Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• -Skylake-

addikt

válasz D1Rect #27613 üzenetére

"Rettenetesen el van lustulva a nyugati világban a szellemi munkavállaló."

Én ezt nagyon nem így gondolom. Én úgy gondolom, hogy többek közt pont ott "fizetődik" ki az, hogy sokkal többet kellett befektetnem egy pl árufeltöltővel szemben ( mert mondjuk az árufeltöltő és a Business Analyst belépési küszöbe nagyon nem ugyan ott van ), hogy utána nem grindelnem kell. Az IT pont azért tud egy sokkal kényelmesebb munka lenni, mint mondjuk a raktárazás, mert a munka ELŐTT sokkal nagyobb volt az effort. Én 30 közeli vagyok, 6 éves koromtól gép előtt éltem. Szóval én bármiféle szégyen nélkül tekintek erre úgy, hogy amikor most 2-3 órát dolgozok egy nap, annak első körben volt egy olyan ára, hogy éveket ültem gép előtt és tanultam ingyen, mert fizetni senki nem fizetett érte mikor 14 évesen kódolni tanultam (most nem kódolok egyébként, csak példaként hozom).

Szerintem az informatikával véget ért már az, hogy a munkának muszáj kényelmetlennek lennie és muszáj az egész életed arra áldozni. Az nem elkényelmesedés, hogy rövidebb idő alatt is képes valaki megteremteni a szükséges értéket, hanem fejlődés. Ugyan így pl én tudatosan keresem a lehetőségét a 4 napos munkahétnek. Mert kurvára nincs kedvem 5 napot dolgozni és ami még fontosabb : nem is kell. Mert a 4 napos munkahét működik.

Amikor elkezdett nőni a net sebessége, akkor mi volt ? Eddig 1 óra volt letölteni X dolgot, most 5 perc akkor legyen 12x akkora, hogy továbbra is 1 óra legyen ? Nem , végre elértük, hogy gyorsabb legyen. Mikor elkezdett gyorsulni az informatikai munka és ami eddig órákba telt, az már sokkal gyorsabb akkor mi történt ? Mindenki gyorsabban végzett ? Lófaszt, az történt, hogy elkezdtek sokkal többet elvárni. PARADOXON, hogy ma még egyáltalán létezik informatikában 8 órás munkanap és 5 napos munkahét.

Új hozzászólás Aktív témák