Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
Xantomas
őstag
válasz #56474624 #40697 üzenetére
Semperit belsőt soha többet. Pumpálás közben eldurrant a szelep. Szabályosan végigrepedt a 6 cm hosszú presta szelep. 1 napig sem használtam.
Van valakinek tippje, hogy hol lehet kapni cserélhető szelepet? Apum még 6-7 éve hozott a retekfejűektől olyan Schwalbe belsőket, amiknek a szelepe csavaros talpú volt, és volt a dobozban egy műanyag prestás nyomás mérpő, plusz egy pót szelep is.
A nyomásmérőt a mai napig használom. Ilyen, csak piros a vége, ahol ez zöld.Pedig nem nehéz foltozni. Ügyelni kell arra, hogy teljesen simára csiszold a felületet, (ha fém ráspoly van a dobozban, azt dobd ki, és tegyél be helyette egy 200-as csiszoló papírt, mert azzal nem karcolod össze a belsőt mélyen) ne legyen rajta hintőpor, ha lecsiszoltad, ne zsírozd össze az ujjaddal, egyenletesen vidd fel a foltot, és csak akkor tedd rá, ha teljesen bemattult a vulkanizáló. Ha rajta van, akkor pedig a foltot, a lyuk felül kifele nyomkodd körömmel, hogy az esetleges buborékokat kinyomkodd alóla, majd 3-4 percig olyan erősen nyomd a foltot ahogy csak tudod.
[ Szerkesztve ]
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Ariadne
őstag
Ja és az én tegnapi programom, erről akartam írni még. A cél a Fertő-tó kör tt volt. Rettentő sokan voltak, iszonyú nagy tömeg ember, népszerű rendezvény lehet, együtt indították az embereket a kastély parkjából. Mi végül hatan vágtunk neki, úgy volt, hogy nyugis bringázós kör lesz, az is lett. Helyenként ténylegesen 40 fok volt, árnyék sehol, őszintén szólva legtöbbször nem igazán élveztem emiatt az egészet, nem tudom, hogy bírják az outisok ezt folyamatosan... Az esőt megúsztuk, a végén üldözött ugyan egy esőfelhő, de sikerült kikerülni alóla.
Minden kútnál legalább fél litert megittam, saccra 5-6 liter is lehetett a napi vízfogyasztásom. Erre rátett, hogy az elején a tömeg lehagyására nekiindultunk gyorsan, én meg nem szakadtam le a többiektől, holott tudtam, hogy ha szétcsapom magam az elején, akkor a végén vánszorogni fogok. Hát így is történt, az elején a tempózás miatt a vége felé már csak 15-tel tudtam menni sokszor, pedig mostanában 100 km feletti és jóval több szintes túrákon többször is jártam, Velencén 150-et mentem gond nélkül, szóval nem kellett volna kifeküdnöm 116 km-től (alig 350 m szinttel)...
A szervezés alapvetően jó volt, kivéve azt, hogy a harmadik (utolsó) ellenőrzőponton Illmitzben csak két outis srácot találtunk egy ötliteres ásványvizes palackkal. Kiderült, hogy a szintidő szerinti itinerhez képest is vagy másfél órával (!) korábban egyszerűen elmentek a pontőrök, otthagyva egy adag vizet, hogy akinek kell, vigye. A célban azt mondták, hogy állítólag melegük volt, és hát csak nem várjuk, hogy ott üljenek, amíg mi a tavat nézegetjük. WTF? Ez minősíthetetlen, főleg hogy strigulázták, ki hol tart, tehát jól tudhatták, hogy még rengetegen kint vannak. Ráadásul nem is adtak meg hivatalos pontzárási időt, ezért joggal hihette az ember, hogy legalább a papírjukon szintidőként jelzett időn belül ott lesznek... Ettől függetlenül megvolt a teljesítés (lefényképeztük a pontot, ahogy szokás) kb. 8,5 óra alatt (szintidő 10 óra), a célban azért ott voltak a zöldgömbösök, pólót kaptunk. De nem biztos, hogy jövőre vágyom erre, a társaságon túl kb. semmi jó nem volt benne...
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
válasz venember83 #40684 üzenetére
Hű, azért ezzel együtt is jó lehetett. Mindig megdöbbenek, mekkora szinteket másztok, hiába, a hegyek arrafelé nem csak ilyen kicsik, mint itt... Fényképek vannak, vagy túl brutális volt a túra ehhez?
Nézegettem régebben is a képeiteket, legtöbbször murvás szélesebb dózerutakat láttam. Mindehol ilyenek vannak, vagy vannak keskeny ösvények is? Egyébként ezek hivatalosan ilyen erdészeti utak, vagy turistajelzések? Csak érdekel.
A térképet nézve pedig megint felmerült bennem, hogy mindenképp el kellene menni felétek (meg a hegyek felé), csak autós társaságot kell szervezni hozzá. Saját kocsi ha lenne, secpec ott tudnánk lenni Békéscsabáról, oda egész közel indulnak a hegyek, vonattal sajna egynapos oda-vissza túrázáshoz még Aradtól is túl messze vannak.
Ja és ezek szerint ott éjszakáztál a kádban?
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
törölt tag
válasz rétisün #40693 üzenetére
Hát te tudod milyen körülmények között hogyan használod a gumid...
Mutathatnál egy képet, ha tudsz, érdekelne, milyen jellegű a luk.
Amúgy komolyan.(#40695) Xantomas:
Neked szingóznod kéne, ott az ember igazán kiélheti varrónői énjét.
Amúgy vicces, de már monti belsőn sem tudok egy nyamvadt lukat megfoltozni. Ennyire nem jöhettem ki a gyakorlatból. 3-szor foltoztam meg! És még a harmadik is ereszt egy minimálisat, nagyon-nagyon-nagyon halkan hallani (belenyomtam 2 bar-t kb), útközben nem tudom, mennyi ideig tart ki.
Még szerencse, hogy múltkor nem álltam neki az outi belsőm foltozásának, hanem vettem újat (akciós decathlonos belsőt, nekem bejött eddig, van olyan jó, mint a semperit, és fele/harmadannyiért ).[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
válasz rétisün #40693 üzenetére
Fehér nylon cérna vagy mi. Ollóval kell vágni, mert nem lehet eltépni. Anno sárkányt eregettünk vele.
A fekete dobozos az outi belső foltozó. 1cm átmérőjű a foltok vannak benne, a nagy folt meg 2cm x 1cm. Felütéses defektet nem lehet vele javítani, szúrásost meg nem igen kapok. ezzel a külsővel.
-
rétisün
veterán
válasz #56474624 #40689 üzenetére
azért kiváncsi lennék, mi csinálta ezt a mai defektet, a gumi oldalfalán, a futófelület fölött....nem mintha sokkal előrébb lennék, megtaláltam volna az okozóját, csak érdekelne.
Xantomas: mivel varrod? sima cérnával? fekete dobozos tip-top folt az milyen? eddig csak zöld dobozban találkoztam tip-top-al...
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Xantomas
őstag
-
törölt tag
Á, ezt látni milyen elszomorító most. Épp ott, amelyik környéken mindennap bringázom mostanában bemelegítés gyanánt (holnaptól nem fogok, az fix), 207%-os ózon! Szmogriadó semmi.
(#40690) Oracle:
Egyelőre túl sokminden van tervbe véve, defekt meg ritkán ér újabban szerencsére.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Oracle #40677 üzenetére
Na, végre egy normális minipumpa, ilyet nekem is szereznem kell majd!
(#40678) rétisün:
Akkor ennyit a schwalbe duranoról. A lugano nekem bejön, óccsó is, defektálló is eléggé (nem vezetek statisztikát róla, de eddig fél év alatt egy defekt), és elég gyorsan is tudok haladni vele. A 20-as vastagságú 300 gramm. Nyilván van könnyebb is, de nem az a súlyos darab, és emellett még defektügyileg is a legjobbak közé tartozik szerintem.
-
ludsimon
veterán
Dirtyz, úszáskor mennyi a normális pulzus?
Ide elnézek valamikor egy pulzus mérő órával, irtó kíváncsi vagyok, hogy melyik a terhelőbb, a terepezés bringával vagy az úszás, illetve kíváncsi vagyok a maximum pulzusomra is, mert szerintem az úszás terhelőbb.Amíg diák vagyok kihasználom ezeket a lehetőségeket mert utána már csak majdnem tripla árban fogok tudni eljutni ilyen helyre, amit szerintem mindenképpen ki kell használnom amíg diák vagyok és én a sportolást komolyan gondolom.
Na off vége, sorry. Nincs több vizes téma.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
válasz fpeter07 #40682 üzenetére
Az az itteni árazás szerint majdnem 30 alkalomnak felel meg.
Akkor az a 3800Ft/10 alkalom szinte ingyéé van ahhoz az uszodához képest.Valamikor elmegyek egy napi jegy áráért, megpróbálni miként tudok úszni, remélem van ott vízi mentő, netán ha mégse tudnék úszni.
De hát az úszást nem lehet elfelejteni. Csak soha nem úsztam le egy teljes távot, de akkor még sokkal fiatalabb voltam és biztos gyengébb is. Én pedig szeretem a vizet, meg a tüdő kapacitásomat is szeretném fejleszteni, no meg a bicikli+úszás páros a legjobb sokak szerint.undefined
-
venember83
nagyúr
válasz venember83 #40624 üzenetére
No, először virtuálisan felpofozom magam, nagyon durva állapotban van/volt a talaj a túra útvonalán, ezért elég nyögvenyelős lett volna a teljesítése, csomó helyre a sár miatt csak tolva lehetett feljutni, a víz csomó ösvényt és erdészeti utat elmosott. De a természet nem is akarta, hogy ma ezt a túrát teljesítsük, ennek jelét is adta jégesővel, kemény villám- és mennydörgés performansszal, jó órát ültünk az erdőben, mert nem mertünk kimenni a magasabban fekvő tisztásra, ezzel el is telt az idő, és nagyon estébe nyúlt volna a túra saras körülmények közti teljesítése, így a hetvenhárom kilométerből hatvan lett, a szint is kb. ilyen arányban lett teljesítve. Amíg mentünk, addig nagyon jó volt a terep, lehetett élvezni a bringázást, a nyugodt természetet, napsütést. A bringázás élvezetéhez pedig hozzájárul a kormány-tárcsafék-teló-nobby miklós quartett, jelesre vizsgáztak.
Ennyi. Most meg megyek a fürdőkádba, ha nem jelentkeznék ma, akkor bizony ott éjszakázok.
-
rétisün
veterán
válasz Xantomas #40681 üzenetére
valahogy nem szívesen használnám megvarrogatva, 8-9 baron persze lehet, hogy működne a dolog, de mi van, ha 50 km-re dönt úgy a varrás, hogy eddig bírta ?
lehet, hogy nem kéne erőltetnem ezeket a könnyű, de papírvékony (bár elvileg defektvédelmes) külsőket, főleg ilyen árakon...
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Xantomas
őstag
válasz rétisün #40680 üzenetére
Fehér Kenda? Hmm?
Vagy Conti super plus?
Egyébként nekem is kivágta tegnap előtt egy szikla a Conti első gumimat. Cérna plusz fekete dobozos tip-top folt megtette a dolgát.
Ne kukázd ki."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
rétisün
veterán
válasz ludsimon #40679 üzenetére
egy conti grand prix 4000-hez, vagy egy schwalbe ultremo-hoz képest viszonylag olcsó, önmagában, ahhoz képest, hogy mégis csak egy külső, egyáltalán nem olcsó mulatság.
ha az ilyen "hű de jó könnyű" külsők ennyit bírnak, akkor mégse olyan jó móka ilyenekkel bicajozni....vagy csak nagyon rosszkor voltam rossz helyenwar...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
válasz #56474624 #40676 üzenetére
nekem ma bevált a pumpa, szóval akár marketingszöveg is lehet, ez a része nem érdekel. a rossz az egészben, hogy akármi okozta a defektet, olyan szépen kivágta a külsőt, hogy csoda, hogy nem figyelt ki a belső, amíg hazaértem vele (meg némi tekergés még a városban)
tehát a vésztartalék ultra sport megy vissza használatba, a ~500 km-t futott schwalbe durano meg a kukába hiába a raceguard defektvédelem, ha a gumi oldalfala olyan, mint a papír, és pont ott kapok el vele valamit...war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
törölt tag
válasz rétisün #40665 üzenetére
Jók ezek a marketingszövegek:
- Nyomásonként 37%-kal több levegő mint a versenytársak!
Én inkább nem erőltetem a minipumpát már, ha nem muszáj, vészhelyzetre van nálam egy a táskámban mindig, máskülönben ha 7-8 bar felé járok, nagyon küszködős, én még bírom úgy-ahogy (ebben a melegben azért tuti leizzadnék ), a szelep sehogy legtöbbször. Nem is tudom, mi lesz majd, ha útközben póruljárok, merjek-e nekiállni pumpálni. 5-6 bar-nál többet szerintem nem nagyon fogok, bár az érezhetően kevés ebbe a gumiba, lassú (20-25-ös tempó) hazaballagásra talán jó lesz.
(#40670) Olcsi:
Sznobok sportja az a lovaglás, nem?
[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Rövid betegeskedés után (amit valszeg bringa közben / után szedtem össze, torok / tüdő / nyelőcsőfájdalmak tömkelege, elázás / hideg ital hirtelen ivászata rulez..) újra itt, és két fontos KÉRDÉSSEL fordulnék hozzátok:
- lehet kapni olyan bringás felsőt / akár mezt, ami bringázáshoz való, hosszú derékrésze van, és izzadságelvezetős anyagból van? Ja, és nem utolsó sorban nem testhezálló, finoman szólva sincs kidolgozott felsőtestem
- valaki nem tudja véletlen, hogy Komáromig Pestről az 1-es főúton milyen vészes szint van?
-
rétisün
veterán
a rossz hír, hogy a mai bicajozás kicsit rövidebb lett, mint terveztem....
a jó hír(ek), hogy a kevláros, hajtogatható külsőt nagyon könnyű leszedni, illetve visszatenni, és hogy tök bevált a blackburn airstick sl (pedig csak akkorka, mint egy nagyobbfajta filctoll)war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Undoroid
őstag
válasz #56474624 #40657 üzenetére
Szia!
Igen!Ez is Rubena termék!
" határ útról érdemes bemenni, ott van közel " Mindegy,hogy merről mennék!Békéscsabától minden messze van...
* * *
Köszi az infót,mindjárt visszakeresek a hsz.-ek között...
" ha a közepén van egy összefüggő futófelület, az már majdnem jó " Így van!Azon a középső,keskeny felületen fut,nem a terepre kitalált mély mintákon...ami azon kívül,hogy zajos,még nehezebb is tekerni vele!
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
Olcsi
senior tag
válasz ludsimon #40661 üzenetére
Uh...ezek szerint nem csak Kecskeméten drága mulatság az úszás. Amikor még nem volt válság, akkor az előző munkahelyem felvasarolt a helyi uszodatól egy tök csomó jegyet, és a dolgozók igy 200ft/jegy áron juthattak hozza! Az jo volt, bar sajnos csak kevésszer használtam ki...
-
ludsimon
veterán
2 és fél óra, 10 alkalom 7000Ft az itteni uszodában.
Egy hülye kérdés.
Ha régen tudtam úszni, de soha nem úsztam még mély vízben, akkor tudok úszni?
Ki kellene próbálom mély vízben. 830Ft /1 alkalom, 2 és fél óra.
Itt van biciklivel tök közel a szentmihályi uszoda, kb. 10-15 percre.[ Szerkesztve ]
undefined
-
törölt tag
Tegnap, tegnapelőtt mentem a "megcsinált" budai duna parti bicikliúton, hát szörnyű. Valamelyik szakaszán 50-100 méterenként jön egy aszfaltozni lefelejtett rész, szóval gyorsulni már emiatt sem lehet.
A gyalogosokról már ne is beszéljünk, akik csesznek rá, hogy ott elmegy egy bringaút is.
Francért nem tudják tisztességesen elkészíteni, eurovelo 6, nem? A magyarországi szakasz egy szégyen, az biztos. Nemcsak az a rész, a többi is, de akkor legalább látszódna valami előrelépés. -
Undoroid
őstag
Szia!
" olyan mintájút nem láttam. lehet, h ideje lenne váltanod " Pedig nagyon bejött!Az elődje borzasztóan zajos volt és így még nehezebben is ment.Amikor lecseréltem mintha megtáltosodott volna a bringám!Ahol megvettem ezeket a Cseh köpenyeket,ott már nem (sem) tudnak beszerezni...
Milyen katalógust néztél meg?Online vagy pedig valami nyomtatott kiadvány?
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
ludsimon
veterán
válasz Xantomas #40651 üzenetére
Ja, azt láttam, pont tegnap ment a marógép rajta végig, de én nem arra gondoltam. Én a Mogyoródi úton megyek végig, márcsak azért is, mert a Cinkotai út tele van jobb kezessel, azt a részt 100%-ig ki fogom hagyni.
Mogyoródi-patak menti bicikli út jobbra-Egressy út, ez a legjobb.undefined
-
fpeter07
veterán
válasz rétisün #40626 üzenetére
Mr. Bean még nyaláskor is bicajozik. Jó kis film.
#40632: De jó, nálatok van ablak a postán? Apu ott dolgozik, minden másnap egy" túlélő túra".
Tegnap kipróbáltam egy outit Decathlonba, pontosabban csak ráültem. Ahogy elnéztem egy ideig szokni kellene, de aztán nem állna semmi se útban.
-
Xantomas
őstag
válasz ludsimon #40647 üzenetére
Nana, amit írtam az SMS-ben, az a félkész része volt az Egressynek. 10-20 cm-es szintkülönbségekkel, meg sóder, és kihűlt aszfaltdombokkal.
2 barra leengedett gumikkal olyan volt a kavicsos rész, mintha tükörsima aszfalt lenne.
rétisün: A PRO-nak nem köze van hozzá, hanem része a Shimanonak, mint a SRAM-nak az AVID, és a RockShox. Megvette, a Shimano a PRO-t hogy teljes szetteket árulhasson. Kormánnyal, kormányszárral nyeregcsővel együtt, mint régen csinálta a többi gyártó az outis korszakban.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
A leírásod alapján az elszántság meg, ezt be kell váltanod kitartásra és akkor nem lesz akadály Kezdésnek ez a távolság nagyon jó, többen vannak itt, akik hasonlóan kezdték és már 50km-et mennek
De ezen változtatni akraok és minden rajtam múlik. Ez a megfelelő pillanatban is jusson eszedbe“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
rétisün
veterán
-
ludsimon
veterán
Tegnap dolgom volt a Blaha Lujza téren délután.
Kipróbáltam az új Egressy utat.
Szerintem biciklisek 100-ait fogja vonzani, tükör sima lett!Az útvonal a következő volt.
Mogyoródi út-bicikli úton jobbra, majd az Egressy út kereszteződésnél balra-Egressy út végig-bicikli út Városliget-Damjanich utca-Nap utca.
Visszafelé Dob utca, többi ugyan az.Tökéletes, már csak pár kilométeren rossz az út, de az Egressy út nagyon jó lett, imádom!
Mogyoródi út amúgy is jó volt teljesen a patakig, ahol a bicikli út van, szóval a Mogyoródi, Egressy a legjobb választás ha a belváros felé indulok. Végre kikerülhetem az Örs Vezér terét, szeptembertől a Mogyoródi-Egressy-n fogok közlekedni! Végre normális útminőség![ Szerkesztve ]
undefined
-
Oracle
senior tag
válasz ludsimon #40645 üzenetére
Remek jön a cucc
Nem egyben vettem bicót még épülő félben van, most pont a kormányon szenvedek, ami eddig megvan: váz átalakítva csúszópapucsosra, egyenes villa,acor iparis kormánycsapágy menetes, miche monoblokk, miche fék, miche hajtómű, miche primato agyak fekete, mach1 road runner felnik ez is fekete, dt küllők, continental super sport plus külsők, shimano szabadonfutó, a régi tektro fékkarok nekem jók lesznek meg a régi wtb nyergem még kell nyeregcső és kormány meg pedál. Ha minden jól megy akkor jövőhét vége felé kész lesz
Találtam egy kormányt ismeri valaki a pro márkát? [link] könnyebb mint a karbon amit kinéztem
[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
válasz Undoroid #40641 üzenetére
na igen, a kanyarodás volt a legjobb rész. régi szép emlékek
külső ügyben: két katalógust néztem át, de olyan mintájút nem láttam. lehet, h ideje lenne váltanodOracle: én pont azért hagynám ki. ki tudja mennyit és mekkorát kapott már. az meg nem a legjobb, ha letörik a kormány menet közben és az ember feje meg belecsapódik a kormánycsapágyba
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
rekid
addikt
Nah skacok akkor most mi is van a 24 órás miujsaggal? Kicsit lemaradtam
Gyáva népnek nincs hazája!
-
Undoroid
őstag
Szia!
" gyerek koromban mindig félig szétnyitva közlekedtem vele, király volt nagyon " ...és ilyenkor milyen klasszul lehetett vele kanyarodni?!Legalább is az egyik irányba!
" sokat erősíteni nem hiszem, h kell rajtuk " Ez igaz!Viszont ez a bringa egy terményszárító telephelyen teljesít szolgálatot!Nem tartom kizártnak,hogy időnként 1-2 megtöltött zsák is rákerül... Ott láttam,amikor egy meghibásodott pneumatika vezérlés javítására mentem ki!
Gumiköpeny ügyben nincs ötleted?
-
Muton
addikt
válasz Oracle #40638 üzenetére
dupla
szerk: Undoroid
én meg vagy 2 hete mentem kempingel, anyukámnak még az van
nagy feeling. csak most nem mertem szétnyitni, mert már régi a bicaj nagyon, de gyerek koromban mindig félig szétnyitva közlekedtem vele, király volt nagyon
amúgy szerintem elég masszív bicajok, sokat erősíteni nem hiszem, h kell rajtuk. azokban még volt anyag[ Szerkesztve ]
-
Oracle
senior tag
-
Undoroid
őstag
Sziasztok bringások!
Nem tudjátok,hogy hol lehet ILYEN (vagy nagyon hasonló) mintázatú köpenyt beszerezni MTB-hez?Cseh gyártmány és már elvileg nem kapható...
* * *
Szia!
Nemrég láttam egy egyszerű Camping-bringát,de valami mégsem volt rendben vele!A tulaja kissé átalakította a kerekeit!A szokásos 36küllő helyett ennek a duplája (-1) volt meg!Remekül nézett ki és valószínű,hogy sokkal stabilabb is lett így...persze nehezebb is!Sajnos fotót nem csináltam róla...
[ Szerkesztve ]
-
Xantomas
őstag
válasz kkrisi #40633 üzenetére
Gyakorlatilag mindenhol csak városi montit, meg citybike-okt lehet bérelni.
Nézz el a Bergussonba, ott lehet bérelni Merida outikat, de állandóan ki van adva mindegyik, csak a nagyon törpe méret az ami ottmarad.
Személyes okmány + 10000 Ft letét, valamint 500Ft/óra. a kölcsönzés. Szóval több napra nem nagyon éri meg.rétisün, mire befejeztem te is megírtad a mod-ot XD
Nah jah, Bergusson nem olcsó... De a Gödörnél is ők adnak bérbe, azoknak meg egész jó áraik vannak.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz kkrisi #40633 üzenetére
pl. a greenzone-ban lehet kölcsönözni, hogy outi van-e, azt nem tudom, további lehetőségek....
nem pestiként ennyit tudok segíteni...
itt van outi is, de ennyiért akkor inkább saját bicaj, egyszer kifizeted, aztán annyit mész, amennyit csak bírsz.
[ Szerkesztve ]
-
kkrisi
senior tag
Valaki tudna nekem segíteni (40619)? fontos lenne!!!
-
ludsimon
veterán
Ha véletlenül valaki a 16. kerületben szeretne postázni valmit, kizárólag a rákosi úti postán tegye.
A lényeg, hogy panasz könyvet érdemel a Jókai mór utcai ablaknál álló nő.
A posta.hu-n nem tudja valaki, van panasz könyv, vagy hová lehetne beírni?
Hihetetlen milyen ügyintézők vannak, 30 perc alatt 2 embert zavart el az ablaktól, beleértve engem.
Egy már előre kifizetett borítékot akart velem semmiztetni, és elkérni 3850Ft-ot szemben a 750Ft-os árral...undefined
-
Muton
addikt
válasz #56474624 #40628 üzenetére
jó kérdés majd ma megszámolom, h 32 vagy 36. de szerencsére csak 1 küllő figyelt meg. eddig, mert ma meghajtom, ahogy tudom, mert vasárnap megyek nyaralni, szóval lesz kiesés rendesen
amúgy a kinézett 24 küllős mavicról írták, h simán össze lehet hozni a küllőelhagyást, szóval tartok tőle picit, viszont qva jól néz ki. az meg ugye fontosabb
az aeronak örülök, sokkal könnyebb így tekerni. lehet, h kiveszek még hármat, meg négyet az első kerékből is
-
Katsu
aktív tag
Köszönöm a hozzászólásokat.
Akkor a mostani mali python kerékpárom jó lesz állóképességet javítani. Aztán majd 1 vagy 2 év múlva visszatérek a DH-s kérdéshez.
De természetesesen én csak élvezetből szeretném űzni ezt, és nem hardcore.
Egyelőre 1 húzamban csak 15-18km megy, de az is csak 1 órán felül. És ez a XX. kerből az árpád hídig. szóval szintben nem sok különbség van. Azért remélem sikerül belerázódnom és nem késtem le semmit. Ha más nem, egyszer legalább megismerni titeket is, hogy ti hogyan csináljátok. Tőlem még az is távol áll, hogy vidékre menjek tekerni. De ezen változtatni akraok és minden rajtam múlik.Jó hétvégét mindenkinek!
Üdv: Katsu
-
törölt tag
32 (31+1, vagy 5 küllő tört egyszerre ) küllős? Valahogy nem tudtam megérteni eddig, +-4 küllőnek miért tulajdonítanak ekkora jelentőséget.
Óh, persze régről láttam 40 küllős cuccot is. Igazából fogalmam sincs, milyen sorrendben jöttek (valószínű csökkenő ), de ha négyesével faragták le a küllők számát, akkor és ott valahogy nehezemre esett volna elsőre levágni, hogy -4 küllő vajon "megéri-e az árát", picit olyan nagyon szőrszálhasogatósnak tűnt volna.Dehát ezen felbuzdulva a 31 küllőnek szerintem örülj, mert így """sokkal""" jobb az aerod.
[ Szerkesztve ]
-
Meme
aktív tag
hát fogynod nem nagyon kell hozzá, csak állóképesség kellene.
bicajozni, bicajozni...
amugy ha dh-zni szeretnél, akkor a félelemérzetedet jobb ha kilövöd.
amugy mg elsőre kell egy enduro/am bicaj, amivel megtanulsz egyátalán tekerni, bicajt irányitani, lefele jönni. és a lefele jövéshez kell az, hogy ne félj.amire elsőre szükséged van:
1 normális bicaj, amit kb erre terveztek, kb 150-200k ujból 100k használtból. ez a minimum.
bukósisak, hosszú kesztyű, térd/sipcsontvédő, cirka 30kaztán ha már tudsz tekerni és nem félsz lefel, akkor lehet elkezdeni a finomabb ugratásokat, letöréseket, majd ezt növelni. meg a sebességet is szépen lassan növelni.
ha már van egy normális 300-400k-s össztelós fr/dh géped, akkor ki kell menni a külföldi parkokba, iszonyat sokat lehet ott még szüttyögve is tanulni pár nap alatt...
Szevasztok bogyókák!
-
Tamoo
MODERÁTOR
Ha ennyi kimaradt, szvsz először csak kezdjél el 20-30km-eket tekerni, túrázgatni. Azt is meg fogod érezni. Fura így, hogy egyből a DH-t "emlegeted", azért odáig elég hosszú út vezet. Szerintem. Meg nem is mindenki arra születik nekem pl tuti nem menne...nem vagyok elég merész.
(#40620) venember83: elég komolynak tűnik nem egy laza délutáni tekerés.
-
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Lenne egy nagyon kezdő kérdésem. Downhillt lehet valahol tanulni? A hangsúly a tanulnin van. Mert hát 93kg vagyok 27 éves és semmi állóképességem nincs. 7 éve mikor abbahagytam mindenféle testmozgást és beálltam a dolgozó emberek mindennapjai közé, na akkor még sportoltam. De azóta sokminden megváltozott. Többek közt: aszthmás lettem, +23kg feljött rám, eltunyultam és megutáltam kimozdulni otthonról.
Na, most ezen szeretnék változtatni. Ha lennétek kedvesek nekem egy csokorba összeszedni, hogy milyen fokozatok, lépcsők kellenek a downhill-hez, azt megköszönném. Mennyit kéne még fogynom hozzá, esetleg milyen edzéseket csináljak stb...
Előre is köszönöm a segítő szándékot.Üdv: Katsu
-
venember83
nagyúr
Holnapi program: Vigyázó gerinctúra. Végre terep.
-
kkrisi
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem felétek, hogy valaki nem tudna egy olyan helyet nekem mondani, ahol tudnék országúti bicajt kölcsönözni( több napról lenne szó...) tehát olyan lenne a legjobb ahol napidíjban számítják az árát!
aki tud az segítsen köszi mindenki!
-
Muton
addikt
válasz #56474624 #40606 üzenetére
nem gond az ára. a gong az, hogy a fogaskerekek oldalán van, szóval szedhetem ki a kereket, le a sort, h be akarom rakni az újat. majd centrírozás. az ilyen projekteket meg legjobban elkerülni szeretem, hideg sörrel felszerelve is. bár már bovdent is kell cserélni, láncot mosni, szóval majd rászánok egy fél napot. valamikor addig meg bírja ki 31 küllővel
-
ludsimon
veterán
Kinek mi a véleménye, illetve találkozott e már ezekkel?
Rockrider víztáska
ROCKRIDER 5 C2 VÍZTARTÓNekem ezek tetszenek.
Az a 2l nagyon szimpatikus, én nagyon ivós vagyok, mikor múltkor mentünk a Dirtyz, amargo nem volt szomjas én meg szinte állandóan ittam.undefined
-
Olcsi
senior tag
válasz ludsimon #40591 üzenetére
Szerintem megérte az árát, raadasul viszonylag sok mindenk bele lehet még pakolni, van egy nagy zsebe a vizes mellett, meg még néhany apro zseb, ahová telefon, pénz, kulcsok elférnek. Jo vétel, csak múljon el a gumiíz... Köszönöm a tanácsokat, ezek szerint csak használni kell és várni...
-
Xantomas
őstag
Ilyet kéne esztergáltatni, mert az ötlet hatalmas, ellenben az ára pofátlan.
Olyan kormánycsapágy kupak, amire tetszés szerinti söröskupakot lehet rögzíteni."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
rétisün
veterán
válasz Ariadne #40605 üzenetére
8-9 között lehet nevezni, ha elindulok bicajjal 3-kor, odaérek időben legalább be is melegítek a TT előtt
ha meg azt veszem, hogy múlt vasárnap tekertem ennyit, akkor meg is van a fertő-tó körbetekerés, csak én máshol teljesítettem
[ Szerkesztve ]
-
Brian_RL
aktív tag
válasz Ariadne #40601 üzenetére
A jánoshegyi libegőnél már jártam, onnan nagyjából ismerem az utat. Köszi a válaszokat! Majd meglátjuk hogybírjuk Remélem bejön az időkép előrejelzése, és jövőhéten tényleg lehűl kicsit, és nem lesz kánikula. Ezért is gondoltam egyébként az erdei útra, mert ott jó hűs van
-
Ariadne
őstag
válasz rétisün #40604 üzenetére
Hmm, vajon hogy festhet egy leégett sün, pirosak a tüskéi? Nálam ilyenkor a jó öreg Panthenol spray jön be, behabozom magam és örülök, már amíg fel nem szívódik a jó hűvös hab...
De jó lenne pedig, ha jönnél. Még egy fővel nagyobb lenne az öngyilkos alakulat. Sajnos így is full tele a kocsi, ahova befértünk, szóval egyelőre nem tudok segíteni én sem, pedig még Győr felé is megyünk. Ha tudok helyről addig, amihez valahogy csatlakozni tudsz esetleg, szólok.
-
rétisün
veterán
válasz Ariadne #40554 üzenetére
(kicsit le vagyok maradva )
én simán mennék fertő-tó kerülésre, úgyis tervezek bicajozást szombatra (meg vasárnapra is ) ilyenkor nem bánnám ha lenne autó....
vonattal leghamarabb 12:26-ra lehetne odaérni
ludsimon: nekem szerdán sikerült leégnem idén először vetettem le a pólót bringázás közben (nem is végig), persze hülye fejemmel pont a legUV-sebbb időben
mod: ha jól meggondolom, már kedden is meztelenkedtem egy 20-25 percet....a hétvégén kihagyom az ilyesmit.
[ Szerkesztve ]
-
fidig
tag
válasz ludsimon #40589 üzenetére
Sztem egyáltalán nem frissült semmit a helyzet. 1 fokkal volt kevesebb, mint tegnap reggel. Ez már kezd elviselhetetlen lenni...
Más. Olyan lámpát tudtok ajánlani, ami nagyon olcsó, nem szórja szét a fényt, és látni vele vmennyit?
[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára...mert ő a gyilkos :)
-
Ariadne
őstag
válasz Brian_RL #40598 üzenetére
Ez az útvonal egyébként a János-hegyre a Szépjuhásznétól felmenő aszfaltos mellett megy mindig. A Budakeszin nem túl jó bringázni, ezért érdemes ezen a mellette menő jelöletlen kétnyomtávos úton felmenni, de Szépjuhásznétól már lehet kényelmesen az aszfalton is feltekerészni, forgalom elvileg nincs, az emelkedése egyáltalán nem súlyos és még szép is.
Másik oldalról a hosszabbik aszfaltos útvonalra szintén a Szilágyi Erzsébet fasorról indultunk, a villamos remíz mellett balra fel a libegőhöz, és ott a libegő állomás mellett balra felfelé tekeredő aszfalton mentünk, eddig biztos. A végén volt némi Diána utca, fogaskerekű állomás meg Karthauzi utca is, erre emlékszem. Bár kissé homályosak az emlékeim az erőfeszítéstől.
Leglightosabb útvonal szerintem a Szépjuhásznétól aszfalton felmenő, elsőre talán arra érdemes, már csak a kilátás miatt is. Ez annyi, hogy akár gyermekvasúttal Szépjuhásznéig (vagy ahogy a terepeset írtam, úgy fel), és ott a forgalom elől elzárt talán Jánoshegyi út nevű úton (lentről jövet balra kanyarodó aszfaltút, még a kút előtt) kell felfelé menni. Trükkje csak annyi van, hogy pár száz méter után kettéválik az út, és ott bizony jobbra fel kell tekerni, nem egyenesen menni.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest