Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hunspikey

őstag

Én csak annyit tudok tapasztalati úton hozzátenni, hogy a Giotto esetében ezen a szelepen határozottan gőz távozik és pont úgy ahogy Fragola leírta.

Ahogy a PID kijelzőjén az érték eléri a 100 fokot (a Giotto ugye a kazánvíz hőmérséklethez adja a PID értéket és nem az öntözővíz hőmérséklethez - aztán van egy táblázat amiből ki lehet nézni, hogy melyik kazán C melyik zuhanyzó C-hez tartozik) elkezd a szelep felfelé ugrálni és rotyogni, aztán kb 2 másodperc alatt amikor már erősebb a gőzáramlás lezár. Ekkor valóban 0 bar a gőznyomás. Innen a kazánvíz hőmérséklet emelkedik a beállított értékig a nyomással együtt (ami mivel HX-es a gép egy eredő nyomás, nem függetlenül állítható)

Igazából nekem még kazánegészség diagnosztikára is kiváló ez a kis szelep, mert elég csak figyelnem, hogy mikor zár be lassabban a szelep, mikor engedi a gőzt kicsit tovább - már tudom is, hogy ideje citromsavazni. Egy savazás után meg megint szépen gyorsan zár - hiszen a fűtőszál gyorsabban melegíti a vizet.

Új hozzászólás Aktív témák