Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-21 23:22:24

LOGOUT.hu

Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34077) Daneeka


Daneeka
senior tag

Nem akartam ma új kávét venni mert este hoz egy CM-et a barátnőm de a kávé nagyon kellett.
Volt a zacskóban 5g CM Kiunyu. Kevés.
Volt reggelről egy Aeropress benne 20g lefőzött Kiunyuval. (sűrű "aeropresso" módszerrel főztem, pár másodperc alatt átlöktem rajta a vizet, lehet maradt még benn élet)
Kínomban lecseréltem a fémszűrőt papírra, bedobtam az 5g friss kávét a 20g használtra, ráöntöttem egy deci 75 fokos vizet és benyomtam a pohárba.
Eredmény: savak rendben, illat gyümölcsösből átfordulóban az oxidált felé (édeskés karamell, toffee, mazsola pont mint egy öreg IPA), íz gyengécske, kicsit üres, utóíz kicsit keserűbb az ideálisnál.

Ezt mivel magyarázza a tudomány? ;] Szinte jó kávé volt. Annyira alulextraktálhattam az előzőt, hogy még "bent maradt" a fele? Nem csak a körülményekhez képest volt iható hanem konkrétan jobb volt mint bármi amit valaha ittam a fővárosi top third-wave helyeket leszámítva. (meg az 1-2 vidékit ahol jártam)

szerk: a bolti "drágák"-ból is szarabbakat szoktam főzni, pl Omnia Reserve Estate, valamelyik "prémium" szemes Lidl, Frei...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Sport, életmód, utazás, egészség  »  Hardcore café (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.