- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- potyautas: Imádlak Bulgária
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
A statisztika egy izgalmas tudomány.
Például a "magam körül" az nem reprezentatív mintavétel.
Általában mindenki magához hasonlókkal van körülvéve, akkor is ha átlagos és akkor is ha nem.A többség jellemzően átlagot kap, minél jobban eltérünk tőle, annál kevesebben vannak, akik azt a bért kapják. Annak az esélye, hogy az eltérés nagy a várható értékhez képes, kicsi.
Azt, hogy mi volt a realitás, a következő évi hays guide mutatja meg. Ha az előző évi teteje +x% lett az átlag a következő évben, akkor ez volt a jó taktika, ha nem, akkor viszont tényleg nem működik.
Én a senior szint előtt végig az aktuális hays guide felett kerestem, de a következő évi guide alapján, már a sávban voltam (tehát ott működött ez a technika). Miután elértem a senior szintet, azóta a sáv átlaga körül mozgok és az átlag-teteje közötti ajánlatokat kapok (itt már nem működne (de ez is stackfüggő is)). Tehát még az is befolyásolja, hogy pontosan miről is beszélünk. Egy junior értéke nagyon meredeken emelkedik, egy senioré nem annyira.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gigabyte RTX 5070 Ti AERO OC - Garancia 2029.01.06-ig +1 év gyártói garancia
- ZBook Fury 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- 2db MSI MAG272CQR 27" Ívelt Gaming Monitor 165Hz / 1440p / HDR / VA panel - egyben vagy külön
- Optimális Gamer konfig eladó
- Latitude 5400 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest