Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Asszociációs játék. :)
- DPD tapasztalatok
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- A fintech árnyoldalai - a fordított bankrablás
- Milyen Ebook Reader-t vettem 2024-ben?
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Lefő az egész, eddig is lefőtt.
Közben meg kipróbáltam, félsikerrel. Amikor elkezd jönni belőle a kávé, akkor ha megengedem ott a tekerentyűt, akkor kezdi ott nyomni a forró levegőt vagy gőzt, a bánat tudja mit. A lényeg,hogy egy böcibe odatettem a tejet(há ahogy a kocsmába láttam )...távolról semmit nem csinált vele, ha közel tettem a tejet, akkor meg szétfröcskölte. Hogy a bánatba kell akkor használni?
[Szerkesztve]-
-
nemcso
őstag
1990-ben, a mo.-i kaszárnyák kantinjai nem energiaitalok árusításáról voltak híresek.
Volt, félliteres Pepsi és Etüd üdítőital, 25Ft-os Sophiane, Balatonszelet, Omniából főzött igen jó minőségű feketekávé (literszámra főzve).
Életemben annyi édességet és üdítőt nem ittam, mint ott.Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
eziskamu
addikt
És az meg nem off, hogy te azon vagy kiakadva ?
Na mindegy. A koffeinmentes kávék közül melyik jó szerintetek? Én szeretem a kávé ízét de csak mértékkel (tejjel, cukorral), de nem akorok sok koffeinlöketet adni magamnak. (Tudom, akkor mi benne a pláne, meg hogy igyak cikóriát). Tényleg mi van a koffeinmentes kávéban?. Vagy az csak kávé-cikória keverék, mint a Ricoré, vagy vannak kis koffeintartalmú babfélék? -
eziskamu
addikt
Már bocs, de ha itt sem tehetek fel ilyen kérdéseket akkor hól? Attól hogy itt sznoboskodtok, még értelmes kérdést tettem fel, szerintem. Pénzem meg nincs hogy megvegyem mindet. A cpu topikban sem azt válaszolják, vegyél 3 féle procit mert az ínyencek azt teszik, és döntsél, hanem szerintem ez, ezért meg ezért. Még a koffeinmentes kérdésemre se tudtok választ adni, csak itt húzzátok a szájatokat.
[Szerkesztve] -
eziskamu
addikt
De azt hittem van legalább pár emberke aki az ízére megy rá, nem pedig a ''bódulatra'' . Az már a másik véglet, ahol szintén nem az ínyencek állnak, hanem Pista bácsi a kannás borral, mert az nagyot üt
Thrawn: köszi a linket. Kár, hogy így készül. Na itt kéne alkalmazni a géntechnikát. Azt hittem tudtak már csinálni koffeinmentes babot, ha inzulintermelő bacikat, meg gyomírtószertermelő kukoricát is tudnak. Bezzeg a csokiban a szója meg génkezelt, de minek, (egyálltalán mi a f@xot keres szója a csokiban?) .
Tényleg mi a véleményetek a különféle, kávéízesítésre készült kiscsokoiról, amit egyes vendéglátó helyeken adnak? (Tudom, nem jó )
Valamint, itt említette valaki a Segafredót (remélem jól írom), mely üzletláncolkban kaphatóak a termékeik, mert boltban még nem láttam, csak étteremben.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
Mi meg vettünk egy ilyet AEG kam 200.
Hmmmm..... barátim a friss örölt kávé. Párja nincs.Amd - Radeon - Ryzen
-
nyunyu
félisten
Erdekes lehet.
Feketeborssal tuningolt kavet mar ittam, bar annak az izet ellenpontozta a belerakott csokiszirup. ("pepperino" vagy mi a fantazianeve ennek a kompozicionak.)
Chilis forrocsokit is...
Csak ott nem szoltak, hogy egy egesz chilit raktak a csoki aljara, en meg telibeharaptam.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
rien
senior tag
Jézus hát ezt kihagyom bár aki cukor nélkül issza annál eltudom képzelni, hogy bejöhet neki.
-------------------------------------------------
Az ilyen kávékülönlegességről meg nekem a Douwe Egberts karácsonyi vagy téli fantázianevű förmedvénye jut eszembe ilyen fahéjas, fűszeres valami volt. Soha többet (hányós smile) bár nem is láttam régóta, de nem is kerestem
-------------------------------------------------
Kávézóban dolgoztam több évet, az ír kávén kívül a második nagy kedvenc a vendégek körében a Casanova fantázia nevű kávé volt. Leírom a receptet hátha így karácsony táján több otthonban van tojáslikőr, mert ez kell hozzá, meg tejszínhab....és valaki kedvet kap hozzá
Szóval hosszú pohár kell hozzá pl. pezsgős pohár is jó lehet. Ebbe öntünk olyan 3 cl-nyi tojáslikőrt. Lefőzzünk a fincsi kávét és ezt a óvatosan, lassan a pohár falára öntve ráöntjük (esetleg egy kanalat nyomunk az üveg falára és abba öntjük lassan). Gyönyörű szépen elválik a sárga tojáslikőrtől a barna kávé. Jól mutat A kávéra nyomuk tejszínhabot, az is elválik szintén szép. A tetejére csokiöntet teszünk ( de akár kakaóport sószóróból vagy kiskanálból óvatosan szétszórhatunk rajta......szép lesz).
Csokiöntet is roppant egyszerű házilag: némi forróvíz, cukor kakaó....keverni míg el nem olvad (esetleg rámelegíteni ha nem jön össze elsőre). Sokkal finomabb lesz a csokiöntet némi fahéjjal ízesítve----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
oké
Carmen kávé: szintén hosszú üveg pohárban készítjük, szívószállal
A pohárba öntünk 2-3cl amaretto likőrt rá a kávét (inkább hosszú kávé legyen és ez igaz a Casanovára is, hogy a hosszú pohárba lehessen tölteni mennyiséget, hogy esztétikusan megtöltse a poharat és ne legyen halálos dózis )
Tetejére tejszínhab, csokiöntet.Jó reggelt kávé fél deci vodka és fél deci kávé orosz kávé a hivatalos neve amúgy
Árkádia kávé: cappuccios pohárba öntjük a bő adag kávét, rá tejszínhab.
Ha van macis mézed akkor abból, ha nincs kiskanálból a tejszínhab külső szélétől indulva a közepéig csigavonalban mézet csorgatunk rá, és szintén kiskanálból vagy sószóróból kicsi fahéjjal meghintjük. Jól is mutat, meg finom kis téli hangulatú kávé lesz belőle----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
aphra2
senior tag
-
nyunyu
félisten
Delinel levo CBA-ban 449 szokott lenni a Segafredo Intermezzo, gondolom azt kerested.
De en azt nem birom meginni, tul savas, marja a gyomromat.
Legolcsobb Segafredo, amit meg birok inni, es a kavefozom sem robban fel tole az az Emozioni, abban mar nincs robusta, de azt 670 korul vesztegetik.
Origini szeria meg finomabb, persze joval dragabb.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
krx21
nagyúr
válasz stangli #1046 üzenetére
Nekem is volt Nespresso-m... Vannak kifejezetten finom kávéik... A rendszer is jó, de rettenetesen túlárazott!
Én is próbálkoztam ilyesmi utántöltéssel, több kevesebb sikerrel...
Akkor már egy "rendes" felkaros gép...
Számoltad már ki, hogy Nespresso rendszerben mennyiért veszed a kávénak kilóját???
Vegyük az átlagárat: 120Ft... Egy kapszulába 5gramm kávé van...
1Kg kávé 24.000 Ft-ra jön ki!
Ez az üzlet benne! Ezért váltam meg tőle.. Ráadásul én mindig duplát iszok, na az ,mindjárt 240Ft/kávé...[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
válasz stangli #1055 üzenetére
"maga a gépet venném, kapszulát nem" Gépet néha érdemesebb venni újonnan, mint használtan most pl. a géphez kapsz kb. 130db kapszulát.
(#1054) krx21: Az 200 adag kávé.
Kérdés milyen minőségű kávé van a Nespresso kapszulákban? Mennyibe kerülne az a minőség hagyományos gépekhez? Mert ugye van zacskós kávé is aminek kilója 30ezer Ft.
A másik dolog az, hogy 5grammból nem biztos, hogy bármilyen gépben tudsz főzni egy adag kávét. Szóval 1kg-ból nem jön ki 200 adag.
Persze részemről ez a dolgok szépítése. Egyetértek, hogy drága és túlárazott. -
And06
aktív tag
válasz stangli #7334 üzenetére
50-60e alatt (ajánlott gép lista fent) nem érdemes espresso gépparkba fektetni.
a belépő kategóriában a Bialetti Brikka ajánlott (12e körül, lásd fent szintén). Nem egészen espressot ad, de ahhoz hasonló rövid kávét, habbal a tetején. Az elkészült ital tekintetében köröket ver az ilyen müanyag csodákra, ha megfelelő kávéval van etetve. Igény esetén egy kézi őrlővel lehet upgradelni (szintén 10k körül), de az előre őrölt kávé nem okoz akkora gondot mint espresso esetén.ui: ha esetleg később továbblépnél, a Brikkát akkor sem kell "kidobni", mert utazáshoz kiváló társ. én is most egy hétig brikkáztam, abszolút fogyasztható espresso után is (jó kávéval persze)
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
válasz stangli #7337 üzenetére
De ez nem az a hagyományos kotyogós, hanem egy sokkal jobb fajta. Nem sznobságból ajánlották a Brikkát, hanem mert az a kotyogósok ferrárija
Pressogépre is azt hitted, hogy találsz olcsón, de annyiért csak az illúzióját kapod.
60 e egy használt presso szett, újonnan 100+ ezer.
Ezekhez mérten a Brikka kifejezetten baráti 13-ért.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
HÁZIGAZDA
válasz stangli #7337 üzenetére
tényleg arról van szó, mint manapság annyi minden másnál: mindenféle áron van mindenféle készülék, amelyek nagyrészével csak az adott dolog illúzióját kapod. a brikka egy tényleg jó kotyogó. van tizedáron, ami egy égetett valamit ad eredményül leginkább, ami kétségtelenül barnás, folyékony, sok benne a koffein stb. csak épp ízre szar.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kupon kunyeráló
- Milyen TV-t vegyek?
- Poco F5 Pro - nem csak álcázásban jó
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Elden Ring
- További aktív témák...
- Braun HC5030 hajvágó
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- DJI AVATA Pro-View Combo - ÚJ - drón (DJI goggles 2) +Motion Controller 2 - ÚJ drón, garanciával
- DJI AVATA Fly More Combo Kit - 2 akku, töltő
- DJI Mavic 3 Classic Fly More Combo FMC RC drón - 4/3" Hasselblad kamera - újszerű állapotban
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest