Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• djgeg

őstag

válasz M.Úr #2582 üzenetére

Azért az az átlagos 39.000 EUR os Bécsi fizetéshez képest nem kiemelkedő, (De persze egyáltalán nem rossz, ) Viszont ezeke a külföldi fizetések igazi értékei annyira változóak. Más ország, más költségek, más bónuszok, kafetéria szokások, és adók (pl bonuszokra). Lehetetlen megmondani az okosat.
    Én Hamburgba mentem volna ki egy időre 3000-3500 EUR/hó (36-42.000/év)-ért de végül nem aztán elkezdtem utánna nézni mennyi lenne az élet odakint. 800 EUR alatt a belvárosban 1 szobás normális nem lepukkant lakás nem volt. Számolgattam és azt az élet stílust amihez itthon szoktam kint 2500 EUR alatt nem tudom hozni (inkább 3000)
    Persze, ha hosszú távilag nagyobb potenciális dolog lett volna, kimentem volna, de az adott cégnél nem sok előremenetelt láttam. :U
    Vannak jó oldalak és fórumok, amik segítenek kalkulálni az adott országban akár városban, szükséges költségek kiszámításában segítenek. Nézelődjön az ember, és ha jön egy tetszetősebb külföldi lehetőség akkor nézzen szét az említett oldalakon és számoljon megéri e.(és kalkuláljuk bele, hogy milyen előrelépési lehetőségek vannak)

Új hozzászólás Aktív témák