Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Samus: Oldschool játékos konfig a memóriaválság idején
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- A szovjet és orosz űrhajózás múltja XXIV. rész
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pb99.5
újonc
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Ezt könnyű mondani, de hiába kötelezi el magát "valami" mellett az ember, ha utána egyszerűen nincs kapás.
Nekem ez a határterületugrálósdi az alábbi módon nézett ki:
1. meló: elektromágneses szimulációs terület, valamennyi programozással. Előtte max matlab ment szkript szinten, itt megtanultam mellé egy kis OOP-t, gitet, pythont.
2. meló: kockáztattam, nagy ugrás fizuban, próbaidő alatt kibasztak

3. meló: általánosabb elektronikai r&d, nyáktervezés, de még több programozás, python és c/c++ (főleg beágyazott, de azért utánamentem az elméletnek is).4. meló: investment banking: nehéz volt a váltás; azért nem haltam bele, de rengeteg interjút megcsináltam. Ha nem is mentem át, elmagyaráztattam a válaszokat a kérdésekre (konkrétan egy kulcskérdést a sikeres interjúm előtt kb pár nappal magyaráztak el egy bebukotton) + leetcode, egyetemi oktatójegyzetek átnézése (programozás, algoritmusok, statisztika). Ehhez kellett az is hogy a 3. meló kicsit láblógatós legyen (chiphiány + lead timeok + nagyon ineffektív menedzsment

Itt voltam kb 2 hetet, és jött két ajánlat kb egyidőben Svájcból és Németországból; azóta Svájcban.
5. meló: elektromágneses szimuláció, de a gyakorlatban túlnyomórészt programozás + én vagyok a group devops + misc IT adminja. Semmi ördöngősség, és egy sima swdev kiírást ránézve még mindig nem tudnék megpályázni, bár szerintem többet kódolok mint sok echte programozó (minimális meeting / adminisztrációs burden van a cégnél).
Próbálok még felszedni egykis cloud és AI tudást, de a mostani kontrakció miatt kevésbé érzem úgy, hogy van értelme, mint mondjuk az 1-3. meló alatt, amikor a mantra a 'learn to code' volt. Úgy vélem ez az alapvetően szerencsés pálya főleg véletlenek sorozatának és egy kis kitartásnak köszönhető, és egy célzott erőfeszítéssel nem hiszem hogy előrébb lettem volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LEGO klub
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kávépörkölés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 8gb(1660ti,2060 szint) Kérlek olvasd végig a hirdetést
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- Doxa férfi óra - 166.90.101.20 - D-Sport férfi karóra
- PS Plus előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs