- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: Mi volt a legrosszabb, amire mezítláb léptél?
Új hozzászólás Aktív témák
-
pb99.5
újonc
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Ezt könnyű mondani, de hiába kötelezi el magát "valami" mellett az ember, ha utána egyszerűen nincs kapás.
Nekem ez a határterületugrálósdi az alábbi módon nézett ki:
1. meló: elektromágneses szimulációs terület, valamennyi programozással. Előtte max matlab ment szkript szinten, itt megtanultam mellé egy kis OOP-t, gitet, pythont.
2. meló: kockáztattam, nagy ugrás fizuban, próbaidő alatt kibasztak

3. meló: általánosabb elektronikai r&d, nyáktervezés, de még több programozás, python és c/c++ (főleg beágyazott, de azért utánamentem az elméletnek is).4. meló: investment banking: nehéz volt a váltás; azért nem haltam bele, de rengeteg interjút megcsináltam. Ha nem is mentem át, elmagyaráztattam a válaszokat a kérdésekre (konkrétan egy kulcskérdést a sikeres interjúm előtt kb pár nappal magyaráztak el egy bebukotton) + leetcode, egyetemi oktatójegyzetek átnézése (programozás, algoritmusok, statisztika). Ehhez kellett az is hogy a 3. meló kicsit láblógatós legyen (chiphiány + lead timeok + nagyon ineffektív menedzsment

Itt voltam kb 2 hetet, és jött két ajánlat kb egyidőben Svájcból és Németországból; azóta Svájcban.
5. meló: elektromágneses szimuláció, de a gyakorlatban túlnyomórészt programozás + én vagyok a group devops + misc IT adminja. Semmi ördöngősség, és egy sima swdev kiírást ránézve még mindig nem tudnék megpályázni, bár szerintem többet kódolok mint sok echte programozó (minimális meeting / adminisztrációs burden van a cégnél).
Próbálok még felszedni egykis cloud és AI tudást, de a mostani kontrakció miatt kevésbé érzem úgy, hogy van értelme, mint mondjuk az 1-3. meló alatt, amikor a mantra a 'learn to code' volt. Úgy vélem ez az alapvetően szerencsés pálya főleg véletlenek sorozatának és egy kis kitartásnak köszönhető, és egy célzott erőfeszítéssel nem hiszem hogy előrébb lettem volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- A Razer új klaviatúra-zászlóshajóját meglátva biztos félrenyeled a teát
- Eredeti játékok OFF topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Filmgyűjtés
- Okos Otthon / Smart Home
- Kétarcú űrutazás: az Artemis II startra kész, a Starlinert elmarasztalták
- Facebook és Messenger
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Karcmentes ÚJszerű Apple MacBook Air 13" 8/128GB ! 3 Hó Jótállás
- Eladó Skullcandy Crusher Anc 2
- Mac Mini Late 2012 16GB RAM, 250GB SSD 2.5GHz i5 Gyönyörű, megkímélt, alig használt példány
- Lenovo Thinkpad P15S Gen 2, i7-1185G7,32 gb,512 gb ssd, MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL, Dobozos, KARCMENTES,
- Eladó Nintendo Switch 2
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10750H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110M i5 6500 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T3 Plus NBASE 600W
- AKCIÓ!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 1TB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Corsair vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 2400MHz C14
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest