Új hozzászólás Aktív témák

• H A M M E R

csendes tag

válasz djgeg #2586 üzenetére

Én is dolgoztam külföldön, és azt láttam, hogy a termékek a szupermarketben nem drágábbak, de a szolgáltatások igen. Ha valaki nem megy fodrászhoz, fogorvoshoz, nem megy el szórakozni, nem hív meg csajokat egy bárban koktélokra, akkor valóban csak a lakásra kell többet költenie, mint Budapesten. Viszont ha valaki "él", akkor az lényegesen drágább mint itt.
    A másik érdekes dolog a viszonyítási alap, pl lehet a kinti fizetésedből le tudod cserélni az itthon lenézett régi, olcsó pl. suzukidat egy 3-4 éves BMW-re vagy más olyan prémium autóra amivel itthon már tudsz csajozni, és azt mondják a szomszédok meg szüleid, hogy a gyereknek bejött a kinti élet, de kint ugyanúgy szegénynek érezheted magadat, mert a kint született munkatársadhoz képest ugyanúgy szegény vagy, neki lényegesen jobb autója lesz, jobb lakásban lakik, mert lényegesen magasabb a fizetése.
    Ahogy én tudom, egy osztrák friss diplomás infós havi 3500 Euró körül kap, egy tapasztalt meg minimum a dupláját, de egy magyarnak lényegesen kevesebbet fognak adni.

Új hozzászólás Aktív témák