- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Kókuszdió: Ryzen ( Zen4 / Zen5) – amikor a „normális működés” magyarázatra szorul
- Flashback: Olcsó emulátoros kézi konzol R36S
- kenand: Hol volt, hol nem volt, Thunderbolt...
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elekellek
csendes tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Asszem megvan a hiba, csak nem bírok már több kávét inni

Egy szimpla szűrőt áldoztam fel a K-szenzor rögzítéséhez, de túl sok víz folyik át rajta, szóval ezek csak közelítő mérések.Az etalon Gaggia 90-91 fokra van állítva Paljoc Yirgájához, a kilépő vízhőmérséklet 87-88 fok lehet.
Vibiemme 93 fokra van állítva (ezek szerint jó irányba indultam, csak kicsi volt az első lépés), a fejhőmérséklet 83 °C. 88 fokos vízhez 97 °C-ra kell a PID-et állítani –> megvan az iható kávé! Csak közben elfogyott a Yirga, így nincs A-B teszt
Csapolás közben nem nagyon esik a hőfok, utána viszont felkúszik 6-8 fokot, olykor a vizet is felforralja, szóval vagy az autotune után kéne meg egy finomhangolás, vagy egyszerűen csak rossz a hőátadás a kazán és a Pt100 között (azt eddig is láttam, hogy csapolás után van egy nagyobbacska hullámzás, de mivel idle állapotban stabilan tartja a beállított értéket, még nem foglalkoztam vele).
Gondolom senki nem tudja, hogyan kell PID-et hangolni manuálisan... én csak ezeket ismerem: http://www.omega.de/temperature/Z/pdf/z115-117.pdf
https://innovativecontrols.com/blog/basics-tuning-pid-loopsMég egyiket sem próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM 27% ÁFÁS (0328)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4373, 100% Akkumulátor
- iKing.hu -OnePlus Pad Go Green nagy kijelző, könnyű hordozhatóság 8/128 GB Használt, karcmentes 3 hó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H310M i5 8500 8GB DDR4 480GB SSD GTX 1050Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest