- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- V.Milán: ⭐DICSŐSÉGFALAM⭐
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Kalacskepu: ASRock 775i65G R2.0 iGPU Rekordok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
Ariadne
őstag
válasz
KaraDani #23288 üzenetére
Nálam BBB téli kesztyű a nyerő, sima hosszúujjúban már fáznék, olyan fajta vagyok... Jó vastag, puha kesztyű, géles a tenyere, hosszan be lehet gyűrni a mez alá, és az ízületeknél plusz erősítés (vagy szélvédő ?) csík van rajta. Mindenesetre a szél nem fúj át rajta.
Ma voltam kint a Ligetben körözni, hát mit mondjak, zima az van, jól jött volna a bankrabló sapkám is, pedig azt egyébként csak nagyon télen szoktam felvenni... Brrr...
mod: Ja és lehet idén hasznát veszem a hideg szezon végén év elején beszerzett lábmelegítő talpbetéteknek is ilyen e.
A lábujjaim mindig az elsők, akik szét akarnak fagyni...
-
KaraDani
addikt
Hosszúujjú kesztyűt mit ajánlotok? Valami normálisat szeretnék, a rövidujjú Kelly's es eléggé elronygyolódott egy nyár alatt.
Másik kérdés 27,2 es nyeregcsőhöz 28,6 os bilincs kell? Le akarom cserélni a gyorsszárasat, egyrészt mert idiótán van megoldva a váz, és elől van a bevágás, így elől van a szélesebb rész, amihez combbal néha hozzáérek, másrészt meg amúgy is jobb lenne egy imbuszos bilincs védelem szempontjából is. -
ludsimon
veterán
válasz
rétisün #23284 üzenetére
Az első lesz az!
Most azon golndolkodom, hogy jó lenne a mostani szett ami most hátul van utcai szaladgálásra?
Legfeljebb gumiköpenyt mást teszek rá, olyat ami rámegy a CR18-ra és a lehető legvékonyabb.Most ilyen hátul:
B+ küllőkkel van fűzve, B+ anyával, CR18-as felni (vagy ez, vagy ez), 1300Ft-os B+ agy. -
rétisün
veterán
-
ludsimon
veterán
válasz
ludsimon #23278 üzenetére
Különben ez az 1300Ft-os agy milyen?
Ezt ajánlották nekem a RideBike-ban, merthogy állítólag ami fent volt noname agy életveszélyes volt.
Úgyhogy akkor 1 éve lett aggyal együtt a felni is cserélve, és akkor természetesen a küllők is, de B+ küllőkkel fűzte.
Na mind1. Akkor az volt a célom, hogy legolcsóbban. Még akkor nem bringáztam annyira nagyon.
Úgy tűnik akkor még kell spórolgatnom.
Ahogy számolom 30k-ba kerül majd bele a Neuzer.
Remélem megéri, és jó futkosós bringa lesz belőle.
1,5-ös gumikkal, profi ipari aggyal, és monoblokkal szerintem suhanni fogok rendesen. -
-
KaraDani
addikt
válasz
Ariadne #23270 üzenetére
Kösz, vagy egy órát kerestem amire ezt egyáltalán megtaláltam (fogalmam sincs hol volt linkelve előtte, mert én is ott láttam ahol te linkelted). Végén úgy találtam csak meg, hogy megnéztem melyik csapat a duo első, utána megnéztem sportaktívon a nevezettek listájában a csk nevét, és még googliztam, mire erre nagy nehez rábukkantam.
venember83: szépen megoldottad, hogy lehet mindkettőnket egyszerre gyorsan megszólítani
Amúgy tényleg kemény lehetett az utcsó két etapjuk, azért az a 103 kör duoban brutális. Mondjuk én továbbra is azon vagyok kiakadva, hogy két solos is megvert minket.
-
rétisün
veterán
válasz
golyani #23273 üzenetére
vesz mellé még egy ilyen hézagolót, aztán simán jó.....
-
golyani
őstag
agynál, ha normális konstrukció, akkor a sima kónuszos is tud legalább olyan jó lenni, mint az ipraris. shimanonak sincs iparis agya, de a campanak sem. évente egyszer szét kell szedni kitakarítani bezsírozni és kész. iparis azért jobb, mert karbantartás mentes, ellenben van amikor cink, beszarik a csapágy benne és nem kapni hozzá, mert nem szabvány vagy nagyon idióta mérete van.
mondjuk az tény h dörtözni inkább iparissal kéne, de CC/munkabájarós/hobbi feladatra sztem felesleges.
ludsimon:
első agy
hátsó agy de ezen 9sebességes a kazetta, ha neked 7 seb-es van nem tom hogy rakod rá. ha meg menetes akkor iparis kilőve.felni mert keskeny, ergo a 1,5-es gumi frankón megáll rajta. küllőnek meg DT vagy Sapim.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
ludsimon #23238 üzenetére
Az acrobat pro kerékkel amit használnak....fene tudja a típusát,de nem ipari csapágyas az biztos.Az agy kb. 1500 nem túlhajszolt km után ugyanazt a pattogó hangot adja amiért lecseréltem a régit (bemaródásra utaló hang) és a reteszelés is megszünt vagy 5x úgy 4-5 pedálozás erejéig és erőltetés alatt vagy 5-7x kattant is egy nagyot előre engedve a hajtókart 1/4 fordulatot.Vészes előjelek.Bike pozitiv nem kell többet,fűzetek valamit komolyabb aggyal.
-
venember83
nagyúr
válasz
Ariadne #23270 üzenetére
Jaj, miért nem lehet 3-4 kör hátrányunk, és akkor nyugiban lehetne tartani a színvonalat? - Ez nagyon őszinte lehetett, el is hiszem, hogy duóban sok kedve már nem volt az embernek kihajtani a belét az utolsó órákban.
Kösz a beszámolót KaraDani és Ariadne. Majdnem KariAdnét írtam, még nem pihentem ki teljesen az esti bulit ezek szerint.
-
Xantomas
őstag
-
Meme
aktív tag
válasz
Armahun #23261 üzenetére
Nem rosz teló, de kissé nyers mozgásra.
Abban még van némi elasztomer is a rugó oldalon, az is bekeményszik, meg ha sűrűbb olaj van benne, akkor az jelentősen lelassul.
elvileg 5w s kell bele, ha 7,5w-s lett belerakva, hogy jobb legyen a csillapitás, az most visszavág...apropó: szervizben volt már? évente témyleg "kell" a pucolás és olajcsere...
-
bajuszati
tag
hello,
Suntour villákról valaki valamit?
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, akkor marad rajta az M520-as.
-
Armahun
addikt
válasz
venember83 #23224 üzenetére
Lehet, hogy jobb lenne egy vékonyabb olaj, nekem nyáron is picit keménynek hat. Nem vagyok túl nehéz súlyban
.
Meme: Rock Shox Dart 2 , 2 éve nyúzom
-
fpeter07
veterán
Elektronikus váltó és sima között a mi a különbség?
-
bajuszati
tag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani valami jóárasított telót 10K árkategóriában?
Márka, típus, ár...Köszi szépen.
Kihasználtság: munkábajárás 70%, túra(Bükk)30%
-
KaraDani
addikt
válasz
venember83 #23249 üzenetére
Mindkettő, valaki itt linkelte a beszámolót, tán Ariadne, megpróbálom megkeresni.
-
Noddy
senior tag
válasz
ludsimon #23221 üzenetére
Házikészítésű bicajlámpa tesztfényképsorozat. Van a hozé lámpánál durvább is
Tegnap este egyébként kivittem a kis 5 ledes lámpámat a gátra (nincs semmiféle közvilágítás, a gát melletti utcákat erdő takarta).
Konklúzió: lakott területre fényerősebb lámpa kell, mint kivilágítatlan helyre. Valószínűleg az emberi szem alkalmazkodóképessége miatt. Ha lenne két ilyen lámpám, akkor bátran el mernék menni vele bárhova, ahol nincs zavaró világítás. Laza tempóban tekertem és erre bőven elég volt az egy lámpa, minden fűcsomót, lyukat és buckát láttam (kb 15-18km/h).raczger esetleg ha tudsz linkelni kapcsolási rajzot és alkatrészlistát azt megköszönném, próbáltam keresgélni, de semmi használhatót nem találtam.
-
ludsimon
veterán
válasz
venember83 #23243 üzenetére
MTB-ból rögtön egysebi?
Nem baj az, hogy alsó kategória, azért a noname-től jobb...
-
rétisün
veterán
válasz
ludsimon #23242 üzenetére
a menetesnél a fogaskoszorúban van egy menet, azzal hajtod rá az agyra, a kazettásnál rátolod a helyére, és egy külön zárócsavarral rögzíted. a kettő nagyon különböző, szóval ha nem akarsz fogaskoszorút cserélni, mindenképpen olyan agyat kell venned, ami jó a mostanihoz
-
venember83
nagyúr
válasz
Hasaggymeg #23236 üzenetére
Belegondolva de, igaz.
ludsimon: Tényleg, egysebi nem játszik? Városban, lótifutira tökéletes, olcsóbb, egyszerűbb, karbantartása is egyszerűbb. Valamint jobban fejleszti az izomzatod meg a hajtási technikád. Különben amiket te felsoroltál az mind alsó kategória, korántsem közép, max annyi, hogy nem noname cuccok.
-
ludsimon
veterán
válasz
Hasaggymeg #23237 üzenetére
Nekem is B+ agyam van hátul, de 1300Ft-os, és az első hónapban már szervizelni kellett.
Azért szerintem egy ipari csapágyas nem lehet rossz....
Neked milyen van?
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
venember83 #23231 üzenetére
Az inkább atom,nem?Nem kötekedésből,mert én sem voltam jó kémiából,Földim.
-
ludsimon
veterán
36 lukszámú kell mindenből.
A CR18 viszont zabálja a fékpofát hátul, nekem úgy tűnik.
Az első nem annyira, de szvsz az elsővel mivel hamarabb megállok, ezért nem is kopik annyira, úgyhogy szerintem jó a CR18 előre is, 1 éve volt a fékpofa cserélve hátul, és már esedékes cserélni.Szóval még azt mindig nem tudom, hogy az 1,5-ös gumi rámegy e vagy sem?
Agyaknak ezt néztem ki:
első
hátsóMeg akkor DT küllőkkel anyákkal fűzetném.
Végül is ezek lennének akkor, csak abban kellene segíteni, hogy minden be fog e menni a régi helyére?
-
ludsimon
veterán
Ez okés?
Rá megy a 26 x 1,5-ös gumi?Mert a hátsó most ilyen, és akkor nem kellene lecserélnem és akkor csak 1-et, előre kell majd vennem.
-
ludsimon
veterán
Segítsetek kérlek!
26 x 1.5-ös gumihoz kellene nekem duplafalú felni, nem túl drágán, de ne is legyen gagyi.
Rengeteg a választék, és nem tudom melyiket kellene választanom.
Agyakat is cserélném akkor.
Illetve középcsapágyat, hajtómű, hajtókarral együtt.
A Neuzerbe kellene, most már jó lenne végre felújítani.
Már minden baja van szegénynek.Nagygenerál lenne, az egész bovdent kicserélném, a hátsó ilyen hidegbe, szinte egyáltalán nem fog.
Zárt, ipari csapágyas kellene mindenből.
A lényeg, hogy minden középkategóriás legyen!
Ne legyen túl drága, de ne legyen a legolcsóbb gagyi se.Kérlek segítsetek választani!
-
Ariadne
őstag
válasz
amargo #23225 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólókhoz, az 520 teljesen jó, legtöbb ismerősnek ilyen van (meg végre egy ideje nekem is), és gondja senkinek nem volt vele. 505-höz képest sokkal jobb, de az 540 már nem tudom, ad-e többet egyáltalán. Pár év alatt úgyis elkopik mind, meggyengül a rugó, akkor vagy kicserél vagy kuka, az 540 pedig azért jóval drágább, mint az 520. Szerintem...
mod: Az egyetlen törött 520-as spd-ről, amit láttam, épp a csavar körüli fém rész tört le
, az is anyagfáradás miatt sok idő után.
Aztán várjuk a sztorikat, és vigyázz a piros lámpáknál.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Még életembe nem használtam spd-t, de most váltok rá. A bringán egy M520-as shimano lesz, barátomnak M540-e van, amennyire néztem az a különbség, hogy egészen fém az M540-es, megéri-e most cserélni, pár ezres ráfizetéssel, vagy annyira nem törékeny az az M520-as.
Terepen használnám és bármennyire is vigyázok, vertem már oda a pedált..
szerk:
Már 3 napja tesztelem a specialized taho-t, nagyon kényelmes, nagyon merev a talpa, kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz jó tekerni vele (eddig a túra cipőmet használtam). -
Armahun
addikt
Az elmúlt napok hűvös időjárása elég kellemetlen hatással van a telómra (rockshox).
Közel annyira megkeményedett, mintha lock-olva lenne, pedig a legpuhábbra van állítva.
Ez mennyire normális? Pedig még nincs is olyan hideg. -
ludsimon
veterán
válasz
Hasaggymeg #23211 üzenetére
De hol vannak az ellenőrök?
Biztos beálltak drukkernek, a bicajosok meg bliccelnek.
-
Xantomas
őstag
Már sötét van, és tegnap törtem be az E51-em kamera védő plexijét, és egy szép homályos paca látszódik csak. Szerelés előtt még csináltam pár képet a váz, és a váltó színei miatt, míg itthon volt a családi gép.
De azóta már a vázon levő festék lepattogzódásokat is kijavítottam már.Tavasszal az új villával együtt kap tárcsaféket is.
Még lemérni nem tudtam, de furán könnyebb lett az egész szerkezet. Hasonló súlyban van, mint a bitang erős Csepel outi vázas egysebim.ui: még letekerhetek érte Vácra
-
raczger
őstag
válasz
ludsimon #23195 üzenetére
700-1000 lumen fényerejű biciklilámpát lehet csinálni házilag aksival kevesebb mint 10k-ért. Bátyám már 200lumeneset csinált, aminél az anyagköltség kb 3000 volt és elég brutális volt a fényereje. A hozzá vett aksival pedig 40-50 órát simán kibírt (újratölthető elem féle aksi).
-
Xantomas
őstag
Összetettem a bicajt
Vérbeli gizdázó cross lett belőle.
Első-hátsó kerék fűzése, teló teljes pucolása, zsírozása. Váltás rendszer csere, integrált hajtómű beszerelése.
Teló járása vajpuha lett, állva tekerés közben iszonyatosan merev az egész rendszer, és az XT váltók is pöccre pontosak, terhelés alatt is pontosan vált.
Most már csak a gumik, és a markolat cseréje, és egy szarv beszerzése van hátra. Ahogy mértem, a váz simán elbír 55mm-es gumi szélességet is. Valami jobb széles terepmintás gumi kéne a 28-622-es Touring Plusok mellé, hogy ne csak az aszfaltra szoruljak.
-
Integra
titán
válasz
venember83 #23204 üzenetére
no para, én ennyit nem adok érte, de nagyon cool, nagyon kéne..
-
tr00p3r
addikt
Van valakinek tapasztalata az SKS CO2-es pumpákkal? Most olcsón hozzájuthatnék Airgun-hoz a német "Tour" magazin próba-előfizetésével. 9 Euró postaköltséggel 3 szám. Így jár a pumpa ajándékba, mint ahogy a BIKE-hoz járt a Rudy Project szemüveg. [L:http://www.sks-germany.com/sks.php?l=de&a=product&i=1293200000][link]
-
-
Noddy
senior tag
válasz
ludsimon #23203 üzenetére
Ha összehasonlító fotót akartok akkor felejtsétek el a photoshopot. Egy manuális beállításokkal rendelkező fényképezőgép kell. Persze el kell vele játszadozni, mire azt kapod amit szeretnél, de ha az megvan utána lehet összehasonlításokat csinálni, akár statisztikait is (pl. pixel intenzitás számolás, átlagolás). A full HD-nak nem tudom mi köze van az egészhez
-
ludsimon
veterán
válasz
golyani #23202 üzenetére
Akkor DSLR-se?
Szerintem akkor már csak photoshoppal való játszadozással lehet talán rajta segíteni, de az se 100%, mert ha kicsit feljebb húzod a fényerőt, akkor lehet már nem is az lesz a végeredmény, amit valóban látunk.
Ehhez szerintem valami 200k-s TV-s kamera kellene, ami képes akár full HD-ben is felvenni.
Különben van 1-2 videó fent a youtube-on, ami szinte teljesen ugyan azt adja vissza, csak azt nem tudom mivel csinálta a videót, mert nagyon élethű.
-
ludsimon
veterán
Te jó ég mit találtam.
Simán kipróbálnám a metróban nyomni, csak ahhoz meg kellene először tanulnom ugratni, meg fully-s bringa kell hozzá.
Aktív témák
Hirdetés
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Tőzsde és gazdaság
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Asus Dual Geforce RTX4070 12GB - Garancia: 2026.07.
- BLITZWOIF BW-V7 7-HÓNAPOS KÍVÁLÓ ÁLLAPOTBAN ELADÓ !!!!!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 90% Akku, gyári garanciás !
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Microsoft Surface Go laptop 12,4" i5/8GB/128GB újszerű állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest