Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Internet fejlesztés országosan!
- Üzenet az országnak
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mi történik egy netes csalás után?
Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
Pls mondjátok meg nekem honnan érdemes kerékpárokat nézegetni/rendelni magyarországon...Link tökéletes lenne. Illetve nem nagyon vagyok otthon a dologban, de nekem valami Cross-Country brenga kellene és a keret rá kb 130-150k.
Esetleg valami ajánlat? Márka? Típus? Mire figyeljek?
Pécsen KB van két bolt, és boltonként 2 darab ilyen fajta komolyabb bicikli...
Az eladók meg annyit értenek hozzá hogy mikor megkérdezem mi a kettő között a különbség annyit tud mondani: A felszereltség... Részleteket már nem, csak ilyen szavakat hogy komolyabb, meg jobb... Vicc..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Kelly'S márkáról mi a vélemény?
Úgy látom annál a típusnál már alacsonyabb árért lehet nagyobb felszereltségű bicikliket kapni mint másik márkánál. Ilyenkor a költségeket a vázon spórolják meg?
Igazából sokkal fontosabb egy jobban felszerelt bicikli mint egy jobb minőségű váz nem?
Vagy hogy van ez?"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Ariadne #7072 üzenetére
Köszönöm válaszod, én is az Exquisite-t néztem ki, csak a DSC változatát. Nemtudom esetleg mire kell ennél figyelni illetve miben gyenge ez a bájszikül PL egy Dema Imperia -hoz képest ami elvileg jóval gyengébben felszerelt.
Ekkora különbsége jelent árban a márka?"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Szerintem felcserélted mert az Alivio az olcsóbb és a Deore a drágább...
Legalábbis a Deore a shimano család magasabb minőségbeli és árbeli tagja.
Nekem a bicikliboltos haver úgy magyarázta el az alivio és a deore közötti különbséget hogy kb annyi hogy egy 300 vagy egy 500-as Mercibe ülnél...
De a lényeg: Merci.
Mindkettő kifogástalan minőség, csak az egyiknek mittoménhogy van köszörülve a belső körívének az éle, a másiknak meg még egy régebbi technológiával. Mondta ő ott nekem csak kínai volt az egész...Különben én is most vettem egy biciklit, Dema Imperia-t és szinte minden shimano alivio rajta, nekem eddig egy régi Magellán Crater-em volt, nem volt egy rossz bicikli, azonis azért már fém volt minden, de az ezekhez képest egy laza 20 éves volkswagen...
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Lenne egy kérdésem, bocsánat ha nOOb.
Normális e az hogy egy 24 sebességes crossbringánál elöl ha a középső tárcsán van a lánc, hátul nem tudom végigjátszani a fogaskerekeket annélkül hogy a legkisebb és a legnagyobb kerekekhez érve elől már hozzáér a lánc a váltó keretéhez és emiatt kretyereg.21-esemen teljesen végig lehetett használni annélkül hogy hozzáért volna, mondjuk ott más volt az első váltó, ott aprólagosan lehetett belőni és így el lehetett kicsit csúsztatni elől hogy ne kecseregjen amikor legkisebb vagy legnagyobb kereken vagyok...
Remélem érthető voltam, sajnos szakkifejezéseket nem ismerek...
szerk.: azért a kretyereg és a kecsereg az ott van...
[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Bikeman #7210 üzenetére
Okés értem köszönöm, akkor megnyugodtam...
Nekem inkább a középső tányér elsó fele a zavaró 5-nél nem de a 6.-nál már ha úgy tekerek akkor vanhogy darálja elől. a 7. pedig már folyamatosan szar..,
Nembaj ilyenkor elől kel felpakolni..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Teljesen egyetértek, nekem is az a bajom az új brengával hogy nem merem otthagyni sehol még lelakatolva sem...
Így meg eléggé csökken a kihasználhatóságának az aránya...
Még ha boltba is bemegyek tutti úgy rakom le a bejárat előtt hogy a kerekét legalább lássam folyamatosan hogy mi történik vele..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
A tárolók megbízhatóságáról annyit hogy nekem a lakásban, (konkrétabban a szobámban ) van a brenga és kb amikor alszom akkor is szem előtt van nehogy valaki megfújja...
-
Ferdzsoo
addikt
Most állíttattam össze egy komplett hidraulikus elsőfékrendszert (árajánlat) egy boltban.
Hayes -fékes a rendszer 18cm.es tárcsával. kb 32k-ra jöt ki.
Sok vagy kevés? Nem vok otthon a témában nagyon a hidraulikus rendszereknél...
Nekem jónak tűnik."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Ariadne #10826 üzenetére
Nekem egy Cross-Country biciklire lenne (Dema Imperia) Mert rühellem amikor esik az eső vagy nyálkás a pálya (főleg most jön az ősz) és b@szik fogni a fék. Hátsó annyira nem érdekel mert az úgyis nagyon hamar blokkol, de akkor legalább az első fogna becsületesen.
Meg én télen is brengával járok edzegetni (hóbafagyba) ((kell is vennem idénre egy téligumigarnitúrát , sima kerekekkel hóban egyszerűen képtelen vagy kanyarodni. )) mert a hóban aztán a v-fék mindent csinál csak fogni nem fog.
Nah ezért gondoltam felszerelem valami faja hidraulikával."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Nemtom láttátok e vannak bringásboltban szórólapok, Shimano full deore lx-es hidraulikus tárcsafékrendszer első-hátsó (deore lx aggyakkal, 16-os tárcsákkal, lx-es fékkarokkal, meg ugyancsak deore lx-es fékbetétekkel.) Mindez 46 helyett most 25ká. Van valakinek ilyen féke, tapasztalatok esetleg? Ötlet bármi? Soha nem volt még hidraulikus fékem...
Ennyiért ez elég olcsónak hangzik...A sima deore, meg az LX között mi a különbség?
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz knifemaster #11103 üzenetére
Értem, 25-ért ez különben jó vételnek számít nem? Máskor csak az elsőre kapok 30k- körüli árajánlatot! Így meg mindkettőt megúsznám 25-ből. Ráadásul nem is montizásra kéne hanem egy cross-country bringára! Akkor ezekszerint megérné nem?
ui.: az ezekszerint az XTR pedig a csúcskat?
-
Ferdzsoo
addikt
válasz knifemaster #11106 üzenetére
Eladó srác direkt mondta hogy ez most qrva akciós és ő is ilyet akar rakatni a saját bringájára, mert ennek alapból 50k körül van az ára.És itt van a shimano-s szórólap a kezemben, tényleg 25K, és fel van sorolva, lx -karok, -agyak, -betétek, -tárcsák. Szerintem holnap betekerek a sráchoz
-
Ferdzsoo
addikt
válasz tr00p3r #11108 üzenetére
Én pécsi vagyok és itt van egy bolt, meg ismerem a srácot is, nagyon jó fej, gondolom azért is mondta... PAVLIK kerékpárszaküzlet amúgy a bolt neve. Volt bent nála vagy 30DB ilyen szórólap.
Igen amúgy van több is, van ahol a hajtást lehet cserélni, ez a fékes cucc, meg van még valami asszem 3 dolog van most akcióban.
A szórólapra "Tuningolj most!" -felirat van rakva és fel van sorolva igen szó szerint:"LX 160-as tárcsák,
LX hidraulikus féknyergek,
LX hidraulikus fékkarok
LX első-hátsó kerékagy."SHimano csomag, plusz még ide van írva hogy ingyen szereléssel!
És 45.900- helyett most 24.900.
De azt mondta a srác ők is pestről hozzák a cuccot, mondta most hoznak jó sokat, mert valszeg frankón fog fogyni.
Szóval gyanítom pesten is lehet valahol ezt kapni...lol a #hsz-em száma
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
válasz knifemaster #11144 üzenetére
Ki mondta hogy nem LX-lesz a fék? Csak azért érdeklődöm, mert a papíron LX-áll. Van ezekszerint másból is LX? Nem csak Deore-ból?
Igen elmentem amúgy a sráchoz, nekik sincs most, szóval lehet ez ilyen "30.000FT most a Samsung 32"-os LCD-tv, csak éppen nincs rakátron!" - kaliberű dolog."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
Mondjuk az hogy mi van a képen szerintem nem mérvadó, sok helyen mondják hogy a kép csak illusztráció. Hány helyen van az hogy nem is pont az a cucc ami a képen. Arról meg nem is beszélek hogy a kép a szórólapon kb akkora a fékről mint a mutatóujjamon lévő köröm, szóval abból megállapítani...
Szerintem megkérdezte..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz knifemaster #11158 üzenetére
Hát igaz! Az nem lehet hogy a kép csak illusztráció?
Ez így már nem olyan. De akkor ez már milyen megtévesztés? LX-van írva a papíron!"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz knifemaster #11161 üzenetére
Már le is mondtam róla! Szépen bedzsalok oda ahol a bringát is vettem és 33-ért felraknak egy 18-as hayes-t mindenel együt, de csak előre. (Hátulra majd jövőre! )
Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Társasjáték topic
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- ZIDOO médialejátszók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy tab A 6
- Klipsch R-121SW
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest