Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Poultier

tag

Sziasztok!

Megírnám én is rövidke tapasztalataim az elhelyezkedéssel kapcsolatban.

Rólam: Egyik fővárosi egyetemen/főiskolán vagyok villamosmérnök hallgató, jó egy évre a diplomától (magában a felsőoktatásban több időt töltöttem el, de ebbe ne menjünk bele).

Egyik nagy telekommunikációs giga/mega vállalat hirdette meg a gyakornoki programját, amire jelentkeztem, és sikerült bekerülnöm a suliban is tanult szakosztályra(távközlés).

Tapasztalatok: Felvételt követően első héten mindenféle ismerkedés volt a többi gyakornokkal, majd megkezdtem a munkát az osztályomon, ahol megkezdődött a munkához szükséges eszközök, jogosultságok megigénylése, majd átvétele. Rögtön az elején mondták, hogy egy új projektbe vesznek be, amiben teljes mértékű munkát vártan el. Ez lényegében annyiból áll, hogy tudásomat befoltozom a belsős anyagokkal, odapofátlankodok minden szakihoz, hogy mi miért van, és ők segítenek! Igen, jól olvassátok, nem nézik le az embert gyakornokként sem, hanem teljes értékű munkatársnak tekintenek, ezt mutatja, hogy elvittek magukkal csapatépítő tréningre is. :DD

Sok előre feltett kérdésre válaszolva: fizetést megtaláljátok az interneten, leírni nem akarom, mert elég szigorúan veszik a belsős internet cenzúrát. A munka heti 20 órás, amit többnyire én osztok be magamnak, egy kikötéssel, hogy minden meetingre, amire az osztály hivatalos én megyek. Az idegen nyelv tudás kell, de nagyon, minden dokumentum csak angol nyelven érhető el, ezeket minimum meg kell érteni, mégha nem is fogsz beszélni a sok ferdeszemű instant endzsínörrel. :DDD
    Munkaszerződés meghatározott: 5 hónap(gyakorlatilag egy félév), ebből 2 hónap próbaidő. A szerződés végén közös megegyezéssel hosszabbíthatsz további 5 hónapot, majd nyárra is hosszabbíthatsz, és így tovább..

Bármi kérdés van, tegyétek fel, szívesen válaszolok!

Új hozzászólás Aktív témák