- Fórumok
- Egyéb
- Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum IV.
- (téma lezárva)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Én iszonyat módon rühellem. Ettől függetlenül van egy hálós az ülésem alatt illetve van 2 visszaverős csík is amit keresztbe a vállamon (amolyan Rambo feeling szerűen) magamra teszek néha.
Sünök nem igazán foglalkoznak vele, engem is csak 2x akartak igazoltatni eddig de inkább leléptem mert tuti megbüntetnének a közlekedési morálom miatt.
ps.: Hátul 2db gagyi ledes villogó elöl Hozé...

-
Zewa
senior tag
Azért a döngölt földúton el lehet menni a sliccel főleg ha nem akarsz száguldozni.
Esetleg kereshetsz CC gumikat amiben van már némi kompromisszum készség de még így is inkább a betont kedveli.
Sok féle körül választhatsz persze csak a megadott kritériumokkal. (átmérő, szélesség, mintázat, ár etc..) -
Zewa
senior tag
Szerintem is lehetséges az adott körülmények között a 78 de egy biztos NEM VAGY NORMÁLIS!

Egy szerencsétlenebb úthiba és vége... Tudom ez benne az élvezet ez adja az adrenalint!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pulzus+magasságmérős, számítógépre vihető órák körül melyiket ajánlanátok?

Nézegettem őket nem olcsó mulatságok de úgy is ajándék lesz. (nekem
)
Jön valaki Tour de Pelsora? Én egy barátommal megyek. Először fogok részt venni ekkora túrán, időre. Kíváncsian várom. Addig pedig megy a heti min. 250km.
ps.: Talán a Tour de Pécset is megpróbáljuk mert az helyben van csak az időpont nem biztos hogy tuti.
-
Zewa
senior tag
Nekem Suliból több bringa mellől Loptál el régen a Caprine Dual épített bicómat.
Lánccal volt kikötve...
Bármilyen olyan helyre mész a hol nem tudod nagyon tuti helyre rakni a szépségedet akkor menj mással! (Olcsó használt értéktelennek tünő bike)Ma mentem a Cruiser bikeommal egy ~30km-es karikát. Hát... kicsit fárasztóbb mint montival.

Csütörtök-PÉCS-Critical Mass!
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Érthető amit mondasz... Pécsett sem sokkal jobba helyzet.
XC vs Fully?
Fullyval és Merevvel is lehet Xc-zni nem? 
Fully? Kicsivel nehezebb drágább viszont marha jó korfortérzetet ad.
Merev olcsóbb, könnyebb de aki megtapasztalta a "fully érzést" annak szerintem hiányzik az a kis plusz.
Monnyuk Out után azért a sima merev XC bike is nagy kényelmet ad.
Tartósságról nem igazán tudok mondani semmit. Nekem is nagy álmom egy rendes FR/DH fully bringa. (Csak hát mint diák nehezen lenne rá 200-300k-m) -
Zewa
senior tag
A "katt-katt-katt" hang a szakaszos? Hm.. Érdekes. Esetleg egy rugó csere az agyban segíthet a dolgon.

Vasinger!: Valamelyest azért rokonlelkek vagyunk! Én is szeretek alkalom adtán bedurvulni.
Ha paraszt és nem enged el akkor hirtelen kivágok és agresszív módon nyélgázon megelőzőm. 
Másik kedvencem a montival verni a CCseket/Országultisokat akik nem "hazai terepen" csak cammognak... Bár ez hangulat függő. Van amikor jól esik valakit követni. (ez 99%-ban akkor van amikor menet közben eszek) -
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Jól gondolod ez a Z1 még sima, nem átütőtengelyes volt.

Tudom hogy new villánál agyat kell cserélnem de úgy gondolom az a legkevesebb.
Váz? Egy Wheeler váz de már elég idős, viszont jól bírja! (merev)Akkor ezek szerint nincs olyan telo ebben a kategóriában amit kerülni kéne. Ez jó.
Ha találok valami megvétel gyanús cukiságot azért előtte kikérem a véleményeteket!

-
Zewa
senior tag
Rokonságomban volt egy kissrác (8évesen) aki tavaly azért perecelt marha nagyot mert a """teleszkóp""" ponthegesztése elengedte magát..

Eredmény: 1hétig pépes kaja, több heg az arcon, +zöldülés mindenhol.
Én a gyerekemnek semmi képen sem vennék ilyen tecsos bikeot.
(~Hauser kategóriától lehet egyáltalán kerékpárnak nevezni sztem)
-
Zewa
senior tag
66 is bejön de elég drága sajna.
Használtat nem igazán akarok de ha nagyon patent akkor talán az is jöhet. (illetve az új bringákból bontattak is szimpatikusak csak kevesen vannak)
Állítható út nem kell.
Felhasználás? Hát.. ami jön. Am, light DH, lépcsőzés.....
(Bár lehet ez anynira nem egészséges)
Ár?! Ésszerű keretek között lehetőleg minél olcsóbbat. (~max 60k)
Jah: Fontos h. 1 1/8-os nyaka legyen.
Én itt szoktam nézelődni. Van talán 1-1 jó vétel is. Vélemények?
Más külföldi oldal esetleg játszik? -
Zewa
senior tag
Sziasztok!
~1hónapja sikerrel eltörtem a Z1-emet (valszeg már elrepedt előtte mert egy sima bunny-nál eltörött mind2 becsúszó felül) -->Orrtörés, állvarás, egyebek....
Felépülgettem de egyszerűen megörülök bike nélkül!
Nézegettem teleszkópokat de nem olcsó.
Ti mit ajánlanátok? (~130-160mm mozgás). (55? Pike?...?)
Honnan érdemes ilyet venni? Német o.-ból pl ingyen lenne a posta.
Köszi!

-
Zewa
senior tag
Huh, gyerekek! Ma valami csodás idő volt itt, Pécsett. +12-14fok is volt! Napon valami csodás. Remélem marad az idő, és holnap tudok menni egy rohadtat a Mecsekben.
Kívánok nektek sok-sok balaset mentes, élvezetes km-t!
Nagyon megörültem neki!

-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Érdekelne valakit Deore 525ös komplett első-hátsó fék esetleg ugyan ez fékkar nélkül?

Van még egy Marzocchi Z1 FR '03. Szép állapotban van ez is, friss olajjal. Tökéletes műszaki állapotban. Illetve akad még egy Shimano '08 FC-M542 hajtómű is. Karcmentes. 50km van benne. -
Zewa
senior tag
Valaki csinált már homemade szöges gumit?
1db volt gyári de sajnos már szakad szét...Tudom a házi nem lesz egy könnyű darab de nem érdekel.
Lenne rá egy pár TIOGA 2.35ös külsőm...
-
Zewa
senior tag
Ez is legfőképpen a falhasználástól illetve a bringától függ.
Nyeregnél is azt tudom javasolni mint a többi kis értékű bringás cuccnál. Csak akkor rendelj netről ha más is jön különben jobban megéri betérni egy helyes boltba és körülnézni, kiválasztani......
Bringádat sajnálom, tudom mit érzel. (1éve vitték el az én kecskémet!)
Ha értékesebb bringa vidd magaddal! Én ha a te helyedben lettem volna akkro suliba viszem magammal. Ma pl a Mc Donald's ba is felvittem az emeletre..
-
Zewa
senior tag
Előfordulhat. Vannak olyan akkumulátoraim amiket ha feltöltesz akkor lemerülnek kb 1 hét alatt viszont ha azonnal használod pl fényképezőgépben egész nap fényképezel akkor nagyon jól bírja. Kb 2 hónaposak. Ebből a fajtából az összes ilyen. (Energizer)
On: Hát öö izé! Nem tud valaki olcsóba valami normálisabb 185-203as 6 csavaros tárcsát?

-
Zewa
senior tag
MW 1268. Nagyon frankó cuccos. 2/4 akku egyszerre. AA/AAA
Lemerítés madj töltés funkcióval.
Eddigi legjobb töltöm, egy szavam se lehet rá. (igaz azt a műanyag ablakot nem nehéz letörni róla de a működését egyáltalán nem befolyásolja.)
Mind ez olyan pár ezer ft körül van.
Ha gondolod küldök neked egyet postán.
1AA NIMH kb 500ft BST 2500mhA és frankó vagy 3-4 hétig tartja az áramot.

Adriane: nekem is spárga nélküli egér van. A fent említett akksi van benne és bő 1 hónapig bírja ha minden nap használom. Van tarcsiba egy egér ha kifog a szusz akkor töltőre fel és egy fél nap múlva visszateszem.

-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Családban van egy kis srác most 8,5 éves. Az apjától kapott egy tesco bikeot.
Örült a gyerek neki alig több mint 1év után a kb 40kg-os!!! gyerek alatt eltört a villa kb 30km/h-nál.
Eredmény: Tele van a kis srác zúzódásokkal arcát is megütötte elég rendesen. Enni a fájdalom maitt csak nagyon puhát vagy pépeset. Ha nincs rajta bukó sisak nagyobb baj is történhetett volna. Fontolgatják a peres eljárást....
HASZNÁLJ EUROBIKE-OT!!
ps.: Miért nem viszed be magaddal? Nincs olyan lánc amivel ÉN ott merném hagyni a kecskét.
ps.: Látom nem tecsos hanem valami amit már lehet kerékpárnak nevezni!
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
KITÁMASZTÓT?!
Gyorsan szedd le! 
Gumi ügyben ajánlom a Rakot és a dure.. JAH! Akarom mondani szerintem menj be egy jópofa üzletbe kérdezd meg az eladót hogy mi van éppenséggel nekik, mennyiért és abból a pár fajtából a segítségével válaszd ki! Ok, ok haladóknál ez pöppet másképp van de szerintem nálad sem számít olyan sokat.
Netről csak akkor rendelek gummert ha más is jön különben nem éri meg.
-
Zewa
senior tag
Lehet igazatok van hogy a gyűlölet gyűlöletet szül de abban a helyzetben elpattant az agyunk. A Visszapillantó letört jah.
Nálunk itt Pécset úgy vagyon hogy van pár ösvény az erdőben amit leginkább a "dánhillesek" használnak. Elég lightos, pumpálós de azért gyors és élvezetes!
Ezek kb 30cm széles utak még a turista utak pöppet szélesebbek.
Néha megfordul arra pár XC-s őket annyira nem szeressük mert csak leereszkednek és egy ugrónál nem tudják mi tévők legyenek. (persze azért kedveljük is őket mert ők is bringások!!)
Erdőrombolásról szó sincs. Szerintem a bringázás sokkal kevésbé káros mint a turizmus.
Nem dobáljuk el a szemetet, ösvények kevés helyet foglalnak, vigyázzunk a természeti értékekre......ps.: Én eddig csak 1x találkoztam erdésszel. Elbeszélgettünk vele aztán elhúztunk. Jó arc volt.
-
Zewa
senior tag
Tegnap délután jövünk haza egyik barátommal bringával.
Jön nagy gázzal egy paraszt passattal. Annyira rászorított minket a patkára hogy már súrolta a kerekem az út szélét.
Ekkor -evezzük nevén- Bálint barátommal elszállt az agyunk és minden csúnyát mondtunk...
A domb aljába láttuk áll a pirosnál több se kellet megindultunk és lendületből letalpaltuk a visszapillantó tükrét.Nekem általában lehúzódnak.
Egyedül azt utálom amikor elmegyünk fel csapatni Mecsekben és a birka turista valahogy betéved a pályára és megáll az út közepén és bámul előre mikor látja hogy nyél gázon jövök felé....
(Nagy fék, anyázás 90%ban. ) Aki bocsánatot kérne az normális nem áll meg az út közepén. -
Zewa
senior tag
Egy ilyen nagy múltú gyártót nem igazán fosoznék le.
Nekem pla Minion DH nagyon is bejött remek gummer.Illetve a 400grammos maxxis belsőbe se sűrűn raktam defektet.

-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Ezt a gumit nem tudom mire akarod használni. Ez egy XC felhasználásra szánt külső.
Konkrétabban te hol szeretnéd használni? Mindenképpen ballonosabb kell.
Nem 10-20k-val lesz olcsóbb de ha még is akkor nem kell cserélni rajta semmilyen "lényeges" alkatrészt.
Megjártam mind2 utat, az első én általam összerakott bikeot ellopták.
Látom elég önfejű vagy de hidd el rosszat akarunk neked!
ps. Esti beígért lovaglás lassan idejéhez ér!

-
Zewa
senior tag
Ez így elég erős nem? Pár "apróság":
-ugribugri bringán mit keres marokváltó? Kezed megcsúszik ugrás közben elváltasz, érkezéskor lánc akad vagy vmi hasonló---> esés....
-Maxxis gumi nem mond semmit van belőle pár fajta
-Többi alkatrész?Szerintem keress majd használtan egy komplett bicót mert szezonon kívül elég jó véleleket lehet kifogni. (Én is így vettem az én bikeomat)
Hardy 1+Marzocchi Z1+Deore M525 160mm+Deore kar, lx váltó, Dual duty felnik etc... 99k.
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Juicy 5!
Én vagy BB7-t vennék vagy pedig némi kis plusz lovéval; Stroker-Juicy 5 
Ha nem vagyok túl indiszkrét; felhasználás illetve a tömeged?
Ha DH-s ambícióitok vannak akkor szeritnem elsőre Malibort kéne megpróbálni.
(Pécsiek körében igen csak kedvelt)Testbike-ot meg szerintem felejtsétek el. Amennyi okos ember ott van azt nehéz überelni.

-
Zewa
senior tag
Öszvér megoldás hátulütői a sima V-fékeshez képest? Talán egy kicsit nehezebb az agy de szerintem ez elhanyagolható.
A csak tárcsás felni erősebb ugyan azon a súly mellett.
V-fékest azt vesz aki olcsóbban akarja megúszni ---> nem számít az a kis+súly.
V-fék vs tárcsa: időjárás(függetlenség), igénytelenség/igényesség, hatékonyság, "8-as érzékenység."New bringához gratula!
Az előző pontomhoz képes tén is letekertem 47km-t ebből 18.6-t csapattam.
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Egy remek tipp!
Lightos lejtő éppen csak guruljni tudj rajta.
Mutter alá raksz egy kerékpárt amiről kényelmesen leér a lába 2 oldalt. Teli talpal.
Lejtő tetejére fel, anyuka rá és elkezd legurulni 2lába oldalt azzal támasztja magát
Ha már annyira megy hogy nem kell a lábát oldalra rakni akkor csak rakja rá a pedálokra de ne tekerjen!
Mikor ez stabil akkor lehet tekerni (még mindig lejtőn lefele)! Ha ez is megy akkor már megy is a bringázás!
Egy próbát megér, nálam illetve másnál is bevált már. nemtől-kortól függetlenül.

-
Zewa
senior tag
Mondanám hogy felajánlom valamelyik kecskémet de nem hiszem hogy CC/4x gép megfelelne neked...
Ha nem is versenyben de lehet én is felnézek. Tapasztalat szerzésre tutti jó lesz.
Ez a video pedig nagyon bejövös. Láttam már régebben is de még mindig remek.
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Ejj, de rohadt szívesen mennék el megpróbáltatás képen a 24h-sra...
No de sebaj, jövőre összeszedjük a csapatot és hadd szóljon. Addigra erősítem az XC-s vonalam, beszerezzük a kellő technikai hátteret és erősítünk egy pöppet!
Narancs! Istencsászárübermegahiperbrutalkirály az avatarod!
A löttyről pedig fingom nincs. Talán lecsapodott a pára?
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
"1-2 kisebb ugratás" imádom az ilyet.
Túrázni veszed, nem? Az hogy egy-egy lejön megereszted az oké de ha mondjuk becélzol egy méteres ugrást lapra azt nagyon nem ajánlom. 
Felni? Szerintem jó, bár sosem ismerkedtem meg vele közelebbről. Rhyno Lite-om volt az király. Árához képest nagyon jó cucc volt. Mach1-ről is azt halottam jó ár/érték arányú.

Cipellőt és a sapit használd egészséggel!
Lehetséges hogy valamikor én is benevezek egy SPD-re. 2x próbáltam életemben.
Eddig annyira nem volt fontos az XC de rájöttem hogy nagygéppel nagyon szar tekerni és közlekedni. (széles gumik, 1*8sebesség, nagy rugóút etc..) -
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Szembe jött az autós...^^ Nem volt tojás a pedálja alatt..

Váltót; felejtsd el! Minimum a revoshift (vagy mi).
Üléscsőből meg olyan kéne aminek van "feje". Ennek nincs-->kell másik
Telo nagyjából ok de megpróbálhatsz egy Torát is beszerválni olcsó pénzért.
ps.: Megújult a bikemag piactér egy picit?

-
Zewa
senior tag
Remek nap volt a mai. Egy kis buzeráns aki bevette a Talmácsi tablettát, elütött kocsival-><-én bringával voltam ellene....
Kihalt szar minőségű "faluút"
Eredmény; Egyik alkaromnak kb 50%-án eltűnt a bőr, a Vádlimon hasonló az arány, pár tucat zúzódás de semmi komoly szerencsére. (mindenesetre mikor lemostam akkor nem igazán volt kellemes)
Az autós "természetesen" nem állt meg. A megelőzés miatt volt rendőr is. Krétával, bójával, fényképezőgéppel, papírokkal...
Bike: Dual Duty kerekek kaptak rendesen főleg az első+karcolások+ülés szakadás.
Mivel nem lett bajom könnyen lenyeltem így utólag de akkro madj felrobbantam. Tettes eddig nincs meg.
ps.: Pont a lényeg maradt le; Én szabályosan közlekedtem, az út jobb oldalán, ő jött át. Szemből jött és a visszapillantó megütötte a kormányom--->bukta.

-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Hát ecsém nem vagy könnyű eset.
Távolság nem gond 1500ft-ért orvosolható, igaz személyesen megtudod tapizni vásárlás előtt.
Egy gumi cseréltől ne félj! Annyira pofon egyszerű hogy könnyedén meg tudod tanulni de ha esetleg nagyon nem akarod akkor elviszed szervizbe és ott feldobják neked.
Fényezés színtől függően 5k-tól indul.
ps.: Esetleg bepróbálhatod hogy egy "sima" kerékszettre elcseréli-e.
pontos neve: BASSANO 5 spoke Aero 26

-
Zewa
senior tag
Legolcsóbb belsőnek nevezhető valami 4-500ft/db
Legolcsóbb külsőnek nevezhető valami 1000ft/db
Ha van 15perced akkor "összeszereled" te magad. Egy szervizben mondjuk 1k munkadíj.Gyerekek! Beállunk, megvárjuk még eláll az eső?! HÁ! Milyen hozzáállás ez?
Esőruha fel és hadd szóljon!!
Suliba mindig bringával járok ha esik, ha fúj, még öltönyben is. (kb 15km oda-vissza)ps.: Nálunk is jön a szar idő.

ps2: Tecsóban 199,- a 3db műanyag gumileszedő és faszányos. Megéri az árát!
Ezt még megveheti az ember a tecsoban. -
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Nah igen...
Runner! SOHA, SOHA de tényleg SOHA!! Ne hagyd a bringát őrizetlenül ahol más is megfordulhat! Kertes háznál is hátra vidd és ha nem vagy mellette vidd be!
Én mindenhova viszem a szerelmemet. Be a fodrászhoz, árkádádon is végig tolom mindenhova. Ha megkérdezik miért viszed akkor szépen elmondod hogy különben ellopják.
Más; a spirálzárt felejtsd el! U-lakat/Lánc. Ne sajnáld rá a lovét mert sokkal többet veszthetsz rajta!Tényleg elírtam. Bocsi merevfarú. Ejj, bocsi.
Elméletben pedig tudom.Egy lopós történet. Az elmúlt hónapban volt de lusta voltam begépelni.. Na! majd most!
Jó barátom csaj tesója ment körmöshöz és kikötötte egy 10-es alaksorában a bringáját. (Nem nagy szám de egy korrekt Női treking.) 1óra múlva hűlt helye volt.
Kerestük minden felé leadtuk az infot a helyi boltokban etc.. 1hónapig semmi.
Barátom ment be városba és a menet közbeni telefon hívás miatt a megszokottól eltérő útvonalon ment. Ahogy teker egyből kiszúrta a bringát egy dagadt, kb 50éves cigány dülleszkedik rajta. Eldurrant az agya de felhívta az anyját hogy most mit csináljon?
Anyuja előtte mindig mondta ne hogy összeverje mert akkor ő kapja be a brét.
Végül csak oda ment beszélgetni. Faggatta, honnan etc.. persze össze vissza hazudott.
Rendőrséget felhívták, akik mondták hogy nem mennek ki mert nincs feljelentés a hapi ellen. Nem volt mit tenni ott kellet hagyni a cigány hapit rendörségre be, 2óra múlva jöttek vissza rendőrautóval. A kerékpár a kerítésnek támasztva az "úr" pedig eltünnt.
Erre mondják hogy mák?
-
Zewa
senior tag
Valahol kompromisszumot kell kötnöd.
Lehetőségek között van többek között: (ezekből kell 1-t min engedned)
-ár
-össztelos/ merev falu
-felszereltség
-új/használt
-esetleg kérdéses garanciális háttér. -
Zewa
senior tag
Egyszerű! Az egyikben 3000ccm-es Dízel motor van a másikban pedig 5000-es.
Felszereltség-->ár:
300D: Listaár: 229.000 Ft
Agy első/hátsó Formula Disc
Fék első/hátsó Tektro Auriga Comp 180/180
Felni Alex DP17 Disc Black
Fogaskoszorú Shimano CS-HG50-9 11-32
Hajtómű Shimano M442 44-32-22
Kormány X-Mission Comp CEN 31.8 Rise 660
Kormányszár X-Mission Speed CEN 31.8 17
Külso első/hátsó MERIDA Trail 2.25
Lánc Shimano CN-HG53
Méretek 15.5, 17, 19, 21 (inch)
Nyereg Merida Trail
Nyeregszár X-Mission Speed CEN SB20 31.6
Pedál XC Fémkeretes
Rugóstag SR EPICON LOD
Rugóút (hátul / elöl) 130 / 140 mm
Súly - Kerékpár (pedál nélkül, Kg) 15,50 (19'')
Súly - Váz (Rugóstaggal, Kg) 3,144 (19'')
Váltók hátsó / első Shimano XT Top Normal / Deore 34,9
Váltókarok Shimano Deore rapidfire
Váz Merida Trans Mission-TFS-Disc
Villa RST Launch T 120500D Listaár: 269.000 Ft
Agy első/hátsó Shimano M475 disc
Fék első/hátsó Hayes Stroker Ryde 180/180
Felni Mavic XM117 disc
Fogaskoszorú Shimano CS-HG50-9 11-32
Hajtómű Shimano M442 octa 44A-32-22
Kormány X-Mission Comp CEN 31.8 Rise 660
Kormányszár X-Mission Comp OS CEN 7
Külső első/hátsó MERIDA Trail 2.25
Lánc Shimano CN-HG53
Méretek 15.5, 17, 19, 21 (inch)
Nyereg Merida Trail
Nyeregszár X-Mission Speed CEN SB20 31.6
Pedál XC Alukeretes
Rugóstag SR EPICON LOD
Rugóút (hátul / elöl) 130 / 140 mm
Súly - Váz (Rugóstaggal, Kg) 3,085 (19'')
Váltók hátsó / első Shimano XT Top Normal / Deore 34,9
Váltókarok Shimano Deore rapidfire
Váz Merida Trans Mission-TFS-Disc
Villa SR RAIDON LOD 120Jobban a zsebedbe kell nyúlni egy fullyért mint egy merevért..

-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Ezek remek gépek.
Én mindig szkeptikus voltam az első felfüggesztési módszerrel (ugyebár ez az egyik oldalt jobban megterheli mint a másikat de a Specialized Epic-nél bevállt)
A 2 közül inkább a 2.-at venném meg személy szerint.
Túra gépeknél soha nem fogsz nagy rugóutat kapni.
Bár, ezek inkább már endurosak.A váz meg csak egy dolgog a """sallang""" nagyon sokat számít!

-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Én régen nyúztam BB7-t Elöl hátul 185-ös tárcsával gyári betétekkel. Azzal nagyon fainos volt, nem lehetett rá panasz.

Apropó! Érdekel valaki Shimano Deore M-525 hidrás fék szett? Szép állapotban, 160mm-es tárcsákkal, 85% elöl és 100%(új) betétekkel hátul. 6csvaros győári, 8as mentes tárcsákkal.
Képet is küldök akár..
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Nem km függő. Betonon ritkábban, nagy porban gyakrabban.
Én ~200-300km-t adok egy kis bikeláncolajat és néha amikor rám jön Brigéciollal lemosom és újra olajozom.
Durva igénybevételnél akár egy hosszabb nap után is.
Mikor érdemes bringát venni? Szept. vége és Február között amikor találsz valami jó vételt.

-
Zewa
senior tag
Én az enyémet üvegmosóval+sima mosogatószerrel (cif) támadtam meg. Még élek!

Nem hinném hogy ennél komolyabb dolog kéne...
Így tiszta. Lehet hogy csak nekem kicsit furcsa hogy egyből nagy, drága gép mert én a szamárlétrát -úgy-ahogy - de megjártam. Igaz most is merev vagyok csak testvérem fullyját nyúzom néha.
-
Zewa
senior tag
Szerintem most már várd meg az őszi-téli időszakot mert akkor jelentősen olcsóbban lehet hozzájutni egy-egy remek kecskéhez. Újonnan és használtan is.
Huuuuh! Nagyon leszóljátok a merevet. Igen, aláírom hogy sokkal jobb de egy olyan user akinek ez lesz az első komolyabb bringája annak egy remek merev is tökéletes.
Érezni fogja a különbséget hogy "Há' a Hauserhez képest ezt milyen könnyű tekerni...."Kicsit később eladja használtan, rádob némi lóvét, és vesz egy fullyt. Első neki futásra egyből 1,5x ár.

-
Zewa
senior tag
A vázméretet itt nagyjából le tudod lesni de ez is olyan mint a cipő van amelyikből kicsit nagyobb kell.
Kinek a pap, kinek a paplan.URISTEN?! Eeeez Mi ez?!
Ez nagyon hamar felejtsd el! :-D (Sry, de ez az igazság a Magellánnal)Csak új? Ez szerintem butaság mert elég jó vételeket ki lehet fogni újba.
Van 100k egy új bringára azért kapsz 2fokkal jobb használtat is akár bár ott észnél kell lenni.
-
Zewa
senior tag
Persze, kényelmesebb a fully bicók de azt sem szabad elfelejteni hogy mozgási energiát nyel el a tag ezért nehezebb vele haladni. Illetve amiket érdemes lenne megvenni azok elég drágák..
Ha aprók között nézelődsz fontos hogy a méretre figyelj mert itt nem úgy van mint a boltban, ahol kérsz egyel nagyobbat!
Ronda de finom. -
Zewa
senior tag
Jó bringa, jó áron!
Viszont ez a bike freerideos, enduros, nem kimondott XC gép.
Bár nem tudom mit keres ilyen gummer egy ilyen kereken....
Korkétan mire szeretnéd használni? Túrázgatni, közlekedni és egyebek?KTM: Mint név jól hangzik, Austriában gyártják őket. Amúgy elég jó bringákat csinálnak minden vonalon. Persze ebből is van olcsóbb illetve drágább.
ÉNY Magyarországon minden tele van KTM bicókkal
-
Zewa
senior tag
Engem se pénzel a bikemag de há' ami jó az jó! Ne sajnáljuk a nézettséget!
[L:piacter.bikemag.hu]Itt[/L] lesd meg az aprókat illetve; német e-bay. (Innen a szállítást olcsón segítek elintézni.)Voltam délelőtt kicsit Mecsekbe vadulni és egy rohadt szikla miatt felütéses defekt.
Megcsináltam helyben csak felfújni nem tudtam.

-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Nem rég egyik barátommal kerekezünk a 6-os út melletti járdán. (Há' me a hatoson tilos..)
Erre beugat egy kis nyomorék buzeráns; "Any@tok kurv@ pics@j@t nem itt kell biciklizni!!"
Ekkor heves vérmérséklettel megfordultunk és mikor meglátott minket akkor futásnak eredt.
Jól tette mert lehet én is megbántam volna amit tettem volna..
1000+1 hasonló történtet tudnék mesélni. Persze szerencsére van ellenpélda is csak nagyon kevés.ps.: Nagyon rossz az emberek hozzáállása Pécsett a bringásokhoz.

Bringákról kép, info--> MA!

-
Zewa
senior tag
Ohhhh!
Leköteleztél! Nagyon fainos. Ebben az évben bepróbálok 3db-t; Baranya 100, Elő a kerékpárral! (97 km), Mecsek éjszakai túrák. Hozééééé
Ha valaki esetleg jön............
Én is szívesen elfogadnék egy olyan órát ami méri a szokásos dolgokat de ezen felül pulzus, tengerszint feletti magasság és számítógépre le lehet grafikus formában tölteni az adatokat.
Kár hogy horror áron vannak.
Ps.: Lenne a családban 2 eladó occó monti. Akit érdekel bővebben felhomályosítom.

-
Zewa
senior tag
Nem tudjátok véletlen, lesz Pécs-környékén a közeljövőben valami féle nyilvános bringatúra? (xc-cc)
Kerestem, de a google nem segített.
Barátokkal, ismerősökkel voltam már de egy nagyobb rendezvényen is szívesen részt vennék.
-
Zewa
senior tag
Egy srác csinált magának egy lámpát ami igen jól sikerült. 24órás versenyen megmutatta mit tud így a haverjai kérték h. csináljon nekik is. Gondolt egy nagyot, így bikemagon meghirdette és nagyon kicsi hangjegykulccsal csináltatott ilyen lámpákat rendelésre. Bikemag fórumok között megtalálod.
10k a lámpa+10k az akksi+a töltő.
20k fejébe olyan iszonyatos fényágyút kaptál hogy az valami besz@rás.
Egyszer látod élőben leesik az állad. Garantáltan!
Öööö... Lassú voltam? Nem kicsit, nagyon.

Storyk is voltam bőven...
/Hunyorgó gyalogosok, "Mi a f@sz?! Xenon van a biciklin etc.../ -
Zewa
senior tag
Hali!
A gumin valami ilyesmit is le tudsz olvasni "26/ 1.95" vagy 28" 2,0 Vagy valami hasonlót.
Az első a kerékátmérőt jelenti a másik pedig a gumi köpeny vastagságát.
Belsőt a gumiköpenyhez kell választani. Kerékátmérőnek és a vastagságnak is természetesen meg kell egyeznie a gumiköpenyével. Utóbbi a rugalmassága révén több mérethez is jó lehet. (pl 26x1.9 -2.25ig)
Ha már meg van hogy milyen méretet szeretnél akkor gondold át milyen felhasználásra kell.
Betonra simább még földes utakra kicsit "rücskösebb" gumik valók. Deh ebben a szakik segítenek neked..
Üdv!
ps.: Ha lámpa kell---> Hozé!

-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? Valaki tud dogni egy képet/linket a DH rollerről? Tudjátok amiben olyan kicsi de marha széles, rücskös gumival szerelt kerék van+ tárcsafék..
Akinek nevetni van kedve...
Ilyen géppel találkozott már valaki?
Jorus? -
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Tudnál egy-egy felszeretséget linkelni?
Szerintem ne raggaszkodj annyira a tárcsafékhez. Ha olyan a bringa hogy a V-fékes bikeot is tácsás aggyal van szerelve akkor talán érdemes rajta elgondolkozni hogy talán inkább azt. Persze az árat figyelembe véve.
Késöbb is lehet bővíteni.
Esetleg amit még érdemes lehet megjátszani az, az Avid BB7.
Az egyik legjobb mechanikus tárcsafék.
25k/szett (első, hátsó)
Igény szerint persze lehet hidrás is de az jóval drágább buli és szeritnem túrára felesleges. -
Zewa
senior tag
Pavlik Pécsett van de sebaj, itt van a Mecsek.
Pont most volt verseny Orfűn. [L:www.katonabogarak.com][link][/L]
Igaz, ez nem pont 4x de ha már stilust vált akkor nem probléma.
Troopper: Szeritnem a HFX nagyon király fék. Mindig fog és könynen adagolható. Most lenne helyette Juicy 7 ami azért egy kicsivel jobb..

-
Zewa
senior tag
OK, bocs 5 számjegy.
Akkor neked első kéne? Vagy első+hátsó? Az elsőbe majd friss olaj megy +légtelenítés csak még kell vennem hozzá torx-ot.
(azon kivül meg van minden hozzá)Jorus.: Mindig más van naki. Most asszem Stab supreme+888+DeeMax+xtr vagy a fene tudja. Mindig változtat..
100kg-oval azért könnyen megrángat még egy 20kg-os gépet is.
Főleg most vett ballastnak DeeMaxot.
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Hát, nem is tudom. Azért szeretnék a 4 számjegynél maradni. Ha adapter nem kell arról beszélhetünk, ugyanis azt vennem kell hozzá.
Milyen vázra kéne? Hajó méretű fully vázra sztem kevés a kábel. (~130cm)Hehe, nem lehetett rossz.
Ribo tud még durva látvány lenni a fogason. Jön az Orangeal, a 2m magasságával és a 100kg-os tömegével.
(igaz, most már konája van.) -
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Eladó lenne a hátsó (igény szerint akár az első is) hidraulikus tárcsafékem;
Hayes hfx-9. Hayes v8-as tárcsával (203mm) és adapterrel (is/pm). Tökéletesen működik, fog mint a vadállat.

A kép csak ilusztráció.stargazer: Már bocs de az én szemet is szurta a muszáj...
Nem kérdezted visszavennék-e? 
-
Zewa
senior tag
XC, CC bringáknál szerintem jó dolog. erősebb emelkekődőn lehet mibe kapaszkodni

Integra: Hát.. Azért kiváncsi nellék mit adnak 150K-ért. Esetleg bescannelnéd?
Ilyen árban azért már lehet kapni sok jó bringát.
15K volt a magellánnál a tárcsafék ára. 15K-ból vehetsz 2db bb5-t és lesz egy V-féked ajándékba.

Macka: Egy pécsi, bringás, kicsit PH! talis, tali majd...?
-
Zewa
senior tag
Milyen féked van elöl? Nekem Shimano Saint. Bármerre is járok akármenynivel is megyek rátépek==>bringa segge emelkedik. Ha nem engedem ki bukta.
Ettől függetlenül nagyon szépen adagolható, (én egy ujjal használom) sosincs olyan hogy kéne még fékerő.
Kornel:
A te felhasználási területedre nem igazán fekszik az a Gepida Karaton gép.
Ez inkább kezdő dirt gép. Ilyesmik? [link] [link] -
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Most jöttem meg tekerésből. Egy kis XC. Régen túráztam már.
3,5h-t voltam távol ebből kb 3 órát tekertem-47km. Kicsit el is fáradtam de azért jól esett.
Kissé fájlalom az ülepem, ez az ülés nekem nem igazán jött be.
Atesz: Defektet én ugy szoktam orvosolni hogy kikapoma kereket, ehlyben megcsinálom felfújom és megyek tovább.
Csak egy stoppoló szett, egypumpa és egy csavarhuzó kell hozzá. (lehet kövezni miatta)Jorus: Hát.. szódával követem. Igen sajna ilyen átfogó tesztből elég kevés van..
Elég szomorú, de mit várok?! Magyar ország.. -
Zewa
senior tag
No' de miért nem? Ti vagytok magyar o. legnagyobb bringás magazinja. Nem?
Menjenek csak az árak lefelé.
Én olyan Junius tájékában szeretnék beújítani valami fully vázat. Amiket szivesen hajtanék pl. v10, Orange 222, 223,224 vagy egy demo 9. Nem tudom mi lesz belöle. Nagyjábol 700eurom lesz rá. Te mi ajánlanál?
Mtb-news.de-n nézgelödök ott egész jó árban vannak használtak.
-
Zewa
senior tag
Azért egy Boxxer WC könyebb.
Bringás kategóriák közül talán a Dh a legköltségesebb. Oké, tudom pl. egy jó országuti gép is drága de az lassabbban amortizálodik..mod.: 7*70?! Az kurv@ sok
a Mostani rc2 350K körül van.
Tesztre pedig elég sok bringád adnak. Most van egy BigHit az Imperátorban (Pécs, "elit" boltja") teszt céljából. Abban asszem Marzo. 66 van. Előzőben 888.
Tudom még mindig nem ott van árban de ezek sem olcsó cuccok.
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
-
Zewa
senior tag
Szerintem midenki tudja kikre gondolsz.
Itt Pécsett is van egy kis pöcs aki most 12éves és msot akpott új bringát. (Mert ugye ő már kinötte a 'szar' Kona shred-t és valami komolyabb kell neki)
Egy darab karc nincs a bicon. Elkényeztetett kis...^^^.No' de ne offoljuk szét a bringás topicot!

Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb
- Kerékpárosok, bringások ide! - Archívum IV.
- (téma lezárva)
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gitáros topic
- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
- Jogász topik
- Analóg fényképezés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 7300 Core i7 8665U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, 7420, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s M920s SFF / számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 9600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070XT 16GB Lian Li LANCOOL II Mesh C RGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem találkozol még egy ilyennel!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fullyval és Merevvel is lehet Xc-zni nem?

Ekkor -evezzük nevén- Bálint barátommal elszállt az agyunk és minden csúnyát mondtunk...