- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Aktív témák
-
JColee
őstag
válasz
Thulcandra #22898 üzenetére
a neve nordic walking, és állítólag nagyon f@sza sport, mert több izmot mozgat, mint a sima gyaloglás
minél nyugatabbra, és északabbra mész, annál többen csinálják
nyáron tekertünk ki svédországba, ott nagyon elterjedtehh, 17 sec
-
dqdb
nagyúr
válasz
Thulcandra #22898 üzenetére
Nordic walking a neve.
JColee: Itt Magyarországon is egyre több erdei pályát jelölnek ki ilyen célra. Én sem értem, mitől lett ilyen divatos mostanában, szerintem két bot helyett inkább két kerék
-
Thulcandra
senior tag
Na, délután 3ra végre összevakartam magam, felültem a cangára és elkezdtem lézengeni... aztán szépen kilyukadtam Ausztriában, ott leültem egy tóhoz répát enni, utána meg irány vissza. ~ 50 kilométert jártam be, ami most teljesen meglepett, azt hittem max. 30 lehetett...
A határnál lévő magyar faluban - Albertkázmérpusztán láttam két nőt sportolni(?), de mai napig nem értem, hogy gyalogláshoz minek két bot (egészséges embernek) - olyan mint a síeléshez van - s azokat rakosgatni, sík terepen főleg
Szerintem nevetséges látványt nyújtottak, de ők tudják...
-
CyB0RG
csendes tag
Felmerült két kérdés bennem, remélem tudtok tanácsot adni:
1. Küllők... Úgy érzem pár küllőm kicsit lazult, viszont a kerékben nincsen látható 8-as. Elég ha érzéssel feszítek kicsit a küllőkön, vagy van valami aranyszabály amit illik betartani?
2. Mióta feltettem a csomitartót (nem izomból húztam fel csavarral, csak finoman), azóta a hátsó tárcsaféknél van egy nagyon enyhe, de rendszeres minimális súrlódás. Ezt hogyan tudnám kiküszöbölni?
-
Xantomas
őstag
válasz
venember83 #22888 üzenetére
Az szép. Én 2 kör Margitszigettől hulla vagyok. Tavaly, ill tavalyelőtt, mikor a Kandó óbudai telephelyére jártam, rendszeresen jártunk ki hosszabb lyukas órákban futni 1,5 kört.
Bécsi út - Flórián tér - Árpád híd - 1,5 kör a szigeten, majd fel a Margit hídra, onnan pedig 60-as (most 260-as busszal) vissza a suliba/koliba.Valahogy nem kívánom vissza a dolgot, de tényleg könnyebb ha az ember nem egyedül fut.
(#22887) ludsimon
A floorball jó, de mikor anno felvetettem hogy kéne csinálni közös PH-s floorballozást, nem sok jelentkező volt. -
ludsimon
veterán
válasz
venember83 #22888 üzenetére
Nekem nem jön be.
-
rétisün
veterán
válasz
Xantomas #22880 üzenetére
ma adok fel egy acélvillát, sztem jó lett volna neked......mondjuk én se hirdettem, te se érdeklődtél pl. itt, tök véletlenül botlottam bele a bikemagon a hirdetésbe, amiben ilyet keresett a srác.
ha tényleg ráköltök annyit a bicajra, hogy veszek egy outi villát, lesz egy eladó acélvillám, bár lehet addigra neked már nem lesz aktuális.. -
ludsimon
veterán
válasz
Thulcandra #22881 üzenetére
Csak felsoroltam a lehetőségeket.
Szvsz jobb nyugalomban élni, vegyél egy füldugót, és megoldódik minden problémád.
-
Xantomas
őstag
Hmm, ha összeraksz nekem egy szetet 55E ft-ig akkor belefér. Lehet benne használt is, de legyen jó állapotú.
ami kell:
Első váltó: 31,8-as bilincs, felső húzás
Hátsó váltó
fékkar párban
váltókar párban
Hátsó agy V fékhez,
hajtómű + csapágy (lényeg hogy erős legyen) (treking)
lánc
sor
bowden+ házpluszba kéne még 1-1/8-as Aheades V fékes, 622-es merev villa. max 10K-ig, bár ez annyira nem szükséges. Csak nehéz, és és szinte semmit nem mozog már a mostani villa, és ráadásul nem is bontható.
-
ludsimon
veterán
válasz
Thulcandra #22878 üzenetére
Vagy bebaszni az ablakukon egy hanggránátot.
Csak azért már a rendőrök téged vinnének el, mert az már bűncselekmény, mert betörted az ablakát.
-
Thulcandra
senior tag
Környéken lakók csomószor kihívták már rájuk a rendőröket... nem történik semmi. Rendőrök kijönnek, itt vannak ~ 10 percet, de gyakran még akkor is ordítanak mikor már itt vannak a rendőrök is. Ráadásul a papírjaik is rendben lehetnek mert már a határőrök(?) is voltak itt a rendőrökkel együtt, a helyzet azóta is változatlan. Az is furcsa, hogy aki albérletet adott nekik (itt lakik velük egy házban) nem rakja ki őket, az utcabeliek egy jó ideje azt beszélik, hogy be van félemlítve a fószer (aki egyébkként idős, iszik is) ... szóval max annyit tehetünk, hogy kicseréljük az amúgy is régi ablakokat újra, amik jobban szigetelnek...
ludsimon : szerencsére ez éveken át békés, nyugodt környék volt, szomszédokkal semmi vita, aztán minden jó véget ér egyszer. Először egy "magyar" kisebbségi família kapott önkormányzati lakást itt, azok kezdték ezt a hetente min 3x telitorokból ordítást, de azok az utca közepén, egyszer egyik csaj TÉGLÁKAT dobált a pasija után az utcán, ordítással körítve. Azok végre elköltöztek, erre egyik szomszéd kiadta a szobáit ennek a "román" galerinek... marad a füldugó azt hiszem, tényleg.
-
ludsimon
veterán
válasz
Thulcandra #22873 üzenetére
Miért nem kiabáltál ki, hogy "Jön a rendőrség!!"
Aztán ha nem vált be, akkor meg fel is kell őket hívni.
De jobb a békesség, ezt már tudom.
Nem jó szarakodni a szomszéddal.
Én hagynám a picsába.
Lehet venni a patikában 50 vagy 100Ft-ért szuper füldugót, és szépen csillapítja a zajt.
Én is így védekezek a parasztfalviak ellen.31dB -t csillapít, ami elég szép.
A mi szomszédunk meg velünk baszakodik, de egész más ügyben, sokkal pitibb dolog, de azért mindig fel kell baszni minket.
-
ludsimon
veterán
válasz
amargo #22871 üzenetére
Meg tudnálak előzni, ha nagyon akarnám.
Közvetlen jön nekem, és nem utazgatna.De nekem nincs szükségem fejlámpára, nem akarok magamból karácsonyfát.
Elég lesz az LD20.
Mint tegnap láttam, a high mód is bőven elég, akár 26-28Km/h-s tempóban is.
Vésztartaléknak meg ott a turbo mode. -
Meme
aktív tag
válasz
Thulcandra #22873 üzenetére
ezért már szépen fel lehet őket jelenteni csendháborításért.
-
Thulcandra
senior tag
Mai nap egy katasztrófa, ragyogó idő van kint én meg itt ülök tanácstalanul... ma akartam eltekerni a Fertő tóhoz, persze ahhoz időben kellett volna kelni, csak ugye vannak itt ezek a csodás szomszédok és éjjel olyan hangosan ordítottak, hogy csukott ablaknál nem tudtam tőlük aludni
4-5 órán keresztül ordítani berekedés nélkül, hihetetlen... Valamikor 4-5 óra között azért végre elaludtam, 10 után nem sokkal fel is keltem kissé kómásan, láttam, hogy a Fertő tóhoz ma már nem megyek... azóta meg nem tudom mi van, menni akarok, de nem tudom merre induljak... az idő meg csak telik, a szar idő meg egyre közelebb van
-
Xantomas
őstag
válasz
venember83 #22870 üzenetére
Outi lenne a lényeg. Illetve treking, a lényeg, hogy nem 44-42-es nagytányér méret. Filózok rajta, hogy kell e nekem az 52-es nagytányér, vagy elég a 48-as.
Vacilálok egy integrált treking méretes LX hajtóműn, de valami azt súgja, ilyen ár mellett tuti elfogyott már a nagykerből, mert az ebike-on tegnap még volt, ma már nincs. [link]
-
amargo
addikt
-
Xantomas
őstag
9 sebességes rendszerhez használható 8 sebességes első váltó? Konkrétan Shimano Sora '07-es
-
raczger
őstag
válasz
Narancs #22867 üzenetére
Ide kell egy hajtókar lehúzó, ilyen enélkül nehéz lenne leszedni, meg nem is érdemes. Viszont a lánctányérokat sok esetben a hajtókar leszedése nélkül is le lehet szerelni, próbálkozz meg azzal a módszerrel, bár a legkisebbet nem biztos le tudod szedni, de szerintem a középsőt biztosan (előtte természetesen még a nagyot is le kell szedni, és a hajtókaron áthúzni, lehúzni).
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Szeretném leszedni az első lánctányérokat, ebben kérném a segítségeteket. A hajtókarokban volt 1-1 imbusz csavar, azokat kitekertem, ez a látvány fogadott:Hogyan tovább?
Két okból szeretném szétkapni: a középső lánckerékben van egy nyolcas, ha az alsón van a lánc, akkor egy helyen beleér a középsőbe is, ez adta a beazonosíthatatlan kattogó hangot. Ha meg középen van a lánc, akkor az első váltó keretébe darál bele a kacskaringózás miatt.
A másik ok, hogy mivel még sosem volt szétszedve a hajtómű, ráférne egy zsírozás, ellenőrzés.
Előre is köszi a helpet! -
-
rétisün
veterán
válasz
Ariadne #22861 üzenetére
helyes válasz, nyert egy egyénileg/csoportosan (ízlés szerint) elkövetett bringázást, tetszőleges időpontban és helyen
jó bicajozást!
közben utánaolvasgattam a kontaktlencse-témának.....egy ilyen 1-3-akárhány hónapos lencsét kibontok, amikor kell (pl. bicajozás) hordom, ha hazaértem betárolom a kis tartójába, legközelebb megint beteszem? ha "lejárt" kidobom, veszek újat? nagyjából errről van szó, ugye? (hiába, sün
)
ameddig le nem jár, akár naponta is hordhatom (annyit bicajozni, de jó is lennebár a múlt héten majdnem összejött)
hosszú távon kétségkívűl olcsóbb egyszer megcsináltatni egy dioptriás bicajosszemüveget, annak összes előnyével/hátrányával... -
RexpecT
addikt
válasz
ludsimon #22858 üzenetére
Élettanilag a szúrásnak a lép vérraktározó szerepével van kapcsolata. Futás közben több oxigén kell melyet megpróbál a szervezet több szállítókapacitással végeztetni. A lépből kipréseli az ott tárolt vért s amikor már nincs és mégis préselné akkor szúr. De mint a Futók kocogók könyvében-James F. Fixx olvastam a 90'-es évek elején "Oldalszúrásba még nem halt bele senki. Ha olyanom van ilyenkor még rágyorsítok, úgyis elmúlik."
Szerk:
Ezt kigugliztam,mert csak annyit tudtam fejből hogy a léphez van köze.
-
Ariadne
őstag
válasz
rétisün #22857 üzenetére
Egy hónapos = felbontástól egy hónapig él a lencse, elvileg ki kell dobni utána. Gyakorlatban lehet azért tovább hordani pár héttel, egyénileg azon múlik, kinek hogy bírja a szeme. A kibontástól elkezd kicsit száradni, rárakódik a fehérje a szemedből, szóval max. 5-6 hét után tényleg ki kell dobni. De létezik fél éves lencse is, azoknak viszont nem olyan jó az oxigénáteresztő képessége, naponta 8 óránál tovább nem feltétlenül lehet hordani őket. Az egy hónaposakból viszont még olyan is van, amit éjjel is, alvás közben a szemben lehet tartani.
Megfejtés: A rózsa neve.
-
-
Noddy
senior tag
válasz
ludsimon #22858 üzenetére
Ha most futsz először ekkora távot akkor ne csodálkozz. Most bringa hiányában csak futok, és az elején nekem is szúrt, de a negyedik alkalomkor már nem. Szerintem kell egy kis idő a szervezetnek, míg megszokja az eltérő terhelést. De persze a helyes légzőtechnika is fontos, de nekem még olyanom nincs.
-
ludsimon
veterán
Nagyon kellemes most a hőmérséklet, tekerünk egyet amargo-val.
Más: 1 km futás után miért kezd el szúrni az oldalam?
Mindig én vagyok az osztály legrosszabb futója, pedig biciklizésnél nincs ilyen gond. -
-
aesir
veterán
válasz
Dirtyz #22802 üzenetére
Köszönöm Neked is
Férjemmel futok, együtt kezdtük két éve, egyszercsak úgy jött hogy mi lenne ha futnánk mert úszni sokkal macerásabb eljárni, ezért egyre ritkábban is mentünk. Természetesen ő azért sokkal erősebb nálam, de legalább ennyire motivált mint én. Szoktunk futni erdőben is, más terepen is, de valójában nekem a szigetkör fekszik. Tudom hogy egyhangú, de az a helyzet hogy nekem pont ezért esik nagyon jól. Minden bokrot ismerek, pontosan tudom hogy a tervezett távon hol tartok és mennyi az erő. Nagyon jól lehet gondolkodni közben, a legjobb ötletek ilyenkor jönnek! Ehhez pedig pont ennyi monotonitás kell, egy 400 m-es pályán ez már nem így lenne. Nekem ez olyan lett mind egyfajta hobbi, eszméletlenül érzem magam tőle. Nyáron volt isteni a horvát kisfalumban, valamivel napkelte után elfutottunk a szomszéd városig (végig lehet a parton futni, a főút fent vezet a hegyoldalon), oda-vissza 10 kili, majd ahogy voltunk futócuccban bele a tengerbe és átúszni az öblöt szintén oda-vissza ez olyan másfél kili, lássuk be ennek azért van fílingje
Persze a bicajozásnak is, de ugye azért az leginkább közlekedésre van
Nahh, most aztán kitárgyaltunk mindent, térjünk vissza két kerékre, mert a többiek még a végén kidobnak minket innen
-
Noddy
senior tag
válasz
Hasaggymeg #22848 üzenetére
Nyugatiig könnyű eljutnom, a baj a biciklivel van. Ebben az állapotában sajna nem mehetek vele terepre (pálcás sárhányó, felni, gumi abroncs, stb). De majd biztos lesz egyszer egy igazi terep biciklim is
-
Meme
aktív tag
Bogyókák!
Ha valakit "csak" a bicaj hiánya tart vissza a tervezett közös túrától, akkor igen kedvezményesen (jelképes összegért, hogy a kolega ne morogjon
) tudok jó bicajt kölcsönadni.
-
Hasaggymeg
veterán
Felpattansz rá és: Dunakeszi-Göd-Vác-Verőce-Kismaros(eddig 90% biciklis út)-Szokolya-Királyrét-Nógrád-Berkenye-Nőtincs(
)-Ősagárd-Keszeg-Penc-Rád-Vác stb.hazafele.Királyrét/Nógrád között talán nincs aszfalt,de a többi aszfalton.Basszus,most látom szegedi vagy.Így még javítasz az aszfalt arányán.
-
Ariadne
őstag
válasz
rétisün #22844 üzenetére
Lencseileg tudok tanácsot adni, mintegy 14 éve hordok ilyeneket. Szerintem az egyhónapossal lehet úgy kijönni, hogy relatíve olcsóbb is, de mégis nagy oxigénáteresztő képességű, kényelmes lencse.
Bár azt hiszem, ez érthető is, hát hogy nézne már ki egy kis narancssárga rák szemüvegben. -
-
rétisün
veterán
válasz
Xantomas #22815 üzenetére
tudom
csak ahhoz nincs monoblokk. meg örökké nem lesz ott se ennyiért.
amúgy vettem is egyet a olgozóbajárós bicajra, egyszer már kapjon egy szép új hajtóművet...igaz, felesleges a tripla, de ennyiértAriadne: "egy hónapos lencséből három pár kb. 12.000 Ft, ez nekem fél évre elég." ezt nem értem, sose volt kontaktlencsém, bár lhet hogy most majd lesz
-
tr00p3r
addikt
válasz
Ariadne #22841 üzenetére
Minél több, annál jobb. Nem kell, hogy csak a topikolvasókra legyen korlátozva a túra. Lehet, hogy megkérdem BZS barátomat, hátha eljön velünk...
A vonat amit választottál optimális a 9 órás induláshoz. Aki kocsival jönne, az otthagyhatja Kismaroson is a az autóját. Van parkoló a Kisvasút végállomásán is.
-
Ariadne
őstag
válasz
tr00p3r #22839 üzenetére
No lehet én is tudok még hozni embert, embereket, mert csapatban tekerni jó.
Kismaros - Királyrét távot ismerem, emelkedik, de hát a hegyek már csak ilyenek.
Nyugatiból 8:07-kor indul is egy közvetlen, 8:43-ra ott van Kismaroson, lehet a Nyugati találkahely a vonatozósoknak.
-
tr00p3r
addikt
válasz
amargo #22837 üzenetére
Hát az odajutást mindenki magának szervezné meg. Legegyszerűbb a vonat, de aki a túra után nem akar már vonatozni vagy tekerni, az természetesen jöhet kocsival. Fizetős, de van parkoló Királyréten. Ott is lehet csatlakozni. Igazából az volna jó, ha el tudnánk dönteni, hogy Kismarosról feltekerünk-e vagy a Királyrét legyen-e a kiinduló pont?
Kismarosról szép útvonalon, aszfalton, lehet feltekerni Királyrétre. Nem egy M1/M7 autópálya vagy egy Szent István krt., úgyhogy biztoságban fel lehet tekerni. Kismaros---->Szokolya---->Királyrét. Bőven tekerhető emelkedőkkel.
Időpontilag meg: a közeljövőben. Tehát amíg még nincs túl hideg a reggeli órákban és nem esik az eső. Én úgy gondolom, hogy 9 órás indulás lenne a megfelelő, mert akkor dél körül vissza is érnénk és 1 óra körül mindenki otthon ülhetne a szombati ebédje előtt.
Gondolom ezt lesz a legnehezebb összeegyeztetni. Természetesen a cél az volna, hogy a topik oszlopos olvasói minél többen jelen tudjanak lenni. Szóval lehet dobálózni a dátumokkal.
-
amargo
addikt
válasz
tr00p3r #22836 üzenetére
Nekem majd 1 hét volt, mire át tudtam venni.. bár pont akkor voltak gubancok.
Tehát, Kismaros-on lenne a találkozó, addig való eljutásig pedig mindenki maga gondoskodik (vagy arra is kis külön csapatok).A másik kérdésem, hogy milyen időpontra lenne ez tervezve?
Szerk:
Mármint dátumilag, milyen időpont. -
tr00p3r
addikt
válasz
amargo #22834 üzenetére
Én is az lennék, csak még nem utaltam! Jó, hogy eszembe juttattad!
Bp-ről a Nyugatiban tudsz felszállni a vonatra. Van olyan vonat ami direktben érinti Kismarost, de a legtöbbről át kell szállni Vácon. Elvira-n meg kell nézni. Én Gödön lakom, raczger, ha jól emlékszem Tahitótfalun. Szóval vegyes a népség. Ariadne, ha jól emlékszem BP-Zugló. Neki Rákosrendező állomás is jó lehet.
A program nem túl hosszú, de azért relatív sok a szint, ezen a rövid távon. Szerintem ezen a tervezett első túrán nem kerülnénk Diósjenő illetve Nógrád felé, "csak" szimplán vissza azon az útvonalon, amerre feljöttünk.
Sajnos most vasárnap nem tudtam felmenni a kilátóba, mert a többiek siettek. Ezért is jó volna, ha sikerülne újra feljutnom és a többieknek is egy élmény volna. Nem vagyok már sajnos tisztába a tényekkel, de a maga 972 (938m) méterével a Csóványosi kilátó Magyarország egyik legmagasabb pontjai közé tartozik.
Megvan: a 3. legmagasabb "csúcs": [link]
-
CyB0RG
csendes tag
Valahol olvastam egy cikket, hogy házilag is meg lehet mérni a lánc nyúlásást. Így nem kellene 1000 Ft-ot kiadnom nyúlásmérőre... Viszont nem találom a cikket, valaki nem tudja véletlenül mennyi láncszemet kell lemérni, illetve mekkora értékeket kell kapnom?
-
amargo
addikt
válasz
tr00p3r #22828 üzenetére
Elfelejtettem írni, hogy Bringa klub tag vagyok, így noha csak az én bringámra szólna az 50% (vagy ilyesmi) kedvezmény, de eddig mindig többi bringát is figyelembe vették.
Szerintem a program is elegendő.
Egy kérdés, hol szállnánk a vonatra? Mert túra előtt azért Vácig nem tekernék le.. vagy nem tudom a többség merre szállna fel, de mintha azt vettem volna ki, hogy többen arról a környékről valók.
(#22833) tr00p3r:
No igen ezen a részen még csak 1-2 jártam, az is régebben volt. Be szép hely.
Nem is értem, mit keresek BP-en ilyenkor.. amikor én a hegyeket szeretem. -
Thulcandra
senior tag
válasz
Hasaggymeg #22830 üzenetére
Nem rég keltem fel, most vagy valami hülyeséget írtam és nem értem saját magam, vagy téged nem értelek
Nem vetülök ellen én most semminek, csak bízom benne, hogy lesz majd olyan ph!s tekerés amire én is el tudok jutni. Aztán szerveznék én is szívesen itt, Hanság vagy Szigetköz, mivel sík terep minimum 100 km környékén.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
Thulcandra #22829 üzenetére
Ez ellenvetés vagy ötlet?
-
tr00p3r
addikt
válasz
KaraDani #22825 üzenetére
Szerintem vállalható. A felfeléken biztos, lefelé meg lehet tolni is... Csak hogy a bringa bírja-e A "DH-t" azt nem tudom.... Kövek, gyökerek, görgeteg kövek, vízmosások és elég sok törött ág jellemzi a (még) poros erdei ösvényeket.
Indítanék egy listát, hogy eddig ki jelentkezett az estleges tekerésre:
amargo + 1
raczger
ponti_ak
KaraDani
Ariadne (?)Szerintem a költséghatékonyságot szem-előtt tartva Kismarosig vonat. Szerintem nem kell kocsit foglaltatni. Kismaroson találka a Kisvasút végállomásánál. Innen aszfalton fel Királyrétre. Ott akár pihenő vagy "lendületből" tovább felfelé. Foltán-keresztnél újabb pihenőre van lehetőség. Tovább a kilátóhoz, ahol pihenő + kaja + pia + fényképezés, stb. És vissza le. A program rugalmas és a haladás is. Tehát igény szerint több pihenő is beiktatható.
De ha ez keményebben hangzana, akkor lehet találkozni a Királyréti parkolóban is, aa valaki mégis inkább az autót választaná. Akkor nyilván kevesebb a szint.
Ellenvetések, ötletek?
-
ponti_ak
addikt
Nincs mit, ez a minimum.
Jó az az oldal, a lényeg rajta van. Küldök privit is, már...
A túrán szeretnék részt venni, Vác környékén bárhova (akár a nincstelenségig is) elmegyek (főleg hétvégén..).
Nem ismerem még a környéket, szóval kikapcsolódás, ismerkedés és tanulás is lenne egyszerre. Ha lesz valami konkrét, szóljatok, de benézek majd amúgy is. Meg szívesen vállalok (a még ép bal vállammal) segítséget a szervezésben, lebonyolításban is - pl Máv kocsi foglalás, kör-email, bicaj-pakolás a vagonból/ba, stb-, ha kell..
ponti -
tr00p3r
addikt
válasz
Ariadne #22817 üzenetére
Hát ha kedved van az már elég szerintem. Nem versenyezni megyünk/mennénk. Amúgy is úgy gondoltam, hogy vagy kocsival vagy vonattal mennénk. Hogy senkinek ne legyen túl megerőltető. Kismarosról feltekerhetünk aszfalton Királyrétre és onnan tovább a célunkig (Akkor nem kell fizetni a parkolásért, ami 600.- egy napra). Vagy Kisvonattal Kismarosról Királyrétig. Azt is csinálhatjuk, hogy csak a Foltán keresztig megyünk. Az nem sok, max 8 km, igaz végig felfelé.
Ott a felfelé és a visszavezető út sem technikás. A kereszttől még 3 km a Csóványos kilátó. Szerintem nem érdemes kihagyni.
Mint írtam én sem vagyok a legjobb formámban! Sőt!!! Sz@r vagyok. De m int írtam itt a társaságban tekerésről és a topikunk tagjainak találkozásáról lenne szó. Volt sok hely, amit én sem vállaltam be és toltam lefelé a kecskét. Amúgy a lencsét és is lehet, kipróbálnám, de sajnos szerintem egy említett csomag árából megvan az optikai keret és a lencse is. és örök darab lehet....
@mindenki aki jönne: tervben van a túra, de még csak kezdeti stádiumban. A kivitelezést kell összeegyeztetni. Jó lenne, ha nem esne és nem ártana, ha sütne a nap. Hosszú az út felfelé, de azért nem baj, ha nem fázunk.
Addig is kedvcsinálónak:
Csóványos kilátó: [link] Lehetséges útvonal: [link]
Foltán kereszt: [link] Lehetséges útvonal: [link] -
Meme
aktív tag
válasz
venember83 #22806 üzenetére
SH+
kolega feleségének meg nagyon jó barátunknak hoztam már tölük. nem olyan vészesen drága
de a BBB-kről is jókat mesélt másik kolega -
RexpecT
addikt
válasz
venember83 #22760 üzenetére
Párban lehet majd még csinálni.Tehát ha tudsz magad mellé valakit szerezni akkor tudsz futni egy felest is.
És mellékesen: nincs nevezési díj! -
ponti_ak
addikt
válasz
Hasaggymeg #22816 üzenetére
TIPP: ugorj be Meméhez vácra, hátha tud ajánlani valamit a kedves rokonnak.
ui: csak most nézem, milyen korrektül leírtad az adatait is.
Biztos hogy minden stimmel? .. nehogy sértődés legyen belőle.. bár gondolom, nem ph!-z, mert akkor személyesen kérdezné..
ui2: nálunk is nőuralom van, pedig még nincs is gyerek (de ha lesz, lányt -is- szeretnék..), csak feleség..
@ludsimon: eddig én is letojtam, csak gondoltam, jó fej leszek. Kár volt.
-
Ariadne
őstag
válasz
tr00p3r #22788 üzenetére
Kedvem lenne ezerrel, de tényleg nagyon 0 az erőnlétem, csak nem tudok magamhoz térni...
A csapatot hátráltatni meg nem szeretem, meg olyankor én sem araszolok fel a meredekebb emelkedőkön, mint ahogy egyedül teszem, inkább gyorsan feltolom, hogy ne kelljen várni rám. Üdvözölni a társaságot azért elmegyek, ha lesz ilyen találkozó.
-
Hasaggymeg
veterán
Más...anyósomnak (160cm,70kg,57éves) kellene egy nagyon ólcsó(20,000alatt,csak,hogy tudjátok mit jelent nála az ólcsó
),könnyen guruló bringa,amit vásárlás előtt,lehetőség szerint meg is lehet "tapogatni",nem csak képet látni róla.Tehát,használt bringa boltok érdekelnének budapest/Pest megyében,ahol ilyet lehet találni.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
tr00p3r #22811 üzenetére
Marosvásárhelyen születtem,2001 óta dunakeszi vagyok.DE!...nálunk matriárchia van mint az elefántoknál,így én kizárólag a nejemmel (meg a lányommal,mikor sikerül őt is rávenni az általa "gyűlőlt" bringázásra) biciklizhetek,aminek van jó oldala is,mert a kis bolyban én vagyok a legjobb,a húzóember
és rossz oldala is,mert noha általában elől tekerek,hátúlról diktálják a tempót.
Amúgy,noha meghívásoddal megtisztelsz,nem is hiszem,hogy az én évi 400/800km,májustól novemberig időszakra korlátozott,90% aszfalti tekerésemmel,korlátozott felszerelésemmel és szerény bringámmal (sokáig) tartani tudnám a tempót veletek.Ugyanakkor lehet,hogy egyszer majd élek a lehetőséggel. -
Ariadne
őstag
válasz
rétisün #22798 üzenetére
Lencse + normál bringás napszemcsi nálam. Van egy olyan gyanúm, hogy -7,5-re nem lehet csiszoltatni ezeket az üvegeket, ráadásul bukás esetén ha eltörne a bringás szemcsi, teljesen látásképtelen lennék, míg így max a napszemcsiből kell új és haza tudok jutni. Ezért nem is próbáltam a dioptriásakat, egy hónapos lencséből három pár kb. 12.000 Ft, ez nekem fél évre elég.
Meg egy Decás gazdaságos bringás szemcsi, ennyi. Normál szemüvegben én sem tudok bringázni, nagyon befúj a szél...
-
ponti_ak
addikt
válasz
ludsimon #22808 üzenetére
Elszámítottam egy visszapillantó tükröt, és bukfenc lett a vége..
Körútról jobbra befordultam, 20-22vel gurultam kb, és félrehúzódtam (mint utólag kiderült: túlságosan is..
), mert mögöttem jött egy türelmetlen autós túráztatta a motort.. /Körülmények: közvilágítás ohne, de villogóm van.. mindezekkel együtt, és enélkül is simán elfértem volna, csak hülye voltam - MOD: meg egy picit ittas is..
A halántékom (illetve a héj) kicsit koppant az aszfalton, kis horzsolás az arcomon, könyökömön. A jobb vállamat ütöttem meg, és elég csúnyán lement a máz (kb 425 Ft-nyi, az új 200-as ból, plusz az apró..
Tanulság (számomra):
NEM húzódozom többet (a kelleténél jobban), akárhogy is bömbölnek mögöttem.ÉS NEM iszom, ha vezetek. ..ugyanis volt bennem egy sör is, és inkább ez volt a baj, csak egyszerűbb / könnyebb az autósra kenni - aki(nek az utasa, egy fiatal lány) tök rendes volt, és figyelmes, pl. nem ütött el, sőt, kiszállt, és aggódott, hogy jól vagyok-e.
Szégyellem is magam rendesen, de ezegyszer szerencsém volt, és tanultam az esetből, és ha esetleg elfelejteném: a vállamon van a nyoma. Az utca végén a kedvesen kéregető hajléktannak adtam is egy 500-ast. Neem, nem kaptam agyrázkódást, csak jól esett, hogy szépen kért, és kellemes estét kivánt, meg jó utat..
Én is ezt kívánom Nektek most.
ZakRob: Jobbulást.
@Hasaggymeg, troop3r: Nógrádi vár nagyon szép szerintem is, Vác-tól Berkenyén át mentem már párszor én is. Jövő hét végén mentek? Ha nem lesz nagy trutyi addigra, lehet hogy csatlakoznék.. Lehet?
-
tr00p3r
addikt
válasz
Hasaggymeg #22809 üzenetére
Ha jól emlékszem Te Dunakeszin laksz nem? Társulhatnál hozzánk a következő túrán.
-
ZakRob
senior tag
válasz
ponti_ak #22807 üzenetére
Akkor sorstársak lettünk, szintén bukta.
Sajnos rajtam nem volt védőfelszerelés, ezért bal tenyér 20 Ft-os nagyságban lehorzsolódott, jobb alkaron egész nagy felületű horzsolás és egy mélyebb seb., vállakon kisebb horzsolások. Bal térdem és jobb csípőm sajog kicsit. Ennyivel úsztam meg.
A dolog úgy történt, h ereszkedtem vagy 20-szal lefelé egy kavicsos úton mikor rámentem az út közepén lévő, az úttal párhuzamos keskeny kidomborodásra, aminek következtében megcsúszott az első kerék oldalirányba. A többit sejthetitek... -
Hasaggymeg
veterán
válasz
tr00p3r #22778 üzenetére
"Gyönyörű a Nógrádi vár!!!"...Igazi,(majdnem)túristamentes,vad természetes környezet!
Remélem a hétvégén odaenged az idő.
(#22804) Thulcandra ...sokat nézel hátra
(#22798) rétisün...egy biztos,éspedig,hogy ólcsó az nem lesz.(egy szemüveges,de nem olyan szemüveggel amilyen neked kellene
)
-
ponti_ak
addikt
Tegnap figyelmetlen voltam, és taknyoltam egy egészségeset (beléptem a KTT-be --> kormányon túliak társasága..)
Szerencsére az ijedtségen és némi váll- könyök-, és térd horzsoláson kívül nagy bajom nem esett. Kesztyű, sisak, kormányszarv. Ezek nélkül sokkal csúnyábban jártam volna.
Hajcsatok óvatosan, körültekintően (ti is).
Jó bringázást: ponti -
venember83
nagyúr
válasz
tr00p3r #22805 üzenetére
Dioptriás lencse napszemüveg elé - szvsz csúnya, de a legolcsóbb opció.
Oakley - szemüveggel és lencsével 100k körül jön ki, nem tudom, érdemes-e szemüvegért ennyit adni.
Kontaktlencse + napszemüveg - ez sem olcsóbb, mivel a kontaktlencsék elhasználódnak. Cserébe viszont más sporttevékenységhez is használhatók a kontaktlencsék: foci, kosár stb. -
tr00p3r
addikt
válasz
rétisün #22798 üzenetére
A Rudy Project szemüvegek egy részébe be lehet pattintani egy "okulárét" és úgy egyszerre lesz napszemüveg & dioptriás szemüveg. Ezért örültem anno Rudy-nak, csak sajnos az én fejemre túl nagy.....
A másik költséges lehetőség az Oakley szemüveg dioptriás lencsével.
Vagy marardsz a szintén nem olcsó napszemüveg + kontaktlencse kombónál.
-
Gyok2
senior tag
Ha sikerült fejjel lefelé állítani a hidraulikus tárcsaféket, akkor kezdhetek is neki a légtelenítésnek vagy még rosszabb?
-
Dirtyz
őstag
Na, csak most kerültem gép elé...
Nagy-nagy gratula, hogy megcsináltad! Az idővel ne foglalkozz, a "mi" szintünkön s részvétel a fontos, és az, hogy elhatároztad, felkészültél, odaálltál és végigmentél.
Nem tudom a felkészülésed hogy ment, de sokat segít egy hasonló tudású (vagy kicsit erősebb) edzőpartner. Mind technikában, mind motivációban.
Ha újra egyátalán eszedbe jut a futás, próbálj meg változatosabb terepen futni, értsd; ne mindig ugyanott, ill. dimbes-dombos terepen. Pl: hármason van egy jó kis futókör, fel lehet menni kocsival, vagy ahhogy mi csináltuk anno, szigetről felszaladtunk, fent egy 10 kili, és vissza. Ha gondolod, szivesen megmutatom a futókört a 3h-n. Esetleg párodat is rávehetnéd a mozgásra (ha nem teszi), vagy kisér bicajjal, esetleg zongorán...(#22754): a szálkás csajok nekem sem jönnek be, szeretem, ha nőies, kicsit domborodik
Most jól szétoffoltam a topicot, de nem baj...
-
rétisün
veterán
válasz
venember83 #22799 üzenetére
mondjuk egy jó kis outi hajtómű?
vagy egy dupla, négyszögtengelyes, monoblokkal? 52/42-es ez is, valami shimano....
Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Fire TV stick/box
- Nintendo Switch
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Milyen TV-t vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- Google Pixel topik
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest