, hanem az autósok figyelmetlenségén is.
-
Kephamos
addikt
válasz tr00p3r #6538 üzenetére
Azért sokat számít. Ha vezeztek a mellényeseket kb. kétszer olyan messziről kiszúrom, mint a mellénynélkülieket. A másik fontos dolog a villogó. Nappal is sokkal jobbna látszik a villogós és/vagy mellényes, mint azok, akik nem használják ezeket a fontos dolgokat. Jójó, én is csak villogót használok.
-
tr00p3r
addikt
Hát a RIpcord a teflonos, hogy a Jagwire ház, ami OEM, mert egy nagy dobozból húzták és vágták méretre, nem biztos, hogy hozzávaló. Mindegy, adok egy kis TF2-őt neki, aztán meglátjuk.
Más: úgy néz ki a "kukásmellény" a bringásokon. Igaz nem golyó álló..
-
nagyúr
válasz tr00p3r #6535 üzenetére
Alapvetően egy teflonos bovden, a hozzá való bovdenházban nem igényel plusz kenést. Továbbá vannak olajok, amelyek oldják a teflonos bevonatot, talán emiatt írhatták a dolgot. Ezek azonban nem a kifejezetten lánc- és bovdenkenésre szolgáló sprék. Ettől függetlenül a teflonos bovden alapvetően viszonylag hamar elhagyja a bevontatot magától is.
-
nagyúr
válasz tr00p3r #6533 üzenetére
Jó lesz hozzá, persze. Erről a teflonos dologról még nem hallottam. Mit írnak, miért nem szabad olajozni?
-
tr00p3r
addikt
Akkor ebből, ha egy picit adok neki, akkor OK lesz? Csak, mert most sokkaktól azt olvastam a felségterületeden, hogy a Telfonos bovdent nem lenne szabad olajozni.....
Mod: benne is van a leírásban, hogy lánc, váltó és bovden kenéshez...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz tr00p3r #6530 üzenetére
Nem feltétlenül kell speciális bovdenolajat keresni, teljesen jók a hígabb láncsprék is.
Nem, épp a konkurenciától kaptuk a tesztgépet.
-
tr00p3r
addikt
-
nagyúr
válasz tr00p3r #6528 üzenetére
1. Általánosságban a 3 közül a 2 "vékonyban" kellene futni a váltóbovdeneknek - a felsőcső fölött szabadon -, a "vastagabb" pedig a fékcsőnek van fenntartva, nyilván tárcsaféket feltételezve. Tehát a válasz: igen.
2. Van spéci bovdenolaj, az első összeszerelésnél célszerű azt használni. A gépzsír kerülendő, ha összeszed némi port, jelentősen rontja a bovdenezés - és ezáltal a váltás/fékezés - hatásfokát. Nem feltétlenül kell használni egyébként ezt a bovdenolaj sprét, egy teflonos szet enélkül is jól el van, mindössze javasolt.
3. Minden bovdennek 2 vége van. (Bocs. ) Egyébként persze tudom, mire gondolsz, a vékonyabb outikhoz van, a vastagabbik montikhoz.
Köszöntsd fel Salát, ha gondolod, tegnap volt a szülinapja, meg is látogattuk Budakalászon tegnap a boltban, mert ott készítettük az Omszk-i tónál a rekus cikkhez az alkatrészfotókat.
[ Szerkesztve ]
-
tr00p3r
addikt
Komoly a színe a rekumbensnek. Ha azzal nem hívod fel magadra a figyelmet, hogy fekve tekersz, akkor ezzel a élénk zölddel biztos.
Ha már itt vagy: újra bovdenezem a szamarat. 3 kérdés merült fel bennem:
1. A Pyxis Team vázon felül mennek a huzalok. Két keskenyebb és egy szélesebb felfogatási lehetőséggel. A szélesben, középen van most egy db gyors-kötöző amin hátsó fék bovdenházát kell vezetnem, ugye? Akkor a háromból 2 huzal lesz a vázon fedetlen.
2. Amikor tavaly beszereztem az új váltó- és fékrendszert, akkor a bovdenezésnéla Sala egy fecskendővel valami neon-sárga kenőanyagot juttatott a bovdenházba. Ez valami speckiális cucc vagy lehet ezt hígabb mezei gépzsírral csinálni? Kell egyáltalán az ilyen kenés?
3. A Jagwire Ripcord fék- és váltóbovdeneknek 2 vége van. Egyik nagyobb mint a másik. talán kérdeztem már tavaly is, de nem találtam meg: melyik végét célszerű használni? Ez csak azért van, mert a gyártók eltérő méretű kábelvég foglalattal látják el a termékeiket?
Köszi,
-
nagyúr
Többek között egy ien van most épp nálam, ha vki érez magában elég bátorságot, Káposztáson kipróbálhatja. Én speciel beleszerettem.
[ Szerkesztve ]
-
Azazello-
senior tag
2 napja csorog a nyalam, hogy hudejo megtalaltam a vazat salala, erre megprobalom megrendelni es vagy a veboldaluk szar vagy nem tudom mi van, de nem tudom megrendelni a vazat. irtam nekik e-mailt, angolul, remelem megertik es valaszolnak is majd.
qrvajo
-
Patrick
addikt
Ha rendelek netről, méretben ez "méret 51, 56 cm/26'' " mit takar pontosan? 51 vagy 56 legyen? Vagy ez így egybevéve a méret maga?
„Aki barátot talál, kincset talál."
-
Pinya007
aktív tag
válasz Pinya007 #6504 üzenetére
PH-n mindenre van megoldás: the song info
-
rii
nagyúr
én meg átlagolnám a fekete-fehéret:
szürke
rászáradt sár messeláccik majd
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Azazello-
senior tag
[link] innen ha rendelem a vazat, meg kell rendelnem hozza a bracket settet is?
-
rii
nagyúr
nem akar fogni a hátsó fékem ;-(
annyira kis távolságot járnak már be a félpofák a felnik felé, hogy egy kis 8 is elegendô, hogy kis távolságon "csurusztokoljon" a kerék
8-as kellene állítanom
meg fékpofát cserélnem
tudom, ... hajrá
de eddig még egyikeccse'csináltampiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
akár 4000-5000 is egy jóóó külsôre ...
az az igazság, az út minôsége miatt jó a vastag böszme gumi
ha jön egy nagy úthiba, ami pont elôttem lenne, akkor kicsit jobbra kapom a kormányt, majd vissza, úgy ebbe az úhibába beleronygolok .. namost ezt egy vékonyabbal nem merem megcisnálni.piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
dragonfx
veterán
Valaki igényttartana innen egy lookin 2 éves szépséghibás sportnyeregre?(igen a sárga zselés verzsőn)..ha kell tudok dobni képeket.amugy meg privi.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
Aktív témák
Hirdetés
- OnePlus 7 Pro - hétpróba
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Farming Simulator 25
- Path of Exile 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hálózati / IP kamera
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán