Hirdetés
Aktív témák
-
joysefke
veterán
Huhh, igazad van, hogy ezek az országuti bicajok mennek mint az állat,
de vajon a kereke elbírja az esetleges kátyúkat vagy az aszfaltnál egy
picit rosszabb utat?
Ráadásul borzasztóan kényelmetlennek néz ki, és féltem a heréimet is
Elfelejtettem leírni, de azért gondoltam trekking jellegű bicajra, mert az mégiscsak kényelmesebb(nek tűnik) mint egy országuti, meg egy fokkal strapabíróbbanak is.
Az űlőhelyzet sem annyira ''fekvő'' és lehet rárakni jó szélles üllést, hogy ne
tegye tönkre a mogyoróimat...
még soha nem ültem országutin, szal lehet csak előítéleteim vannak vele szemben...
[Szerkesztve] -
Eastman
addikt
Nekem megfelel. Nem vagyok az a megszállott bringás egy slukkra 80-100 kilóméteres túrákkal, inkább az az ''ElmegyünkCsillagomkicsitbringáznimegtollasozunkmajdkintaréten?''
Erre frankó a hibrid, kirándulós cucc. De ma aszfalton bizonyított.https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
tr00p3r
addikt
Újpesti rakpart (16:00)
Pesti alsó rakpart
Petőfi híd(16:25)
Budai alsó rakpart
Döbrentei tér (16:40)
Attila út
Krisztina tér (16:45)
Alagút
Lánchíd (16:50)
Erzsébet tér (17:00)
Andrássy út
Városligeti rét, cél (17:25)
Közös bicikliemelés: 18:30-kor és/vagy a menet végének beérkezésekor.
melyik hídnál?? engem könnyű lesz felismerni, mármint a PH-sok közül. szerintem csak én jövök gyerekkel....
[Szerkesztve] -
koob
senior tag
a kerek aluegység a felni. a közepén lévő forgó tömb a kerékagy. a felnit az aggyal összekötő rudacskák pedig a küllők.
>>> ,
aha, akkor a felni eddig is ferde volt,
a kerékagynak nem lehet baja,
rudacskák=küllő, eszembe nem jutna leválasztani a felnitől ,
a kerék ezeket tartalmazza mind? erre még jön a köpeny..
15-ös kulcs: a kerékagy szabvány v. nem szabványa miatt...
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
Ha már gyorszár. Hogyan lehet úgy levenni a kereket, hogy a gumi kiférjen a (V) fékpofák között. Én letekertem az egyik oldali pofát. Amúgy az egyik gumitömítés csont száraznak tűnt, a másik meg rendben volt. Megzsíroztam, most nem sípol.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
sekli
addikt
válasz sanyixXx #398 üzenetére
a fogyasztoi tarsadalom...
Egyebkent regebben hallottam egy spray-rol, amit akkor egy kicsit humbuknak hittem, de most ilyen gumiarak mellett esetleg megprobalom... A lenyege az, hogy az uj belsobe a szelepen keresztul belefujod, es amikor defektes lesz, akkor ''odamegy'' es egy kis ido utan betomiti, ekkor ertelemszeruen ra kell meg pumpalni, es lehet menni... Kerdes, hogy ez mennyire mukodik...? Meg, hogy 7BAR-nal mennyire mukodik...? Van valakinek valami tapasztalata ezzel? -
Pinya007
aktív tag
válasz sanyixXx #472 üzenetére
Ezek tényleg jól néznek ki! Köszi!!
Rámozdultam!
Bár mint mondtad és utána is olvastam, időtállő konstrukció, azért óvatosság nem árt, szóval ha összejön biznisz és szemrevételesére kerül sor, mire kell odafigyelni?
Agy koytogás, felni felületen nincs-e repedés, még valami?
[Szerkesztve]Olyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
Pinya007
aktív tag
válasz sanyixXx #506 üzenetére
Írtam srácnak, 8-as sor jár a kerékhez, ezt hátsó Shimano Altus váltóm kezelné is:
[link]
Csak ugye fékváltókatom van 7-ig skálázva, de ha csak ennyi, az nem vészes, 5,6e Ft-ért láttam Alivio-t ami kezeli 8-as fogassort.
Holnap leinformálom magam egy kerékpárboltos ismerősön keresztül!
Köszi a tippeket, ha sor kerül bizniszre ezekre mindenképp figyelek, felütést hogyan veszem észre? Fizikai nyomai vannak gondolom flenin, valami konkrté deformáció mutatkozik?
Kerámia bevonatú felnik-hez csak speciálisan hozzá gyártott fékpofákat lehet használni, vagy hagyományossal is működik jól?
-
Móci
addikt
válasz sanyixXx #575 üzenetére
Régi bringárol van szó. 27-es a kerék mérete, ha jól emlékszem. De lehet nagyobb.
Abból meg csak egyszerű alu felni van, a duplafalus kerék jóval kisebb. Sajna.
Na meg a fékekkel is gond lenne, mivel nem érnének el normálisan a felnihez, ha az eleve jóval kisebb, mint a gyári."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
sanyixXx
senior tag
válasz sanyixXx #860 üzenetére
na, ma felkerült a hutchinson csoda. ennyit még nem káromkodtam bickliszerelés közben
annyi volt csupán a baj, hogy nem volt 3 kezem. ezeket a rohadt kevláros hajtogatott gumikat képtelenség rendesen elsőre felrakni. olyan volt, mintha 1 számmal kisebb zoknit akartam volna rányomni.
viszont végre nem kaptam defektet az első kanyarbanRumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
TexT-BoY
addikt
válasz sanyixXx #884 üzenetére
25k black comp az eggyik srácé geometrobol.. Dirtre hazsnálta,de nem csöröst ugrott vele elöbb venném meg töle a telot, karbantartva okosan dirtre hazsnálva mint valami sufnibringástol aki sose tartotta karban és csak csöröst ugrott vele bármerre járt. A SID igen az a világos kék amiröl beszélsz, holnap megtekintem élőben is, ha jó a cucc akkor elvan hozva
HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
TexT-BoY
addikt
válasz sanyixXx #887 üzenetére
Hidd el vannak kivételek, magamtol se vennék CC-telot dirtre használva. De amugy a black eléggé nehézresikrtült CC villa szal birja az a krest.. SID na az már kicsit müszeresebb.
Hm hajlitott kontra egyenes: ált. a hajlitott kormányok hoszabbak az egyenesek azok rövidebbek. mást hirtelen nemtudok mondani..HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
nagyúr
válasz sanyixXx #950 üzenetére
Nekem mondjuk nem fér el egy belső a ''láncvillán'', mert nagyon közel van a lánc, meg a végén a bovden csatlakozás, ezért oldottam meg én is kábelkötegelővel. Mondjuk randa, de oan szép a bringám, hogy ez nem tudja elrontan. Persze az is igaz, nekem nem a láncvilla felső részét kell védenem a lánctól, hanem az alsót.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz sanyixXx #996 üzenetére
Nem baj, ha keresztezik egymást a bovdenek, nem tudják egymást felsérteni, meghúzni.
For All: alulhúzós első váltó esetén, ha a váltóbovdeneket az alsócsövön vezetik, a monoblokkház alatt egy kis műanyag idomban egymás mellé fut be a hátsó és az első váltó bovdenje. Mivel az első váltóhoz a láncvillák tövénél, lehetőleg azok között kell elindulnia felfelé, így a hátsó váltó bovdenjének mindenképpen kívül, a lánctányérok felé kell néznie. Ez ugye alapvetés, nem felcserélhető a sorrend. Namost a kormányon pedig pont fordítva helyezkednek el a váltókarok, tehát a bal kezednél lesz az első, a jobb kezednél pedig a hátsó. Teheted azt, hogy a bovdenházat csak enyhén hajíltva a fejcső másik oldalán viszed le az alsócső alá a bovdeneket, ám ekkor azzal szembesülsz, hogy az első váltóé lesz jobb oldalt, a hátsóé pedig bal oldalt, ergo nem fognak a helyükre menni. Ienkor a két bovdent keresztezed, és oan lesz, mint Fasyrt gépén. A máisk lehetőség, hogy a fejcső azonos oldalán vezeted a bovdeneket, tehát teszem azt, mindkettőt a jobb oldalon. Ebben az esetben valóban nem fogják egymást keresztezni az alsócső alatt, ám a fejcső előtt éles szögben meg fog törni bovdenház íve, ami enyhén szólva rontja a váltáshatékonyságot. A két megoldás közül mindenképpen az első a jobb. Nem véletlenül szerelik így a gyárban, nagykerben, bringás boltban az ien kialakítású bringákat.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Pinya007
aktív tag
válasz sanyixXx #1128 üzenetére
A túrázásra alkalmas cipők is szorosan tartják lábat mikor felfele húzod pedált? Azért gondoltam merevebb talpúra, mert szerintem jobban tartanak ránézsre és szellőzésük is jobbnak tűnik. Én tényleg akkor szállok le csak bringáról, ha muszály.
Viszont cipőt sisakot mindneképp kell próbálnom valahol méret miatt, aztán max vhol web shop-on keresztül rendelem meg ha úgy jóval olcsóbb!
Sipi16 körülnézek sisakügyben, Cratoni Zethos-on már több a nyílás. Nekem sisak alá egy fejpánt, vagy kendő kell majd sztem, fejem nagyon tud izzadni.
[Szerkesztve]
-
Sipi16
őstag
válasz sanyixXx #1145 üzenetére
az 1.3*2,45 az olyan DH féle gumedli nem?
De én 2,75-nél széleseb gumit nem nagyon láttam
Mod: Helyesírási hibák + hsz. bővítés.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
norbiphu
őstag
na most már tényleg kéne venni cipőt és pedált, vizsgaidőszak után sok bicózás lesz
pedálnak pdm520 jó lesz, cipőből meg valamelyik SH-Rvalamennyi olcsóbbak közül (valakinek van SH-R-es cipője? tapasztalatok?)
tudnátok ajánlani boltot budapesten, ahol érdemes megvenni?"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
-
Cs1bu
tag
válasz sanyixXx #1500 üzenetére
Hát nem igazán tervezem a buherálását annál jobban féltem. Tán életem legjobb cangája van most a popsim alatt Csak kéne valami Hajtokar, mert elöl ugrik a láncom, hátul meg uj fogaskoszoru, meg lánc. szal kizárásos alapon az maradt szal valami használtas megoldást keresek hogy ne kerüljön sok pénzembe...
Szerk: Lehet bebuktam mert az enyém oldalára XC van irva nem Race
[Szerkesztve]''Hol a nemtudás üdvözít, ostobaság bölcsnek lenni''
-
nagyúr
válasz sanyixXx #1500 üzenetére
Amire te gondolsz az az All-travel. Az U-Turn-nel fokozatmentesen tudod állítani a terló útját kívülről, a gyártó szerint anélkül, hogy előfeszítést adnál neki, de ez utóbbi csak részben igaz.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest