Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• paljoc

tag

Pont le akartam muteréknál Karácsonykor fényképezni az alu kuktát amiben kb. 40 éve készül a petrezselymes krumpedlák, most is az volt benne, már bánom hogy nem kértem meg a 95 éves dédit hogy álljon már vele egy fénykép erejéig modellt nekem! :-)))

A régi Gaggiának mindamellett nem az alubojler a fő baja, amivel évtizedeken át gyártották, hanem hogy már nem kapható! /azóta lett hirtelen igen mérgező is, addig csak mérsékelten volt az.../

Én amúgy a rezet sem szeretem, mióta az acél bojleres gépet nyúzom:

Amit észrevettem rajta azon kívül hogy a műanyag vízterítő /ami szintén mérgező:-)/ nem retkesedik el semennyire, az az, hogy ha mondjuk egy hétig nem használom, akkor is teljesen szagtalan víz jön belőle, míg mondjuk az eddigi réz vagy alubojleres gépeimet igencsak öblögetni meg járatgatni kellett hogy semleges szaguk legyen hosszabb pihenő után befűtve. A másik igen szembeötlő dolog az a nemescél szűrőtartó kar.
    Először szembeötlik az ára ha tartalékot akarunk venni, az mondjuk téboly kategória. Viszont aki bepattintott szűrővel üzemelteti a kávéfőzőt biztos látta ha egy darabig nem szedi ki, a kar belseje a szűrő alatt befeketedik, lehet tersonetezni, sikamikálni. Na ez az acél karnál nincs, egyrészt nem tapad nagyon meg rajta semmi, másrészt egy mozdulattal letörölhető, mint a tűzhely a Cif reklámokban. Legalábbis eddigi tapasztalataim ezt mutatják.

Új hozzászólás Aktív témák