- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
vendingo #43398 üzenetére
Inkább utóbbi. Kérdezz rá nála. Ilyennel is foglalkozik asszem.
-
mester6
tag
válasz
vendingo #43305 üzenetére
Gondoltam Rád ! A hobbisták sajnos nem tudják, hogy ez egy szuper gép. Én már csak Spaziale gépet fogok használni! Az irány a Vivaldi, dual bojlerrel. Amikor egyszer árultak egy Spazialét, azt hittem, hogy csak az a főző jó amelyiknek 58mm-es szűrője van. Mióta figyelem a Dalla Corte-t és a spaziale-t nekem már csak ilyen kell. Van is persze vita , hogy mi az előnye , mi a hátránya, népes tábor mind a kettő. Nagyon szeretem a Spaziale-val a hosszú kávékat is!
(Sajnos most nem ártana egy vevő, mert egy sajnálatos autós koccanást 500 eft-om bánja.) -
Bazsee71
őstag
válasz
vendingo #42866 üzenetére
Kultúrpresszóba betértünk, a 42 pörkölőtől származó ruandai SO-jukból kértem egy espressot, az kimondottan ízlett. Ellenben elég drága a hely, és szinte minden csak bio-paleo, horror áron. Főleg utóbbi lett kicsit túltolva szerintem.
A színes csészéjük viszont nagyon tetszett, azóta nyomozom a típusát, egyelőre úgy tűnik, hogy Ancap Millecolori Brillanti. Esetleg tud arról valaki, hogy itthon kapható-e?
-
Bazsee71
őstag
válasz
vendingo #42866 üzenetére
Köszönöm, akkor azt megnézzük.
(#42867) adp: Hát nem is, jó ideje nem használhatták, tiszta vízkő mindenhol, de kívülről egész szép állapotú. Egy közeli kastély felszámolásakor került hozzájuk.
Amúgy valószínűleg itt marad, mert érdekes masina, és még próbálkoznak vele. Reggel megpróbáltam beüzemelni, szépen felfűt, de hiába "pumpálok", nem jön a víz, gondolom tömítések már oda vannak. Vagy van ennek más trükkje, én voltam béna?
-
válasz
vendingo #41806 üzenetére
szerintem nekem most a gépvásárlási gondjaim egy pár évre meg lettek oldva. én is ilyen catlert akartam, csak baromira drágálottam. igy lett "csak" szilviám, ami szintén kereten felül sikerült a tuning végére, de egyátalán nem bántam meg.
azóta sem kapok az ügyfelektől olyan kvt, amivel a napjaimat szoktam itthon inditani.
és ez nagyon dagasztja a májam.
már csak a fáradság és a koffein miatt fogadom el a kvkat. ha épp nincs koffeinhiányom inkább valami üditőt szoktam kérni.
-
jolti
senior tag
válasz
vendingo #41788 üzenetére
Én is nagy reményeket táplálok feléjük.
Most neked a fehér pides faemád van még meg? Vagy vettél már valamit? Mert tervezted, ha jól emlékszem.
A reggeli Toobee képéről, meg erről jut eszembe, hogy lehet kéne már egy aktuális kávés-sarok' fotókat felrakni az aktívabb és a kevesbé aktívabb fórum tagoknak.
Jó lenne látni.Blaze. Szerintem is maximálisan az volt.
Oksa, majd leírom. -
-
kk831228
addikt
válasz
vendingo #39097 üzenetére
Nem kell semmi hókusz-pókusz, nekem a sport segített...
Jan. 1 szakadó hó, irány futás 200 m után halál...Majd, mindennap mentem. A kv - t elkezdtem cukor nélkül inni, úhh nem volt jó az elején.
Most meg már attól vagyok rosszul ha véletlenül raknak bele...
Első 2-3 hónap kemény... Utana nem annyira vészes. Persze evek mulva is neha ugy csap meg hogy de jo... De inkabb többször büdös most már...
-
Ábi
tag
válasz
vendingo #38735 üzenetére
Tuti meg lehet oldani, de az a tapasztalatom, hogy nincs rá akkora szükség, mint más gépeknél. Megfelelő őrleménnyel jobb eredményt ad a 2-3 fok különbséggel indított húzásra, mint pl. a fejhőmérős Bricolettám. Én nem olvastam olyan tulaj beszámolóját, aki szükségesnek érezte és megcsinálta volna. Igaz, nem jutottam el a HB fórum minden Caravel bejegyzéséig.
-
Wolfy999
tag
válasz
vendingo #38383 üzenetére
A Mythos-nak azt szokták felróni, hogy mindig kell benne legyen egy nagyobb mennyiségű kávé, hogy egyenletesen daráljon. Ezzel te tudtál valamit csinálni? Illetve pangó örlemény terén mennyire lehet kisepergetni?
Én a K6 utódját keresem, mert az Expobar mellett már azt érzem szűk keresztmetszetnek.
A K6-tal nagyon elégedett vagyok, bár mazzert nem próbáltam, csak egy-két alkalommal ittam olyan kávét, amit azzal daráltak. Az elmondások és a saját tapasztalataim alapján nagyjából egy kategória az SJ meg a K6. Ascaso mini után hatalmas ugrás volt, viszont mostmár egyre inkább szeretnék feljebb lépni.Sokszor van olyan, hogy csak reggel iszom otthon kávét, így a következő húzás már csak következő reggel van, ezért a pangó örlemény nálam hatványozottan szempont. A doseres K6-ot elég jól ki tudom sepergetni ráindításokkal, de ez egy kicsit hosszú mutatvány, ami nagyon hülyén néz ki, ha épp vendégnek csinálok kávét, így ha egyszerűbb lenne a kiürítés, annak örülnék. És persze a legfontosabb, hogy legyen sokkal finomabb a kávé, ha már feljebb lépek.
Egyelőre teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi legyen a kiszemelt célpont.
-
-
válasz
vendingo #37849 üzenetére
nem próbáltam még, most egy ideje nem látok jó áron otthoni pörkölőt (gázégőm nincs, így a manuális verziók kiesnek sajnos, marad a gene, hottop és hasonlók) és amúgy is kb. mostanra rendeződtünk úgy el, hogy lenne rá helyem és időm. de az a terv, hogy perkelgetés lesz
-
adriankoooo
senior tag
válasz
vendingo #37649 üzenetére
Anyámnak volt régen egy fasza vákuumos üvegje (rajta pumpával), szerintem az jó lenne kávéra is - csak jó régen nincs már meg.
Valami ilyesmi:
https://www.otto.hu/d-10031580986-szett-vakumos-tarolo-uvegkeszlet-4-reszes.html
-
vendingo
veterán
válasz
vendingo #36627 üzenetére
Ma lekapta a polcról a soha nem használt bóvli 20g körüli szűrőmet, ezzel rendesen felmegy a kar, ha van benne kávé. Sajna reneka nem lesz jó a faemahoz
Renekaval eléggé lapos, vékony cremas kávék készültek, mert kevés őrlemény fért bele a felső szűrő miatt.Kár érte, mert nagyon szeretem ezt a szűrőt.
Milyen márkát ajánlanátok, aminek van 20g körüli kosara? -
mester6
tag
válasz
vendingo #36643 üzenetére
Én sosem engedtem vizet az alsó tálcába felülről. A szűrők öblítésekor egy nagyobb csészébe engedtem a vizet, amit rögtön kiöntöttem. A gőzőlő csapadék vízét is a csészébe irányítottam. A légtelenítésnél is a csészébe ment a gőz, vagy víz. Így alig volt víz az alsó tálcában és a háromutú felöl jövő csapadék alig, alig okozott gondot!
-
mester6
tag
válasz
vendingo #36627 üzenetére
Vannak olyan kávéfőzők, ahol a vízterítő vastagsága változtatható, a vízterítő cseréjével. Pl. a La Spaciále-hoz kapható 11, 13 és 15 mm-es vastagságú vízterítő. Így ha vékonyabb vízterítőre esik a választás, több kávéval lehet felrakni a szűrőkosarat. Talán a Faema-nál is lehetne , egy gyári vízterítőből lekapni egy kicsit a több őrlemény elhelyezése érdekében?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
vendingo #36600 üzenetére
nekem is volt egyszerre 2010körüli GCm, és silviám, (kb 2 hétre)
masszivabb volt a silvia ize. azt nem mondom, h az árdifit megérte, de azért jobb volt. izletesebb, tömörebb, sűrűbb, azonos daráló mellett. noés, a finomabb őrlésbe már belefulladt a GC, amit a silvia még kiizzadt. akkoriban valaki mondott egy 10%al jobb kábét itt a fórumon, nekem nagyobbnak tünt a difi. de nem elsőre, hanem pár napot mindkettőn szöszöltem. volt viszont 1fajta gyümisebb KV, amibe boogit (extra cremát) vitt a GC, amit a silvia nem csinált, de a többi kávén jobbnak találtam a silviát.Aztán lett a silvián pid, és akkor rendesen elhúzott, pides GCt viszont sosem birtokoltam. simán ellettem volna ettől függetlenül a GCvel is, csak, ha már ott volt mindkettő, akkor nyilván a jobbat tartom meg.
-
válasz
vendingo #36553 üzenetére
akkor érthetőbb, egy világosabb burundinál pláne ilyesmi a krema. valamiért az ragadt meg bennem, hogy te a klasszikusabb irányt nyomod.
soldier2: a keserű ízű kávé égett meg. tényleg nem a mintázat számít, meg kell kóstolni külön a kremát és ha keserű, akkor megégett (kellően vacak pörinél persze ilyenkor a hőfokot csökkentve a kremma ugyan javul, a kofi viszont egyre laposabb lesz)
-
soldier2
őstag
válasz
vendingo #36506 üzenetére
Az olympiát nem az általa bevezetett újítások miatt szeretik akik szeretik. Ők kitaláltak (továbbcsiszoltak) egy rendszert amit a hatvanas évek vége, hetvenes évek eleje óta szinte változatlanul gyártanak úgy, hogy még az első darabok is működnek.
Sajnos vele készült italt nem ittam, így a végeredményről nem tudok nyilatkozni. Ha írsz privátot Gábornak a reszletekért biztos megosztja veled. A kis rezgő szivattyúval, az egész kialakításával számomra épp a lényege veszett el az Olympia varázsának. Ha otthon az asztalon pihenne nem lökném le de a Creminát nem adnám érte. -
-
soldier2
őstag
válasz
vendingo #36485 üzenetére
Írj Kavékalmárnak, múlt héten láttam nála egyet (nem eladót, valaki másé). Nem volt annyira elájulva tőle mint a Creminától.
Abi: egész biztosan rugós. Hasonlóról olvastam a home baristán pár hónapja, de mivel nem érdekelt különösebben, nem követtem a topicot. Mint irták a Pavoni nem rugós. Az Electra Microcasa már az, de arról olvastam már hideget/meleget egyaránt.
Egy szép Pavonit láttam valahol hirdetni nemrég. Talán az Avx-en. Ha a kisérletezéshajt azzal otthonra jobban jársz, mint fél vödör vizet forralgatni naponta többször villannyal -
-
zolnagy
őstag
válasz
vendingo #36307 üzenetére
Nagyon különböző árak vannak, mert ez kis tételnek számít. Van aki nem is vállalja, vagy csak drágán. Én itt Győrben találtam vkit, aki 4500-ért homokszórta a volt Brasilia Ladym. Aztán egy helyen standard színekkel porfestették 3000-ért. Két fajta fekete, két fehér és egy fajta piros volt a standard. Egyedi szín + 4000 lett volna.
-
soldier2
őstag
válasz
vendingo #36307 üzenetére
Ha gondolod megkérdezhetem azt az autófényező srácot aki az én babymet fújta. Ha jól emlékszem 10k körül volt a munka, metál fekete festékkel. Nagyon szép lett, kicsit azóta is bánom, hogy eladtam, de a pincében fölösleges lett volna tartani.
"jóárasítva visszakerülnek a körforgásba..." - tegye be egy pincébe? Működésképtelen gépet jó eséllyel úgy is hozzá vitte volna a vevő. Különben is aki először fizet az viszi, így van ez a használt autókkal is. Ha folyamatosan a hirdetéseket bújod előbb utóbb meg lesz az eredmény.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN